Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cümleten aşk olsun.... (4 Kullanıcı)

gulefsan

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvufta şöyle güzel bir adet varmış:

Dervişin biri, yine bir dervişler topluluğu içerisine gelip, selam vererek oturduktan sonra, topluluk gelen dervişe
"Merhaba!!" yerine
"Aşk olsun!!" dermiş...
Derviş de "Aşkınız cemal olsun
Efendim!!" diye mukabele edermiş...
Bu sefer topluluk "Cemaliniz nur olsun!!"
Dediğinde, derviş "Nurunuz ayn olsun!!"
Dermiş ve böylece selamlaşma bitermiş....

Tasavvufta aşk o derece içselleştirilmiş, o derece özümsenmiş ki.... Selamlaşma bile aşk üzerine kurulmuş...
Tasavvufta bütün diyalogların böyle kalbi incelikler içerisinde cereyan, Etmesi ne kadar hoş değil mi?....

Bir de günümüzdeki selamlaşma diyaloglarını düşünün....

" - Nabers lan !!"

" - Selam moruk !!"

Tasavvuftaki aşk anlayışı, elbette "televole aşkı" bir aşkanlayışıdeğildir...
Günümüzde, bir çok temel kavramda olduğu gibi "aşk" kavramı da
"kavram kargaşası" içerisine sokularak, gerçek anlamından kopartılmış ve çok daha farklı anlamlarda kullanılır olmuştur....
Artık yaşanan bazı edepsizliklerin bile "aşk" olarak nitelendirildiği hepimizin malumudur....

Yine bahse konu yazıda;
Tasavvufta "Aşk nedir" diye sorulsa,
"Aşk, Maşukun rızasıdır" cevabının alınacağı kayıtlıdır...
Maşuk ise, hakiki aşkta elbette ALLAH'tır...

Düşünceler davranışları, davranışlar da düşünceleri etkiliyorsa; ve insan... ki onun ruhi, fikri ve hatta bedeni yapısı böyle bir etkileşim sonucu şekilleniyorsa; Tasavvufun, hayatın her bir anını hiçbir boşluk bırakmadan neden çepeçevre kuşattığını çok daha iyi anlıyorsunuz.... Velev ki, bu bir selamlaşma anı olsa bile.... Boşluğa asla izin yok.... Size atılan "irtibatı koparmayalım" formatı dolayısıyla, siz artık bir pergelsiniz.... Bir ayağınız olması gereken noktada sabit, diğer ayağınız yetmiş iki milleti dolaşmakta.... Ama irtibatı koparmadan... Boşluk bırakmadan ....

Cümleten ask olsun!....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Cümleten ask olsun!....

_______Aşkınız cemal olsun
Efendim!!"

ne kadar güzeldegilmi kardeşim
her işlerinde bir hikmet var boş_malayani söz ve davranışlara yer yok..
emeginize saglık olsn
selamün aleyküm________

thrdrmml

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk olsun..

Allah razı olsun..
ne güzel..ne hoşş...

yaralı kalp

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk olsun

Aşk olsun

Emeğine sağlık çok güzelB)B)B)

edas

Kayıtlı Kullanıcı
Askiniz cemal olsun...
cok guzel bi paylasim Alah Razi olsun

Ahmet Levent

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar Efendim !...
Bugün ilginç bir tevafuk eseri google’da arama yaparken, özellikle “Derviş Selamı” başlıklı, 6 Eylül 2007 tarihli ve Ahmet Levent imzalı şahsıma ait bir yazının (diğer bazı yazılarım için de söz konusu olmak üzere) tamamının ya da bir kısmının internette değişik platformlarda yer aldığını tespit ettim. Yazımın beğenilmesinden ve hüsn-ü kabul görmesinden elbette ki mutlu olduğumu söylemeliyim. Ancak, internette değişik platformlarda yapılan bu alıntılamaların neredeyse tamamına yakınında, yazılarıma koyduğum “Ahmet Levent” imzasının yer almadığını görmüş bulunuyorum. Elbette ki, aksi sabit oluncaya kadar herkesi iyi niyetli olarak kabul etmek gerekir. Gerçekte ise önemli olan, bilgiyi paylaşmak ve kullanmaktır. Söyleyene değil, söyletene bakmak gerektiğini de temel bir ilke olarak kabul ediyorum. Ancak, hem yazı namusu ve hem de emeğe saygı; yapılan alıntılamalarda, şayet biliniyorsa yazı sahibinin de belirtilmesini gerekli kılar. Bu sözlerin muhatabı, bu konuda kötü niyetli davranmış olanlardır; iyi niyetli dostları, kardeşleri tenzih ediyorum. Son olarak; çeşitli gruplara yazdığım şahsıma ait yazıların tamamının Rindaneler Meclisi - Blogcu adresinde yer aldığını belirtiyor, her zaman için dualarınızı istirham ediyorum. Dr. Ahmet Levent

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt