Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çocuklarda inanma duygusu.......... (1 Kullanıcı)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
selamün aleyküm değerli kardeşlerim
sizlerle dertleşmek istiyorum bugün......
bazen düşünüyorum da inanmayı allah nasip ederse inanıyoruz,namaz kılmak ta öyle allah nasip ederse kılıyoruz demek istediğim allah doğruyu isteyene mutlaka yol gösteriyor
rabbini dileyene yollarını açıyor.........
benim söylemek istediğim küçük bi çocuksanız henüz ne olduğunuzu anlamaya çalışıyorsanız inancınız nasıl oluşacak,tabiki ailenizle
bence herşeyde olduğu gibi inancımızda da aileler çok önemli uykusu bölünmesin diye çocuğunu namaza kaldırmayan aileler var sanki allah tan daha merhametliymiş gibi......
biliyorum ailesi olmasa da inanç olur ama zaman kaybetmeye savrulmaya ne gerek var
doğruyu, yanlışı gösteren ,sınavlar için çırpınan aileler neden inanç konusunda çocuklarına özen göstermiyorlar
anne yada baba olmak çocuk için dünyevi fedakarlık yapmak inancın yanında ne kadar önemli kalır ki
uzattım biraz ama üzülüyorum bu duruma öylece boşlukta duran amaçsız çocukları görünce canım yanıyor
rabbim er yada geç inanmayı herkese nasip etsin
dünyaya gelen her bebek rabbini tanısın hiçbişeysiz öylece ömrünü tüketip toprak olmasın
hakkınızı helal edin
slm ve dua ile.............

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm güzel ablacım..
Serzenişlerinizde çok haklısınız..Yazık ki en küçüklerimizden en büyüklerimize kadar bu sorun var..Hatta bazen dinini çok güzel bir şekilde yaşayan ve evlatlarına da bu bilinci aşılamaya kalkan ailelerin bunca ilim ve hassasiylerine rağmen bunları kendi evlatlarında uygulama konusunda bile başarılı olamadıklarını üzülerek görüyoruz..Benim bunda acizane önerebileceğim 2 şey var..Ki bugün artık inkarcı Batı toplumu bile bu stratejileri uygulamaya yönelmek mecburiyetinde kalıyor.Bunlardan birincisi Fahr-i Kainat Efendimiz (s.a.v)'in eğitim-öğretim metodu..Ki o en büyük muallim, öğretmendir..O'nda bizler için en güzel örnekler olduğuna göre bu konuda da en büyük yol göstericimiz, O'nun sünneti oluyor hamd olsun..Bir de annelerin çocuk eğitiminde de örneği Hz. Fatıma (r.a) olmalı..Yetiştirdiği evlatlar ile İslam'a çok önemli dava erleri kazandırmış, küfre ve zulme karşı yamulmayan, sağlam evlatlar yetiştirmiştir..Batılılar Fatıma annemizin bu yöntemini de ilgiyle araştırmaktadırlar..Kısacası örneğimiz hep en güzel, en üstün olmalı ki, evlatlarımız da, onların evlatları gibi olabilsin inşallahü Teala..
Büyük bir yaraya değinmişsiniz ablacım..Zira çocuk yetiştirmek, insan yetiştirmek bu fitne dolu ahir zamanda gerçekten kolay değil..Allah c.c'dan sabrını, yardımını ve tevfikini diliyoruz inşallah..En Emin'e emanetimsiniz ablam..Selam ve baki dualar ile..B)B)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Selamün Aleyküm güzel ablacım..
Serzenişlerinizde çok haklısınız..Yazık ki en küçüklerimizden en büyüklerimize kadar bu sorun var..Hatta bazen dinini çok güzel bir şekilde yaşayan ve evlatlarına da bu bilinci aşılamaya kalkan ailelerin bunca ilim ve hassasiylerine rağmen buları kendi evlatlarında uygulama konusunda bile başarılı olamadıklarını üzülerek görüyoruz..Benim bunda acizane önerebileceğim 2 şey var..Ki bugün artık inkarcı Batı toplumu bile bu stratejileri uygulamaya yönelmek mecburiyetinde kalıyor.Bunlardan birincisi Fahr-i Kainat Efendimiz (s.a.v)'in eğitim-öğretim metodu..Ki o en büyük muallim, öğretmendir..O'nda bizler için en güzel örnekler olduğuna göre bu konuda da en büyük yol göstericimiz, O'nun sünneti oluyor hamd olsun..Bir de annelerin çocuk eğitiminde de örneği Hz. Fatıma (r.a) olmalı..Yetiştirdiği evlatlar ile İslam'a çok önemli dava erleri kazandırmış, küfre ve zulme karşı yamulmayan, sağlam evlatlar yetiştirmiştir..Batılılar Fatıma annemizin bu yöntemini de ilgiyle araştırmaktadırlar..Kısacası örneğimiz hep en güzel, en üstün olmalı ki, evlatlarımız da, onların evlatları gibi olabilsin inşallahü Teala..
Büyük bir yaraya değinmişsiniz ablacım..Zira çocuk yetiştirmek, insan yetiştirmek bu fitne dolu ahir zamanda gerçekten kolay değil..Allah c.c'dan sabrını, yardımını ve tevfikini diliyoruz inşallah..En Emin'e emanetimsiniz ablam..Selam ve baki dualar ile..B)B)

çok doğru söylüyorsun ablacım inşallah kendi çocuklarımızda bunları yapabiliriz yoksa durum vahim insanın eline yol göstereni varken yinede yol aramak ne acı
allaha emanet ol canım...........

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Elinize, emeğinize sağlık Neslihan kardeşim...
Bir dokundunuz, bin AH! işiteceksiniz...
Evet...Çok çok çok önemli bir kanayan yaramız...
Haşaaa...Biz mi Allah CC. den daha merhametliyiz...Haşaaa...

Dinimiz öyle güzel ve büyük bir din ki:
Daha çocuk doğmadan hatta evlilikte bazı kaideler, kurallar ve dikkat edilecek noktalar koymuş ki; bunlara dikkat eden kişiler hem evliliklerinde hem de doğan çocuklarının yetiştirilmesinde bu kaidelere uydukları sürece Maşallah Allah yolunda güzelce yürümekteler...

Allah CC. bizi her zaman güzel dinimizin kurallarına uymayı nasip etsin inş.
Selam ve DUA ile kardeşim...
:evet

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Elinize, emeğinize sağlık Neslihan kardeşim...
Bir dokundunuz, bin AH! işiteceksiniz...
Evet...Çok çok çok önemli bir kanayan yaramız...
Haşaaa...Biz mi Allah CC. den daha merhametliyiz...Haşaaa...

Dinimiz öyle güzel ve büyük bir din ki:
Daha çocuk doğmadan hatta evlilikte bazı kaideler, kurallar ve dikkat edilecek noktalar koymuş ki; bunlara dikkat eden kişiler hem evliliklerinde hem de doğan çocuklarının yetiştirilmesinde bu kaidelere uydukları sürece Maşallah Allah yolunda güzelce yürümekteler...

Allah CC. bizi her zaman güzel dinimizin kurallarına uymayı nasip etsin inş.
Selam ve DUA ile kardeşim...
:evet

allah razı olsun değerli abim
böyle ahlar işitmeye razıyım yeter ki çocuklarımız inanmyı bilsin
dediğiniz gibi ilk baştan yani evlenirken dikkat etmek lazım ,bunun bir örneği var en yakınımda inançlarına çok bağlı komşumuzun kızı güzel bir evlilik yaptı doğan çocuğunu da öyle bi yetiştirdiki maşşalh 5 yaşında kuranı hatmetti
inşallah nasip ederse rabbim yuva kurmayı ve anne olmayı, bende allaha yakın evlatlar yetiştirmek isterim
slm ve dua ile
allaha emanet olun.........

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum neslıhancım cok doğru bır konuya değınmışsın
hayyatta bırakılan en guzel mırastır evlat
guzel bır sekılde yetıştırmek te aılelerın gorevı
ama ne yazık kı dunya teleaşı ıcınde unutuluyor
ben kendı adıma soyluyorlar sınıfımda davranış bakımdan ornek yanı ıncıtmeyen yardımsever
duyarlı saygılı oğrencılerıme fazladan kaannat kullanıyorum
ayrıca şu da var ders eğıtımı hayatı da kurtarmıyor yanında mutlaka manevıyatın olması gerek
yoksa bakıyoruz bır cok unıversıte mezunu var kı sağlıksız değılmı
allah hak yoldan ayırmasın
emeğıne sağlık kardeşım

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
selamunaleykum neslıhancım cok doğru bır konuya değınmışsın
hayyatta bırakılan en guzel mırastır evlat
guzel bır sekılde yetıştırmek te aılelerın gorevı
ama ne yazık kı dunya teleaşı ıcınde unutuluyor
ben kendı adıma soyluyorlar sınıfımda davranış bakımdan ornek yanı ıncıtmeyen yardımsever
duyarlı saygılı oğrencılerıme fazladan kaannat kullanıyorum
ayrıca şu da var ders eğıtımı hayatı da kurtarmıyor yanında mutlaka manevıyatın olması gerek
yoksa bakıyoruz bır cok unıversıte mezunu var kı sağlıksız değılmı
allah hak yoldan ayırmasın
emeğıne sağlık kardeşım

ve aleyküm selam hoşgeldinnnnn.......
ne güzel söylemişsin ewt en güzel miras evlat
unutmamk lazım çocuklarımızı
inançlı ve ahlaklı çocuklar daha güzel eğitim alırlar
allah razı olsun
slm ve dua ile.....

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam ablacım günün aydın olsun bereketli olsun hayırlı olsun bol bol dualı olsun....evvvveeeett...bu konu benide yaralayan konulardan biri etrafta okadar bilinçiz islamdan uzak çocuklar var ki bazen gerçekten çok şaşırıyorum bu nasıl bi nesil diyorum..ailelere suç buluyorum ama bakıyorum olaylar artık aile kontrolünden çıkıyo biyerde..bilmiyorum diyorum ya şaşıyorum...helede şu imam hatiplerin önünün kapatılmasından sonra azınlık çoğunluk oldu...hey gidi eski günler...o dönemdeki o muhteşem havayı teneffüs edene ne mutlu........
konuyu dağıtmayayım evet ablacım bu devirde bu nesile dur diye bilecek inşaALLAH güzel olaylar faaliyetler olurda bu vicdan azabından bir an önce kurtuluruz...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
ve aleyküm selam ablacım günün aydın olsun bereketli olsun hayırlı olsun bol bol dualı olsun....evvvveeeett...bu konu benide yaralayan konulardan biri etrafta okadar bilinçiz islamdan uzak çocuklar var ki bazen gerçekten çok şaşırıyorum bu nasıl bi nasil diyorum..ailelere suç buluyorum ama bakıyorum olaylar artık aile kontrolünden çıkıyo biyerde..bilmiyorum diyorum ya şaşıyorum...heledeşu imam hatiplerin önünün kapatılmasından sonra azınlık çoğunluk oldu...hey gidi eski günler...o dönemdeki o muhteşem havayı teneffüs edene ne mutlu........
konuyu dağıtmayayım evet ablacım bu devirde bu nesile dur diye bilecek inşaALLAH güzel olaylar faaliyetler olurda bu vicdan azabından bir an önce kurtuluruz...

zeynepcim hoşgeldin sağol ablacım sanan,da hayırlı günler....
insan söylerken bi üzülüyo adı üstünde çocuk e bu masum yavruları neden ziyan ediyoruz yazıktır günahtır
ağızlarında sigara ve bintane kötü alışkanlık
sadece erkek çocukları değil
kız çocuklarıda vahim durumda
ya hiçmi haberi yok ailelerin bu durumdan ben okuldan 5 dakika geç gelsem annem kapıya çıkardı nerde kadın diye
evden gitsinde çocuk nereye giderse
dur demek lazım uyarmak lazım değilmi zeynebim.....
slm ve dua ile.......

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm herkese öncelilkle merhaba yeni geldim sitenizi ço beğendim ben bır konu açmıştım ama cevap gelmemişti inş siz yardımcı olursunuz Benim içimden düşüncemden Allah a karşı köyu szöler geçıyor vee ben buna kızıom uzuluom ıstemıorum ama manı olamıom çok gunah işlediğimi zannedıom ne yapsam fayda etmez dıye duşunmeye başladım artık ne yapmam lazım ??

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Selamun aleyküm herkese öncelilkle merhaba yeni geldim sitenizi ço beğendim ben bır konu açmıştım ama cevap gelmemişti inş siz yardımcı olursunuz Benim içimden düşüncemden Allah a karşı köyu szöler geçıyor vee ben buna kızıom uzuluom ıstemıorum ama manı olamıom çok gunah işlediğimi zannedıom ne yapsam fayda etmez dıye duşunmeye başladım artık ne yapmam lazım ??

aleyküm selam ablacım
şeytanın vesvesi üzülme namaz kılmıyosan başla
kalbini ferah tut tövbe et ve sürekli dua et bende sana dua edicem
hayırlı günler

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağol ablacım başlıcam zatenn düzeleceğini umut ediyorum gunlerdım bu knouyu düşünüyordum aydınlattıgın için sağol geçmişte yaptıgım kötu işlerede tövbe edıp guzel bır yaşam surcem inş tekrardan sağol neslihan abla haıyrlı günler:)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Çok sağol ablacım başlıcam zatenn düzeleceğini umut ediyorum gunlerdım bu knouyu düşünüyordum aydınlattıgın için sağol geçmişte yaptıgım kötu işlerede tövbe edıp guzel bır yaşam surcem inş tekrardan sağol neslihan abla haıyrlı günler:)

ne demek ablacım sen doğru yolu bulmayı iste rabbin tüm yollarını açar
yaşın daha çok küçük inşallah iiiii haberlerini bekliyorum ablacım
slm ve dua ile
allaha emanet ol.........:H

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
bir çocuk ailesinden ne görüyorsa ne alıyorsa küçük yaşta ileride onu yapıyor ve uyguluyor.
ana baba çocuguna dinini dinin emirlerini öğretirse,abuk sabuk kelimeler yerıne ilk önce ALLAH demeyı öğretirse cenab-ı Allahta o ailenin emeklerini geri cevirmiyor ve o evladı hayırlı bir kul olarak yaratıyor..

sevgili neslihan kardeşim son mesajında nede güzel yazmışsın,devir kötü çocukları kollamak gerek aileler olarak diye..
ama nerdeee?..şu modern toplum lafı almış başını gidiyor.ve bu lafın altında toplanan nic ecahil kesim kendilerince bişiler yapmaya çalışıyorlar.nefislerine hakım olamamaktan tutunda,aşırı özgürlüğün getirisi sapkınlıklara kadar,aklınız ne getirirseniz artık.zaten şu sokağa bi bakın,aklımıza gelenler başımıza gelmiş...

zamanla örfümüzden adetimizden dinimizin emirlerinden uzakllaştırılmaya,soyutlaştırılmaya çalışılıyoruz bazı güçler tarafından.özellikle yenı nesil anneleri(tabi herkes değil) ve babaları,çocuklarna yeteri kadar eğitim veremıyorlar ve korkulan son yavaş yavaş bize doğru yaklaşıyor maalesef

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
mehmet bak şimdi ne yap biliyormusun?...

git bi abdest al..toplam 3 dakika surer bi abdest..ikindiyede az kaldı.8 rekat ikindi namazı.oda sürsün bolbol dua ile 14-15 dakika..bak koskoca 24 saatlik gün içinde kalbinin ömrünün rahat ve huzura kavuşması için sadece14dakika..gunde beş vakit var etti sana 70 dakika..yanı bir saat 10 dakika..24 saatte 1 saat on dakika..senı yaratana ayıracağın zaman bu.fazla bişi istemıyor senden.ve biliyormusun mehmet sen şu satırlarda sarfettıgın gibi en kalpten Allaha dua edersen senı asla geri çevirmiyor..hadi şimdi marş marş..bizede dua etmeyı unutma sakın:)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
mehmet bak şimdi ne yap biliyormusun?...

git bi abdest al..toplam 3 dakika surer bi abdest..ikindiyede az kaldı.8 rekat ikindi namazı.oda sürsün bolbol dua ile 14-15 dakika..bak koskoca 24 saatlik gün içinde kalbinin ömrünün rahat ve huzura kavuşması için sadece14dakika..gunde beş vakit var etti sana 70 dakika..yanı bir saat 10 dakika..24 saatte 1 saat on dakika..senı yaratana ayıracağın zaman bu.fazla bişi istemıyor senden.ve biliyormusun mehmet sen şu satırlarda sarfettıgın gibi en kalpten Allaha dua edersen senı asla geri çevirmiyor..hadi şimdi marş marş..bizede dua etmeyı unutma sakın:)

çok doğru söylüyosun kardeşim allah razı olsun
slm ve du ile.......

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
1174673t3vzu2rrn6.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt