Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cumartesi günü katiplik sınavım var! (2 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
yarın sınava ben de giriyorum açıktan atama olduğu için yani torpilli atama çok çalışmadım hatta metinlerin çıktısını almıştım daha yazmadığım çok metin var hayırlısı olsun gezer gelirim bi :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sizin içinde hayırlısı olsun açıktan atama derken... istifa mı etmiştiniz

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
amin hayırılısı olsun. yok uzun yıllar sonra ilk defa girdim sınava. adliyeye, cezaevine alımlar açıktan atama ile oluyor. genel atamalar haziranda. genel atamalardan umutluyum ama haziran olmasa da kasım inşallah hayırlısı olsun.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
anlamadım ama bende cezaevinde çalışıyorum açıktan atama dediginiz kurumların ktendi içinde sınav açması sanırım... hayırlısı ya biri torpilse biri değil ALLAHIM NASİP ETMİŞSE.. ben öğretmenlik atamalarını hep 20 30 kişiyle kaybettim.. kismet burasıymış...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
işini seviyorsan sorun yok Allah severek gidip geleceğimiz hayırlı iş arkadaşları olan işler nasip etsin. bizim burda kağıttan olacakmış ben de yanlış yazınca ekrana bakıyorum sonra kağıttan kaybediyorum bazen yerimi :) öyle de olsa doksanı geçiyorum hamd olsun. tabi orda nasıl olacak bilmiyorum kalabalık insanlar yabancı bir ortam bilgisayar :) yarın anlatırım sınav maceramı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İYİ OLUR YA ben adliyede çok heyecanlanmıştım... imlalı olunca bide ama cezaevinde yazdım şükürler olsun on parmak yazıyorum ben ekrana ve klavyeye bakmama gerek kalmıyor... sen yinede akşam biraz klavye sesiyle çalış inşallah iyi olur...

işi sevmeye elince çok isterdim öğretmen olmayı çokkkkkkkkkkkkkkkkkkk:( müdürün çaycıyı çağırma zilinde bile kalkıp derse gitmeye calışacak kadar.. ama şükürler olsun bir işim var şükürler olsun helal kazancım var daha ötesimi belki bi gün............

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah sen iyi yazıyorsundur. ne öğretmenliği okudun? belki tekrar girersin sınava olur bu sefer. canım bak :

Açıktan atama nedir?
Açıktan atamanın devlet içerisindeki atamalarda farklı anlamları bulunsa da genelde adaylar tarafından bahsedilen ve kastedilen şekli şu şekildedir:
Ösym tarafından yapılan merkezi atamalar dışında kalan, sonunda genelde mülakatı olan, mülakat dışında kurum tarafından ayrıca sınavı da olabilen atama şeklidir.

Açıktan atamaya hangi atamalar örnek verilebilir?
En popüler ve bilinen açıktan atamalar Adalet Bakanlığının açmış olduğu atamalardır. Bunlar zabıt katipliği, infaz ve koruma memurluğu, mübaşirlik, teknisyenlik örnek olarak verilebilir. Yine açıktan atama yoluyla, mühendis, mimar, hemşire alımları da yapılmaktadır. Bu meslek grupları çoğaltılabilir.

Açıktan atama nasıl yapılır?
Zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu alımlarında alınacak sayı ilan edilir. Belirlenen baraj puanının üstündeki adaylar belirlenen kontenjan dahilinde sıralamaya dahil edilir. Sıralamaya giren adaylar kadronun gerektirdiği ayrı bir sınav varsa ona girer, daha sonra başarılı olanlar mülakata çağrılır ve mülakat sonucunda asıl liste ilan edilir. Sınav yoksa direkt mülakat yoluyla atama yapılır.

Açıktan atamalar kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi oluyor?
Açıktan atamalar yoluyla hem sözleşmeli hem de kadrolu memur atamaları yapılıyor.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hıommm şimdi söyle ben sözleşmeliyim şu anda aslında kpss ye girecektim ama kadro olayı çıktı girmem bişey ifade etmeyecek... bide açıktan atama öğretmenlerde genelde istifa edenler bişekilde ayrılanlar falan arasından olurya aklım orda kalmışki açıkçası bizim alım şşeklimizinde açıktan atama kapsamına girdiğini bilmiyordum...;)
sosyal bilgiler öğretmeniyim... artık kadro aldıktan sonra kurum öğretmenliği veya kurum değiştirmeye uğraşacam bakalım hayırlısı ne ise o olsun ne diyim puanın kaç

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
kadro çıktıysa sorun yok. ben de bu sınavla ilgili hiçbir şey bilmiyordum oğlan ilkokul biri bitirdiken sonra rahatladım o ikinci sınıfa başladı ben kpss çalışmaya. hiçbir şey bilmiyordum geometriden başladım çalışmaya halbuki üç soru geliyormuş. bunu öğrenince tekrar geri dönmedim. sınavda da çok çok zordu zaten yapamazdım. puanım seksen üç. sıralamam dokuz binlerde. böyle sınırdayım yani. 3173 ten tercih yapacağım. şimdi ben de metni bir kez yazıyorum sonra nette geziyorum biraz sonra başka metne geçiyorum. yirmi metin kaldı. bari birer kere yazayım da metinleri vicdanım rahat olsun o kadar çıktı aldırdım kırtasiyeden. Allahım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. hayırlıysa olsun.

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım nasip edersekazanırız yoksa yapacak bir şey yok. Allah hakkımızda ne hayırlısıysa onu versin. Rızkımızı kesmesin çoğaltsın. Bizde bizim için hayırlı yerlere harcayalım.

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Sınavda çok heyecanlandım ve ellerim titredi. Sürekli yazdığımı sildim durdum. Ancak 75 yazabildim. Yapacak bir şey yok. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
hakkında hayırlısı olsun kardeşim. bende bugüne dek çalışıp nekadar sınava girdiysem hiçbirinde istediğim yerleri tutturamadım. hocalarım çok zekisin denemelerde iyi alıyorsun bizim gözümüzde tıpı kazanacak durumdasın dedilersede sınav sonuçları hep berbat geldi. vardır bir hayrı. allah bi kapıyı kaparsa öbürünü açarmış. sabır ve azim kardeşim

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Bizim yapacağımız tek şey çalışmak çabalamak.

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Herşeyde bir hayır vardır. Üzülme inşallah. Ancak heyecanlanacak birşey yok. Sakin olmak lazım inşallah. Şimdi bunu unutup önündeki yeni fırsatlara bak.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
hamd olsun klavyeyi geçmişim. şimdi mülakat var onun stresini yaşayacağım. hayırlı ise inşallah olur. yoksa istemiyorum.

umuteden haziranda tekrar alım olacakmış üzülme sen yine bırakma peşini.

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
hamd olsun klavyeyi geçmişim. şimdi mülakat var onun stresini yaşayacağım. hayırlı ise inşallah olur. yoksa istemiyorum.

umuteden haziranda tekrar alım olacakmış üzülme sen yine bırakma peşini.

tabi katip olmayı istiyorum. Nasipimde varsa olur. Ama ben çok istiyorum. Çalışmaya devam.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
buket zeynep burdan cevap vereyim diğer başlıkları kaldırmak zorunda kaldım site izin vermiyormuş bilgileri kullanmaya bir ara kendim hazırlarım inşallah. sınavı geçtim hamd olsun şimdi mülakat için bir şeyler bakayım diyorum ama çok konu var vakit yok galiba pek çalışamayacağım :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt