Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

დ[farzet ki ömrün bir gün]დ (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. Farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün… Bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın. Geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. Bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et. Ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur’an’ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. Ahlakına, muamelatına dikkat et. İnsanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir. Bu son gününün saatlerini iyi kullan. Dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür. Yüce Mevlayı çokça zikret. Bugün tarlana hep hayır ek. Günahlarından tövbe et. Kinden, hasetten uzak ol. Rızkına razı ol. Eşini, çocuklarını mutlu et. Kendin Ol - İmmea Olma

Hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme. Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir. Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. Sen özelsin. Geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. Bundan sonra da yaratılmayacak. Sen Ahmet’ten Mahmut’tan farklısın. Bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma. Hayata ’sen’ olarak atıl.

Yaratıldığın gibi yaşa. Sesini, yürüyüşünü değiştirme. Senin özel bir tadın, rengin var. Seni bu tadınla, renginle tanıdık ve böyle görmek istiyoruz. Çünkü sen böyle yaratıldın.

İbn Mes’ud (r.a.) bir gün arkadaşlarına:

“Sakın herhangi biriniz “immea” olmasın!” dedi. Onların

“Ey Eba Abdirrahman! İmmea da nedir?” diye sormaları üzerine de şunları söyledi:

“İmmea “Ben halka bağlıyım. Onlar doğru yolda olurlarsa ben de doğru yolda olur; onlar dalalette (sapıklıkta) olursa ben de dalalette olurum” diyen kişidir. Allah’a yemin ederim ki halk tamamen kâfir olsa dahi siz kendinizi kâfir olmamak için zorlamak mecburiyetindesiniz.”

İnsanoğlu tabiatı itibariyle meyve ağaçları gibidir. Kimisi uzun kimisi kısa. Kimisi tatlı kimi ekşi. Muz gibiysen başka mevye olmaya gayret etme. Çünkü güzelliğin, değerin muz olmandadır. Renklerimizin, dillerimizin, güçlerimizin velhasıl tüm özelliklerimizin farklı oluşu Bari Teala’nın ayetlerinden bir ayettir.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün, kaybolanı geri getirmez, öleni diriltmez, kaderi değiştirmez, hiçbir fayda getirmez.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün sinirleri yıpratır, kalbini yorar, gecelerini mahveder.

La-Tahzen / Üzülme

Eğer günah işlediysen tövbe et, istiğfarda bulun, yanlış yaptıysan düzelt, O’nun rahmeti sonsuz, kapısı hep açıktır.

La-Tahzen / Üzülme

Kaybettiğin şey için üzülme çünkü daha pek çok nimetlere sahipsin. Allah’n sana bahşettiği diğer nimetleri düşün ve şükret. Allah Teala, “Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız buna güç yetiremezsiniz” buyurmuyor mu?

La-Tahzen / Üzülme

Ehli batılın sözlerinden dolayı üzülme, onların tenkitlerine sabrettiğin sürece mükafatlandırılacağını unutma.

La-Tahzen / Üzülme

İnsanlara ihsanda bulunduğun sürece üzülme. Çünkü mutluluğun yolu insanlara ihsanda bulunmaktan geçer.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü iyiliğin mükafatı on mislinden yedi yüz misline, kötülüğün karşılığı ise sadece mislince

(alıntı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş,eline Sağlik...

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Kalpleri Halden Hale ceviren Allah'ım!
Benim Kalbimi dinin üzere sabit kıl, dininden ayırma. AMİN

e.s.s.s.y

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim güzel bir paylaşım.....

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum Guzel Kardeşim
Ne Guzelde Dile Getirmişsin
Emeğine Sağlik
ömrümüz Bir Gün Olsaydi
Neler Olurdu
Zamanla Yarişip Ibadetlerimizi Araliksiz Yapardik
Allah Rizklarimiza Razi Olup Hayirli Anne Hayirli Eş Hayirli Evlat Olmayi Nasip Etsin
Allaha Emanet Ol
Selam Ve Dua Ile

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. Farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün… Bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın. Geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. Bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et. Ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur’an’ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. Ahlakına, muamelatına dikkat et. İnsanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir. Bu son gününün saatlerini iyi kullan. Dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür. Yüce Mevlayı çokça zikret. Bugün tarlana hep hayır ek. Günahlarından tövbe et. Kinden, hasetten uzak ol. Rızkına razı ol. Eşini, çocuklarını mutlu et. Kendin Ol - İmmea Olma

Hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme. Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir. Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. Sen özelsin. Geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. Bundan sonra da yaratılmayacak. Sen Ahmet’ten Mahmut’tan farklısın. Bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma. Hayata ’sen’ olarak atıl.

Yaratıldığın gibi yaşa. Sesini, yürüyüşünü değiştirme. Senin özel bir tadın, rengin var. Seni bu tadınla, renginle tanıdık ve böyle görmek istiyoruz. Çünkü sen böyle yaratıldın.

İbn Mes’ud (r.a.) bir gün arkadaşlarına:

“Sakın herhangi biriniz “immea” olmasın!” dedi. Onların

“Ey Eba Abdirrahman! İmmea da nedir?” diye sormaları üzerine de şunları söyledi:

“İmmea “Ben halka bağlıyım. Onlar doğru yolda olurlarsa ben de doğru yolda olur; onlar dalalette (sapıklıkta) olursa ben de dalalette olurum” diyen kişidir. Allah’a yemin ederim ki halk tamamen kâfir olsa dahi siz kendinizi kâfir olmamak için zorlamak mecburiyetindesiniz.”

İnsanoğlu tabiatı itibariyle meyve ağaçları gibidir. Kimisi uzun kimisi kısa. Kimisi tatlı kimi ekşi. Muz gibiysen başka mevye olmaya gayret etme. Çünkü güzelliğin, değerin muz olmandadır. Renklerimizin, dillerimizin, güçlerimizin velhasıl tüm özelliklerimizin farklı oluşu Bari Teala’nın ayetlerinden bir ayettir.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün, kaybolanı geri getirmez, öleni diriltmez, kaderi değiştirmez, hiçbir fayda getirmez.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü hüzün sinirleri yıpratır, kalbini yorar, gecelerini mahveder.

La-Tahzen / Üzülme

Eğer günah işlediysen tövbe et, istiğfarda bulun, yanlış yaptıysan düzelt, O’nun rahmeti sonsuz, kapısı hep açıktır.

La-Tahzen / Üzülme

Kaybettiğin şey için üzülme çünkü daha pek çok nimetlere sahipsin. Allah’n sana bahşettiği diğer nimetleri düşün ve şükret. Allah Teala, “Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız buna güç yetiremezsiniz” buyurmuyor mu?

La-Tahzen / Üzülme

Ehli batılın sözlerinden dolayı üzülme, onların tenkitlerine sabrettiğin sürece mükafatlandırılacağını unutma.

La-Tahzen / Üzülme

İnsanlara ihsanda bulunduğun sürece üzülme. Çünkü mutluluğun yolu insanlara ihsanda bulunmaktan geçer.

La-Tahzen / Üzülme

Çünkü iyiliğin mükafatı on mislinden yedi yüz misline, kötülüğün karşılığı ise sadece mislince

(alıntı)

s.a amine nasılsın?yazı çok güzel.bu şekilde akıcı,güzel tasvirli yazılar olunca hiç kaçırmıyorum gördüğün gibi:D:Dsenin vasıtanla immeayıda öğrenmiş oldum ilk defa duydum.selametle kal aeol.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
s.a amine nasılsın?yazı çok güzel.bu şekilde akıcı,güzel tasvirli yazılar olunca hiç kaçırmıyorum gördüğün gibi:D:Dsenin vasıtanla immeayıda öğrenmiş oldum ilk defa duydum.selametle kal aeol.

____aleyküm selam muhterem iyiyim hamdolsun :)
size avatar hediye ettim gördünüzmü..begenmenize sevindim..
teşekkür ederim..rabbimize emanetsin B)
selam ve dua ile_____

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
____aleyküm selam muhterem iyiyim hamdolsun :)
size avatar hediye ettim gördünüzmü..begenmenize sevindim..
teşekkür ederim..rabbimize emanetsin B)
selam ve dua ile_____

hayır görmedim canım tamam bi bakayım ozaman bende sana bi ilahi hediye ettim bide fatıma var onaydı 2nize birden mustafa cihaddan biliyomusun bilmiyorum ama.beğenirsin umarım dinlersen hadi aeol.sağlıcakla kal.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
hayır görmedim canım tamam bi bakayım ozaman bende sana bi ilahi hediye ettim bide fatıma var onaydı 2nize birden mustafa cihaddan biliyomusun bilmiyorum ama.beğenirsin umarım dinlersen hadi aeol.sağlıcakla kal.

_______evet gördüm ben onu kardeşim teşekkür etmiştim tekrar teşekkür ederim
rabbime emanet ol selam ve dua ile______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamunaleykum Guzel Kardeşim
Ne Guzelde Dile Getirmişsin
Emeğine Sağlik
ömrümüz Bir Gün Olsaydi
Neler Olurdu
Zamanla Yarişip Ibadetlerimizi Araliksiz Yapardik
Allah Rizklarimiza Razi Olup Hayirli Anne Hayirli Eş Hayirli Evlat Olmayi Nasip Etsin
Allaha Emanet Ol
Selam Ve Dua Ile

_____aleyküm selam degerli hocam
teşekkür ederim
duanıza kapten aminn amin amin ecmain degerli hocam çok dogru söylüyorsunuz...rabbimize emanetsiniz
selam ve dua ile________

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kalp incisi kardeşim:)..
Hayırlı, bereketli akşamlarınız olsun inşaAllah..Nasılsınız kardeşim görüşmeyeli? iyisinizdir inşaallah..
Paylaşımınız çok güzeldi..Beğenerek okudum güzel kardeşim. emeğinize sağlık..Mevla Teala razı olsun inşaAllah..
En Emin'e, Rabbul alemine emanet olun canım kardeşim..Selam, baki dua ve sevgilerimle B)B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm kalp incisi kardeşim:)..

Hayırlı, bereketli akşamlarınız olsun inşaAllah..Nasılsınız kardeşim görüşmeyeli? iyisinizdir inşaallah..
Paylaşımınız çok güzeldi..Beğenerek okudum güzel kardeşim. emeğinize sağlık..Mevla Teala razı olsun inşaAllah..

En Emin'e, Rabbul alemine emanet olun canım kardeşim..Selam, baki dua ve sevgilerimle

____aleyküm selam kıymetli kardeşim kalp incim
çok teşekkür ederim rabbim razı olsun hamdolsun hamdolsun iyiyim siz nasılsınız degerli kardeşim iyisinizdir inşallah rabbimize emanet olun
kalp incisi kardeşim çok teşekkür ederim :)
selam sevgi ve baki mukabetleB)B)_________

ESİLA NUR

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN güzel paylaşşımın için :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt