Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cumartesi yasağı (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_YUSUF_

Yönetici
Aleykümselam

Bu ayeti benim değil senin düşünmen gerekir. Şöyle ki ; Allah, "Aşağılık maymunlar olun dedik" emrini o gün onlara söylemiştir. Her kim cumartesi günü balık tutarsa aşağılık maymun olsun dememiştir. Eğer böyle olsaydı senin dediğin gibi olurdu. Bu arada şunu da söyleyeyim, ayet üzerinde pek fazla düşünmene gerek yok çünkü çok açık ve kolayca anlaşılabilir bir biçimde anlatılmış sevgili kardeşim.

Yani diyorsunuzki hüküm kıyamete kadar geçerlidir.Fakat hükmün uygulanması sadece o zamanki insanlara mahsustu.Bunun adaletasiz olduğu açıkça ortada değilmidir.?Allah'u teala Adl'dir.
Kendinizle çelişmeyin lütfen, Saygılar...

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Evet ben geçerli olduğuna inanıyorum. Cumartesi günü balık avlamazsak herhalde sağlığımız bozulmaz değil mi? Hem böylece olası bir günahtan engellenmiş oluruz. Kim böyle yaparsa kendi yararına. Ama kim aksini yaparsa, yine kendi yararına olacağı yönünde şüphe duysun.

_YUSUF_

Yönetici
O zaman siz inandığınız gibi yaşayın.Allah'u tealanın helal kıldığını haram kılmayın.Sizin dininiz size bizim dinimiz bizedir

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman siz inandığınız gibi yaşayın.Allah'u tealanın helal kıldığını haram kılmayın.Sizin dininiz size bizim dinimiz bizedir

Zaten bende öyle yapıyorum. Bana bu durumun helal olduğunu ispatlarsan vazgeçerim. Ki ispat edebileceğini sanmıyorum Benim dinim Rahman'a hamd olsun ki İslam'dır. Bu durumum hem Dünya için hem de Ahiret için geçerlidir, geçerli kalacaktır.

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşlerim.sayenizde pek çok bilgi edindim ,Allah razı olsun

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
daha fazla yanlışlık ve kırgınlıklara yol açmaması için konuyu kapatıyorum
herşeyin doğrusunu önce Rabbim bilir bizden daha bilgili alimler bilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt