Kaan Erdem
Yönetici
sizden de RABBİM razı olsun..selam ve dua ile kalın..selametle...
ALLAH razı olsun kardeşim
ALLAH razı olsun kardeşim
tu@nna €lif;490835' Alıntı:s.a çok güzel pylaşm kardeşim emegine sağlık RABBİM DAİM EYLESİN bunu koleksiyonuma koyucam tekrar saol s.a.....
slm
yazınız çok anlamlı
ALLAH razı olsun
EsSelamunAleyküm Kardeşim,
Dava;Topal Karınca misali uzun yollara,bıkıp-usanmadan hedefe yürüyebilmek...
Dava;Malı ve canı ortaya koyup,geridekilere nebıraktın sualine,Allah ve Resulü yeter diyebilmek..
Dava;Bir köpek leşinin yanından geçerken,"Ne de güzel dişleri varmış" diyerek,çirkinlikte bile güzeli görebilen Nebi_i Muhterem gibi bakabilmek...
Dava;Bir elinize Ay'ı,diğer elinize Güneş'i verseler dahi onu hiç birşeye değişmemek...
Dava;Korkak ve alçakların hergün,Cesaretlilerin ise bir defa öleceğini bilmesi demektir....
Allah(CC) razı olsun,selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.
Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...
Dava Yusuf gibi imtihana göğüs germek...
Köle olarak girdiği zindandan Peygamber gibi çıkmaktır..
Hamza gibi binlerce can feda etmektir...
Dava Halit bin Ziyat gibi şehitlere karışmak....
Dava Ebu Bekir gibi sadakat ister...
Cenneti değil yalnız Allahın rızasını diler...
Dava sahabe açken karnına iki taş bağlayan peygamberin davasıdır....
Dava atılan taşları tutup güller sunmaktır....
Dava düşman olarak girilen kapıdan dost çıkmaktır...
Dava bırakılan emaneti canı gibi korumaktır...
Dava Sümeyyenin örtüsü için canını vermesi Allaha canlarla gitmesidir...
Dava adaletin sevginin aşkın dostluğun sadakatin annesidir..
Dava yüz yaşında bile olsa Allahtan şehadeti dileyen Ebu Eyübel Ensarinin mücadelesidir...
Dava ezanlarda tek yürek olmak secdelerde Allaha varmaktır...
Ebu Cehillere dur deme...
Zalimlere göğüs germe...
Zülme direnme haklının yanında haksızın
karşısında olmaktır...
Dava bir yetim görüldü mü koruma ve okşama Rasulün bile bir yetim olduğunu unutmama davasıdır...
Bu dava gönül ister çokluk değil,birlik ister bu dava yüreğiyle Sevgiyle devleşerek iman ister...
Dava safını belirlemek imanını güçlendirmek senin rızan için bende buradayım Ya Rabbi diyebilmektir..
Dava çakıl taşları kadar denizler kadar çok günahı bile olsa onu affederek bir Allaha sahip olduğunu bilme
davasıdır....
Allah sabrınızı daim, azminizi baki, Davanızı mübarek kılsın (amin)....
selamun aleykum kardeşim
ellerine saglık rabbim razı olsun inşallah
rabimze emanetsin inşallah
Mademki İslam'ın her derdine razı olduğunu bildiriyorsun, bu müjdenle bize aşk ve şevk veriyorsun, o halde iyi dinle:
VAZİFEN, dikenler arasında güller toplaya-caksın.Ayağın çıplaktır, batacak.Elin açıktır, ısı-racak.
BUNA SEVİNECEKSİN.
Firavunlar kucağında büyüyen çocuk Musa'ları safına alacaksın.Aldığın için dövecekler.Konuştuğun için zindana koyacaklar,
SEVİNECEKSİN.
Çöllere sürülsen kanınla ağaç yetiştireceksin. Kutuplara sürülsen, ısınla sebze yetiştireceksin.Yeşilliği sevmeyenler olacak. Yaka-caklar, yıkacaklar.Sen bunu
SABIRLA SEYREDECEKSİN.
Karanlık zindanlara salarlarsa; ışık, paslı vicdanları görürsen;ümit, imansız kalplere rastlar-san NUR vereceksin.Sen verdiğin için suç, sen getirdiğin için ceza, sen konuştuğtn için mahkum olacaksın.
Ve buna ŞÜKREDECEKSİN.
Anadan, yardan serden ayrılacaksın.Candan, gönülden Kur'an'a sarılacaksın. Damla iken deniz, nefes iken tayfun olacaksın.Derdini yazmak için derini kağıt, kanını mürekkep edeceksin.Kimse ile görüştürmezlerse, mecnun olup çöllere düşeceksin.Leyla arar gibi NUR arayanları bulacaksın.Bulamazsan üzülmeyeceksin.
MAKAMLAR, SERVETLER verirlerse NEFSİNİ UNUTACAKSIN
Yalan, iftira, çamur fırtınasına tutulursan , HİSSİYATINI TERK EDECEKSİN..Önünde demirden set yaparlarsa, dişinle deleceksin.Dağları toptan oyman gerekirse, iğne ile oyacaksın.Unutma! nerede olursan ol;küfrün ve cehlin temelini çürüteceksin.Bir gün Kur'an etrafında surların yıkıldığını görürsen; hemen kemiklerini taş, etlerini harç, kanınıda su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten ahlaktan kaleler dikeceksin.Kaleler fedailer ister nasıl, sende içinde fedai olacaksın.
Bu yazıyı okuyunca, Mesnevi'yi okuyan Yunus Emre gibi " uzun olmuş" diyeceksin.O'nun gibi ben olsa idim: "Ete kemiğe bürünürdüm.Yunus diye görünürdüm".Derdim dediği gibi, sende ne luzum vardı uzun uzun saymağa, kısaca "KUR'AN TALEBESİ OLACAKSIN" deseydin yeterdi, diyeceksin.Haklısın. Zira, İslam yoluna giren ; bilir ki, BU YOL KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİNDİR.HER KİŞİNİN DEĞİL, ER KİŞİNİN YOLUDUR....
Selamün Aleyküm Kaan abi, emeğinize sağlık..Güzel bir paylaşım olmuş..Davamızı unutmayanlardan olmak duasıyla..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile.
Dava çakıl taşları kadar denizler kadar çok günahı bile olsa onu affederek bir Allaha sahip olduğunu bilme
davasıdır....
RABBİM razı olsun...
emeğinize sağlık...
selam ve dua ile........
Allah Razi Olsun Kardeşim Paylaşimini Beğendim Emeğine Sağlik
amin...................[sıze=3]dava bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen allah diyerek ölmektir...
Dava yusuf gibi imtihana göğüs germek...
Köle olarak girdiği zindandan peygamber gibi çıkmaktır..
Hamza gibi binlerce can feda etmektir...
Dava halit bin ziyat gibi şehitlere karışmak....
Dava ebu bekir gibi sadakat ister...
Cenneti değil yalnız allahın rızasını diler...
Dava sahabe açken karnına iki taş bağlayan peygamberin davasıdır....
Dava atılan taşları tutup güller sunmaktır....
Dava düşman olarak girilen kapıdan dost çıkmaktır...
Dava bırakılan emaneti canı gibi korumaktır...
Dava sümeyyenin örtüsü için canını vermesi allaha canlarla gitmesidir...
Dava adaletin sevginin aşkın dostluğun sadakatin annesidir..
Dava yüz yaşında bile olsa allahtan şehadeti dileyen ebu eyübel ensarinin mücadelesidir...
Dava ezanlarda tek yürek olmak secdelerde allaha varmaktır...
Ebu cehillere dur deme...
Zalimlere göğüs germe...
Zülme direnme haklının yanında haksızın
karşısında olmaktır...
Dava bir yetim görüldü mü koruma ve okşama rasulün bile bir yetim olduğunu unutmama davasıdır...
Bu dava gönül ister çokluk değil,birlik ister bu dava yüreğiyle sevgiyle devleşerek iman ister...
Dava safını belirlemek imanını güçlendirmek senin rızan için bende buradayım ya rabbi diyebilmektir..
Dava çakıl taşları kadar denizler kadar çok günahı bile olsa onu affederek bir allaha sahip olduğunu bilme
davasıdır....
Allah sabrınızı daim, azminizi baki, davanızı mübarek kılsın (amin)...