Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok kafam karıştı yardım lütfen (2 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar hani bazı dilek duaları olur nebilim şukadar hacet namazı kılarsan kabul eder allahım ,şu kadar zikir çekersen falan,şu kadar yasin okursan aralarda şunları okursan falan diye bir sürü dualar aldım netten ve hepsini okuyacaktım ama şimdi nette gezerken kafama takıldı ya allah korusun ama bunlar kötü amaçlı değildir dimi yani büyü gibi töğbe töğbe çok morlaim bozuldu..çünkü ben bu dualrı bi siteden havas bölümü başığı altında dilek duları kısmından almıştım..bi sitedede okudumki havas gibi şeylerden uzak durun bizim büyüyle işimiz olmaz yazıyordu..yaz çok morlaim bozuldu ...ama benim aldığım dualar hep şöyle..mesela enam suresi günde 7şer kere 1 hafta boyunca okunacakmış duların makbulu için,103 reka hacet namazı var,fetih suresi var günlere bölerek okuyosun yani bu şekilde bunların nasıl bi zararı olurki dua sonuçta ya nolur biri beni aydınlatsın yanlış bişe yapmak istemiyorum allah korusun

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
yokmu yardım eden lütfen allah rızası için

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
bu konuda bı bılkgım yok kardeşim allah yardımcın olsun ama ılllakı bu konuda bılgısı olan bı arkadaşımız vardır burda bıraz sabırla bekle ıllakı sorununa bırı acıklayıcı bır cevap verecektır

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuda bı bılkgım yok kardeşim allah yardımcın olsun ama ılllakı bu konuda bılgısı olan bı arkadaşımız vardır burda bıraz sabırla bekle ıllakı sorununa bırı acıklayıcı bır cevap verecektır

saol kardeşim yaa valla çok ihtiyaım var bu konuda aydınlatılmaya ya tabiki ben yine allahıma dua ediyorum haşa aklımadn hiçbir zaman başka bişey geçmedi ama bugün nette okuduklarım çok canımı sıktı ya

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm GÜLKOKSAM kardeşimiz...

"Deki , Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."
( Furkan suresi - 77 )

Biz insanlar Rabbimize KUL olmak için yaratıldık.
Kulluğun en güzel yanı da sadece Rabbimizden istemektir.

Ancak unutulmamalıdır ki duamızın kabulü ve cevaplandırılması sadece Rabbimizin rızası ile olmaktadır.
Yani şunu okursan duan kabul olur , şunu okursan dileğin gerçekleşir gibi ifadelerden kaçınmamız gerekmektedir.

Bizler içimizden geldiğince , dilimiz elvediğince GÖNÜLDEN dua edeceğiz. Ve Rabbimizin hakkımızdaki rızasını gönülden kabul edeceğiz.

İnşaAllah doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir kardeşim.

Rabbim ,dualarınıza en güzel şekilde icabet etsin.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm GÜLKOKSAM kardeşimiz...

"Deki , Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."
( Furkan suresi - 77 )

Biz insanlar Rabbimize KUL olmak için yaratıldık.
Kulluğun en güzel yanı da sadece Rabbimizden istemektir.

Ancak unutulmamalıdır ki duamızın kabulü ve cevaplandırılması sadece Rabbimizin rızası ile olmaktadır.
Yani şunu okursan duan kabul olur , şunu okursan dileğin gerçekleşir gibi ifadelerden kaçınmamız gerekmektedir.

Bizler içimizden geldiğince , dilimiz elvediğince GÖNÜLDEN dua edeceğiz. Ve Rabbimizin hakkımızdaki rızasını gönülden kabul edeceğiz.

İnşaAllah doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir kardeşim.

Rabbim ,dualarınıza en güzel şekilde icabet etsin.

saol kardeşim tabiki rabbim ister olur istemezse olmaz ama dediğim şu ki benim yaptığım bu dularda bi sakınca varmıdır havas bölümünden aldım bu duayı hiç bilmezdim havas nedir halada bilmiyorum gerçi ama nette gördüm havas büyü diye geçmiş yanlış anlamadıysam ondan korktum yani rabbime dua ederken yanlışlıkla bilmeyerek kötü şeyler yapmayayım bide töbe töbe..off

GEVHER

Yönetici
tekrar belirtiyorum kardeşim..

Siz gönlünüzden geldiğince ve GÜVENİLİR ALİMLERİMİZİN önerdiği şekilde dua edin.
Zira HAVASS ilmi eskiden olduğu gibi kullanılmamaktadır günümüzde.
Cahil kişilerin elinde ki ilimden faydayı bırakın zarar bile gelebilir , Rabbim muhafaza etsin ŞİRKe bile sürükleyebilir bizleri.

Hayırlı günler kardeşim.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

Siz gönlünüzden geldiğince ve GÜVENİLİR ALİMLERİMİZİN önerdiği şekilde dua edin.
Cahil kişilerin elinde ki ilimden faydayı bırakın zarar bile gelebilir , Rabbim muhafaza etsin ŞİRKe bile sürükleyebilir bizleri.

Hayırlı günler kardeşim.

kardeşim havas nedemek gerçekten bilmiyorum cahilliğime verin .enam suresi vardı 7şer kere okuyacaktım 1 haftada bunu okuyanın duası asla reddolunmaz yazıyordu çok hevesliydim okuyacaktım bunu şimdi bırakayımmı

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı

Hayırlı günler kardeşim.

s.a.
GEVHER kardeşimiz sorunuza net cevap vermiş, daha başka cevaplar beklemek yanlış, daha çok cevap daha çok kafa karışıklığıdır.
kardeşim açık ve net olarak yazmış hiç başka cevap aramayın.
unutmayın
Ameller niyetlere göredir,
Niyet hayır, akibet hayırdır inş.
selametle

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
GEVHER kardeşimiz sorunuza net cevap vermiş, daha başka cevaplar beklemek yanlış, daha çok cevap daha çok kafa karışıklığıdır.
kardeşim açık ve net olarak yazmış hiç başka cevap aramayın.
unutmayın
Ameller niyetlere göredir,
Niyet hayır, akibet hayırdır inş.
selametle

doğru kardeşim çok güzel cevap vermiş ama yaşımdan dolayı anlayamıyor olabilirm affedin cahilliğime verinn...
sizlere güvendiğim için herşeyi sormak istedim
enam suresi,fetih suresi kuranı kerimde geçen ayetler olduğu için ne türlü bi zararı olabilirki die düşüyorum

GEVHER

Yönetici
doğru kardeşim çok güzel cevap vermiş ama yaşımdan dolayı anlayamıyor olabilirm affedin cahilliğime verinn...
sizlere güvendiğim için herşeyi sormak istedim
enam suresi,fetih suresi kuranı kerimde geçen ayetler olduğu için ne türlü bi zararı olabilirki die düşüyorum

değerli kardeşim...

Sizin samimiyetinize inanarak birkez daha açıklıyorum inşaAllah.

Havass ilmi , eskiden islami ilim olarak öğretilirdi.
Ancak yıllar içerisinde bu ilim ne yazık ki BÜYÜCÜLÜK şekline dönüştü.
ve en üzücü tarafı da ayetleri ve Kur'an ı okuduklarını söyleyerek yaptıkları bu yanlışı doğru gibi göstermeye çalıştılar.
Ne yazık ki bir çok temiz kalpli kardeşimiz de Kur'an ayetleri olması nedeniyle bu kişilere inanıyorlar.

Değerli kardeşim.

Sizin okuyacağınız ayetler , sureler zaten islamiyette Rabbimize dua etmemiz için bizlerin ibadetlerindendir.Yani Havass ilminin sözde temsilcilerine bu konuda takılıp kalmanıza gerek yoktur.

Size sakıncalıdır dememizin nedeni ise kesinlikle bu sure ve ayetleri okumanız değildir , zira Rabbimizin katından inmiş hiç bir kelimeye sakıncalı diyemeyiz haşa...

Bu bilgilerin ve kişilerin arasına girmek farkında olmadan bizleri ŞİRKe sürükleyebilir.
Nasıl mı?
Bizlere başlangıçta çok masumane görünen ve islamiyete uygun olduğunu düşündüğümüz yöntemler , bir bakmışız zamanla boyut değiştirmiş Allah muhafaza...
Efendimiz bile Rabbinin rızası için kesin bir yorum yapamazken , hangi kişiler şunu okursan dua kesin kabul olur şeklinde bir yorum getirebiliyorlar.
Bu kişiler için '' cehaletlerinin içinde boğulan zavallılar '' dan başka bir cümle kuramıyorum...

Tekrar belirtiyorum kardeşim...

Siz KUR'AN ve NAMAZ ile Rabbimizden isteyin.
O , sizin hakkınızda hayırlı olan herşeyi emin olun ki en güzel şekilde size sunacaktır.
Yeter ki istemeyi , sabretmeyi ve Rabbimizden gelen herşeye razı olmayı bilin.

Ve naçizane önerim...
Havass , gizli ilimler vs... gibi içeriğe sahip sitelerden de kendi iyiliğiniz için uzak durun.

Hayırlı günler kardeşim.

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
selamun aleykum gevher kardeşim allah senden razı olsun boyle bır durumla hıc karşılaşmadım ama arkadaşımızın sıkıntısını bende merak edıyordum bılen bı arkadaşımız vardır ıllakı dıyerekten net bır cevabı bekledım ve vermiş olduyunuz cevaptan fazlasıyla tatmın oldum allah sızden tekrar tekrar razı olsun selamun aleykum

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardeşim...

Sizin samimiyetinize inanarak birkez daha açıklıyorum inşaAllah.

Havass ilmi , eskiden islami ilim olarak öğretilirdi.
Ancak yıllar içerisinde bu ilim ne yazık ki BÜYÜCÜLÜK şekline dönüştü.
ve en üzücü tarafı da ayetleri ve Kur'an ı okuduklarını söyleyerek yaptıkları bu yanlışı doğru gibi göstermeye çalıştılar.
Ne yazık ki bir çok temiz kalpli kardeşimiz de Kur'an ayetleri olması nedeniyle bu kişilere inanıyorlar.

Değerli kardeşim.

Sizin okuyacağınız ayetler , sureler zaten islamiyette Rabbimize dua etmemiz için bizlerin ibadetlerindendir.Yani Havass ilminin sözde temsilcilerine bu konuda takılıp kalmanıza gerek yoktur.

Size sakıncalıdır dememizin nedeni ise kesinlikle bu sure ve ayetleri okumanız değildir , zira Rabbimizin katından inmiş hiç bir kelimeye sakıncalı diyemeyiz haşa...

Bu bilgilerin ve kişilerin arasına girmek farkında olmadan bizleri ŞİRKe sürükleyebilir.
Nasıl mı?
Bizlere başlangıçta çok masumane görünen ve islamiyete uygun olduğunu düşündüğümüz yöntemler , bir bakmışız zamanla boyut değiştirmiş Allah muhafaza...
Efendimiz bile Rabbinin rızası için kesin bir yorum yapamazken , hangi kişiler şunu okursan dua kesin kabul olur şeklinde bir yorum getirebiliyorlar.
Bu kişiler için '' cehaletlerinin içinde boğulan zavallılar '' dan başka bir cümle kuramıyorum...

Tekrar belirtiyorum kardeşim...

Siz KUR'AN ve NAMAZ ile Rabbimizden isteyin.
O , sizin hakkınızda hayırlı olan herşeyi emin olun ki en güzel şekilde size sunacaktır.
Yeter ki istemeyi , sabretmeyi ve Rabbimizden gelen herşeye razı olmayı bilin.

Ve naçizane önerim...
Havass , gizli ilimler vs... gibi içeriğe sahip sitelerden de kendi iyiliğiniz için uzak durun.

Hayırlı günler kardeşim.

kardeşim çok teşekkür ederim çok iyi anladım şimdi
bukadar şeylere gerek yoksanırım bilmiyorum allahım doğru yolu göstersin ama yinede aldığım dualr çok değişik şeyler değil nebilim 19 fetih suresi ,123 yasin,41 yasin belirli sayıda esmalar bunlar yanii bilinen şeyler bunların sakıncası yoktur herhalde allah korusun.......

GEVHER

Yönetici
selamun aleykum gevher kardeşim allah senden razı olsun boyle bır durumla hıc karşılaşmadım ama arkadaşımızın sıkıntısını bende merak edıyordum bılen bı arkadaşımız vardır ıllakı dıyerekten net bır cevabı bekledım ve vermiş olduyunuz cevaptan fazlasıyla tatmın oldum allah sızden tekrar tekrar razı olsun selamun aleykum

Ve aleykümselam...
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim.

kardeşim çok teşekkür ederim çok iyi anladım şimdi
bukadar şeylere gerek yoksanırım bilmiyorum allahım doğru yolu göstersin ama yinede aldığım dualr çok değişik şeyler değil nebilim 19 fetih suresi ,123 yasin,41 yasin belirli sayıda esmalar bunlar yanii bilinen şeyler bunların sakıncası yoktur herhalde allah korusun.......

Önemli olan sizin niyetiniz kardeşim.
Siz Rabbimizin rızasını kazanma adına okuyacaksınız ve O 'nun rızası ne ise gönülden kabul edeceksiniz.
Ve herşeyin O 'nun isteğiyle gerçekleşebileceğini de her daim aklınızda tutacaksınız.
Kur'an ve Namaz en güzel dua yollarıdır.

“Bana duâ edin duânıza icâbet edeyim.” (Mü’min Suresi - 60)
''Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.'' (BAKARA Suresi -153)

Dileklerinizin , Rabbimiz tarafından hakkınızda hayırlı olan en güzel şekilde gerçekletirilmesi duasıyla..

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,
Güzel bir konu ele alinmis, ne yazik ki günümüzde bilgisilik ve ondan da çok bilgi kirliligi zarar veriyor bizlere. Allah Yârimiz ve Yardimcimiz olsun...
Benimde kafama bir sey takiliyordu ama sirf onun için konu açmak istemedim, yeri gelmisken sorayim. Esmaül hüsna'nin faziletini bilmemiz imkansiz ama birçok yerde misal: 1000 kere Es-Sabr ismi serif okunursa sabriniz kavii olur gibi seyler gördüm ama imkanim olmadigi için bunlari içeren kitaplara ulasamadim. Sizin bu konuda bir bilginiz var mi ey forum kardeslerim?

Selam, dua ve hep dua ile cevap bekliyorum insAllah...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,
Güzel bir konu ele alinmis, ne yazik ki günümüzde bilgisilik ve ondan da çok bilgi kirliligi zarar veriyor bizlere. Allah Yârimiz ve Yardimcimiz olsun...
Benimde kafama bir sey takiliyordu ama sirf onun için konu açmak istemedim, yeri gelmisken sorayim. Esmaül hüsna'nin faziletini bilmemiz imkansiz ama birçok yerde misal: 1000 kere Es-Sabr ismi serif okunursa sabriniz kavii olur gibi seyler gördüm ama imkanim olmadigi için bunlari içeren kitaplara ulasamadim. Sizin bu konuda bir bilginiz var mi ey forum kardeslerim?

Selam, dua ve hep dua ile cevap bekliyorum insAllah...

arkadaşım esmalrın sırları çokmuş bu sitemizde de var esmalar ve sırları okuyun allah kabul eder inşallah

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam...
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim.

Önemli olan sizin niyetiniz kardeşim.
Siz Rabbimizin rızasını kazanma adına okuyacaksınız ve O 'nun rızası ne ise gönülden kabul edeceksiniz.
Ve herşeyin O 'nun isteğiyle gerçekleşebileceğini de her daim aklınızda tutacaksınız.
Kur'an ve Namaz en güzel dua yollarıdır.

“Bana duâ edin duânıza icâbet edeyim.” (Mü’min Suresi - 60)
''Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.'' (BAKARA Suresi -153)

Dileklerinizin , Rabbimiz tarafından hakkınızda hayırlı olan en güzel şekilde gerçekletirilmesi duasıyla..

amin kardeş okuduğum dualr bu sitede de var ve şimdi içim dahada rahat evet bir namaz kılıp yada bir gönülden ihlasla bile dua etsek rabbim hayırlıysa kabul eder ama benim içimden okadar çok dua etmek geliyorki bilmem kaç tane yasin bilmem kaçtane esmalar..yani anlatamam içimden çok geliyor bunlar rabbime sürekli dua etmek geliyor ..böyle oluncada böyle dualar araştırıyorum 19 fetih suresi var bu sitedede gördüm içim rahatladı

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
kimin kötü niyetli oldduğunu bilemeyiz ama güvenilir bir kaynaktan koruma duası bul her gün 1 kere oku büyü falan yalan olur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt