Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Demek Bin Tane şüphesi Varmiş (1 Kullanıcı)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Meşhur alimlerden birisi bir beldeyeuğramıştı.Yanında birçok talebe ve halk olduğu halde bir ihtiyar ninenin yanından geçtiler.İhtiyar nine kalabalığı görünce, oradaki birisine,
''Bu kimdir bu kalabalık nedir?'' diye sordu.Alimin talebelerinden birisi bunu duydu ve yaşlı nineye,
''Onu tanımıyor musun?O, Allah Teala'nın varlığı hakkında binbir tane delil ortaya koymuş bir alimdir'' diye cevap verdi.Nine gülerek,
'' Eğer onun Allah'ın varlığına bin bir tane şüphesi olmasaydı,bin bir tane delile ihtiyacı olmazdı.Ben yüce Allah'a delilsiz inanıyorum'' dedi.Bu söz alime ulaşta, çok hoşuna gitti, ellerini açıp,
''Allahım senden şu ihtiyar kadının imanı gibi bir iman ve kalp safiyeti istiyorum'' diye dua etti.Sonra etrafındakilere dönerek
''Benim gibi dininizi araştırın, ama bu nine gibi de saf bir gönülle iman edin.'' tavsiyesinde bulundu.
bk Edib el-Keylani,Şerhu Cevhereti't-tevhid

SELAMUN ALEYKÜM ABLACIM..
çok güzel anlamlı bir paylaşımdı.
rabbim razı olsun..
hayırlı akşamlar..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Meşhur alimlerden birisi bir beldeyeuğramıştı.Yanında birçok talebe ve halk olduğu halde bir ihtiyar ninenin yanından geçtiler.İhtiyar nine kalabalığı görünce, oradaki birisine,

''Bu kimdir bu kalabalık nedir?'' diye sordu.Alimin talebelerinden birisi bunu duydu ve yaşlı nineye,
''Onu tanımıyor musun?O, Allah Teala'nın varlığı hakkında binbir tane delil ortaya koymuş bir alimdir'' diye cevap verdi.Nine gülerek,
'' Eğer onun Allah'ın varlığına bin bir tane şüphesi olmasaydı,bin bir tane delile ihtiyacı olmazdı.Ben yüce Allah'a delilsiz inanıyorum'' dedi.Bu söz alime ulaşta, çok hoşuna gitti, ellerini açıp,
''Allahım senden şu ihtiyar kadının imanı gibi bir iman ve kalp safiyeti istiyorum'' diye dua etti.Sonra etrafındakilere dönerek
''Benim gibi dininizi araştırın, ama bu nine gibi de saf bir gönülle iman edin.'' tavsiyesinde bulundu.

ALLAH razı olsun kardeşim...evet mükemmel bir cevap...Amin Amin...ALLAHım imanımızı kuvvetlendir...YA RAB...selametle kalınız...ALLAHa emanet olunuz...

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün alyküm kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı ALLAH ım herkese nasip etsin inşallah
rabbime emanet olun
selam ve dua ile
hayırlı geceler...

zeynep1975

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Rizasi Icin Benide Ekleyin Dualariniza

A

Arzu_76

selamün aleyküm

Tuğba kardeşim yine her zaman ki gibi birbirinden güzel konular bulup bizle paylaşıyorsun.

Rabbim razı olsun.

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
selamüaleyküm kardeşim ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım a.e.o. s.a. kardeşim

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm eline saglık tugbacım
ya nerde o irfan sahipleri rabbim onların ahlakları ,onların inançları ,onların ilinleri ve onların yürekleri gibi yürekler versin bizlere

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel paylaşımdı .. Rabbim kendisine şüphesiz , delilsiz Kalben bağlanmayı inanmayı nasip etsin cümlemize inşallah ..
Allaha emanet olasın selam ve dua ile...

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir paylaşım allah razı olsun

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm eline saglık tugbacım
ya nerde o irfan sahipleri rabbim onların ahlakları ,onların inançları ,onların ilinleri ve onların yürekleri gibi yürekler versin bizlere
ve aleykümselam kardeşim Rabbimiz razı olsun amin inşaallah...
hayırlı akşamalr..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel paylaşımdı .. Rabbim kendisine şüphesiz , delilsiz kalben bağlanmayı inanmayı nasip etsin cümlemize inşallah ..

allaha emanet olasın selam ve dua ile...
ve aleykümselam :) amin inşaallah rabbimize emanet ol kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt