Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

COCA COLA HAKKINDA FETVA YAYINLANDI:COCA COLA HARAMDIR (1 Kullanıcı)

ilm_nur

Kayıtlı Kullanıcı
El Ezher'den Coca Cola'ya darbe

El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.

23/08/2006

Dünya Bülteni Haber Merkezi

Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.

Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.

feyza85252

Kayıtlı Kullanıcı
RE: COCA COLA HAKKINDA FETVA YAYINLANDI:COCA COLA HARAMDIR

Allah razı olsun kardeş ben zaten mümnkün olduğunca almıyorum son 1 aydırda eve sokmuyorum Allahın izniyle meyve suyu neyimize yetmiyor.....Çok şükür her türlü nimetlerle bezenmiş bi toprakta barınıyoruz ..

eylul035

Kayıtlı Kullanıcı

zaten duyduğum kadarıyla içinde kokain maddeside varmış.ne kadar doğru bilmiyorum ama haberiniz ola...

etruce

Kayıtlı Kullanıcı

bu bilgileri verenlerden allah razı olsun

ummetinfakiri

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.. ARTIK ALMAMAKLA YETİNMEYİP ALIŞVERİŞ YAPTIĞIM YERLEREDE DAHA HASSAS OLUP SATMAMALARINI SÖYLİYECEĞİM İNŞALLAH MUVAFFAK OLURUM.. ALLAHA EMANET OLUNUZ...

tubtuba

Kayıtlı Kullanıcı

kerdeşim amerikada we de burdaki colayla ordakinin farklı olduğunu söylüyor.... orda kafein yokmuş .... bize gelince kimbilir içine neler koyup gönderiyorlar........ amaç müslümanlara zarar vermek ya...... haçlı seferleri ideolojilerini hala sürdürüyorlar........ ama sawaş yöntemleri daha farklı.........(sözde)insan haklarına uygun bi şekilde sawaş yaparak.......... rabbim yardımcımz olsun

AMMAR79

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK ÖNEMLİ Bİ KONUDA YAZMIŞSSIN...ÜSTELİK COLA İÇMEK HOŞUMA GİDİYOR SEVİYORUM DİYENLER İÇİN Kİ BENDE ÇOK SEVERİM BİZİM KENDİMİ
ZE AİT ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN COLALAR VAR.HERKESİN MALUMU LÜTFEN ONLARI TÜKETMEYE GAYRET EDELİM SELAM VE DUA İLE...

yeliz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.resulugulu.com

allah razı olsun kardeşim B)

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Merhaba ,

Cola içmeyi ve yasaklanmamasını savunmuyorum ancak bildiğim kadarıyla Coca Cola içeriğindeki maddeler tamamen gizli olduğundan Bu içeceğin içeriğinde domuzdan elde edilen maddeler olabilir diyerek bunu haram kılmak için nasıl fetva verilebilirki Bu firma bildiğim kadırıyla bu sırrı çok gizli tutmaktadır. Ve bu okuldaki hocamızada söyleyeceğini zannetmiyorum bu yüzdendir İslamiyette Emin olmadğınız bir şey için Haram yada Helal demek bildiğim kadarıyla günahtır. Ancak Bu içecek içereriği gizlidir. Ve bilemediğimiz için bu içeceği şüpheli görüp haram olması ihtimaline karşı Müslümanların bu içecekleri tüketmesini yasaklıyoruz demelerini beklerdim.

Ayrıca Yahudilerdede bizdeki gibi domuz ve domuzdan elde edilen ürünleri tüketilmesi yasak ve günah olduğundan zamanında butür bir eylem yapılmış ve Hahambaşına bu içeceğin içeriği açıklandığında tüketilmesininde dini açıdan bir engel olmadığı açıklanmıştı.

Cola sağlıksız olabilir tüketilmemesi kabul edilebilir ancak her bunu yasaklamak haram diye fetva verilmesini yanlış buluyorum. Çünkü emin değilseniniz lütfen dini kullanmayınız.

tekin

Kayıtlı Kullanıcı

bu haberi duymuştum evet allah razı olsun hepimizden

seyfulislam

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM SANA KUL AMELMIZI SANA YONELIK SENI RIZANI ALARAK GIDEN KULLARINDAN KIL ALLAHIM ZALIM MAZLUMA YAPMIS OLDUGU TUM OYUNLARINI ALET EDEN URUNLERINI CEHENNEMDE KIZGIN BIR ALEVLE İRİN OLARAK ONU AZAPLANDIR SEN KAHHARSIN........HER SEYE GUCUN YETER.........
AMİN.........

cihaducar

Kayıtlı Kullanıcı

coca cola ve pepsi almayalım diye bütün tanıdıklarımı da uyarıyorum artık toplu bir ayaklanma başladı bunun başarabilirsek daha neleri çözeriz hayırlı günler

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

Mustafa Akyol yazdı:
Merhaba ,

Cola içmeyi ve yasaklanmamasını savunmuyorum ancak bildiğim kadarıyla Coca Cola içeriğindeki maddeler tamamen gizli olduğundan Bu içeceğin içeriğinde domuzdan elde edilen maddeler olabilir diyerek bunu haram kılmak için nasıl fetva verilebilirki Bu firma bildiğim kadırıyla bu sırrı çok gizli tutmaktadır. Ve bu okuldaki hocamızada söyleyeceğini zannetmiyorum bu yüzdendir İslamiyette Emin olmadğınız bir şey için Haram yada Helal demek bildiğim kadarıyla günahtır. Ancak Bu içecek içereriği gizlidir. Ve bilemediğimiz için bu içeceği şüpheli görüp haram olması ihtimaline karşı Müslümanların bu içecekleri tüketmesini yasaklıyoruz demelerini beklerdim.

Ayrıca Yahudilerdede bizdeki gibi domuz ve domuzdan elde edilen ürünleri tüketilmesi yasak ve günah olduğundan zamanında butür bir eylem yapılmış ve Hahambaşına bu içeceğin içeriği açıklandığında tüketilmesininde dini açıdan bir engel olmadığı açıklanmıştı.

Cola sağlıksız olabilir tüketilmemesi kabul edilebilir ancak her bunu yasaklamak haram diye fetva verilmesini yanlış buluyorum. Çünkü emin değilseniniz lütfen dini kullanmayınız.

DÜŞÜNCELERİNİZE SAYGI DUYUYORUM!!!
AMA !!!!!!!!

COCA COLA HARAM OLMASA BİLE BİZ BUNU TÜKETMEME KARARI ALDIK ÇÜNKÜ İÇTİĞİMİZ HER BARDAKTA BİR MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİN KANINI İÇİYORUZ ONLARI ZENGİN EDEREK DÜNYAYA HAKİM OLMALARINA YARDIM EDİYORUZ VE BUNU HARAM DİYE AÇIKLAYANLARIN ÖYLE DİNİ İSTİSMAR ETMESİ GİBİ BİŞEYİN SÖZ KONUSU OLABİLECEĞİNİ SANMIYORUM ÇÜNKÜ İNCELENMİŞ DİYOR HABERDE Kİ ÖYLE OLSA BİLE KEŞKE BÖYLE İSTİSMAR EDİLSE DİN DİĞER İSTİSMARLAR OLMASADA KEŞKE................

RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN A.E.O.

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Bende Alınan karara sayı duyuyorum,

kolayı sevmediğim gibi içenleride anlamıyorum zaten içecek onca şey varken zararları açıkça ortada olan bir şeyi neden içerler diye. Cevap bağımlılık değil çünkü cola sigara gibi bağımlıkl yapmıyor.

Ama yinede her ne olursa olsun dinimizin güvenirliğine gölge düşürecek butür olaylarada çok üzülüyorum. İslamda herşey açık ve nettir Eğer sen gördüysen doğrudur görmediysen bence böyledir diyerek helal yada haram demek yanlıştır.

balkes1064

Kayıtlı Kullanıcı

COCA COLA yı savunmuyorum ama inşallah bundan birileri menfaat sağlamaya uğraşmıyordur A.E.O

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Mustafa Akyol yazdı:
Bende Alınan karara sayı duyuyorum,

kolayı sevmediğim gibi içenleride anlamıyorum zaten içecek onca şey varken zararları açıkça ortada olan bir şeyi neden içerler diye. Cevap bağımlılık değil çünkü cola sigara gibi bağımlıkl yapmıyor.

Ama yinede her ne olursa olsun dinimizin güvenirliğine gölge düşürecek butür olaylarada çok üzülüyorum. İslamda herşey açık ve nettir Eğer sen gördüysen doğrudur görmediysen bence böyledir diyerek helal yada haram demek yanlıştır.
kardeşim batıya özenti..içmelerinin sebebi hep bu..gerçekleri görmek istememeleri...farkında mısın bilmiyorum.bugün kü gençliğe hiç dikkat ettiniz mi?bir yabancı marka tutkusu almış başını gidiyor değil mi?buda öyle bir şey..ve bir gerçekte bir çok şeyden haberdar olmamaları..ben yakın çevremde çok gördüm..zararlarını ve coca cocanın geliriinin israile verildiğini öğrenen çok insan içmeyi bıraktı.inşAllah bu halka çok büüyr..selametle

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

güler ablacım allah razı olsun inşallah bende çevremdekileri ikna etmeye çalışıyorum en yakınım kız kardeşim bile coca cola bağımlısı başka marka içmiyor niye diyorum onun tadını alamıyormuş diğerlerinde ama söylediğin gibi bu sadece özenti ona haram olduğunu söyledim artık içmeyeceğini söyledi bakalım ne kadar etkili olacak

bu boykot bir çıkar davası değil arkadaşlar bize bunu içmeyin diyenler şu markayı için demiyorlarki başka konularda böyle temkinli yaklaşalım bırakın kola içmeyelim ne var sanki eksik kalsın midemizden bu içeçek

lütfen duyarlı olalım ve içmeyelim kardeşlerim

allaha emanet olun

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

BİLGİLERİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt