Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

--->>DEPRESYON<<--- hakkinda düsündügünüzü alabilirmiyim (4 Kullanıcı)

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı

Slmün aleyküm degerli arkadaslar, ben bugün araniza katiliyorum, ve DEPRESYON konusu hakkinda düsündügünüzü almak isterim.
Malüm ben 8yildir bu hastalikla bogusuyorum, Allahim hepimize sifa ve saglik versin.
Sonra isterseniz, kendi yasadiklarimi size aktarabilirim.
Hayirli aksamlar--**:A**--

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______aleyküm selam ablacım
çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin inşallah
biran önce saglıgınıza kavuşursunuz inşallah
rabbime emanet olun
selam ve dua ile________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ablacım bilmsel olarak ne faydalıdır depresyona onu bilemem ama sabah namazından sonra günün doguşunu izlemek kuş seslerini dinlemek ...rabbimizin yartmış oldugu güzelliklerin farkına vara vara tevekkül ederek o anları geçirmek faydalı olur her dogan günde yeniden dogmak güzel olur sanıyorum...:) gülümsemek:) aglamak yok o işaret yok ..:)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
depresyon : aradığını bulamayan ve maddeden bunalan, toprak yığınlarında boğulan .. çıkmazlar sokağına giren ruh halidir..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a bol bol ibadetle meşgul olmak gerek

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
...bunun tek bir ilacı vardır..."kalbler ancak Allahı zikirle mutmain olur"..

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;641233' Alıntı:
depresyon : aradığını bulamayan ve maddeden bunalan, toprak yığınlarında boğulan .. çıkmazlar sokağına giren ruh halidir..

Slmün aleyküm degerli yazar, yorumunuz icin tsk ederim.
Bu konuda bilgilimisiniz, neden sordum biliyormusunuz; az ve öz yazmissiniz + çıkmazlar sokağına giren ruh halidir..[/QUOTE] beni düsündürdü.
Tsk kürler Allah razi olsun.

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a bol bol ibadetle meşgul olmak gerek

Evet cok dogru, yalniz benim problemim ne biliyormusunuz?
Bana iyilik veren her sey; ibadet, spor, gezmek, calismak gibi seylere bir türlü uzanamiyorum.
Inanirmisiniz, son günlerde kendi kendime o kadas SIKINtilar yasiyordumki, ibadetime basliyorum; birakiyorum; tekrar basliyorum vs. ve bu yanlislarin altinda eziliyorum. Inaniyorumki Allahim bu güzel siteyi bulmama nasip ettiki, namazima döneyim. Allaha sükür türk bayan psikologum var. Daha dün seansim vardi, kendini bulmalisin, köklenmelisin diyor.

Ama biliyormusunuz, bugün ne güzel sabah kalktim Alalh izini ile namazimi kildim, ögle namazinida kildim, Allahim hepimizin ibadetini kabul eylesin; ama sonra ufak tartisma sonucu ikindiyi kilmadim. Ne garip degilmi?? Allahim hepimizin yardimcisi olsun................:A

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Slmün aleyküm degerli yazar, yorumunuz icin tsk ederim.
Bu konuda bilgilimisiniz, neden sordum biliyormusunuz; az ve öz yazmissiniz + çıkmazlar sokağına giren ruh halidir..
beni düsündürdü.
Tsk kürler Allah razi olsun.[/QUOTE]

ve aleyküm selam ,evet azıcık bilgim var bu konuda, deprsyon ruhun halidir ve anlamı çıkmaz sokağıdır...
Allah insanı belli bir maksad için yarattı, insan bu dünyada bir garibdir
doğduktan sonra ağlar bebekler, zamanla maddeyle avunur unutur aslını insan,
ama içindeki boşluğu bir türlü dolduramaz..hiç bir şey onu avutamaz teselli veremez...bu hasreti bütün hüzün şarkılarda dile getirir..
arayışını da yanlış yerlerde sürdüğü için bir çıkış yolunu bulamıyor...doğru bir yol vardır ki O da Allah Resulunun (sav) yoludur..dünya ve ahirette mutlu olmak için tek çare ve en büyük nimet bu yoldan gitmektir...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Bana iyilik veren her sey; ibadet, spor, gezmek, calismak gibi seylere bir türlü uzanamiyorum.
Inanirmisiniz, son günlerde kendi kendime o kadas SIKINtilar yasiyordumki, ibadetime basliyorum; birakiyorum; tekrar basliyorum vs. ve bu yanlislarin altinda eziliyorum. Inaniyorumki Allahim bu güzel siteyi bulmama nasip ettiki, namazima döneyim. Allaha sükür türk bayan psikologum var. Daha dün seansim vardi, kendini bulmalisin, köklenmelisin diyor.

Ama biliyormusunuz, bugün ne güzel sabah kalktim Alalh izini ile namazimi kildim, ögle namazinida kildim, Allahim hepimizin ibadetini kabul eylesin; ama sonra ufak tartisma sonucu ikindiyi kilmadim. Ne garip degilmi?? Allahim hepimizin yardimcisi olsun................:A

Allah bağışlayıcıdır...insan düşe kalka yürümeyi öğrenir..Allah gayret edene yardım eder..
ibadette devamlılık önemlidir ve hayırlı dost önemlidir

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı

s.a namazı bırakmanız beni çok çok üzdü ve hatırlatmak istedim.namaz
çook önemli kardeşim,mutlaka 5 vakit namazlarını kıl,namaz biz kulların ALLAH A borcudur.hem ALLAH ın bizim namaz kılmamıza ihtiyacı yok ama bizim ALLAH rızası için 5 vakit namazımızı kılmaya çok ihtiyacımız var.öldüğümüzde bile ilk önce namaz sorulacak.

ibadette önemli olan sürekliliktir.şeytana ,nefsine uyma.herşey bizler için sınav unutma,iman gücü içinde bulunduğun durumdan seni RABBİMİN izniyle kurtaracaktır,İMAN GÜCÜ.....
ALLAH a emanet ol.....

nur.ergul

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba geçmiş olsun
bende 2 yıla yakındır yaşıyordum bu rahatsızlığı,kızım doğdu doğalı... adına depresyon dediler ve 9 ay ilaç kullandım.ilaçla herşey güzel gibiydi ama zamanla insan ilaç bağımlısı olmaktanda sıkılıyor. o hapı içmedende mutlu olabilirim dedim ama olmadı. sonra troid hormonu eksikliği teşhisi kondu tek başına bu bile depresyona sebep olabiliyormuş. sonra ne mi oldu.
güzel allahım bize kendini öyle bir hatırlattıki (borç,kavga tartışma vs...) kendimi seccadede ağlarken buldum.
namazımı kılmaya başladım 5 vakit bol bol yasin okumaya çalışıyorum( sıkıntı geldiğini hissettikçe yasin okuyorum)bu benim hem manevi olarak temizlenmemi hemde sinirlenerek bağırarak geçireceğimi sezdiğim anları sakin geçirmemi sağlıyor. bol bol dua ediyorum ve dua ettikçe namazımı kıldıkça herşey düzeliyor.
yaklaşık 1 aydır çok iyiyim. sıkıntılar yine var ama ben artık hiç kimseden birşey beklemiyorum. ben istersem ve hakkımda hayırlı ise yüce Allah zaten veriyor.
çare yanlızca onda, ne ilaç ne seanslar....
dene sende güzel kardeşim bak gör olacak.ben başardım Allahımın izniyle sende yapabilirsin.
şimdi herşey çok güzel kızım çok iyi sakin anlayışlı. kocam çok sakin ve o da başladı namaza.
sorun ne aslında biliyormusun bizler gülmüyoruz ne çocuğumuza ne kocamıza ne eşe dosta .. hep asık surat ve emin ol ki ne ekiyorsak onu biçiyoruz.
Allah bize yardım etsin hep yanımızda olsun sağlıcakla kal sevgili dostum

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Allah şifa Versin Kardeşim
Tedavi Icin şunu Diyebilirim Cok Da Yanliş Bilgiler Vermek Istemem Fakat
Oncelikle Kadere Razi Gelmeliyiz
Diğer Bir Konu Ise Bir Acinin Uzuntusunu Dile Getirmeliyiz Paylaşmaliyiz Ve Uzuntuyu Yaşamaliyiz Bu Sureç Icinde Allaha Cok Dua Etmeliyiz
Unutmamali Ki Her şerde Hayir Vardir Sabretmeyi Bilmeli

Allah şifa Versin
Allaha Emanet Olun

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı
Bende öyleyim son 1 aydır
İçim sıkılıyor, bunalıyorum, hiçbirşeyden zevk almıyorum, anlatılamaz sıkıntılar
Ve bu hergün oluyor
Bir derdim mi var Hayır
Allahıma şükürler olsun ki yok
Ama çözemiyorum işte
Panik atak için 1 yıl ilaç kullandım o sıralar çok rahattım
5-6 ay iyi geçti ama şimdi farklı bir şekilde yakaladı tekrar
Ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilmiyorum:(
Benzer durumda olan arkadaşlarla paylaşalım dertlerimizi nolur
Çünkü ancak başına gelen anlıyor insanın halinden
Doktora mı gideyim kendi haline mi bırakayım
Velhasıl çıkamadım işin içinden
Rabbim hepimize şifalar versin

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
Bende öyleyim son 1 aydır
İçim sıkılıyor, bunalıyorum, hiçbirşeyden zevk almıyorum, anlatılamaz sıkıntılar
Ve bu hergün oluyor
Bir derdim mi var Hayır
Allahıma şükürler olsun ki yok
Ama çözemiyorum işte
Panik atak için 1 yıl ilaç kullandım o sıralar çok rahattım
5-6 ay iyi geçti ama şimdi farklı bir şekilde yakaladı tekrar
Ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilmiyorum:(
Benzer durumda olan arkadaşlarla paylaşalım dertlerimizi nolur
Çünkü ancak başına gelen anlıyor insanın halinden
Doktora mı gideyim kendi haline mi bırakayım
Velhasıl çıkamadım işin içinden
Rabbim hepimize şifalar versin

Degerli Kardesim, kusura bakma cevabim biraz gec oldu ama, insallah okursun!!
Benim rahatsizligim bosandiktan sonra cocuklarimin velayeti babasina verilmesinden dolayi baslamis oldu. Alman hükümeti ne anlar ana yüreginden? 8 yil oluyor, bu cektigim acidan dolayi hayatta yasamak icin bir sebep kalmadi diye, allah gecinden versin, ölmek istiyordum.
Ben ne icin kimin icin yasayim diye, cok bocalandim, allah su günlerime sükür, sonra sonra ailemle barismak nasip oldu, annem ve babam farkli anlayisla karisima ciktilar, ve beni teselli ettiler.
Ben öyle düsünüyorum, belkide benim bakis acisi degismis olabilir. Yani cok hastanede kalma süresinden sonra, ve cesitli ilaclar ve seanslardan sonra, baktim ki, bu is is degil, en son care olarak, basimi kapatmaya ve namaza baslamakta care ve huzur buldum.
Hani simdi tamamen iyilestinmi, dersin; hayir, zaman zaman ( seytan ) yine gidikliyor ama, Allahima cok cok sükür bu benim icin cok degerl siteyi bulmak nasip oldu ki, ben EKSIKLERIMI motivasyonumu, daha dogrusu ilaclarin en güzelini, buradan, bu güzel insanlardan aliyorum.

Yüce Allahim sanada bu güzelligi insallah tadamak ve yasamak nasip eder. Allahim bol sifalar versin degerli kardesim, insallah yine yazisiriz, selam ve dualarimla gecmis oslun. :H

hayatısev

Kayıtlı Kullanıcı
Selmün aleyküm ablacığım
Rabbim kalplerimizi ferahlatsın inşallah

gurbettesiniz orada doğmadıysanız sıkıntılarınızın nedeni o da olabilir mi acaba*

şifayı diğer kardeşlerim çok güzel ifade etmişler benim aklıma da bu soru geldi

Selam ve dua ile :H

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,

Depresyon ,ruhsal çöküntü ; burada çözümlenecek bir konu deil.Bir uzmana basvurunuz diyebilirim ki zaten yardim aliyormussunuz.

"Kökleşmelisiniz".

Hanim ablacim sitenin size bu manada yapabilecegi yardim,
dini bilgiler edinme konusunda yardimi dokunabilir.

Almanya'da görüsebileceginiz ,konusabileceginiz kisiler varsa irtibatinizi guclendirmeye calisin.Ama kimseler/şeyler üstünde basarili olmak için de israrci olmayin...

Hareket halinde olun.
Bol bol yürüyün...Hava alin.Durup kapanmayin.
Bu bağlamda Namaz kilmayi aksatmayiniz.

Ne söylenirse söylensin yine de yardim almis oldugunuz psikologunuzun tavsiyelerie uyun.diyebilirim.

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Mevlam Kimseye Kaldiramayacaği Yükü Yüklemez... Kolay Değildir Belki çoçukalrinizdan Ayrilmak Ama şöyle Düşünmelisinz ' çoçuklarim Için Belki Bu Daha Hayirlidr' Deyip Mevlaya şükr Etmelisinz Sizin Imkaniniz Varmiş Ki Gidip Bir Uzmandan Destekte Alabiliyormuşsunuz Birde Sizin Durumunuzda Olup Da Hiç Imkani Olmayan Insanalri Düşünün Hep Kendinizden Dha Kötü Durumda Olna Insanlari Düşünün Ki Bu Sizin şükr Etmenize Daha Yardimci Olacaktir....

Mevla şifa Versin Hayirli Bir şekilde..... Selametle.... Dualrinizda Yer Vermeyi Unutmayin.....

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Mevlam Kimseye Kaldiramayacaği Yükü Yüklemez... Kolay Değildir Belki çoçukalrinizdan Ayrilmak Ama şöyle Düşünmelisinz ' çoçuklarim Için Belki Bu Daha Hayirlidr' Deyip Mevlaya şükr Etmelisinz Sizin Imkaniniz Varmiş Ki Gidip Bir Uzmandan Destekte Alabiliyormuşsunuz Birde Sizin Durumunuzda Olup Da Hiç Imkani Olmayan Insanalri Düşünün Hep Kendinizden Dha Kötü Durumda Olna Insanlari Düşünün Ki Bu Sizin şükr Etmenize Daha Yardimci Olacaktir....

Mevla şifa Versin Hayirli Bir şekilde..... Selametle.... Dualrinizda Yer Vermeyi Unutmayin.....

Degerli kardesim, ellerine ve gözlerine saglik, sizin ve bu güzel sitenin sayesinde daha rahat olabiliyorum. Ne kadar bana destek verdiginizi Allah cc. sadece bilebilir.. Allah hepinizden razi olsun. Zaten son zamanlarda, herhangi bir durumda, ilk düsüncem, Allahim belki suan beni denemekte. o anlarda, herzaman icin " cok sükür Allahim " diyebiliyorum. Allahim bana bu sekil düsünceler nasip ediyor ve bende bundan cok huzurlu bir sekilde güc alabiliyorum.
VEEEEE buraya üye oldugumdan beri, ALLAHIMA COK SÜKÜR NAMAZIMI ZEVK VE SEVINCLE KILIYORUM.......ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN DEGERLI KARDESLERIM..........
Her zaman dualarimdasiniz.............:evet

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,

Depresyon ,ruhsal çöküntü ; burada çözümlenecek bir konu deil.Bir uzmana basvurunuz diyebilirim ki zaten yardim aliyormussunuz.

"Kökleşmelisiniz".

Hanim ablacim sitenin size bu manada yapabilecegi yardim,
dini bilgiler edinme konusunda yardimi dokunabilir.

Almanya'da görüsebileceginiz ,konusabileceginiz kisiler varsa irtibatinizi guclendirmeye calisin.Ama kimseler/şeyler üstünde basarili olmak için de israrci olmayin...

Hareket halinde olun.
Bol bol yürüyün...Hava alin.Durup kapanmayin.
Bu bağlamda Namaz kilmayi aksatmayiniz.

Ne söylenirse söylensin yine de yardim almis oldugunuz psikologunuzun tavsiyelerie uyun.diyebilirim.

Degerli kardesim fidanras, düsüncelerin icin cok tesekkür ederim. Inanmazsin belki ama, sizlerin nu güzel ve icten gelen yazilariniz bana ilac gibi geliyor. Biliyorum, elimde imkanlarim var ve bunlari en iyi sekilde kullaniyorum, cenabi Allahim bana bu sitenin yolunu gösterdigi icin cok cok cok sükürler olsun Allahim.
Ben burada hastaligima bu sekilde en güzel tedaviyi yasiyorum degerli kardeslerim. Herkesin bakis acisi degisiktir, ama benim icin sizler essiz bir Dostsunuz, essiz ilaclarsiniz, daha dogrusu ruhumun ilacisiniz, ve bundan dolayi, ALLAH HEPINIZIN NE MURADI VARSA VERSIN; BANA 1 SIZLERE 1000 TANE VERSIN.

HER AN ICIN DUALARIMDASINIZ COK TSK EDERIM; ALLAHA EMANET OLUN; KENDINIZE IYI BAKIN SITENIN GÜZEL INSANLARI.
SELAMLARIM VE DUALARIMLA..............HAYIRLI GÜNLER.......:evet

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt