Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Değerli Görüşleriniz (1 Kullanıcı)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı

'Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret filmin ardından Katar’da bir film şirketi tarafından, Hz. Muhammed’in yaşam öyküsünü konu alan film hazırlanıyor. Nur Şirketi’nin 450 milyon dolar bütçe ayırdığı film, 3 bölümden oluşacak.

Katar’da faaliyet gösteren film yapımcısı Nur Şirketi Başkanı Ahmed Haşimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. Peygamber’in hayatını anlatan ve 3 bölümden oluşan 450 milyonluk bütçeli filmin senaryosunun bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Haşimi, ekibin 2009’dan beri film seraryosu üzerinde çalıştığını belirterek, hazırlık aşamasında teknik ve sanatsal zorlukların üzerinden geldiklerini, senaryoya son halini vermek üzere olduklarını söyledi.

Haşimi, Hz. Peygamber’in evrensel mesajını ulaştırmasındaki şahsiyetinin idraki ve O’nun şerefli hayatını konu alan filmin, son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt niteliğinde olduğunu belirtti.

İslam alimlerine danışıldı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Teşkilatı Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere pek çok önde gelen alimlerle film seranyosunu istişare ettiklerine dikkati çeken Haşimi, ”Alimlere bu tür işlerde İslam hukukunun kurallarını pekiştirmek üzere danıştık” dedi.

Filmin görsel ve sanatsal açıdan en etkileyici film olmasına özen gösterdiklerini belirten Haşimi, film çekimleri tamamlandıktan sonra tüm dünyada gösterime sunulmasının ardından rağbet göreceğini umduklarını söyledi.

Peygamberimiz’e hakaret içeren filmi ”kötülük yapmak isteyen eşkıya grubunun aşağılık işi” şeklinde değerlendiren Haşimi, ”Peygamberimiz’e hakaret içeren filmin karşısında böyle bir film yapmak ve onun hoşgörüsünü teknik imkanlarla tüm dünyaya iletmek istedik. Aynı zamanda karalamak isteyenlerin iftiraları, gerçek yaşam öyküsünden kesitlerle bu filmde cevap bulacaktır” diye konuştu.

Haşimi, şirkete ait Hz. Muhammed’in hayatını anlatan ve 6 dilde basılan cep kitabının yanı sıra pek çok yayınlarının olduğunu, bu kitaptan dünya genelinde 250 bin dağıtım yapıldığını kaydetti.'

bugün okuduğum bir haberdi bu..

Sakince düşünerek yapılan bir hamleymiş en güzeli olmuş. Allah c.c. razı olsun.

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
İnşallah film aceleye gelmeden güzel bir film olur ve inşallah Çağrı filmini geçecek kadar güzel olur.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Film ''iyi niyetli üç-beş ahmak müslüman'' sayesinde bütün dünyaya duyuruldu..

Adamlarında aradığı bu idi zaten..Hem peygamberime hakaret etti, hemde bana reklamını yaptırtı...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Film ''iyi niyetli üç-beş ahmak müslüman'' sayesinde bütün dünyaya duyuruldu..

Adamlarında aradığı bu idi zaten..Hem peygamberime hakaret etti, hemde bana reklamını yaptırtı...

Düşündüğümde benim bu kardeşim. Adamları sükut ile boğmak yerine aldık terayağı sürdük koyduk medyanın önüne.

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
YÖNETMENİN BAŞINA ÖDÜL
Pakistan Demiryolları Bakanı Gulam Ahmed Bilur, Hz. Muhammed'e hakaret eden filmin yapımcısı ve yönetmenini öldürene 100 bin dolarlık para ödülü vereceğini duyurdu...

olayların şiddeti iyice artıyor..google filmi youtube dan kaldırmıyor..ve milyonlarca kişi tarafından izlenmeye devam ediyor..

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
İzlensin yada izlenmesin benim alakam yoktur. Umrumda da değil. Ben Allah c.c. ve Peygamberim s.a.v. i filmlerde , resimlerde vs. dünya literatüründe değil yüreğimde sakladım. Onu alacak güç yoktur oradan. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Smyrna35, lütfen filmin ismini silseniz olur mu ? :)

nun vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Benim olaya bakış açım şu şekilde olacak. Bence şu anda islam aleminde bir boşluk var bir birlik kurulup karar alınsa tüm dünya müslümanlarını kapsayan tepkimizi ortaya koyabilirdik. Örneğin birlik toplanıp bir karar alındığında birliğe üye ülke yöneticileri kendi ülkelerindeki filmi kapsayan yayın organlarına ulaşımı yasaklasa büyük bir darbe inebilirdi filme. Çünkü Allah kafirlerle savaşın der bu doğru ama cihadın belli başlı kuralları var. Ama kafirlere karşı sessiz kalın da demez Allah.Ayrıca şöyle de bir şey var böyle elçi öldürmeler felan ancak kafirlere koz verir çünkü şu anda 11 eylül ve benzeri saldırılar nedeniyle islam aleminin kötü olan bir imajı var dünyada.Ama Allah aynı zamanda kafirlere karşı tepkisiz de kalmayın der. Bence en orta yolu bu. Ne kan dökülsün ne de seyirci kalınsın bu olaya. Sadece islam alemindeki boşluktan kaynaklanıyor bu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt