Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çikolatanın yararları... (1 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Çikolatanın 13 faydası

Sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolata, damağımızda yavaş yavaş erirken, insanı farklı hazlara sürüklüyor. Çikolatanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Kalp hastalıkları ve kanserle mücadele ediyor, cildi ve kemikleri besliyor....

Çikolata sevmeyen insan var mıdır acaba? Kokusuyla, insanı baştan çıkaran, iştah açıcı kahverengi görüntüsüyle çikolatayı kim sevmez ki! Kokusu bile mutluluk hormonlarının harekete geçmesine yeten, bu tatlı mucizenin tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanıyor. O yıllarda Amerika'da yaşayan yerliler, kakao tohumlarını öğütüp enerji veren içecek yaparlarmış. M.S. 1550 yılında İspanyol Cortes'le Avrupa'ya sıçrayan kakao tohumlarının, ağzımızda çikolata olarak erimesi yaklaşık 800 yılı bulmuş. Peki geçmişten günümüze ağızları tatlandıran çikolatanın birçok yararı olduğunu biliyor muydunuz? İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Mirror'da çıkan habere göre çikolatanın insan sağlığına pek çok yararı bulunuyor:

* Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.

* Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.

* Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.

* Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.

* Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.

* Bristol Üniversitesi doktorlarından Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.

* Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.

* Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.

* Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye enerji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.

* Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca var.

Bu tat her derde deva
* Kahve içmek yerine çikolata yemek çok daha yararlı, çünkü çikolata kahveye oranla çok daha az kafein içeriyor.

* Çikolata diğer tatlılara oranla diş sağlığı açısından daha zararsızdır; çünkü sütlü çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat içerir. Bu maddeler de diş minesini koruyor.

* Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmuyor.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Enise kardeşim..Allah c.c razı olsun bu bilgileri bizlere aktardığınız için..Çikolatayı çok çok seviyorum :)... Bizleri soğutmak için olsa gerek :D hep zararlarını anlatıyorlar ama Rabbimiz c.c'nin yarattığı her şeyin müspet manada mutlaka faydaları da vardır.. Teşekkürler paylaşım için. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah..

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Aliye Kardeşime Katiliyorum çikolatttaaa

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Enise kardeşim..Allah c.c razı olsun bu bilgileri bizlere aktardığınız için..Çikolatayı çok çok seviyorum :)... Bizleri soğutmak için olsa gerek :D hep zararlarını anlatıyorlar ama Rabbimiz c.c'nin yarattığı her şeyin müspet manada mutlaka faydaları da vardır.. Teşekkürler paylaşım için. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah..

aleykümselam aliye kardeşim..

bak bende bi çikolata hastasıyım onun için yararlarını yazdım..seninde dediğin gibi rabbimizin yarattığı herşeyde mutlaka yarar vardır..mutlu çikolata yemelerr..

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
* Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
:B
Cok Dogru Bir Tesbit
Paylasimin icin Tesekkürler

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm
çikolatanın yararları....... bu güzel işte hep zararlarını yazıyorlar
artık gönül rahatlıgıyla yiyebilirim
rabbim razı olsun
selam ve dua ile________

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Keşke Bende Sevsem De Yiyebilsem.kendimi Zorluyorum Yiyebilmek Için Ama Olmuyo Miğdemi Bulandiriyo Hiç Sevmiyorum.çocukken çok Severdim Ama şimdi Yiyemiyorum.nemutlu Yiyebilenlere.

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Keşke Bende Sevsem De Yiyebilsem.kendimi Zorluyorum Yiyebilmek Için Ama Olmuyo Miğdemi Bulandiriyo Hiç Sevmiyorum.çocukken çok Severdim Ama şimdi Yiyemiyorum.nemutlu Yiyebilenlere.

s.a
sizin adınıza üzüldüm gerçekten..böyle bir tadı sevmemek kötü..ama bence yemek için daha çok uğraşın alışırsınız heralde zamanla belki çok seversiniz..:)

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
abicim bende sitres mitres kalmıyor saolun selametle..

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hergün mutlaka yerim çikolatasız bir yaşam düşünemiyorum
evde kalmadığı zaman kahvaltı için aldığım çikolatayı kaşıklıyorum
selametle kalın

ikolatam.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt