Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cuma DUAMIZ... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü.
AMİN..İNŞAALLAH Abim Rabbim razı olsun yüreğine sağlık..
Hayırlı ve bereketli cuamlar dilerim..

Allahım!
Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım!
AMİN.

Cümle dualara can-ı gönülden AMİN!

Aminnnnn...
Dualarınıza gönülden amin...
Allah Celle Celalühu cümlemizden razı olsun inşallah...

Allahım!
Ancak sana inanır ve ancak senden yardım isteriz...
Bizi Sırat-ı Müstakimden ayırma...
Dualarımızı kabul eyle...
Sana açılan ellerimizi boş çevirme Ya Rabbi...
AMİNNN...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ey Rabbimiz!

Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma.
Takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma,
bizi affet,
lütfunla kusurlarımızı bağışla,
bize merhamet et.

Bizim yardımcımız sensin kafir topluluklara karşı bize yardım et.

AMİN..

HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR.RABBİM DUALARIMIZI KABUL ETSİN İNŞAALLAH.DUALARDA BULUŞMAK DUASIYLA..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Her andığımda bana eksikliğimi hatırlatan; dile kolay kalbe ağır adını anıyorum.Adın ki, durmadan çoğalır içimde.Adın ki bir emanet dilimde.
Her tercih bir vazgeçişse eğer;benim tercihim Sen oluyorsun.Dilim en çok adını anınca, kalbim yalnız Seni hatırlayınca hayat buluyor.Adın, anlam katıyor adıma.

Adın ki, büyük.
Adın ki yüce.
Adın ki en güzel…

Ölüme doğru yürüyen bütün insanlar gibi ben de küçüğüm.Avuç içindeyim, açılsa düşeceğim.Bu sabah gözlerime yerleşen tefekkürle Seni söylüyorum.Yüzlerce, binlerce kez söylüyorum,yetmiyor.Art arda ve hepsi farklı anlamlardaki isimlerini söylüyorum.

İki tesbih boncuğu arasında bir kalp kaç kez çarpar, sayamıyorum.”İkrar”ın sukutu oluyor suskunluğum.Az ve öz olan bir anlayışla ve kıbleye doğru bir bakışla Seni anıyorum.Andıkça çoğalıyor anlamların.Adın ki sonsuzluk..
.Adın ki ahd ve vefa…

Evimdir dediğin kalbimin en naif köşesine bırakıveriyorum ismini.Harfler ruhuma dokunuyor.Bir su damlasını doldurmayacak büyüklükteki küçüklüğümü hissediyorum.Devasa bir huzur yanağımdan süzülüyor.Ellerim Sana doğru uzanıyor:”Sevgine talibim” diyorum;affına ve rızana…

Cevabını duymuyorum ama duyduğunu biliyorum.Eğer ki adın “en gizli sesleri işiten” olmasa, nasıl bilirim bana “buyur” dediğini.”O adı günde yetmiş kez anın” diye buyuruluyor.Ve biliyorum ki kalp kapağı dakikada yetmiş kez açılıp kapanıyor.

Sen,kimsenin göğsüne iki kalp koymamışken ve kalpleri ancak Sen değiştirebilirken kalbimin dik durmasını istiyorum Senden.Bir muska gibi takıyorum ruhuma adını.Adın ki “gizliyi bilen, sırları gizleyen…”
“Neden O var?” dediğimde herşey canlanıveriyor?Hayat adın geçince niçin allı morlu renklere bürünüyor?

Nasıl oluyor da Sen gelince aklıma,omzumdaki ağırlık azalıp ruhumda bir şölen başlıyor?”O, onsuz olmayandır.”diyen filozofa kulak verince,gözlerim neden böyle doluyor?Sen ki “hiçbir şey kendisine denk olmayansın”.Sen ki “yüceliğinde yakın, yakınlığında güzel” olansın.Ben yer ile gök arasında, ümit ile korkunun ortasında, düştüğüm kayaya tekrar tırmanmak istiyorum.

Sorduğun suale “bela” dediğim günden bu yana, ismine sığan meale kulak veriyorum.Hayattan uzaklaşıp, gerçeğe yaklaşırken, va’dedilen günü bekliyor,ömrün gelip geçiciliğine tebessümler gönderiyorum.

Ben; kulaklarım, gözlerim ve zihnimin işgal altına alındığı bir devirde seviyorum Seni.İstemelerim olmasa Senin için bir ehemmiyetim olmayacağını bilerek geldim kapına.
Ve bunun için bağlıyım adına.Nasıl ki en çok alnım yere değdiğinde hissediyorsam Seni,öyle bir anda kapatmak istiyorum gözlerimi.Seni razı edecek bir gün istiyorum Senden.
Ey “saltanatında kadim” olan adın düşüyor aklıma.Adın ki kuluna uzak olmayan…Adın, esirgeyen ve bağışlayan…

Arının karnını yazan kudret ile semaları tanzim eden kudret aynı eldir.Kapkara bir gecede kapkara bir taşın üstündeki kara bir karıncayı gören de O’dur.Varlığın bir sebebi vardır.
Sebebin de bir sebebi vardır.Ve herşeyin sebebi de büyük adındır.Sen olmasan,sınırsız sema gözbebeğime nasıl sığardı?Varlığımın sebebi, kalbimin sahibi,musibetimin ümidisin.Rahledeki Kitap,neydeki nefes,içimdeki ses adını fısıldıyor.

“İsmine sığan her şey kendisinden azdır.”Adın “Baki”, adın “Kafi”…Adın en güzel isimler sahibi…
“Kimi sevsem,Sensin.”Bilirim ki kainata dağılmış bütün sevmekler isimlerine karşı verilmişbir muhabbettir.

Vaha sandıklarım çöl oluyor, kıyılarıma vurup giden insanlar anlamıyor beni.Kuyularda kalıyorum, yardım eden olmuyor.Bir adın kalıyor her şeyden geriye.Ben kuyuya düşsem Sen kovanı sarkıtırsın bilirim.Menzili vefa olan bir bağı var dostluğunun.Yazın buharlaşmayan,kışın donmayan,sonbaharda yapraklarını dökmeyen bir dostluk…Dostluğundan cesaretle istiyorum Senden:

Ne olur Sana en güzel göründüğüm an, al beni yanına.Aşk susturduğu oranda büyür,büyüdüğü oranda sustururmuş.Susuyor,Seni dinliyorum.Adın için yaşıyorum.Adın ki bir emanet dilimde. Adın ki, eksilmeyen tek kelime…

Cumanız mübarek olsun paylaşımlarınız çok güzel Allah daim etsin hizmetinizi dergahi ilahisinde kabul etsin

mavci

Yönetici

Ya Rabbelalemin !
Kapına geldik.
Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık...
Bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme !
Okumuş olduğumuz Dua ve sureleri aşr-ı şerifleri ahsen surette kabul eyle. Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan salim eyle...
Hasıl olan sevabı evvela Peygamber (s.a.v.) efendimizin mübarek, aziz, latifruh-ı tayyibelerine hediye eyledik kabul eyle...
İlk Peygamber Hz. Adem (a.s.) dan Hz Muhammed (s.a.s) a kadar gelip geçmiş her ne kadar peygamber varsa onların da ruhlarına hediye eyledik, isal eyle...
Ya Rabbi! Kur’an-ı Kerim’i elden ele, dilden dile, gönülden gönüle bizlere kadar ulaştıran sahabe-i güzin, tabiin, tebe-i tabiin, Müfessirin ve muhaddisin’in ruhlarına hediye eyledik, isaI eyle...
Ya Rabbi !
Din, vatan, hak ve hakikat Uğuruna canlarını düşünmeden seve seve feda eden aziz şehitlerimizin de ruhlarını meclisimizden haberdar eyle Ya Rabbi !
Bu güne dek ahirete göçenlerin günahlarını afffeyle, makamlarını, cennet eyle... Peygamberimizin (s.a.v) şefaatine nail eyle....
Uzaktan ve yakında ne kadar aziz din kardeşimiz var ise kardeşlerimizin de ölmüşlerine rahmet, geride kalanlarına sıhhat ve afiyet ihsan eyle...
Ya Rabbi !
Şu mübarek gecede/ günlerde " Toprak altında çürümüş, isimleri unutulmuş, bir fatiha okuyacak kimsesi kalmamış müslüman kardeşlerimizin de taksiratlarını affeyle...
Ya Rabbi !
Öbür alemde estaizu billah “ferikun fil cenneti ve ferikun fis seiyr” Cennet ve cehennem fırkaları ayrılacağı zaman bizleri cennet fırkasına dahil eyle...
Ya Rabbi !
Kur-’an-ı Kerim’in nurlu yolundan bizleri ayırma ya Rabbi!
Onun ahkamını yaşayıp, tatbik edenlerden eyle...
Kıyamet gününe kadar baki kalacağını vaat ettiğin Din-i İslamı ülkemizde payidar eyle. Kabul olunmayacak dua ile sana el kaldırmaktan,
insanlığa ve islama faydalı olmayan bilgiden,
bir müslümana yakışmayan acizlikten,
tembellikten, cimrilikten sana sığınıyoruz,
bizleri muhafaza eyle.
Ya Rabbel’alemin !
Biz sana yalvarmasını bilmiyor ve beceremiyoruz.
Sana yalvarmasını bilenler ve becerenler hürmetine dualarımızı kabul eyle.
AMİN diyen şu kulları iki cihanda aziz eyle.
Cennetinle, cemalinle ölmüşlerimizi ve yarında toprak altına girecek olan bizleride şereflendir.
"Subhane Rabbike Rabbil izzeti amma yesifun ve salamun alel murselin vel hamdu lillahi Rabbil" alemin.
El-Fatiha...

Allah Celle Celaluhu kabul etsin inşaallah...
Hayırlı ve Bereketli CUMALAR
...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Iki dua vardır ki,asla ve asla red olmaz
dua eden ile allah arasında perde olmaz
zülüm gören kişinin duası hiç red olmaz
müminin gıyabında yapılan dua red olmaz

günlerden bu gün cuma cumanız mübarek olsun.
Allahın selamı ve rahmeti üzerinize olsun.
Gününüz aydın ,işleriniz hep yolunda olsun,
hasta olan kardeşlerimize bu dua şifa olsun

gözyaşı14

Kayıtlı Kullanıcı
cumamız hayırlu olsun allah sizden razı olsun hepimizin duaları kabul olur inşallah

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü..
Rabbim razı oslun Mustafa abi yüreğine sağlık duan için çok teşekkürler..Rabbim kabul eylesin inşaALLAH..
Hayırlı ve bereketli cumalar..
Allaha emanet olunuz..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarınız hepsi biribirinden güzel Maşallah

Dualar arşa yükselir bugün..
Kardeşlerini unutmayan ümmet,
Dualarıyla bin mislini kendinde bulur..
Cuma, fazilet ve üstünlüğün ümmette ki kokusudur.
İslamın bir vücut olduğunun düşmanda korkusudur..

Müminlerin eza, hasret ve keder dolu cumalarında ; varlıkların özü, sevdaların en yücesi olan Muhammed' imizi (sav) maneviyatta cumalayanlardan olabilmemiz duasıyla, ..

RABBİM CUMANIZI HAYIRLI EYLESİN .CUMA GÜNÜ HÜRMETİNE GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN .KENDİSİNE LAYIK KUL ,PEYGAMBERİNE LAYIK ÜMMET EYLESİN.DÜNYANIN HER YERİNDE SIKINTIDA DARDA OLAN BÜTÜN MÜMİNLERE YARDIM ETSİN .

Gül kokulu Peygamberin Gül ümmeti Cumamız mübarek olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam mavci duanı yazıyorum çok hoşuma gitti Allah razı olsun :a21:

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Iki dua vardır ki,asla ve asla red olmaz
dua eden ile allah arasında perde olmaz
zülüm gören kişinin duası hiç red olmaz
müminin gıyabında yapılan dua red olmaz

günlerden bu gün cuma cumanız mübarek olsun.
Allahın selamı ve rahmeti üzerinize olsun.
Gününüz aydın ,işleriniz hep yolunda olsun,
hasta olan kardeşlerimize bu dua şifa olsun

CANI GÖNÜLDEN amin amin amin

mavci

Yönetici
Aleykümselam mavci duanı yazıyorum çok hoşuma gitti Allah razı olsun :a21:

CANI GÖNÜLDEN amin amin amin

Aminnnnn...

Allahım!
AMİNNN...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım!
AMİN..

Rabbim razı olsun abim Hayırlı ve bereketli CUMALAR dilerim..

mavci

Yönetici

Ey bütün cebbar ve gaddarları azametinin dizginleriyle dizginleyip durduran, yüce dinimiz İslam'a ve kemerbeste-i ubudiyetle ona yürekten bağlanmış Müslümanlara kinle, nefretle düşmanlık besleyenleri kudretiyle ihata eden Yüceler Yücesi Rab!

Sen'den, sırf Sana inandıkları için, inanan kullarına adavet besleyen insafsız ve yola gelmez kimselerin ağızlarına gem vurmanı, ellerine kelepçe geçirmeni, ayaklarına zincir takmanı istiyoruz...

Biz masum ve garip kullarına merhamet buyur da, bize karşı kin ve nefret duygularıyla oturup kalkan hasetçilerin menfur emellerine ulaşmalarına müsaade etme...

AMİNNN...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Ey bütün cebbar ve gaddarları azametinin dizginleriyle dizginleyip durduran, yüce dinimiz İslam'a ve kemerbeste-i ubudiyetle ona yürekten bağlanmış Müslümanlara kinle, nefretle düşmanlık besleyenleri kudretiyle ihata eden Yüceler Yücesi Rab!

Sen'den, sırf Sana inandıkları için, inanan kullarına adavet besleyen insafsız ve yola gelmez kimselerin ağızlarına gem vurmanı, ellerine kelepçe geçirmeni, ayaklarına zincir takmanı istiyoruz...

Biz masum ve garip kullarına merhamet buyur da, bize karşı kin ve nefret duygularıyla oturup kalkan hasetçilerin menfur emellerine ulaşmalarına müsaade etme...

AMİNNN...

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü

Allahım!
AMİN..

mavci

Yönetici
Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü

Allahım!
AMİN..

Aminnnnn...

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı

AMİNNN...

amin Rabbim dualarımızı kabul etsin.selamlar hayırlı cumalar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Gönlümüzü, gülümüzü soldurma Allâh'ım!
Ben Senin azabından çok rahmetine; korkundan çok şefkatine muhtacım. Ve şunu da bütün kalbimle biliyorum ki; Sen istersen severim, sen sevdirirsen severim! Fakat Sen sevmezsen, sevdirmezsen ben sevemem, hissedemem.

"Kulum bana bir adım yaklaşırsa, ben ona koşarak gelirim" buyuruyorsun. Ya Rabbi, bana yardımcı ol, Sana doğru bir adım ol...sun atayım. Ki, o benim vuslatım olsun. Beni o vuslata kavuşturmadan yanına alma Allâh'ım!...

Her hareketimiz, yalnız sana olan muhabbetimizden kaynaklansın. Öyle bir muhabbet ki hep coşsun, coşsun hiç durmasın. Ve Sensiz bir anımız geçmesin, Allâh'ım.

Verdiğin nimetin şükrünü yerine getirebilenlerden eyle, nankörlerin listesinde ismimiz bile geçmesin Allâh'ım. Benim kalbimi, dilimi ve bütün amellerimi rızandan ayırma.

Bize daima râzı olacağın amelleri işlemeyi nasip eyle!..

Ya Rabbi, Senden isteyeceğimiz şeyleri de bilemiyoruz.

Eksiklerimizi,
noksanlarımızı, hatalarımızı ört, Sen rahmet ve mağfiretinle onları hayra tebdil eyle.

Şu güzel bahar günü, ağaçlardaki tomurcuklar, dallardaki çiçekler nasıl açmışsa, Sen de yalnız kalbimizde sevgi çiçeklerini açtır.

Gönlümüzde ise iki cihan güneşimiz habibinin ve bütün sevdiklerinin muhabbet goncaları açsın!..

Gönlümüzü, gülümüzü soldurma Allâh'ım!

Hazan gelmesin, yaprakları dökülüp boyunları bükülmesin, daima canlı ve taze kalsın. Ve öyle bir rayiha yayılsın ki içimize, onu her zerremizde hissedelim, bütün nefeslerimizle...

Ya Rabbi, Sen affedicisin, afvı seversin, biz günahkar kullarını da affet.

Biz senden gelecek her hayra muhtacız Allâh'ım.

Bir yavru annesine ne kadar dil döker, yalvarır, naz yaparsa; annesi de o kadar sevinir!.. Kırgınsa bile alır bağrına basar, "Yavrum!.." der.

Çok iyi biliriz ki, Rabbim, annelerin sevgi ve şefkatinin kaynağı da sensin!. Ve Sen bütün annelerin merhametinden daha fazla merhamete

sahipsin!.. O halde bu aciz, zayıf, gönlü kırık, ve günahkâr kullarını da Afv et, Allah'ım.. Bizlere acı, günahımızı yüzümüze vurma!

"Ben, yüzlerini görmediğim kardeşlerimi çok özledim" buyuran Rasûlümüze layık kardeş ve ümmet eyle, Allâh'ım.

Bizleri öğrendiklerimizle amel eden, senin yolunda canını, her şeyini feda eden Mus'ablar, Rumeysalar, Enesler, Âişeler, Fâtımalar, Sümeyyelerden eyle!..

Senden gelecek her türlü hayra muhtacız Allâh'ım…

Kara yüze ak desem, beni benden al desem; Rahmetinle sar desem, sarar mısın? Allâh'ım.

amin,

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN
85seniiiiiiiiokseviyoruiq2.gif

mavci

Yönetici

Bizi sıyanet buyur ey biricik Koruyanımız...
Dinimize ve dünyaya müteallik bütün işlerimizde insî ve cinnî şeytanların, durmadan kötülüğü emredip duran nefs-i emmarenin vereceği zararlardan, inanan kullarına karşı kalpleri kin ve nefret duygularıyla dopdolu düşmanların saldırgan davranışlarından bizi muhafaza et...
Ey her zaman inayetiyle bizimle beraber olan Rabb'imiz...
Efendiler Efendisi'ne, O'nun payeler üstü aile fertlerine, her biri nurefşan birer yıldız olan ashab-ı güzinine salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

Aminnn...

GEVHER

Yönetici
ve aleykümselam...

ve aleykümselam...

Hafize Annemizin ve Mavci Abimizin dualarına gönülden AMİN diyoruz..

Cuma Gününün hayrından ve bereketinden faydalanabilmemiz duasıyla..
Cuma Bayramımız mübarek olsun inşaAllah.

Esselamünaleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Amin amin..
ALLH razı olsun sizden..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt