Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cinlerin şerrinden Allah'a sığınma nasıl olmalıdır? (1 Kullanıcı)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
Soru : Cinlerin şerrinden Allah'a sığınma nasıl olmalıdır?

Cevap:

Görmediğimiz ve bilmediğimiz bir canlı türle karşı karşıya bulunmaktayız. Şu halde, geriye onları da bizi de yaratan Allah'a sığınıp onların şerlerinden ve yapabilecekleri kötülüklerden korunmak kalıyor. Bunun da bir tek yolu var: Dua ve Münacatlar. Zaten normal olarak hayatımızın bir parçası olması gereken dua ve münacat aynı zamanda bizi Allah'a yakınlaştıracağı için, cinler ve şeytanlar da yakınımıza sokulamayacaklardır. Çünkü onların da bizim gibi gurupları, cemaatleri ve teşkilatları vardır. Bizim dualarımızdan şüphesiz onların hayırlıları da istifade edecekleri için, rahatsızlık vermek isteyenlere karşı onlar da kendi içlerinde mücadeleye girişecekler ve kötüleri engellemeye çalışacaklar, hatta savaşacak ve cezalandıracaklardır. Bu sebeple dua ve münacatın cinlerden ve şeytanlardan korunmada önemli bir yeri vardır.

İnsan günlük hayatında abdestli bulunması halinde, onlardan kısmen korunacağı gibi, buna namazı ve diğer duaları da ilave ederse, korunma hususunda kendini biraz daha sağlama almış olacaktır.

Hâris el-Eş'ari (r.a)'den nakledilen bir hadisi şerifte Rasülullah (s.a.v)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir: "...Allah size, Allah'ı zikretmenizi emretti. Bunun da misali, peşinden hızla düşmanın geldiği bir adamdır. Bu adam muhkem bir kaleye gelip, düşmandan kendini korur. Kul da böyledir. Şeytana karşı kendisini sadece Allah'ı zikretmekle koruyabilir. (Tirmizi, Emsal, 3, (2867).)
Şimdi bu hususta Efendimiz (s.a.v) ve ashabının okuduğu dualardan örnekler takdim etmek istiyoruz.

Euzü - besmele
Bu konuda Kur'an-ı Kerimde şöyle buyurulmaktadır: "Şayet sana şeytandan bir kışkırtma (şeytani bir dürtü) gelecek olursa, hemen Allah'a sığın."(41:36.) Yani, "Euzü billahi mine'ş-şeytani'r-racim" de. Bununla beraber, Müminün suresindeki şu ayetlerle de Allah'a sığınmak yerinde olur:

"Rabbi euzü bike min hemezeti'ş-Şeyatin ve euzü bike Rabbi en yahdurun" Yani; "Rabbim, şeytanın kışkırtmasından sana sığınırım ve onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım."(23:97-98.)

Eve girerken
Besmele ilgili olarak Cabir (ra)'den rivayet edilen başka bir hadis ise, evlere girerken ve yine yemek yerken Besmele çekmenin önemine işaret ediyor: "Rasülullah (s.a.v) buyurdular ki: "Kişi evine döndüğü zaman içeri girerken ve yemek yerken Allah'ın adını zikrederse, şeytan (avenelerine): "Size burada gecelemek de yok akşam yemeği de yok!" der. Ama kişi, eve girerken Allah'ı zikreder fakat akşam yemeğini yerken zikretmezse, şeytan (avenelerine): "Akşam yemeğine kavuştunuz ama burada gecelemeniz mümkün değil!" der. Adam eve girerken ve yemeğe başlarken "Bismillah!" diyerek Allah'ı zikretmezse, şeytan (avenelerine): "Yemeğe de yetiştiniz, yatmaya da!" der."( Müslim, Eşribe, 103, (2018); Ebu Davud, Et'ime, 16, (3765).)

Evden çıkarken
Eve girerken okunan Besmele, şeytanın şerrini bizden ve onu da evden uzaklaştırdığı gibi, insanın sokağa çıktığı zaman da korunmaya muhtaç olduğu açıktır. Bunun içinde Euzü-Besmele çekilir. Ancak, Resulullah (s.a.v), sokağa çıkarken sadece Euzü - Besmele ile yetinmemiş ve ayrıca dua etmiştir. Bu konuda Enes (r.a)'den nakledilen hadisi şerifte, Hz. Peygamber (s.a.v)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir:
"Evinden çıkınca kim: "Allah'ın adıyla, Allah'a tevekkül ettim, güç kuvvet Allah'tandır" derse kendisine: "İşine bak, sana hidâyet verildi, kifâyet edildi ve korundun da" denir, ondan şeytan yüz çevirir."( Tirmizi, Daavât, 34, (3422)

Bakara suresi: ayetü'l-kürsi ve amene'r-rasülü
Konumuzla ilgili olarak, Ebu Hüreyre (r.a)'den nakledilen bir hadisi şerifte, Rasülullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Evlerinizi kabirlere çevirmeyin, içerisinde Bakara suresi okunan evden şeytan kaçar."( Müslim, Misâfirin, 212, (780)

Başka bir hadisi şerifte ise bu iki ayetin, Bakara suresinin son iki ayeti olan "Amene'r-rasülü" olduğu açıklanmaktadır.(Tirmizi, Sevabu'l-Kur'an, 4/2882)

Uyumak için yatağa girince
Resul-i Ekrem Efendimizin yatağa girdiği zaman okuduğu çeşitli dualar vardır. Bu konuda Büreyde (r.a)'den nakledilen bir hadisi şerifte Hz. Peygamber (s.a.v), şu duayı tavsiye buyurmuştur:
"Ey yedi kat semânın ve onların gölgelediklerinin Rabbi, ey arzların ve onların taşıdıklarının Rabbi, ey şeytanların ve onların azdırdıklarının Rabbi! Bütün bu mahlukâtının şerrine karşı, beni himâye et! Et ki, hiç birisi, üzerime âniden saldırmàsın. Senin koruduğun aziz olur. Senin övgün yücedir, senden başka ilah da yoktur; ilah olarak sâdece sen varsın." (Tirmizi, Daavât, 96, (3518).)

Uykuda korkunca
İmam Malik'ten rivayet edildiğine göre, Hâlid İbnu Velid (r.a), Hz. Peygambere: "Ben uykuda iken korkutuluyorum. (Ne yapmamı tavsiye buyurursunuz?)" diye sordu. Hz. Peygamber (s.a.v) ona şu duayı okuması tavsiyesinde bulundu:
"Allah'ın eksiksiz, tam olan kelimeleri ile Onun gazabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve beraberliklerinden Allah'a sığırım! de!" (Muvatta, Şiir, 9, (2, 950).)

Helaya girerken
Tuvaletlerin, çöplüklerin, hamamların, kabirlerin, harabelerin cinlerin ve şeytanların meskenleri mahiyetinde çok uğradıkları ve konakladıkları yerlerdir.
"Rasülullah (s.a.v) kazâyı hâcet için helâya girdiği zaman şu duayı okurdu:
"Allahümme inni euzü bike mine'lhubsi ve'l-habais. (Allahım, pislikten ve (cin ve şeytan gibi) kötü yaratıklardan sana sığınırım."(Buhâri, Vüdu, 9)

Tekbir, tesbih, tahmid
Namaz tesbihatı, camide ve namaz kıldığımız herhangi bir yerde yapılabileceği gibi, yolda-sokakta yürürken, araç kullanırken; yatakta ve uyumadan önce de yapılabilir. Kuran-ı Kerimde de bu konuya işaretle; "Onlar, ayakta iken, otururken, yanları üzere yatarlarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler..." (Al-i İmran, 3/191.) buyurulmaktadır.

Tesbihat, hiçbir vakit terk edilmemeli ve nerede olursa olsun mutlaka yapılmalıdır. Nitekim Hz. Peygamber, şeytanın namazda kişiye günlük işlerini hatırlatıp vesvese verdiğini ve namazı alelacele kıldırıp tesbihatı yaptırmadan işine gücüne daldırdığını veya uyuttuğunu anlatıyor.

Lâ ilâhe illallâhu vahdehu la-şerike leh,
Bu da yine, dua makamındaki namaz tesbihatından birisidir.
Peygamber Efendimiz, Ebu Hureyre (r.a)'den nakledilen hadisi şerifte, şöyle buyurmaktadır:
"Her kim: 'Lâ ilâhe illallâhu vahdehu la-şerike leh, lehü'l mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir' duasını, bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle âzat etmiş gibi sevàp verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. (Buhâri, Daavât, 54)

Şeytanın telkinlerine karşı ihlas suresi
Bir hadisi- şerifte şeytanın bir vesvesesinden söz edilmiş ve buna karşı ihlas suresinin okunup sol tarafımıza doğru üç defa tükürmemiz tavsiye edilmiştir.

Muavvizeteyen (Nas ve Felak sureleri)
Cinlerin şerrinden kurtulmak için de, Hz. Peygamber (s.a.v)'in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.

Hz. Âişe (r.a)'den rivayet edilen bir hadis şöyledir: "Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi."(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Cinlerin şerrinden Allah'a sığınma nasıl olmalıdır

RE: Cinlerin şerrinden Allah'a sığınma nasıl olmalıdır

Allah razı olsun kardesım bu bılgılerın bana cok yararı oluck
çok saol :(:( selametle kal hayrlı geceler

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Cinlerin şerrinden Allah'a sığınma nasıl olmalıdır?

paryosa_t yazdı:

Rabbim cümlemizden raz olsun inşallah... faydalı olabilmek ne mutlu bizlere... bende son zamanlarda bazı sıkıntılar yaşadım bu bilgilere ulaşınca paylaşmak istedim...

şeytanın şerrinden, cinlerin şerrinden, kötü insanların şerrinden, bilip bilmediğimiz, görüp göremediğimiz tüm şerlerden Allah'a sığınırız...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

S.A SERMİN ABLACIM...
GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ VE FAYDALI BİR KONU SEÇMİŞSİNİZ...
ALLAH RAZI OLSUN...
selametle inş.

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
S.A SERMİN ABLACIM...
GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ VE FAYDALI BİR KONU SEÇMİŞSİNİZ...
ALLAH RAZI OLSUN...
selametle inş.

Rabbim senden de razı olsun canım kardeşim...

şeytanın şerrinden, cinlerin şerrinden, kötü insanların şerrinden, bilip bilmediğimiz, görüp göremediğimiz tüm şerlerden Allah'a sığınırız...

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
paryosa_t yazdı:

Rabbim cümlemizden raz olsun inşallah... faydalı olabilmek ne mutlu bizlere... bende son zamanlarda bazı sıkıntılar yaşadım bu bilgilere ulaşınca paylaşmak istedim...

bende yasadıgım için çok iyi oldu saolasn B)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s.a sermin..hep derdim kismetim kapali nereye elimi atsam kurur gittigim yerde bir sorun cikar calisir parami alamzdim..hocalara gidiyordum rizik icin is icin..iki kez intihar ettim..vatanimdan ailemden uzaklara bu sorunlarin ardindan kctim...burasida ayniydiki... ALLAHC:C yasadiklarimi hic bir kulunun gozune gostermesin....hep efendimizi dusundum ölumden kormuyordum bir tek rabbimden UTANC duyuyordum gunahkarligimdan dolayi..3yildir evliyim ve esimle baci kardesiz..ve gecen sene ogrendim bende o seylerden oldugunu...enerjini aliyorlar rizkini seni yalnizliga itiyorlar öume itiyorlar...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

esmanurca yazdı:
s.a sermin..hep derdim kismetim kapali nereye elimi atsam kurur gittigim yerde bir sorun cikar calisir parami alamzdim..hocalara gidiyordum rizik icin is icin..iki kez intihar ettim..vatanimdan ailemden uzaklara bu sorunlarin ardindan kctim...burasida ayniydiki... ALLAHC:C yasadiklarimi hic bir kulunun gozune gostermesin....hep efendimizi dusundum ölumden kormuyordum bir tek rabbimden UTANC duyuyordum gunahkarligimdan dolayi..3yildir evliyim ve esimle baci kardesiz..ve gecen sene ogrendim bende o seylerden oldugunu...enerjini aliyorlar rizkini seni yalnizliga itiyorlar öume itiyorlar...

Allah'a sığın ablacım inşallah O (c.c.) kendine sığınan kullarını yalnız bırakmaz... her türlü şerden de korur... yazılanlardan hiç olmazsa bir kaçını uygulamak iyi gelecektir inşallah...

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

ölüme itiyorlar....bir senede bunlar hakkinda ve benim geride kalan 40 yillik yasamim hakkinda biraz birseyler ögrendimmmm...hamd olsun namazimi kiliyorum secdesinde verdigi cani ona emanet etmisim...ama tam kesin cozum ben bulamdim....yatarken elimde tesbihle yatiyorum..ayaga kalktigim andan itibaren basliyor hemen midemin oradan basliyor darlik kalbime kadar cikiyor bazen nefes alamyiorum...ve esimin yanina gidince uyku basiyor beni..herseyin ardindan ANNE olmak o kelimeyi duymak niyetim var ...ama artik bundanda umudum yok...gizli kapakli konusmayi beceremem o nedenle burayada oldugu gibi yazdim bilgisi olanlar lutfen yazsin

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

sermin yapiyorum 998 defa ya hafiz okumak cinden kazadan beladan korur
evimde hem bu mubarek isim asili efendimizin muhru serifi ile beraber
cebimde tesbihim vardir yolda giderken gelirken ham dolsun rabbime zikirdeyim...ben ruya bile gormuyorum bazen ruyamda onlari goruyorum ben sizden korkmuyorum diye karsi cikiyorum
ALLAH C;C HAYYUL OLAN KAYYUM OLANDIR BACIM ahmet hulusi bu konuda bilgiler vermis guzel bilgilerinternetten okuyabiliyorsunkitaplarini

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

esmanurca yazdı:
sermin yapiyorum 998 defa ya hafiz okumak cinden kazadan beladan korur
evimde hem bu mubarek isim asili efendimizin muhru serifi ile beraber
cebimde tesbihim vardir yolda giderken gelirken ham dolsun rabbime zikirdeyim...ben ruya bile gormuyorum bazen ruyamda onlari goruyorum ben sizden korkmuyorum diye karsi cikiyorum
ALLAH C;C HAYYUL OLAN KAYYUM OLANDIR BACIM ahmet hulusi bu konuda bilgiler vermis guzel bilgilerinternetten okuyabiliyorsunkitaplarini

Alah razı olsun ablacım inşaallah okurum... bak ne güzel tesbihin elinden düşmüyormuş, inşallah kurtulursun, ne denir bilemiyorum ki... en iyisi her türlü yardımı Rabbim'den beklemek...

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

evet bacim rabbim verdigi cani hafiz adiyla muhafaza eylesin...ben yalnizca paylasmak istedim..yasayan bilir...70 ayetel kursi felak nas fatiha suya oku icmekte iyidir...ALLAH C;C yar ve yardimcimiz olsunn....

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

esmanurca yazdı:
evet bacim rabbim verdigi cani hafiz adiyla muhafaza eylesin...ben yalnizca paylasmak istedim..yasayan bilir...70 ayetel kursi felak nas fatiha suya oku icmekte iyidir...ALLAH C;C yar ve yardimcimiz olsunn....

Rabbim yar ve yardımcımız olsun... inşallah kimselere yaşatmaz... verdiğin bilgiler için Allah razı olsun ablacım...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
esmanurca yazdı:

Rabbim yar ve yardımcımız olsun... inşallah kimselere yaşatmaz... verdiğin bilgiler için Allah razı olsun ablacım...

şimdi esmanurca ablam yorumlarını okudumda bende yaşadığım için senı cok ıyı anlıyabılıyorum ben onları sureklı ruyamda göruyorum kucuklugumden berı ugrasıyorlar
küçükkken hep çagırırlardı benı etrafıma bakardım kımse yok sonra gene bır ses benı cagırıyor bu zaman zarfınfa görunmuyolardı sadece cagırılıyordum ama son 3 seneden berı hem çagırıyorlar hemderuyamlarımdalar hep baskalarının içine girdıgını göruyorum benmle konusuyorlar bazen oynuyorlar bazende korkutuyorlar onlarla yasamak gercekten çok zor delirmemek için rabbıme dua edıyorum suan bıle yazarken sankı yanımdalar gıbı hıssedıyorum namza basladıgım dönemde artık benı rahatsız etmezler dıye dusunmustum ama malesef tam tersı oldu halada pesımdeler rabbım hepımıze yardım etsın :(:( inş

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

paryosa_t yazdı:
tevbekar yazdı:
esmanurca yazdı:

şimdi esmanurca ablam yorumlarını okudumda bende yaşadığım için senı cok ıyı anlıyabılıyorum ben onları sureklı ruyamda göruyorum kucuklugumden berı ugrasıyorlar
küçükkken hep çagırırlardı benı etrafıma bakardım kımse yok sonra gene bır ses benı cagırıyor bu zaman zarfınfa görunmuyolardı sadece cagırılıyordum ama son 3 seneden berı hem çagırıyorlar hemderuyamlarımdalar hep baskalarının içine girdıgını göruyorum benmle konusuyorlar bazen oynuyorlar bazende korkutuyorlar onlarla yasamak gercekten çok zor delirmemek için rabbıme dua edıyorum suan bıle yazarken sankı yanımdalar gıbı hıssedıyorum namza basladıgım dönemde artık benı rahatsız etmezler dıye dusunmustum ama malesef tam tersı oldu halada pesımdeler rabbım hepımıze yardım etsın :(:( inş

Hz. Âişe (r.a)'den rivayet edilen bir hadis şöyledir: "Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi."(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)... ben özellikle bu şekilde yapıyorum ve ayrıca 3 veya 7 şer kez ayetel kürsi, Fatiha, İhlas, Felak, Nas ve Kafirun surelerini mutlaka okuyorum ve daha huzurlu uyuduğumu söyleyebilirim...

inşallah Rabbim sizleride bu sıkıntılarınızdan kurtarır...

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
paryosa_t yazdı:
tevbekar yazdı:
esmanurca yazdı:

Hz. Âişe (r.a)'den rivayet edilen bir hadis şöyledir: "Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi."(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)... ben özellikle bu şekilde yapıyorum ve ayrıca 3 veya 7 şer kez ayetel kürsi, Fatiha, İhlas, Felak, Nas ve Kafirun surelerini mutlaka okuyorum ve daha huzurlu uyuduğumu söyleyebilirim...

inşallah Rabbim sizleride bu sıkıntılarınızdan kurtarır...

yapıyorum ablacım ama anlamıyorum neden hala görunuyorlar öle hocaya falan gıtmekte istemıyorum açıkcası ınsanlar para için saçma sapan şeyler yapıyorlar rabbım sonumuzu hayır etsın yanı dua etmekten baska yapıbılcegımız bısey yok senelerdır cekıyorum işte artık onlarla yaşamaya alıştım yani:(:(:(

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun bilgiler için....selametle..

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

onlar seni bırakmıyorlarsa ve sürekli Allah'a sığınmaya ibadetlerini yapmaya devam ediyorsan mümkün olduğunca sen boşver ve kafa tut... onlarıda bizleride yaratan tek olan Allah'dır... O'nun (c.c.) yardımı karşısında yapacakları kötülükler hiç kalacaktır... imanımızın gücü bizlere yetecektir inşallah... belkide benim için yazmak kolay ama az çok anlayabiliyorum seni veya anlamaya çalışıyorum...:(

Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim... inşallah Rabbimin izni ile üstesinden gelirsin... inşallah feraha ulaşırsın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt