Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dedikodu yapmayın... (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Dedikodu yapmayın...

Başka insanlar hakkında yapacağınız her dedikodu size fazlasıyla dönecektir.
Yaşam ayna gibidir, siz ona nasıl bakarsanız o da size öyle bakacaktır.
Dedikodu yapmadan önce kendinizi gözden geçirin.

Sizin özel yaşamınız ne kadar değerliyse başkalarının yaşamı da aynı değerdedir.

Kaan Erdem

Yönetici
Gıybet, adam çekiştirmek demektir. Birisini gıybet etmenin, ölmüş insanın etini yemek gibi olduğu bildirildi. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim" dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [Ebu Davud]

(Kıyamette bir kimse, sevap defterinde, yapmadığı ibadetleri görür. "Bunlar seni gıybet edenlerin sevaplarıdır" denir.) [Harâiti]

(Bir cemaat içinde bulunurken, bir kimse hakkında gıybet edildiğini görürsen, o kimse için yardımcı ol. Ve cemaatı da ondan men etmeye çalış veya oradan kalk git.) [İ.Ebiddünya]

(Din kardeşinin yüzüne söylemekten hoşlanmayacağın şey gıybettir.) [İbni Asakir]

(Bir kimsenin yanında din kardeşi gıybet edilir de, yardıma muktedirken ona yardım etmezse, Allahü teâlâ o kimseyi dünya ve ahirette rezil eder.) [İbni Ebiddünya]

(Bir kimsenin malı az, çoluk çocuğu çok, namazı güzel olursa ve müslümanları gıybet etmezse, kıyamette onunla yan yana oluruz.) [Hatib]

(Falancanın boyu kısadır) diyen birisine, Peygamber efendimiz, (Bu sözün denize atılsa, denizi kokutur) buyurdu. (Tirmizi)

Gıybet, insanın sevaplarının azalmasına, başkasının günahlarının kendine verilmesine sebep olur. Bunları her zaman düşünmek, gıybet etmeye mani olur. (İslam Ahlakı)

Kaan Erdem

Yönetici
Gıybete yol açan sebepler

1- Gazap ve öfke: Bazen birisine olan gazap ve öfkemiz, bizi onun ayıplarını ortaya çıkarmaya itebilir.

2- Kin beslemek: Bazen önceden olan kinimiz birisinin gıybetini yapmamıza, onu kötülememize yol açabilir.

3- Haset ve çekemezlik: Bazen de bu kötü huy insanın gıybet etmesini ve haset ettiği kimsenin kusurlarını açığa çıkarmaya ve böylece hasedini dindirmeye çalışmasına vesile olur.

4- Kibir ve üstünlük taslamak: Çoğu kişiler kendilerini üstün göstermek için başkalarını kötülemeye ve kusurlarını ortaya çıkarmaya çalışır.

5- Acıma duygusu: Bazen de şeytan bu yoldan insanları kandırır ve ona acıdığı için ve yaptığı kötülükten duyduğu üzüntüyü bildirmek için, onun yaptığını başkasına anlatır.

6- Kendini temize çıkarmak: Bazen kendisini temize çıkarmak için kötü ameli başkasına isnat eder ve böylece kendisini o amelden ve suçtan kurtarmaya çalışır. Bu da günahtır hatta o adam yapmış olsa dahi; o sadece kendisinden o kötülüğü nefyetme hakkına sabittir. Yani ben yapmamışımdır diyebilir, ama başkasına isnad edemez.

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun gerçekten insanoğlunun yakasını kurtaramadığı bir konu.Özelliklede bayanlar bu konuda daha yetenekliler.Bırakın gıybet yapmayı gıybet yapılan ortamda bulunmak bile insanın başını türlü belalara sokuyor.Bu durum tecrübe ile sabit.Gıybetsiz bir yaşamda mümkün müdür bilinmez fakat sakınmakda bizim için şart.Allaha emanet olunuz.Rabbim kimsenin etini yemeyi nasip etmesin.Hayırlı akşamlar.

Kaan Erdem

Yönetici
mevlam sizden razı olsun kardeşim.sakınmalı ve bu ortamlardan kaçmalı,ikaz ve uyarılarda bulunmalıyız.

selam ve dua ile kalın kardeşim selametle.

Allah razı olsun gerçekten insanoğlunun yakasını kurtaramadığı bir konu.Özelliklede bayanlar bu konuda daha yetenekliler.Bırakın gıybet yapmayı gıybet yapılan ortamda bulunmak bile insanın başını türlü belalara sokuyor.Bu durum tecrübe ile sabit.Gıybetsiz bir yaşamda mümkün müdür bilinmez fakat sakınmakda bizim için şart.Allaha emanet olunuz.Rabbim kimsenin etini yemeyi nasip etmesin.Hayırlı akşamlar.

Kaan Erdem

Yönetici
Gıybet, adam çekiştirmek demektir. Birisini gıybet etmenin, ölmüş insanın etini yemek gibi olduğu bildirildi. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim" dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [Ebu Davud]

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizi affetsin isteyerek yada istemeyerek bulunduğumuz ortamlarda oluyor sen konuşmasan bile konuşulanlara ortak oluyorsun orda bulanarak bile.

Rabbim dedikodu etmekten ve dedikodumuzun yapılmasını nasip etmesin inşallah

Şimdi bu yazıdan sonra biraz daha dikkatli olacağım inşallah

Rabbim razı olsun paylaşımınız için

Dua ile

evet arzu kardeşime katılıyorum rabbim affetsin dedikodudan bizleri uzak tutsun inş.

Kaan Erdem

Yönetici
(Bir cemaat içinde bulunurken, bir kimse hakkında gıybet edildiğini görürsen, o kimse için yardımcı ol. Ve cemaatı da ondan men etmeye çalış veya oradan kalk git.) [İ.Ebiddünya]

(Din kardeşinin yüzüne söylemekten hoşlanmayacağın şey gıybettir.) [İbni Asakir]

(Bir kimsenin yanında din kardeşi gıybet edilir de, yardıma muktedirken ona yardım etmezse, Allahü teâlâ o kimseyi dünya ve ahirette rezil eder.) [İbni Ebiddünya]

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. HAYIRLI AKŞAMLAR GERÇEK BİR ŞEY DEDİKODU YAPMAYIN...
YAPMAM DİYEN VARMIDIR ACABA UMARIM VARDIR BEN YAPMAM DİYORUM FAKAT BİLEMEM ELBET ELİMDEN GELDİĞİNCE YAPMAMAYA ÇALIŞIYOM İNŞALLAH HERKEZDE YAPMAMAK İÇİN ÇABA HARCIYORDUR.. PAYLAŞIMINIZ İÇİN SAĞOLUN SELAM VE DUA İLE KALIN İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle-İNŞALLAH...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.selam ve dua ile kalın selametle.

S.A. HAYIRLI AKŞAMLAR GERÇEK BİR ŞEY DEDİKODU YAPMAYIN...
YAPMAM DİYEN VARMIDIR ACABA UMARIM VARDIR BEN YAPMAM DİYORUM FAKAT BİLEMEM ELBET ELİMDEN GELDİĞİNCE YAPMAMAYA ÇALIŞIYOM İNŞALLAH HERKEZDE YAPMAMAK İÇİN ÇABA HARCIYORDUR.. PAYLAŞIMINIZ İÇİN SAĞOLUN SELAM VE DUA İLE KALIN İNŞALLAH...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt