Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuklarımızı ALLAH celle celaluh İle Korkutmayalım... (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici

Birçok aile çocuklarının dinlerini öğrenmesini istiyor. Dini prensiplerin az ya da çok yaşandığı bu ailelerde, din eğitimi ve öğretimi çoğu kez dede, nine, anne, baba bazen de yakın akrabalar tarafından yapılıyor. Ama düşülen yanlışlar, çocukların ileriki yaşlarında derin izler bırakıyor ve dinden soğutabiliyor. Özellikle çocuklardaki vicdani gelişimin;

“Allah korkusu”yla sağlanmak istenmesi ve çocuğu istenmeyen davranışlardan vazgeçirmek için yine “Allah korkusu”na başvurulması dikkat çekiyor.

Sık sık “Allah seni cezalandırır / Gözünü kör eder / Cehennemde yakar/ Seni taş yapar” gibi tehditlerle sindirilen çocuk, bu sayede Allah Teala’yı, “çocukları cehenneminde yakan, onları taş yapan, gözleri kör eden bir varlık” olarak tasarlamakta ve Allah’ı daha henüz sevemeden O’ndan korkmaya başlamaktadır. Halbuki, doğru olan şudur:

Çocuk ergenlik çağına kadar dini bakımdan herhangi bir sorumluluk ve yükümlülük taşımamaktadır. Allah Teala’nın onlara sağladığı bu müsamaha onlardan esirgenmemelidir. Ve çocuğa herşeyden önce Allah sevgisi aşılanmalı ki, o da sevdiği ve sevgisini içinde hissettiği yüce Yaratıcıya her hal ü karda ibadetten zevk alabilsin.

Adam, yeğenini uzun zaman görmemiş,görünce çocuk da çok sevinmiş. kucağına alınca adam sormaya başlamış:
-en çok kimi seviyosun?
-annem
-başka ?
-babamı
-başka?
-anneannemi
seni babannemi dayım vs.saymış
adam beklediği cevabı bulamayınca çocuğa sormuş Allah[celle celaluh]'u sevmiyor musun onu niye saymadın demiş.çocuk da, ben onu sevmiyorum o ben yaramazlık yapınca yakarmış, beni taş yaparmış, beni üzermiş o yuzden sevmiyorum demiş...

alıntıdır......

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
re: Çocuklarımızı ALLAH celle celaluh İle Korkutmayalım...

Allah razı olsun çok önemli bir konu... evet bencede önce Allah sevgisi aşılanmalı çocuğun anlama yaş geldiğinde korkulması gereken yönler anlatılmalı... sevgisi içinde olan zaten yanlış yapıp o sevgiden uzaklaşmak istemeyecektir...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Kaan Erdem

Yönetici
re: Çocuklarımızı ALLAH celle celaluh İle Korkutmayalım...

mevlam razı olsun kardeşim.selametle kalınız.

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun çok önemli bir konu... evet bencede önce Allah sevgisi aşılanmalı çocuğun anlama yaş geldiğinde korkulması gereken yönler anlatılmalı... sevgisi içinde olan zaten yanlış yapıp o sevgiden uzaklaşmak istemeyecektir...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel bir paylasim,emegine saglik kardesim.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Anne iyi niyetle çocuğu yalan söylemesin ister.Derki:
Yavrucuğum,bak,yalan söylersen Allah seni yakar.
Çocuk yalandan bir müddet tırsar...
Bir zaman sonra arkadaşını yalan söylerken yakalar.Yanacağını zannederek,dehşetle bakar arkadaşına..fakat çocuk yanmaz elbette..

Sonuçta yalanı kötülemek isterken,yalancı konumuna düşen,iyi niyetle evladına kötülük yapanda annedir..

Yine sık sık Allah seni yakar şeklinde uyarı alan çocuk,bir müddet sonra yakarsa yaksın demeye başlamıştır.Allah celle celalüh daha ergenlik çağına girmemiş bir çocuğu yanlışlarından sorumlu tutmazken bize ne oluyorda böyle diyebiliyoruz gerçekten düşündürücüdür.

Önemli bir konu,paylaşımınız için teşekkür ederiz çok değerli kardeşimiz :)

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle cellauh razı olsun kardeşim.selametle kalınız.hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.....

Anne iyi niyetle çocuğu yalan söylemesin ister.Derki:
Yavrucuğum,bak,yalan söylersen Allah seni yakar.
Çocuk yalandan bir müddet tırsar...
Bir zaman sonra arkadaşını yalan söylerken yakalar.Yanacağını zannederek,dehşetle bakar arkadaşına..fakat çocuk yanmaz elbette..

Sonuçta yalanı kötülemek isterken,yalancı konumuna düşen,iyi niyetle evladına kötülük yapanda annedir..

Yine sık sık Allah seni yakar şeklinde uyarı alan çocuk,bir müddet sonra yakarsa yaksın demeye başlamıştır.Allah celle celalüh daha ergenlik çağına girmemiş bir çocuğu yanlışlarından sorumlu tutmazken bize ne oluyorda böyle diyebiliyoruz gerçekten düşündürücüdür.

Önemli bir konu,paylaşımınız için teşekkür ederiz çok değerli kardeşimiz :)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kıymetlı abim

yavrularımızı sobadan korkuturuz ya yakar dıye hanı onlarda hiçç yaklaşmaz sobaya yakmasın dıye...
ALLAH dan yakar dıye bahsederızde ya ALLAHdan da uzaklaşirsa dıye dusunurmuyuz acaba??
anne baba olmak kapanmayan amel defterıne sahıb olmak gibidir..
yavrularını rabbıne yakınlaştıran yavrusuna rabbını sevrdıren hıdayetlı ebeveyınler oluruz inşa-ALLAH..
selam ve bakı dua ile..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.amin inşaALLAH.selametle kalınız kardeşim.

selamun aleykum kıymetlı abim

yavrularımızı sobadan korkuturuz ya yakar dıye hanı onlarda hiçç yaklaşmaz sobaya yakmasın dıye...
ALLAH dan yakar dıye bahsederızde ya ALLAHdan da uzaklaşirsa dıye dusunurmuyuz acaba??
anne baba olmak kapanmayan amel defterıne sahıb olmak gibidir..
yavrularını rabbıne yakınlaştıran yavrusuna rabbını sevrdıren hıdayetlı ebeveyınler oluruz inşa-ALLAH..
selam ve bakı dua ile..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kaan kardeşim
cok onemlı bır konu
bu sene din kültürü derslerıne ben gırıyorum okulumuzda
hayatımda hıçbır zaman bır konuyu bu kadar zevkle anlatmamaıştım
buradan öğrendıklerımle pekıştırıyorum
ve fark edıyorum kı cocuklar derse zevkle iştırak edıyorular
olay şu kı cok guzel ızah etmışsın anlatım
ızah tarzı
allah ı sevmeyi cok güzel anlatabılmek
anlatabılene de ne mutlu değıl mi
emeğıne sağlık
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız.ALLAH celle celaluh razı olsun sizden ve cümlemizden selametle kalınız.hayırlı ve bereketli geceler olsun.

selamunaleykum kaan kardeşim
cok onemlı bır konu
bu sene din kültürü derslerıne ben gırıyorum okulumuzda
hayatımda hıçbır zaman bır konuyu bu kadar zevkle anlatmamaıştım
buradan öğrendıklerımle pekıştırıyorum
ve fark edıyorum kı cocuklar derse zevkle iştırak edıyorular
olay şu kı cok guzel ızah etmışsın anlatım
ızah tarzı
allah ı sevmeyi cok güzel anlatabılmek
anlatabılene de ne mutlu değıl mi
emeğıne sağlık
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

_YUSUF_

Yönetici
Selamun aleyküm
Emeğine sağlık değerli kardeşim KAAN

Rabbim islamı yüceltecek nesilleri yetiştirmemizi nasip eder inşaAllah
Selametle

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun bende iki çocuk annesi olrak böyle konuları çok dikkate alıyorum dua ile kalın

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Allah razı olsun
elinize emeğinize sağlık çok güzel ve önemli bir konuyu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler..dünyayın en zor işlerinden birisi kanaatimce çocuk yetiştirmek olsa gerek ,bu durumda anne-babalara çok iş düşüyor..çünkü bir anne ve babanın yetiştirdiği çocuk ,onların nasıl bir hayat yaşadıklarını yansıtacaktır..eğitim ailede başlar ,çocuk demek boş bir sayfadır ne yazarsan o kalır...
selam ve dua ile kalın...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.çocuklarımızı evet allah yakar diyerek,cin şeytan çarpar diyerek onları dinden soğutuyoruz.arta kalan yemekelri yedirmek içinse arkandan ağlar lafıda ayrı bir tartışma konusu.ne derece doğru gerçi bilmiyorumda.belkide söylenmelidir:).emeklerinize sağlık.

hislerimm

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm benim de 2 yavrum var ve bu gibi konulara dikkat etmeye çalışıyorum bilmeyerek yaptığımız hataları RABBİM affeder inşALLAH..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt