Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇOK ÖNEMLİ..LÜTFEN OKUYUP GEÇMEYELİM.... (1 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
NASIL MÜSLÜMANIZ

Hakiki Müslümanlar bir an Türkiye’nin sokaklarına baksalar, şehirlerine baksalar, gazete ve dergilerine baksalar, barlarına, pavyonlarına, fuhuşhanelerine, meyhanelerine, kumarhanelerine ve baş belası plajlarına baksalar ve bütün rezillikleri sergileyen televizyonun ekranlarına baksalar bize Müslüman ve Türkiye’ye İslam ülkesi derler mi?
“Sonra kadınlı erkekli oturmalar, içkili ikramlar, haram dairesinde eğlenmeler..
Ne oluyor? Bayram ediyoruz….
Biz neyiz? Müslüman ız.”
“Şu liseli, üniversiteli gençlere bakınız… Şu sokakta sarmaş dolaş gezenlere bakınız…”
Burası neresi? Bir İslam ülkesi (Yada nüfusunun % 90 kimlikte Müslüman).
Bunlar kimin çocukları? Müslümanların çocukları.
Türkiye’de her türlü sevabın kapısını kapatıp, her türlü günahın kapısını açarak insanımızı İslamiyet’ten koparan zihniyet; Dini, namusu, vatanı ve mukaddes değerleri için ölen insanların ( Sütçü İmam, Şahinbey v.s.) torunlarını bu hale getirdi.
Bu garabetten inşaallah kurtulacağız.
Bir şartla: NASIL MÜSLÜMANIZ? Sorusunu kendimize sorup cevap aradığımızda.

Ey insanlar görüyorum ki
Evleriniz Rum Kayserlerine,
Lükse hayranlığınız, Kisra’nın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız , Karun’un anlayışına,
Saltanatınız Firavu’nun saltanatına,
Nefisleriniz, Ebu Cehil’in nefsine,
Gururunuz Ebrehe’nin gururuna,
Yaşayışınız sefihlerin yaşayışına benziyor,
Allah için söyleyin MUHAMMED’i (s.a.v) olanlar nerede .

Yahya Bin Muaz. (r.a.)

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇOK ÖNEMLİ..LÜTFEN OKUYUP GEÇMEYELİM....

ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.SADECE MÜSLÜMANIZ DEMEKLE YETİNİYORUZ.GEREĞİNİ HİÇ BİR ŞEKİLDE YAŞAMIYORUZ YANİ YAŞAMAYA ÇALIŞMIYORUZ.RABİM BİZLERİ KENDİLE LAYIK KUL,HABİBİNE LAYIK ÜMMET EYLESİN.AMİN...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

cigdem yazdı:
ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.SADECE MÜSLÜMANIZ DEMEKLE YETİNİYORUZ.GEREĞİNİ HİÇ BİR ŞEKİLDE YAŞAMIYORUZ YANİ YAŞAMAYA ÇALIŞMIYORUZ.RABİM BİZLERİ KENDİLE LAYIK KUL,HABİBİNE LAYIK ÜMMET EYLESİN.AMİN...

AMİN KARDEŞİM
İNŞAALLAH BU İDRAKLE YAŞARSAK BAŞARIRIZ DİYE UMUYORUM.
K.S.E.O.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

OOO GÜZEL KARDEŞİM BUNU BAŞARMAK BİRAZ ZOR BİZ ZATEN KENDİ DÜNYAMIZDA MÜSLÜMANLIĞI YAŞIYORUZ AMA KİMSENİN YAŞAMA TARZINA KARIŞMAYIZKİ YANİ BEN ANCAK KENDİ ÇEVREMDEKİ İNSANLARI DİNLE İLGİLİ BİLGİLENDİREBİLİRİM Bİ BAŞKASI ANLATILANLARI DİNLEMEZ BİLE ONUN İÇİN KARDEŞİM NE KADAR MÜSLÜMAN Bİ ÜLKE OLDUĞUMUZ ORTADA ÇOĞU İNSAN BEN MÜSLÜMANIN DİYOR AMA BUNU EYLEME ÇEVİREN YOK GENE HERKES NEFSİNCE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR MÜSLÜMANIM BAŞLIĞI ADI ALTINDA BÖLE KARDEŞİM DİLERDİKKİ ÇEVREMİZDE GÖRDÜĞÜMÜZ EN AZINDAN MÜSLÜMANLIĞI KABUL EDEN HERKES MÜSLÜMANLIĞI LAİĞİYLE YAŞASAYDI AMA ÇOK ZOR HELEKİ BU ZAMANDA ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

OOO GÜZEL KARDEŞİM BUNU BAŞARMAK BİRAZ ZOR BİZ ZATEN KENDİ DÜNYAMIZDA MÜSLÜMANLIĞI YAŞIYORUZ AMA KİMSENİN YAŞAMA TARZINA KARIŞMAYIZKİ YANİ BEN ANCAK KENDİ ÇEVREMDEKİ İNSANLARI DİNLE İLGİLİ BİLGİLENDİREBİLİRİM Bİ BAŞKASI ANLATILANLARI DİNLEMEZ BİLE ONUN İÇİN KARDEŞİM NE KADAR MÜSLÜMAN Bİ ÜLKE OLDUĞUMUZ ORTADA ÇOĞU İNSAN BEN MÜSLÜMANIN DİYOR AMA BUNU EYLEME ÇEVİREN YOK GENE HERKES NEFSİNCE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR MÜSLÜMANIM BAŞLIĞI ADI ALTINDA BÖLE KARDEŞİM DİLERDİKKİ ÇEVREMİZDE GÖRDÜĞÜMÜZ EN AZINDAN MÜSLÜMANLIĞI KABUL EDEN HERKES MÜSLÜMANLIĞI LAİĞİYLE YAŞASAYDI AMA ÇOK ZOR HELEKİ BU ZAMANDA ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

goNuL_ yazdı:

EVET GÖNÜL KARDEŞ SENİNDE DEDİĞİN GİBİ BİZLER SADECE KENDİ ÇEVREMİZE ANLATIRSAK ZATEN SORUNU ÇÖZMEYE BAŞLARIZ İNŞALLAH. UNUTMA ÇIĞ'IN ASLI BİR KARTOPUDUR. BİRDE BU YOLDA ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMEMEK LAZIM. KARINCA MİSALİ. HANİ VARYA KARINCANIN BİRİ AĞZINDA SU İBRAHİMİ KURTARMAYA GİDİYOR. KENDİSİNE SORUYORLAR NEREYE DİYE ODA NİYETİNİN ANLATINCA GÜLÜP BU SU İLEMİ KURTARACAKSIN DİYE. ODA O YOLDA ÖLÜRÜM YA DİYOR.
SENİN GIYABINDA TÜM ARKADAŞLARA SESLENİYORUM ALLAH C.C. BİZE SİZ NEDEN YERYÜZÜNDE BENİM DİNİMİ HAKİM KILMADINIZ DİYE SORMAZ, BİZE BENİM DİNİMİN YÜCELMESİ İÇİN NE YAPTIN DİYE SORAR. BİZ EN AZINDAN BU SORUYA CEVAP VEREBELECEK KADAR ÇALIŞIRSAK İNAN YERYÜZÜNDE ALLAHIN DİNİNİN HAKİM OLMASI O KADAR UZUN SÜRMEZ.
BU VESİLE İLE BU KONUYA GÖSTERDİĞİN İLGİ İÇİN TEŞKKÜR EDERİM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

selamunaleykum arkadaşlar,
ya arkadaşlar sizlerin bu değerli yazıları okumanız için ne yapmam lazım bana bir akıl verirmisiniz.
k.s.e.o.

m_akif

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (c.c.) DİNİMİZE DİRAYETİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZI NASİP ETSİN.NEFSİMİZİ KÖRELTSİN...amin,amin,amin.....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Amin kardeşim,
Allah bu yolda ayağımızı sabit kılsın inşallah.
ks.e.o.

esedturkey07

Kayıtlı Kullanıcı

sen değiş ki çerende değişsin....sene yapki yap dediğin zaman başkası da yapsın.....sen ol ki diğerleri de olsun....
çok hararetli bir yazı kaleme almışsın.....yalnız diğerlerinin de dediği gibi bizim bugün birçok şeyi başarmamız imkansız gibi görünüyor.hoş böyle görünmüş olsa bile biz birçok şeyi başarmış durumdayız.

bugünün çarkı maalesef böyle dönüyor.

meyhanesi,kerhanesi,barı var
gidene camii de var.
yaşasın ...............
xxxxxxxxx

buket

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.rabbime yakışır kullardan oluruz inşaallah...biraz gözümü açsak ama manevi olan kalp gözümüzü güzelliklerle dolu olan islamiyeti tam yaşarız...hak yolundan ayrılmamak dualarıyla...amin

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.OKUMAYA BAŞLADIM İÇİM DARALDI YA.GERÇEKLER ACIDIR.AMA ASLA UMUTSUZLUK YOK.YANİ BEN İNANIYORUM Kİ HER İNSAN EN YAKININDA Kİ İNSANDAN BAŞLASA ANLATMAYA İNASANLIK BU RABTEYE KADAR GELMEZDİ.KARDEŞİM BEN BU YAZIDA TEKRAR HATIRLATMAK İSTİYORUM ÇOCUKLARIMIZI ÇOK SERBEST BÜYÜTÜYORUZ ,ANLATMIYORUZ.MANEVİYATTAN YOKSUN OLARAK YETİŞTİRİLİYOR ÇOCUKLAR.VE BUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE EN GÜÇLÜ SİLAH MANEVİYAT.BİR DÜŞÜNÜN Kİ MANEVİYAT İLE YETİŞTİRİLEN BİR ÇOCUK KALKIPTA İNSANLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SARMAŞ DOLAŞ GEZER Mİ?BIRAKIN GEZMEYİ BIRAKIN İNSANLARI ALLAHTAN KORKTUĞU İÇİN AYNA ORTAMDA BULUNMAK DAHİ İSTEMEZ.HERKES AYNI ŞARTLAR ALTINDA YETİŞMEMİŞ OLABİLİR FAKAT MANEVİYATI ÖĞRENİP,ÖĞRETMEK İSTEDİKTEN SONRA BÜYÜME ŞEKLİNİ BİLE DÜŞÜNMEZ.Kİ ŞU UNUTULMAMALIDIR Kİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) BİR HADİSİ ŞERİFİNDE"GÜNEŞİN DOĞUP BATTIĞI YERE KADAR İSLAMİYET YAYILACAK" VE ALLAHIN İZNİ İLE BU OLACAK.EN YAKINIMIZDAKİ İNSANDAN ŞİMDİ BAŞLAYALIM,UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYELİM VE BU UĞURDA BİR ŞEYLER SARFETMEYE ÇALIŞABİLELİM KARDEŞLERİM.EVET ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA KİME AİT OLDUĞUNU ŞUAN HATIRLAMIYORUM AMA BİR BU KONUYA LAYIK BİR SÖZ EKLEYECEĞİM"İŞİN LAFINI YAPMAYA DEĞİL,ÇİLE ÇEKMEYE MUHTACIZ"SELAM VE DUA İLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

esedturkey07 yazdı:
sen değiş ki çerende değişsin....sene yapki yap dediğin zaman başkası da yapsın.....sen ol ki diğerleri de olsun....
çok hararetli bir yazı kaleme almışsın.....yalnız diğerlerinin de dediği gibi bizim bugün birçok şeyi başarmamız imkansız gibi görünüyor.hoş böyle görünmüş olsa bile biz birçok şeyi başarmış durumdayız.

bugünün çarkı maalesef böyle dönüyor.

meyhanesi,kerhanesi,barı var
gidene camii de var.
yaşasın ...............
xxxxxxxxx

Evet biz bir çok şeyi başaramayabiliriz, ama bunu ancak biz yapmaya çalışırsak anlarız. Bizim dinimizde ümitsizliğe yer yoktur. Bizde bu düstura göre hareket etmeliyiz. O çarkı felek bizim çevremize duyarsız kaldığımız için öyle dönüyor. Onu tersine döndürmekte allahın izniyle bizim elimizdedir kardeşim.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

buket yazdı:
selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.rabbime yakışır kullardan oluruz inşaallah...biraz gözümü açsak ama manevi olan kalp gözümüzü güzelliklerle dolu olan islamiyeti tam yaşarız...hak yolundan ayrılmamak dualarıyla...amin

Aleykum selam kardeşim,
Allah c.c. kulum bana bir adım gelirse ben ona on adım gelirim diyor. Bizde bu bilinçle çalışırsak bilmediklerimizi Allah c.c. bize öğretecektir. Allah bildikleri ile amel eden kullarında eylesin.
k.s.e.o.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm kardeşlerim artık insanlar dinden imandan bahsetmenin zor olduğu bir zaman içerisindeyiz. Hayırlardan çok şerler etrafımızı sarmış durumda. Ana yine de bunlar bizi yıldırmamalı. Ben inanıyorum ki herkes kendi üstüne düşen görevi yapsa Allah'a gerçek anlamda bir kul olmaya, O'nun emir ve yasaklarına uymaya çalışsa nefsiyle sürekli mücadele halinde olsa bir çok şey kendiliğinden düzelir. Aksi takdir de ne acı bir gerçektir ki, bizden sonra gelecek olan nesillerin durumu şimdikilerden çok daha kötü olur. Biz dğoru yoldan gitmeye çalışalım ki onlarda bizi takip etsinler.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Hoşcakalınız.B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

DUN_SURGUNU_YA yazdı:
Esselamun aleyküm kardeşlerim artık insanlar dinden imandan bahsetmenin zor olduğu bir zaman içerisindeyiz. Hayırlardan çok şerler etrafımızı sarmış durumda. Ana yine de bunlar bizi yıldırmamalı. Ben inanıyorum ki herkes kendi üstüne düşen görevi yapsa Allah'a gerçek anlamda bir kul olmaya, O'nun emir ve yasaklarına uymaya çalışsa nefsiyle sürekli mücadele halinde olsa bir çok şey kendiliğinden düzelir. Aksi takdir de ne acı bir gerçektir ki, bizden sonra gelecek olan nesillerin durumu şimdikilerden çok daha kötü olur. Biz dğoru yoldan gitmeye çalışalım ki onlarda bizi takip etsinler.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Hoşcakalınız.B)

Aleykum selam kardeşim.
Evet bu yol çok dikenli, bu yol çok dik biz bunları biliyoruz. Bu memleketinde 1 günde bu hale gelmediğinide biliyoruz. Bu memleket 100 senede bu hale getirldi. 100 yıllık bir tahribatı tabi 1-2 ayda düzeltemeyiz. Daha önce söylediğim gibi biz bu dava için çalışmakla emrolunduk, bize sınavda bundan soracaklar. Biz ne kadar gafiliz ki sınavda çıkacak soruyu biliyoruz da ona çalışıp geçer not almıyoruz.
bu konu çok uzun ve önemli arada bu şekilde yazışarak zorları kolaylatırırız inşaallah. Birde bu sözlerimi kimseyi hedef alarak yazmıyorum kardeşlerimin gıyabında tüm islam gençliğine sesleniyorum.
Lütfen dersimize iyi çalışalım. O güllerin Efendisini Yüce rabbimiz huzurunda mahzun bırakmayalım. Şeytan hani diyor ya Allah c.c. 'na kıyamet günü onların birçoğunu sana inananlardan bulmayacaksın diye. Lütfen O lain şeytanı sevindirmeyelim.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

guler yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.OKUMAYA BAŞLADIM İÇİM DARALDI YA.GERÇEKLER ACIDIR.AMA ASLA UMUTSUZLUK YOK.YANİ BEN İNANIYORUM Kİ HER İNSAN EN YAKININDA Kİ İNSANDAN BAŞLASA ANLATMAYA İNASANLIK BU RABTEYE KADAR GELMEZDİ.KARDEŞİM BEN BU YAZIDA TEKRAR HATIRLATMAK İSTİYORUM ÇOCUKLARIMIZI ÇOK SERBEST BÜYÜTÜYORUZ ,ANLATMIYORUZ.MANEVİYATTAN YOKSUN OLARAK YETİŞTİRİLİYOR ÇOCUKLAR.VE BUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE EN GÜÇLÜ SİLAH MANEVİYAT.BİR DÜŞÜNÜN Kİ MANEVİYAT İLE YETİŞTİRİLEN BİR ÇOCUK KALKIPTA İNSANLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SARMAŞ DOLAŞ GEZER Mİ?BIRAKIN GEZMEYİ BIRAKIN İNSANLARI ALLAHTAN KORKTUĞU İÇİN AYNA ORTAMDA BULUNMAK DAHİ İSTEMEZ.HERKES AYNI ŞARTLAR ALTINDA YETİŞMEMİŞ OLABİLİR FAKAT MANEVİYATI ÖĞRENİP,ÖĞRETMEK İSTEDİKTEN SONRA BÜYÜME ŞEKLİNİ BİLE DÜŞÜNMEZ.Kİ ŞU UNUTULMAMALIDIR Kİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) BİR HADİSİ ŞERİFİNDE"GÜNEŞİN DOĞUP BATTIĞI YERE KADAR İSLAMİYET YAYILACAK" VE ALLAHIN İZNİ İLE BU OLACAK.EN YAKINIMIZDAKİ İNSANDAN ŞİMDİ BAŞLAYALIM,UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYELİM VE BU UĞURDA BİR ŞEYLER SARFETMEYE ÇALIŞABİLELİM KARDEŞLERİM.EVET ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA KİME AİT OLDUĞUNU ŞUAN HATIRLAMIYORUM AMA BİR BU KONUYA LAYIK BİR SÖZ EKLEYECEĞİM"İŞİN LAFINI YAPMAYA DEĞİL,ÇİLE ÇEKMEYE MUHTACIZ"SELAM VE DUA İLE

Aleykum selam kardeşim,
Evet bu dava sözle, açık oturumlarla v.s. kazanılacak bir dava değil. Bu dava davayı sahiplenenlerin elinden ne geliyorsa o yolda çalışarak kazanılabilir. Onun için toplumu oluşturan en küçük birlik aile dolayısıyla bu işe aileden başlamak lazım. Bu gün bizim ailemiz düzelse 4 çocuğumuz olsa gelecekte 4 aile daha düzelir. Bu yoldan hareketle biz yeterki geldiğimiz yeri unutmayalım. inşaallah gelecek bizimdir.
Büyük bir alimin dediği gibi; "Geceleri abd ( kul) olmayan, gündüzleri mücahit olamaz". kalın sağlıcakla.
k.s.e.o.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM, COK GUZEL YAZMISSIN KARDES FAKAT DEDIGIN TURKIYE, YANI ISLAM ULKESI NERDE? MILLET KIMLIK UZERE MUSLUMAN, ALLAH CUMLEMIZI ISLAH ETSIN. BU ZAMANDA HELE INSANLARIMIZA LAF ANLATILMIYOR!

YAZILARIN ICIN TESEKKURLER

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM, COK GUZEL YAZMISSIN KARDES FAKAT DEDIGIN TURKIYE, YANI ISLAM ULKESI NERDE? MILLET KIMLIK UZERE MUSLUMAN, ALLAH CUMLEMIZI ISLAH ETSIN. BU ZAMANDA HELE INSANLARIMIZA LAF ANLATILMIYOR!

YAZILARIN ICIN TESEKKURLER ;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

zarife_76 yazdı:

YAZILARIN ICIN TESEKKURLER ;)

ALEYKUM SELAM KARDEŞ,
DOĞRU BİZ ÜLKEMİZDEKİ MÜSLÜMANLIĞIN KİMLİKTE KALDIĞINI BİLDİĞİMİZ YADA FARKETTİĞİMİZ İÇİN ONLARDAN BİR ADIM DAHA ÖNDEYİZ. DOLAYISIYLA ONLARA YOL GÖSTERME İŞİ BİZE DÜŞÜYOR. YILMADAN USANMADAN ÇEVREMİZİ HAKİKATA ÇAĞIRMALIYIZ. ÇÜNKÜ HER MÜSLÜMAN KENDİ ÇAĞINDA BİR TEBLİĞCİDİR. BUNUN BİLİNCİNDE OLARAK HAYATIMIZI DÜZENLERSEK BAŞARIRIZ İNŞALLAH.
K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt