Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cuma DUAMIZ... (2 Kullanıcı)

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜNALEYKÜM kardeşim cumamız herkese cümle müslümanlara hayırlı olsun kardeşim yeni okudum kusura bakmayınız çok güzel yazmışsınız bizlerde cumaya özel dua olarak kalacaktır Allahrazıolsun selam vedua ile

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Amin.amin..amin.. Dualarimizi Kabul Buyur Ya Rabbim.

SENATORYUMS

Kayıtlı Kullanıcı
amin !!!Tesekkürler ALLAH RAZI OLSUN KARDES...

beyazzambak

Kayıtlı Kullanıcı
cuma duası

cuma duası

s.a. kardeşim allah razı olsun cümlemizin ne gibi hayırlı duası varsa rabbim kabul buyurur inşallah allah.a emanet olun.

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çok güzel bir dua hemen aldım allaha emanet olun dua ile

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bir dua.hem okudum hem ellerimi açıp AMİN. dedim.ALLAH kabul etsin.ihşallah bundan sonra her MÜBAREK CUMA günleri okumaya gayret edecegim.sagol kardeşim. ALLAHA EMANET OL.

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol kardeşim. Tamamını okuyamadım ama çıktı aldım inşallah akşam evimde okuyacağım.
Rabbim cümlemizin dularını hayırlısıyla kabul buyursun inşallah.Amin.

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
h_denizkizi:

AMIN:.AMIN.....AMIN..................:A
ALLAH razi olsun, ellerine saglik, böyle güzel bir duayi bizimle paylastigin cok tsk ederim, ALLAH hepimizin dualarini kabul eylesin hayirli cumalar nasip eylesin
:H:H

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
cuma duası

cuma duası

Cuma Duası
Lailahe ill Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.

Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.

Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.

İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.

Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.

Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe ill Muhammedün Resullullah.

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.

Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.

Lailahe illtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.

Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.

Lailahe ill üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.

Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.

Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.

Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.

Lailahe ill selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.

Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.

Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.

Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe ill arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.

Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.

Lailahe ill günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.

İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.

Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.

Lailahe ill ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.

Lailahe ill kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.

Lailahe ill imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe ill Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe ill ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.

Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.

Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini nasip eyle Yarabbi.

Amin. cumanız mübarek olsun

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Cuma günü içinde duaların kabul edildiği vakit

Cuma günü içinde duaların kabul edildiği vakit

Cuma, dinimizde çok önemli kabul edilen haftalık toplu ibadet günüdür. Bu günde bir araya gelerek topluca Cuma namazını kılmak için Rabb’imize yöneliriz. Cenab–ı Hakk’ın bu güne has bazı lütufları vardır. Bu sebeple Cuma günü, uyanık bir kalb ve gönülle idrak edilmelidir. Efendimiz (sas), “Onda bir saat vardır; bir kul o saate ererse, Allah’tan her ne istemişse onu ALLAH kendisine mutlaka verir.” buyurur. Bu ânın ne zaman olduğu hususunda değişik sözler söylenmiştir.

Mesela; Abdullah ibn Selam (ra); “Allah Rasulü (sas) oturuyordu. Ben, ‘Allah’ın kitabında (Tevrat’ta) şu ifadeyi buluyoruz: Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, mümin kul o saati denk getirerek namaz kılıp Allah’a dua ettiği takdirde isteği mutlaka yerine getirilir.’ dedim. Benim bu sözüm üzerine Rasulullah, ‘Yahut bir saatin bir kısmı.’ diye bana işaret buyurdu. Ben de; ‘Doğru söylediniz veya bir saatin bir kısmı’ diyerek sözümü düzelttim. Sonra sordum, ‘Bu vakit (Cumanın) hangi vaktidir?’ Bana, ‘O, gündüzün saatlerinin sonudur’ diye cevap verdi. Ben: ‘Bu saat namaz vakti değildir.’ deyince bana şu cevabı verdi: ‘Evet, mümin kul namaz kılar, sonra müteakip namazı beklemek maksadıyla oturursa o, sevap yönüyle aynen namaz kılıyor gibidir.” Buradan anlaşıldığına göre, tıpkı Kadir Gecesi’nin Ramazan’ın içinde dönüp durduğu gibi, o an da Cuma günü içinde gezip durmaktadır. Dolayısıyla o dakikayı yaşayabilmek, Cuma gününü bir bütün olarak yaşayıp Allah’a tam bir teveccühle yönelmeye bağlıdır. Bu yüzden Peygamber Efendimiz (sas), bu günü ashabıyla birlikte şuurlu olarak ve adeta bir miraç yapıyor gibi geçirmiştir. Rahmet–i İlahi’den ümit edilir ki, bu ruh ve hava içinde Cumayı değerlendirdiğimiz müddetçe, Cenab–ı Hak, duaların geçerli olduğu o dakikaya rastlatır ve dualarımızı kabul eder. ALLAH Resulü’nün hayatına baktığımızda O’nun da bu günde dua ettiğini ve Allah’ın dualarını kabul ettiğini görüyoruz. İşte Efendimiz’in bu müstecab dualarından bir örnek; Hz. Enes (ra) anlatıyor: “İnsanlar kıtlığa maruz kaldılar. Resulullah (sas) bir Cuma günü hutbe verirken bir bedevi kalkıp: ‘Ey Allah’ın Resulü! Malımız helak oldu, nicedir yağmur yağmıyor. Bizim için Allah’a dua ediver!’ dedi. Bunun üzerine Aleyhissalâtu Vesselam ellerini kaldırdı. Biz gökte bir bulut göremiyorduk. Allah’a yemin olsun, daha ellerini geri çekmeden, semada dağlar gibi bulutlar peydah oldu. Derken daha minberden inmemişti ki, mübarek sakalından yağmur damlaları dökülmeye başladı. O gün, ertesi güne kadar yağmur yağdı. Daha sonraki gün de yağdı, onu takip eden günde de yağdı, hatta müteakip Cumaya kadar yağış devam etti. Öyle ki, o bedevi veya bir başkası gelip: ‘Ey Allah’ın Resulü! Binalarımız yıkıldı, hayvanlarımız suda boğuldu, bizim için Allah’a dua ediniz de artık yağmur kesilsin.’ dedi. Efendimiz (sas) ellerini kaldırıp: ‘Allah’ım, etrafımıza yağdır, üzerimize olmasın! (başka bir rivayette ise Allah’ım, (yağmur) etrafımıza yağsın, üzerimize değil! Allah’ım, dağların ve tepelerin üzerine, vadilerin içine, ağaç biten yerlere olsun.)’ diye dua etti. Eliyle bulutlara doğru işaret etti. Hangi istikametteki buluta işaret etti ise bulutlar orada açıldı. Bütün Medine buluttan temizlendi. Biz de çıkıp güneşte yürüdük.” Evet, ALLAH Resulü (sas) ellerini kaldırmış, ALLAH da yükselen bu isteğe icabet buyurmuştur. O halde, bizler de Cuma günündeki bu icabet saatini yakalamaya çalışmalıyız. Bu günü diğer günlere nazaran ayrı bir hassasiyet içinde dua ve ibadetlerle geçirmeliyiz.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a RABBİM İNŞAALLAH ELLERİMİZİ BOŞÇEVİRMEYECEKTİR...

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Arkadaşlar.cuma Gününün Hangi Saatinde Olursa Olsun Bir Insan.*lailahe Illa Ente Ya Hannanu ,ya Mennanu ,ya Bediassemavati Velard,ya Zel Celali Vel Ikram.*derse Duasinin Kabul Olacagi Hadis-i şerifde Haber Verilmiştir.

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Arkadaşlar.cuma Gününün Hangi Saatinde Olursa Olsun Bir Insan.*lailahe Illa Ente Ya Hannanu ,ya Mennanu ,ya Bediassemavati Velard,ya Zel Celali Vel Ikram.*derse Duasinin Kabul Olacagi Hadis-i şerifde Haber Verilmiştir.

Rabbim razı olsun nevin kardeşim
hatırlattığınız için saolun
Selam ve dua ile....

*lailahe Illa Ente Ya Hannanu ,ya Mennanu ,ya Bediassemavati Velard,ya Zel Celali Vel Ikram.*

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim. Bu Cumada Okudum .allah Kabul Etsin.hayirli Geceler.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Cuma Duası...

Cuma Duası...

Ey bütün varlık ve varlık ötesi elinde bulunan..
Ey hayat sahibi Hayy..
Ey varlığının asla bir başlangıcı olmayan Kadîm..
Ey kendisi için ölüm katiyen söz konusu olmayan Bâkî!
İhtiyaçlarımızı gider... Bize lütfunla muamelede bulun.. başımızdaki bütün belaları def eyle... bizim yanımızda ol, aleyhimizde olma... bizi dînî ve dünyevî musibetlerden koru..
Dünyayı en büyük derdimiz, tasamız ve kendisi için en fazla gayreti sarf ettiğimiz bir meta kılma...
AMİNNN...

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
amin. allah razı olsun c.c. hayırlı cumalar

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Cumanız Mübarek Olsun...

Cumanız Mübarek Olsun...

duamz6tc9.png

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt