Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cola tepkimiz ne ölçüde dengeli? (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Cola tepkimiz ne ölçüde dengeli?

İki Kola firmasının ismi son günlerde epey gündemde. Öteden beri gerek bu iki marka, gerekse genel manada bir meşrubat türü olarak kolanın zararlarıyla ilgili epey bir bilgi elden ele, dilden dile dolaşıyor.

Hemen belirtmeliyim ki, bu iki ürünü kullanmıyorum. Tavsiye de etmiyorum.

İnsan vücuduna zararlı olduğuna inanıyorum.
Ancak bir kanaatimi bir öz eleştiri olarak aktarmak istiyorum.
İlk önce, özellikle internet ortamında, grup ve şahsi adreslere yoğun bir şekilde gönderilen bir mesaj üzerinde durayım.

Son günlerde internet ortamında "Ezher'den Coca Cola’ya Haram Fetvası" başlıklı haber yoğun bir mesaj trafiğinin ana konusu oldu. Haberin kaynağı Arapça bir siteydi. Uzunca bir yorum yazısı şeklinde kaleme alınan yazıyı bir-kaç kez okudum ve iyice anlamaya çalıştım. Bu okumaların neticesinde edindiğim bilgi ve kanaat ile, mail mesajlarında konu edilen tespitler ve özellikle kullanılan başlık epey bir farklıydı.

Bir kere bu haberin orijinalinde, tarihi geçmişi bin sene öncesine uzanan "Ezher Üniversitesi" tarafından yapılan bir açıklama değildi. Ortak istişareler ve fıkhî toplantılar sonucu açıklanmıştı. Sadece, yazıyı hazırlayan kişi, gazetecilik bakış açısıyla, Ezher Üniversitesi’nde görev yapan bazı öğretim üyelerinin kanaat ve yorumlarına kısa kısa yer vermişti. Bu âlimler de, bizzat inceleme ve ilmî tedkikler sonucu elde edilen raporlardan ziyade, kendi şahsi duyum ve kanaatlerini değerlendirmişlerdi. En önemlisi de bir kurum adına değil, kendi şahsî değerlendirmelerine göre bilgi vermişlerdi. Bununla da kalmamışlar, bu tür haberlerin uzun süredir söylenti halinde dile getirilmesine dikkat çekerek, böylesi şüpheli bir konumda bulunan kola ürünlerinin içilmemesini tavsiye ediyorlardı.

Bu haberde ayrıca, bütün gazlı içeceklerde kullanılan "Pepsin" isimli kimyasal maddenin domuzun yanı sıra, büyük ve küçük baş ehli hayvanların işkembelerinden de elde edilebildiği, bazen de kimyasal yöntemlerle üretildiği; eğer konunun uzmanlarınca yapılan tetkikler sonucu kesin olarak domuzdan elde edildiği tespit edilmesi halinde bu içecekleri içmenin haram olacağı belirtiliyordu.
Şimdi kendimize dönelim. Kola markaları ve ürünlerinin tüketilmemesine yönelik bazı önemli gerekçeleri dile getirebiliriz. Örneğin, bu tür gazlı içeceklerinin insan sağlığına olan zararlarından rahatlıkla bahsedebiliriz. Bu ürünlerin ardında Yahudi sermayesinin olduğunu, bu ürünleri almakla dolaylıda olsa Yahudi sermayesine katkı sağlandığını, bilinçli bir Müslüman olarak bu ürünleri kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar ilmî heyetlerce incelenip içinde domuz mâmülü katkıların bulunduğu kesin bir şekilde ifade edilmemiş olsa da, şüpheli bir durumun bulunduğu için, bu ürünleri tüketmemenin daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Bütün bunların yanı sıra Arap kaynaklı bir sitede yer alan bilgilerin "Ezher'den Coca Cola’ya Haram Fetvası" başlığıyla haber yapılmasının doğru olmadığını da söylemeliyiz.

Konuyla ilgili bir başka tutum üzerinde daha durmak istiyorum.
Evet malûm iki kola markası, yukarıda da belirttiğim gibi, Yahudi sermayesiyle dünya çapında üretim yapıyor. Yani asıl patronları Yahudi. Eninde sonunda satın aldığımız her kola, bu patronların cebine kâr katıyor. Aslında bu açıdan bakınca gerek ülkemizde, gerekse diğer Müslüman ülkelerde, bu yönde önemli oranda bir hassasiyet de var. Yani bu insanlar, öncelikle bu ürünleri almanın destek manası taşıdığını biliyorlar. Ve çekiniyorlar.

Peki, tam bu noktada bir dengesizlik ortaya çıkmıyor mu?
Yani kola mâmüllerinde gösterilen yaygın tepki, niye bir ikinci veya üçüncü ürün örneğinde görülmüyor?
Dünya pazarlarında, sadece iki kola firmasının sahipleri mi Yahudi?
Yüzlerce-binlerce marka ve ürün var.
Acaba hangi ürünlerin ve markaların ardında Yahudî sermaye var?
Yoksa, bir nevi bütün hassasiyetimizi gazlı içecekler ve bunlar içinde de sadece iki markaya yoğunlaştırıp, kendi kendimizi rahatlatmaya mı çalışıyoruz?

Netice olarak, her konuda olduğu gibi, bu sahada da gösterdiğimiz tepkiler mutlaka vasat çizgide olmalı. Aşırılıklardan uzak olmalı. Dengeli olmalı.

Sırat-ı müstakimde gitmek, yolumuzu devam ettirmek en büyük ümidimiz ve duamızdır.

alıntı

imren

Kayıtlı Kullanıcı
Coca Cola'nın ne anlama geldiğini düşündünüzmü hiç?
İşte bunun cevabı:

Yahudi asıllı, gelirinin bazen bir kısmını bazen de tamamını İsrael'e vererek, Filistindeki vahşetin ve insanlık dışı o katliamın ortaklarından birisi de Coca Cola şirketidir. Üzülerek belirtmek gerekiyorkı; O şirketinde ayakta durmasını sağlayan yine biz müslümanlarız. Yani içtiğimiz her şişe cola ile Filistindeki kardeşimize bir mermi atmış oluyoruz bir nevi.
Coca Cola'nın ne anlama geldiğini düşündünüzmü hiç?
İşte bunun cevabı:
Coca Cola yazısını yansıtmalı olarak ters çevirdiğinizde arapça bir yazı teşkil etmektedir. Ve de bu yazıda "La Muhammed La Mekka" yazısı ortaya çıkmaktadır. "La" arapçada olumsuzluk ekidir. Yani bu cümle o zaman: "Muhammedi ve Mekke'yi ortadan kaldırmak" anlamını taşımaktadır. İnanmak güç ama ne kadar cahil olduğumuzu kendi gözlerimizle görmeye ne dersiniz

imren

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşanan bu vahşete hiçbir şey yapamıyorum diyorsan işte fırsat boykotumuza katılın israil ürünleri raflarda kalsın dünyanın izlediği seyretmekten öte hiçbirşey yapmadığı bu katliama bir nebze olsun dur dee müslüman din kardeşlerimize zulm eden işkence eden katil ülkenin ürünlerini boykot et ALLAH rızası için alma kullanma bütün tanıdık tanımadık vicdan sahibi herkesi bu protestoya katılmaya çağırıyorum filistinli müslüman kardeşlerimizi vurmak için silah olarak geri dönecek olan kazanç ve kalkınmaya pay olan ürünlere paranızı vermeyinIMG][/UR

imren

Kayıtlı Kullanıcı
Duyarlı olalımÜZELLİK VE BAKIM ÜRÜNLERİ`de
Loreal Cover Gril Herbal Essences Lasting Color Loving Care Max Factor Miss Clariol Olay Secret MAC Cosmetics DİĞER MUHTELİF ÜRÜNLER`DE Adam Bonus Boss Hugo Boss Old Spice AOL internet ICQ (bildiğimiz chat programı) Hema DKNY LEWIS Liby's National Geographical Fox TV Network Galbani Langrome Paris Kate Spade Aramis Philips Morris Migors HSBC CNBC Calvin Klein Kiwi Lion Area Polo Vhichy Helena Rubinstein Sara Lee Perrier Cacharel Walt Disney Disneyland Euro Disney
OTOMOTİV`DE Renault Man Mercedes Magirus Ford Fiat BMC Dodge Chrysler Skoda Goodyear Pirelli Uniycral Mitsubishi Peugeot
TEMİZLİK MALZEMELERİ `DE Ariel (Sharon'un Kendi firması) Alo Omo Persil Vim Ace Rinso Alfa Mintax
ELEKTRİK AMPULU General Elektrik`DE Edison Philips Tekfen SABUN Hacı Şakir ( Bakmayın adının Hacı olduğuna,yapan firma yahudi firmasıdır) Lüks Puro ŞAMPUAN´DA Pantene Recioce Blendax BOYA OBS Dyo Sadolin İPLİK Polyen Sasa Sifaş İÇKİ Efes Pilsen Tuborg Lown Broau J&B
ÇOCUK BEZİ VE KADIN PEDİ Orkid Allways Prima
DİŞ MACUNU İpana Colgate (gelirinin yarısını bağışlıyor)
MEŞRUBAT Coca-Cola (mayıs ayı gelirini İsrail'e bağışladı) Fanta Pepsi 7 Gün Elvan Turkuaz Fruko Sprit Schweppes LİKİT GAZLAR Ankara Gaz Aygaz Bursagaz Mobilgaz İpragaz
AKARYAKIT BP Shell
SİGARA Marlbora Camel Parlement Motecarlo
CAM EŞYA İzocam
DİŞ FIRÇASI Banat
TRAŞ KREMİ Gibbs
KUMAŞ Vakko Bossa
İLAÇ Hoechst Bayer Sandoz Roche Pfizer Saned GIDA Vita Sana Turyaş Ufa Panda Pringles Danone Nestle Nescafe Nesquick Milkybar Kitkat Jacobs Mc Donalds
(Azarbeycandaki müslüman kardeşler protesto etti ve oradaki şubeler kapatıldı )

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum canım kardeşim
cok anlamlıbir paylaşım yapmışsın Rabbimrazı olsun senden

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt