Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok utandım, onların yerine... (1 Kullanıcı)

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
ben inanıyorum ki o tarz örtünenler ya aile baskısı ya eş baskısı vs...çünkü içinden gelmeyerek örtünen kişiler sivrilik yapıyor ve bizler de böyle onları hissediyoruz..ben antalyadayım ve burada da o kadar çok var ki öyle örtünen kardeşlerimiz rabbim yardım etsin...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
cok ama cok dogru bir paylasım Rabbim razı olsun senden ... Aynı durumda bende şikayetçiyim bizde eşimle alısverise cıktıgımızda sahilde kapalı genc kızlarımızın o durumlarına hayretler içinde üzülerek birazda kızarak görüyoruz.... Rabbim hidayet versin okızlarımıza

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm rahmetullahi ve berekatühü"
toplumda bu tarz görüntüleri ve giyimleri çok görüyoruz.rabbim hidayet versin.ve bizleri hak yolundan ayırmasın.paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.
rabbim sizdende razı olsun kardeşim..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
ben inanıyorum ki o tarz örtünenler ya aile baskısı ya eş baskısı vs...çünkü içinden gelmeyerek örtünen kişiler sivrilik yapıyor ve bizler de böyle onları hissediyoruz..ben antalyadayım ve burada da o kadar çok var ki öyle örtünen kardeşlerimiz rabbim yardım etsin...

mesele ,sadece örtüye dil uzattırmama gayemiz.örtüyle beraber yaplan çirkin davranışlardan ,bizlerede pay çıkarılması..bu iç acıtıyor..

dualarınıza yürekten amin kardeşim.

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
cok ama cok dogru bir paylasım Rabbim razı olsun senden ... Aynı durumda bende şikayetçiyim bizde eşimle alısverise cıktıgımızda sahilde kapalı genc kızlarımızın o durumlarına hayretler içinde üzülerek birazda kızarak görüyoruz.... Rabbim hidayet versin okızlarımıza

Rabbim sizdende razı olsun kardeşim,Almanyada yaşayan erkek kuzenim, bu sene görüştüğümde ,bana şöyle demişti,,
Ablam biz yoldan gelene geçene tebliğ. ediyoruz dinimizi,
yanlış davranış içinde gördüğümüz din kardeşlerimizide ,tatlı bir dille uyarıyoruz...
ben peki kardeşim, tepki almıyormusunuz deiğimde şöyle dedi,,

Allah rızası içinherşeye talibiz,,tepkilere bile!! boyutu ne olursa olsun..
insanlar da bizim bu durumumuza alıştı, saygı gösteriyorlar..dedi...
AKLIM ALMADI ÖNCE HANIMI, EVET ABLACIM AYNEN ÖYLE OLUYOR DEDİ..
HOŞ...AMA GEÇEKTEN HOŞ..VE Bİ O KADARDA CESARET İŞİ..ÖYLE DEĞİLMİ ARKADAŞLAR..

mansure

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşim haklısın ya bu örtüyü taşıycaksın yada çıkartıcaksın.süs değilki bu.(neler varmış yahu:a18: ) :a18::a13::mad:

karahanli

Kayıtlı Kullanıcı
selam

selam

selamun aleykum tabi ki hoş olmayan şeyler.bu hoş olmayan davranışların ana sebebi şu olsa gerek diye düşünüyorum.elhamdulillah müslümanız. biz bir bireyiz sonra ana babayız sonra aileyiz sonra toplumuz ve en önemlisi biz muhammed ümmetiyiz tabiki bu davranışlar zorumuza gidecek.bunun çözümü ise iyi bir aile eğitimi iyi bir dini eğitim den geçerek mümkündür.çok küçük şeylerin çok büyük şeylere sebep olduğu hepimizin malumu.küçük bir kıssa ile açıklamak istiyorum.bir annenin iki erkek evladıvardır ve ikisininde çok iyi bir eğitim almasına sebep olmuştur.burada ki kastım hem dünyevi hemde uhrevidir.büyük kardeş cami de cemaate hitap ederken küçük kardeşi ise cemaatin içinde bulunuyor ve bu arada kardeşinin yüzüne bakıp bakıp tebessüm ediyor.büyük kardeş bundan rahatsız olup vaaz bittikten sonra kardeşine ne için güldüğünü sorar kardeşi ise cevaben der ki:abi sen vaaz ederken cami içinde melekler vardı içlerinden birisi topal dı senin sakalından tutup yukarı çıkmaya çalışıyor fakat çıkamıyordu bende onu görüp gülüyordum der.büyük kardeş melekleri ben neden göremedim diye sorar.ve bunun cevabını en iyi şekilde annelerinin vereceğini düşünürler ve annelerine gidip sorarlar.anneleri ise saliha bir kadın olduğu için şöyle cevap verir.yavrucuğum der ben herheangi bir sebepten dolayı sana abdestsiz süt emzirmiştim der.arkadaşlar bu demek oluyor ki hiç görmediğimiz küçük şeyler çok büyük sebepler doğurabiliyor.onun için yetiştirmek ta anne karnında başlıyor.inşallah eğitimimiz düzgün ve eğitimi düzgün veren kullardan oluruz da bu gibi olumsuzlukları yaşamayız.selam ve dua ile emanet edilenlerin en güzeline emanet olun.esselamu aleykum...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

kapanmak kalpde başlar edep ile önce benligini kapatırsın..hayasıza edepsizlige karşı...
daha sonra bedenini..
kapanmak sadece başörtüsünü saca dolamak farklı farklı şekillerle sacı kapamak altı acmak degil...

kapanmak şuur ister bilgi ister...kapanıpda hakkını vermekde inanç ister..
ben olaya şöyle bakıyorum el ele dolaşanlara lafım yok belki evlidir diye düşünüyorum çünkü..ama mahrem şeyleri sokak ortasında yapan kişilere kızıyorum üzülüyorum..

eger ki hem kapalı hemde kapalılıga islam bilinçine ters işleri sokak ortasında herkesin gözünün içine baka baka yapıyorlarsa yerine oturmamiş bilinmeyen şeyler vardır...

ALLAH cc korkusu ALLAH cc karşı kendini sorumlu hisseden bir bayan bir erkek görünen yada görünmeyen yerlerde bu tavırları segilemiz..
rabbim hepimize aşkını nasip etsin...

degil öpmek el tutmak bile bize dünya azabı gibi olur o vakit...

selam ve dua ile...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Bizi batıllardan ayıran, tek şey,,ALLAH korkusu ve bi o kadarda ALLAH sevgisi değilmi...
Allahcc razı olsun kardeşimiz edam005...
NERDESİNİZ...
ALLAHCC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...
BESMELE...SELAM...DUA..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt