Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

COCA COLA HAKKINDA FETVA YAYINLANDI:COCA COLA HARAMDIR (2 Kullanıcı)

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı
RE: COCA COLA HAKKINDA FETVA YAYINLANDI:COCA COLA HARAMDIR

Arkadaşım ,

Cola Turca nın özütüde türk değil Eskiden Bakkallarda satılan RC cola olarak satılan colanın özütüdür. Yani bildiğimiz cola turca anca Coca cola kadar türktür.

serdar_topcu yazdı:
Arkadşlar coca cola gibi bir haram ve yavur malı olan bir içecek neyimize gerek.Biz hep birlikte ülkemizin malı olan Cola Turka içelim... Dimi ama..

aydan

Kayıtlı Kullanıcı

coco cola nın neden yapıldığını bilmiyorum ama asidiyle lavabolardaki lekeleri nasıl çıkarttığına şahid olabilirsiniz.midenizede aynı etkiyi yaptığını düşünün.ben zaten 1 yıla yakın kullanmıyorum bırakmak için zararı yeter genede tercih sizin:D

sumeyra_

Kayıtlı Kullanıcı

ben de uzun süredir içmiyorum ve sevdiklerime içmemelerini tavsiye ediyorum.
bence coca-cola ürünü olan diğer içecekler de tüketilmemeli mesela turkuaz su ve fanta gibi çünkü kendi paramızla onları kalkındırmış oluyoruz..
bu ürünleri almayanlardan Allah(c.c) razı olsun..

Tails

Kayıtlı Kullanıcı

AMERİKADA YAPILAN ARAŞTIRMALARIN SONUCUNDA COCA COLA YASAKLANMIŞ BU MANTIKLA COCA COLA NIN İÇİNDE ZARARLI MADDELERİN OLDUĞUNU ANLAYABİLİYORUZ

Sonic

Kayıtlı Kullanıcı

TAİLS ARKADAŞIM VERDİĞİN BİLGİLERİN MANTIĞINDA GİDİLİRSE BENCE HAKLISIN KARDEŞİM SELAMETLE ARKADAŞLARB)

imported_huzura_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

paylaşımın için allah razı olsun kardeşim çok önemli bi konuda yazmışssın...üstelik cola içmek hoşuma gidiyor seviyorum diyenler için ki bende çok severim bizim kendimi
ze ait ülkemizde üretilen colalar var.herkesin malumu lütfen onları tüketmeye gayret edelim selam ve dua ile...

s.a tek colada katkı maddelerı var dıye sanmayın butun asıtlı ıceceklerde alkol vardır bana bı akrabam soledı netten arastırdım gercektende var yazıklar olsun senelerce bıze alkol ıcırmıslerde haberımız yokmus ogrendıgım gunden berı ıcmıyorum allaha havale edıyorum onlarıda....tamam arkadasım guzel dıyosun ulkemızdekı ıcecklerı ıcelım dıye ama bılmessınkı cola turkada da alkol var bızım mılletımız bole ıste kendı kendımızı zehrlıyorus sımdıkı gunlerımız iii gunlerımız daha kotu gunler bızı beklıyo.
Allah sonumuzu hayırlı eylesın ıns
allah dogru yoldan ayırmasın kurtulanlardan eylesın inş
allaha emanet olun selam ve dua ile...

nur31

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun boyle önemli bir konuyu paylaştıgınız icin..coca cola yı biliyordum ama pepsiyi bilmiyordm. fakat ögrenmiş oldum..

chetto

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum cümleten,

coca cola firmasinin türkiyedeki davasini kaybetmesinin ardindan, icinde kullandiklari seyleri aciklamasi ile cola icmeyi biraktim. Aciklanana göre "cochi neal" denilen bir böcek türünün kani sivi halde colada kullanilmaktadir. Sadece colada degil bilgi verilen videoda bahsedilene göre bütün cola türlerinde kullanilmaktadir.

Dinimizde bu tür seyleri yemek icmek haramdir. Cochi neal, meksika-küba civarinda kaktüslerde bir asalak gibi yasayan bir tür böcektir. Genelde boya ve renklendirici olarak kullanilir. Sivi halde kaninin rengi, koyu bir kola rengindedir. Cochi neal in kani bir cesit uyusturucudur. Cok basit ve kisa bir test ile, kücük bir kabin icine biraz kola koyun, evinizde dolapta bir parca et veya kiyma varsa bu kabin icine koyun. Bir müddet bekleyin. 2-3 veya 4 saat sonra eti yeniden inceleyin, degisikliklere dikkat edin.

Ayrica ayni videoda 25 yil cola fabrikasinda calisan ve calsitigi süre boyunca hicbir akrabasina, tanidigina cola icirtmeyen bir iscinin aciklamalari da yer aliyor. Bu aciklamalara göre; Colanin icinde meyan kökü suyu kullanilmaktadir. Meyan kökü ile beslenen en taninmis hayvanlardan biri de farelerdir. ola fabrikalarina bir kac kilo degil, tirlar dolusu, tonlarca meyan kökü getirilmekte , yikanip calisilmaktadir. Bu calisilma isleminde önce suda kabaca yikanmakta, fakat ayiklanmamaktadir. Meyan kökleri ile birlikte gelen fareler de aralarda kalmaktadir. Daha sonra büyük presslerden gecen meyan kökleri aralarda kalan fareler ile birlikte sivi hale getirilmektedir. Bu sivini en son kisimda tankerlere bosaldigi noktada büyük süzgecler bulunmakta, bu süzgeclerde parcalanan fare bacaklari, deriler daha sonra görülmektedir.

Allaha emanet olun insallah. Selamun Aleykum.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
[URL="http://3.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BME/SfYqJ7wnG6I/AAAAAAAAVq4/SBsqhPgJz8A/s400/YnxwO65b.jpg"] [/URL]
Babasının arkasına sığındığı sırada siyonist saldırganlar tarafından özellikle hedef alınarak öldürülen Muhammed Cemal ed-Durre. Hatırlayın babasının arkasına saklanmış masum bir çocuk hatırlayın, o sabinin yüzünü canlandırın zihniniz de. Ya baba çocuğunu arkasına saklayan kendini yavrusuna siper eden babayı hatırlayın. Ya o masum sabi(ler)in cesetlerini canlandırabildiniz mi? Açabildiniz mi mutluluğa kapağı, açabildik mi, açtılar mı? Evet, Coca Cola gazeteleri açmış olacak ki, tam sayfa basmışlar o reklâmı ve yapıştırmışlar damgayı, “Mutluluğa Kapak Aç” evet bu üç kelimeyi tersten okuduk mu kaşımıza şü cümle çıkıyor “Müslüman’ı Vurmak İçin Sende Bir Kurşun Ver ve Mutluluğa Ortak Ol”

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Fethullah fetva verdi gazetelerinde içebilirsiniz size mübah.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bu haberler çıkmadan öncede kolayı sevmezdim. içinde faydalı bişey olmayan şey eve niye alınır niye içilir derdim. Allahım akıl vermiş hamd olsun. görmek bile istemiyorum şu anda bırakın eve almayı.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
[URL="http://3.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BME/SfYqJ7wnG6I/AAAAAAAAVq4/SBsqhPgJz8A/s400/YnxwO65b.jpg"] [/URL]
Babasının arkasına sığındığı sırada siyonist saldırganlar tarafından özellikle hedef alınarak öldürülen Muhammed Cemal ed-Durre. Hatırlayın babasının arkasına saklanmış masum bir çocuk hatırlayın, o sabinin yüzünü canlandırın zihniniz de. Ya baba çocuğunu arkasına saklayan kendini yavrusuna siper eden babayı hatırlayın. Ya o masum sabi(ler)in cesetlerini canlandırabildiniz mi? Açabildiniz mi mutluluğa kapağı, açabildik mi, açtılar mı? Evet, Coca Cola gazeteleri açmış olacak ki, tam sayfa basmışlar o reklâmı ve yapıştırmışlar damgayı, “Mutluluğa Kapak Aç” evet bu üç kelimeyi tersten okuduk mu kaşımıza şü cümle çıkıyor “Müslüman’ı Vurmak İçin Sende Bir Kurşun Ver ve Mutluluğa Ortak Ol”

images

Ebubekir Sifil hoca, Coca-Colada alkol bulunduğuna ilişkin iddiaları değerlendirirken, "Bazı şeyler doğrudan bazıları ise dolayısıyla haramdır.

Bir maddenin, ürünün kendisi değil de ona arız olan başka şeyler dolayısıyla haram olur. Biz colanın içerisinde alkol bulunmadığını söylesek bile, medyaya yansıdığı kadarıyla geliri İsrail'e gittiği için bile Müslümanlara kurşun ve bomba olarak döndüğü için ümmeti Muhammedin bu ürünü kullanması haramdır. Çünkü bu İsrail'e destek anlamına geliyor" dedi.

Kaldı ki cola ve gazlı içeceklerde çözücü olarak alkolün kullanıldığına işaret eden Sifil hoca, "Bu artık biliniyor. Muhtevada doğrudan alkol var. Alkolün haram olduğu da nass ile sabit; Kur'an, Sünnet ve İcma ile sabit. Ve colanın içinde bu az da olsa var. Az olması bir şeyi değiştirmiyor. Çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır. Bir damla, bir katre olsa o da haramdır. Bu hususlar nedeniyle, colanın içilmesi, kullanılması ve satılmasının caiz olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Milli Gazete’deki haberin linki:
http://www.milligazete.com.tr/haber/coca-cola-da-alkol-var-mi-yok-mu-191477.htm

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Alkol ve domuz eti olduğunu Hiç bilmiyordum.
İğrendim.

Bigilendirdiğiniz için sağolun.
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
yahudicikleri pwk kız<dıracağa benziyor bu fetva

yahudileri kızdırırsa ozaman iyi bişi yaptıklarının göstergesidir.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN kardeşim fakat içmicez ama satan yerler ya da içenler günahkarmı oluyor?Sonuçta içki değil ama domuz maddesi var dendi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt