CUMANIZ HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN
SELAMETLE
.......................................................................
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Allah'ım ,Rabbim Sensin,ben ise Senin kulunum!
Sensin Yaratıcı,ben ise Senin tarafından yaratıldım!
Rızık veren Sensin,ben ise Senin verdiğin rızıkla besleniyorum!
Mülk sahibi Sensin,ben ise Senin emir ve tasarrufun altında bulunan bir kulum.
Gerçek izzet sahibi Sensin ,ben ise aciz ve zelilim.
Hazineleri tükenmeyen zengin Sensin,ben ise fakr-ı mutlak içinde ihsanına muhtacım.
Gerçek hayat sahibi olan ve hayatı veren Sensin,ben ise hayat verişin olmasa bir ölüyüm.
Varlığı ebedi olan Sensin ,ben ise gelip geçici bir faniyim.
Sonsuz izzet ve şeref sahibi olan Sensin,ben ise zillet ve kötülükler içinde bocalıyorum.
İhsan sahibi Sensin,ben ise ancak günah ve kötülük işliyorum.
Günahları bol bol bağışlayan Sensin,ben ise günahkarım.
Sonsuz azamet ve büyüklük sahibi olan Sensin,ben ise küçük ve değersizim.
Gerçek kudret ve kuvvet sahibi Sensin, ben ise sınırsız zaaf ve acz içindeyim.
Bağış ve ihsan veren Sensin,ben ise lütuf ve ikramına muhtaç bir dilenciyim.
Her türlü zarar ve korkudan emin olan Sensin, ben ise maddi ve manevi korkular içindeyim.
Sonsuz cömertlik sahibi olan Sensin,ben ise cömertliğine muhtaç bir miskinim.
Kullarının dualarına cevap veren Sensin,ben ise Sana dua edip yalvarıyorum.
Şifa veren Sensin, ben ise türlü türlü dertlere müptela olmuş bir hastayım.
Öyleyse günahlarmı affet,hatalarımı bağışla hastalıklarıma şifa ver,ey bütün kemal sıfatlarla muttasıf olan Allah, ey herşeye bedel herşeye yeten Kafi ,ey mahlukatını besleyip büyüten ve manilerini def eden Rab, ey va'dini mutlaka yerine getiren Vafi, ey kullarına pek şefkatli olan Rahim, ey maddi ve manevi hastalıklara şifa veren Şafi, ey ikramı ve ihsanı bol olan Kerim, ey bela ve musibetleri def edip afiyet veren Muafi! Beni, babamı, anamı Kur'an ve iman hizmetinde sadakatle çalışan arkadaşlarımı ve Üstadımı affeyle. Bütün günahlarımı bağışla, her türlü hastalığa karşı afiyet ver. Benden ve onlardan ebediyen razı ol! Bunu rahmetinle yap,ey merhamet edenlerin en merhametlisi .Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü ,şükür ve minnet ,Alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.
(MÜNACAT-I VEYSEL KARANİ)