Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CİHAD ERLERİ*ÇEÇENLER (2 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
Savaşlar ve destanlar ülkesi Çeçenistan.. Nice gizli kahramanların olduğu ve dağlarında , dünyanın başından sonuna kadar geçen zamanda yetecek kadar efsane ve destan barındıran bir kahramanlar ülkesi.

Evet kahramanlar ülkesi diyorum çünkü iyi ile kötünün müslüman ile münafığın ayrıştığı o zorlu noktadan geçtiği halde rus zulmüne hala ses veren, dağlarında tekbir seslerinin eksik olmadığı , her taşın , her ağacın, bir kahramanın tekbir ve şehadetine şahit olduğu o cennet kapısı ülke..

Birinci savaştan sonra kazandıkları zaferi henüz savaşın bitimi olarak görmeyip 50 yıllık bir savaş dilimine yayılan bir stratejinin başlangıcı gören Çeçenler ikinci savaşla birlikte eksi 30 dereceye varan soğuklarda doruklarında canlıların zor tutunduğu dağlarda yaşamlarını sürdürüp Grozni ve çevresine konuşlanmış işgalci rus birliklerini vurmaya devam ettiler, yazın gelmesiylede birlikte bulundukları doruklardan düşman karargahlarına adeta ebabiller gibi saldırdılar ve bir çok düşman karargahını yok ettiler. Bu süreçte de yiğit kahramanlarını şehid verdiler. Bu komutanlar Çeçen güçlerin genaral rütbesindeki genç komutanlarıydı. Yaşları çok genç ve yaşamın tadını alabilecekleri en güzel çağdaydılar, yaşıtları güzel bir hayat hayali kurup onun için çırpınırken bu genç komutanlar ise sosyal refah hayallerini bir kenara itip bir halkın kurtuluş umudu ve savaşçıları oldular. Dünya hayatını ellerinin tersi ile itip ancak kurtların ve doruklarında kartalların yaşayabildiği o acımasız dağları mekan olarak tutup açlık -susuzluk ve uykusuzluk arasında rus kefereleriyle boğuşmaya girdiler. Onurun ve cesaretin en büyük hazine sayıldığı bu kurtlar ülkesi şu an savaşın en acımasız ve ateşli şeklini yaşıyor.

Bundan bir kaç sene evvel bölgeden gelmiş ve bir ayağını kaybetmiş bir mücahidle az bir zaman geçirme şansı yakalamıştım, bu genç mücahidin ağlamaklı ses hali gözümün önünden hiç gitmedi , çocuk gibi duygusallaşan bu mübarek genç kardeşimizin neredeyse ağlamaya başlamasının nedeni ise bir ayağını kaybetmiş olması değil cepheye bu ayakla ulaşamama korkusuydu. Bunu izah ederkende hem kahramanlık ve secaatin ölmediğini bizdeki Çanakkale ruhunun bir tezahürünü görme şansı hemde onur ve hürriyet aşkı gibi yüksek ideallerin bu genç mücahidin şahsında abideleştiğini görmüştüm.

Batının holywod filmlerinde verebildiği ve çoktan kaybettiği belkide hiç ulaşamadığı bu noktayı yakalayan bu kahramanların arasında olmak ve onlarla aynı havayı solumak bile benim için her zaman bir şeref olmuştur. Her yönleriyle İslamın izzet ve kavgasını veren bu kahramanların kadın erkek gösterdikleri bu cesaret ve secaat örneği ülkemizden her kesimden yankı bulmuş ve bu kahramanların takdir edilmesini sağlamıştı. Neden takdir edilmesin ki , ümmetin erkeklerinin oturup havadan sudan tartışmalarla adeta geyik muhabbetine çevirdikleri firasetsiz davranışları sergilerken , Çeçen toprağının genç kızları rus karargahlarını yerle bir eden istişhad operasyonları ile cennete doğru kanatlanıyorlardı. Havva Baraev'in rus karargahına cesaretle dalması ve sonucunda bir çok işgalciyi cehenneme göndermesi ve kendisininde şehadete vasıl olması, Grozninin fethi sırasında hanımlardan oluşmuş birliklerin rus siperlerini darmadağın etmesi ve bir çoğunun daha gelinlik yaştayken şehadetle sonuçlanan bu çılgın cesaret örneğini sergilemeleri umarımki ümmetin suskun ve herşeyi başkalarından bekleyen , mehdi beklentisi içinde nefsini zahmete sokmayan , kendisini zahmete sokanlarıda marjinallikle suçlayan ümmetin yüz karası erkeklerine örnek olur umarım. Ben kendi adıma cesareti hemde delicesine cesareti seviyorum ve elbette bu cesareti Allah cc ve Onun yüce davası uğruna sergileyen bu kahramanları çok ama çok seviyorum. Umuyorumki Allah cc benide o kahramanlarla beraber halkeder ve onların arasında yürürüm maveraya, çünkü kişi sevdikleriyle beraberdir.

Bugün batı sahte kahramanlık olaylarını film endüstrisininde verdiği teknolojik imkanla süsleyip halkına sunuyor. Ve halklar bu yalanlarla uyutuluyor, neyin kavgasını verdiklerini dahi bilmeyen bir mutant kitle ile karşı karşıyayız. Ama bildiğim tek şey o kahramanlar çağının kapanmadığı ve o gerçek kahramanların bugün Kafkasyanın deli dağlarında rus ayılarını dize getirmekle meşgul olduklarını biliyorum. Ve onların zaferleri için bulunduğum yerden her daim dua ediyorum. Ve biliyorumki bir gün o dağların doruklarından şehirlere inen kahramanlar Altın çağı başlatıp küçük ve inanmış bir topluluğun nice kalabalıklara galip geleceklerini kanıtlayacaklar. Ve adil bir sistem kurup karamsarlığa düşmüş ümmetin yaralarınıda saracaklarını biliyorum. Çünkü o zorluklarda nasılda savaşıldığını ve nasıl destan yazıldığını bize canlı canlı öğreten Kafkasyanın bu kurt bakışlı insanlarını görüyorum ve onlarla aynı devirde yaşadığım ve bir çoğu şehid olmuş geride mücadelesini miras olarak bırakmış bir çok kahramanıda gördüğüm için kendimi şanslı görüyor ve Allah cce hamdediyorum. İslam gömleğini giymenin ateşten gömlek giymekle eşdeğer olduğu ve böyle tabir edildiği ve müslümanca yaşamanın zorun zoru olduğu bu zamanda Allah için çarpışan yiğitlere buradan şöyle bir dönüp şehadet parmağımı kaldırarak , kalbimin ta derinliklerinden bir tekbir ve bu kahramanlara da selam gönderiyorum.

Mustafa Seyfullah Kılıç

[marq]ALLAHU EKBER!!![/marq]

-BiLaL-

Kayıtlı Kullanıcı
RE: CİHAD ERLERİ*ÇEÇENLER

selamün aleyküm;
B)Çok güzeldi Allah c.c. yanlarında olsun İnşAAllah...selamlarımızı ulaştırsın.dualarımızı kabul buyursun.Rabbim yardımcıları olsun...Allah c.c. sizdende razı olsun bizlere bu bilgileri sarfettiğiniz için selametle kalın...Allah emanet olun...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

-BiLaL- yazdı:
selamün aleyküm;
B)Çok güzeldi Allah c.c. yanlarında olsun İnşAAllah...selamlarımızı ulaştırsın.dualarımızı kabul buyursun.Rabbim yardımcıları olsun...Allah c.c. sizdende razı olsun bizlere bu bilgileri sarfettiğiniz için selametle kalın...Allah emanet olun...

VE ALEYKÜMSELAM

İNŞAALLAH BU NİYET İLE HER CUMA SAAT 22.00 DE FETİH SURESİNİ OKUYORUZ...

DUALARINIZ MAKBUL,DİLEKLERİNİZ KABUL OLUNUR İNŞAALLAH

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleyküm kardeşim.Evet Çeçenlerin zulme karşı başkaldırdıkları,zalimle korkusuzca savaştıkları doğru ancak;yaptıkları bir cihad uğruna bile olsa aşırıya kaçmaktan uzak durmaları gerekir.İzlediğim bazı videolarda Çeçen savaşçıları yakaladıkları Rus askerlerini diri diri katlediyorlardı. (silahsız ve elleri arkadan bağlı)Müslümana yakışan bu olmamalı.Müslüman böyle yaparsa yarın bir gün kafirlerde yakaladıkları müslüman esirlere akla hayale gelmeyen işkenceler yaparlar.Unutmayalım "rüzgar eken, fırtına biçer"

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez(Bakara Suresi,190.)

Kaan Erdem

Yönetici

SA GÜZEL BİR PAYLAŞIM.BENDE GEÇENLERDE BİRİ İLE TANIŞTIM.KENDİSİ ÇEÇENİSTAN VE BOSNA HERSEKTE KATILIMCI OLARAK MÜCADELE ETMİŞ.ANLATIKLARI BENİ ÇOK ETKİLEDİ.DİYORDUKİ ALLAH CC KUDRETİNE YARDIMINA VE YAŞANAN GÜZEL OLAYLARA BİREBİR ŞAHİD OLUYORSUN ANLATIRKEN HEYECAN VE AŞKI BENİ ÇOK ETKİLEDİ.HER SEFERİNDE ŞEHİD MERTEBESİNE ULAŞMAK İÇİN DUA ETTİM DİYOR AMA ALLAH CC NASİP ETMEDİ.İNŞALLAH EDER DİYORDU.SADECE YARALANDIM BUNLARI BANA BİR NİŞAN OLARAK HEDİYE ETTİ RABBİM DİYEDE DEVAM EDİYORDU.ÇOK EZİYET GÖRDÜĞÜNDEN BAHSETTİ.SONRA YANINA BİR ÇOCUK GELDİ VE ABİ SORUYORDU GİZLİDEN KAÇ SAYFA EZBERİNDE OLDU BU GÜN ÇOCUK 10 DEDİ.SORDUM OĞLUNUZ MU EVET DEDİ.İKİ OĞLUM VAR VE BAŞLADIK SOHBETE ONLARIN ÜSTÜNDEN DEVAM ETMEYE.COCUKLARI 10 , 11 YAŞLARINDA İKİ TANE.ONLAR ŞU AN HAFIZMIŞ VE İLİM TAHSİLİ ALIYORLAR.VE BENİ ÇOK ŞAŞIRTAN VE GRURLA BAKTIĞIM İÇİMİN GİTTİĞİ O GÜZEL ÇOCUKLARIN BAŞKA VASIFLARI VARDI. BİR BABANIN ÇOCUKLARI VE İNANCI ADINA YAPTIĞI HİZMETLERİNİ ALLAH KAT KAT RAZI OLSUN VE KABUL ETSİN.SONRA ORADAN AYRILDIM ŞU ANA KADAR DAHA SOHBET ETME ŞANSIMIZ OLMADI.BUNUDA PAYLAŞMAK İSTEDİM.ALLAH CC BİZLERİDE BU ABİLERİMİZ GİBİ HİZMET EDEN HİZMET İÇİN EVLAT YETİŞTİREN BİLİNÇLİ ANNE VE BABALARDAN ETSİN.ALLAH KAT KAT RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMETLE KARDEŞİM.

AyZeK

Kayıtlı Kullanıcı

Dua Etmekten Başka Bir Şey Gelmiyor Aklıma Sert kardeş Doğru dersin Cok haklısın bu konuda Ama Bu Cahiliyetden ve eğitimsizlikten ve Kuran-ı Kerimi ve Allah'ın Ayetlerini Tam olarak Cihad Konusunda Yapılmamasıdır bir an kendi nefsine göre hareket etmekten kacınılmalı ve Eğer ki Allah yolunda Cihad Ediliyorsa Allah'ın emri ve yasakları doğrultusunda yapılmalı Cihad Herkesin İşi ve harci değildir .

Cihad Kelimesini Biri Duysa Yer Yüzünde Aklına Silah Dağ tepe geliyor ben buna anlam veremiyorum Peygamber efendimiz o efendiler efendisi Ne diyor Oku Oku Oku Oku ilim bilim yolunda ilerlemek de bir cihaddır Karşındaki seninle nasıl savaşıyorsa sende onunla o şekilde savaşıcaksın Karşındaki eğer ki ilim le bilimle yola cıkmış ise sende o şekilde Çıkıcaksın ve sende ilimde bilimde yol alıcaksın .

Grozninin fethi sırasında hanımlardan oluşmuş birliklerin rus siperlerini darmadağın etmesi ve bir çoğunun daha gelinlik yaştayken şehadetle sonuçlanan bu çılgın cesaret örneğini sergilemeleri umarımki ümmetin suskun ve herşeyi başkalarından bekleyen , mehdi beklentisi içinde nefsini zahmete sokmayan , kendisini zahmete sokanlarıda marjinallikle suçlayan ümmetin yüz karası erkeklerine örnek olur .

Sen Şimdi Arkadaş Çeçenler haric tüm müslümanlar Gülüyor makara kikiri bi şekilde hayatlarını mı yaşıyor zannediyorsun ? :)) ne diğim Allah yardımcın Olsun Allah aklına bilmine ilmine Zihin açıklığı versin Eğer ki ben bugün Çeçenistanda değilde Turkiye de isem Düzce de isem Ben burdaki mübin din kardeşlerimden sorumluyum ordakiler içinde duacıyım bu şekilde düşünmeli herkes eğer ki bugun Biz TURKLER Çeçenistanda olursak Burası ne olcak ? Bence Çeçenistandaki genclerin İlimle bilimle Uğraşmaları ve Allah yolunda O şekilde Onları Mağlup etmelidir Artık dünya da İlim ve Bilim dir En büyük Savaş

Artı Benim Çevremdeki hiç bir insanın Mehdi Beklentisi yok çünkü Bir yol var zaten Kuran ve Peygamber efendimizin Yolu Bu yollar yeterlidir Kuran da oyle ibretler var ki Kullar için Öğle mucizeler var ki Bilmezmisiniz bilmiyorum . Neyse Keyif kaçırmak istemedim Hakkınızı Helal eğleyin Allah'a Emanetsiniz.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

sert yazdı:
Selamunaleyküm kardeşim.Evet Çeçenlerin zulme karşı başkaldırdıkları,zalimle korkusuzca savaştıkları doğru ancak;yaptıkları bir cihad uğruna bile olsa aşırıya kaçmaktan uzak durmaları gerekir.İzlediğim bazı videolarda Çeçen savaşçıları yakaladıkları Rus askerlerini diri diri katlediyorlardı. (silahsız ve elleri arkadan bağlı)Müslümana yakışan bu olmamalı.Müslüman böyle yaparsa yarın bir gün kafirlerde yakaladıkları müslüman esirlere akla hayale gelmeyen işkenceler yaparlar.Unutmayalım "rüzgar eken, fırtına biçer"

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez(Bakara Suresi,190.)

ALEYKÜMSELAM

HAKLISIN KARDEŞ HİÇBİRŞEY ŞİDDETİN GEREKÇESİ OLAMAZ...

AMA BİRDE KATILMADIĞIM NOKTA VAR...SON ZAMANLARDA ÇEÇEN SİVİLLERİN AĞZINDAN YAŞANMIŞ ÖYKÜLERİ YAYIMLADIM...SANIRIM O FORUM GÜNLÜK HENGAME ARASINDA GÖZDEN KAÇTI...ORADA İNSANLARA YAPILANLAR SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ İŞKENCE TABİRİNİN ÇOK ÖTESİNDE...İŞKENCEYE KURBAN OLAYIM ,RUS KÖPEKLERİ İNSANLIK ONURUNU HİÇE SAYAN O KADAR EYLEMDE BULUNUYORLARKİ,ÜSTELİK BU YOUTUBEDE İZLEDİĞİMİZ BİRKAÇ RUSUN BOĞAZINI KESME ŞEKLİNDEKİ NADİR EYLEMLER DEĞİL..NEREDEYSE SİSTEMLİ OLARAK ORADA BİR HALK İŞKENCENİN EN ADİSİNİ,KATLİAMI,TECRİDİ,İNANÇLARINA YAPILAN SALDIRIYI ,TECAVÜZÜ VE DAHA AKLA HAYALE GELMEYECEK SAHNELERİ HAYATIN BİR PARÇASI GİBİ YAŞIYORLAR...
YİNEDE DEDİĞİN GİBİ ŞİDDETİN GEREKÇESİ OLMAZ..AMA O UÇUK VE BİRKAÇ TANE OLAN GÖRÜNTÜLERİN YANINDA RUSLARIN ORADA SİSTEMATİK OLARAK YAPTIKLARIDA BAHSE KONU OLSA VE MEDYADA O BİRKAÇ GÖRÜNTÜ KADAR YER EDİNSE BELKİDE BİZLER RAHAT YATAKLARIMIZDA YATAMAYACAK KADAR TEDİRGİNLİK VE ÜZÜNTÜ YAŞARIZ...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

KAAN ERDEM yazdı:
SA GÜZEL BİR PAYLAŞIM.BENDE GEÇENLERDE BİRİ İLE TANIŞTIM.KENDİSİ ÇEÇENİSTAN VE BOSNA HERSEKTE KATILIMCI OLARAK MÜCADELE ETMİŞ.ANLATIKLARI BENİ ÇOK ETKİLEDİ.DİYORDUKİ ALLAH CC KUDRETİNE YARDIMINA VE YAŞANAN GÜZEL OLAYLARA BİREBİR ŞAHİD OLUYORSUN ANLATIRKEN HEYECAN VE AŞKI BENİ ÇOK ETKİLEDİ.HER SEFERİNDE ŞEHİD MERTEBESİNE ULAŞMAK İÇİN DUA ETTİM DİYOR AMA ALLAH CC NASİP ETMEDİ.İNŞALLAH EDER DİYORDU.SADECE YARALANDIM BUNLARI BANA BİR NİŞAN OLARAK HEDİYE ETTİ RABBİM DİYEDE DEVAM EDİYORDU.ÇOK EZİYET GÖRDÜĞÜNDEN BAHSETTİ.SONRA YANINA BİR ÇOCUK GELDİ VE ABİ SORUYORDU GİZLİDEN KAÇ SAYFA EZBERİNDE OLDU BU GÜN ÇOCUK 10 DEDİ.SORDUM OĞLUNUZ MU EVET DEDİ.İKİ OĞLUM VAR VE BAŞLADIK SOHBETE ONLARIN ÜSTÜNDEN DEVAM ETMEYE.COCUKLARI 10 , 11 YAŞLARINDA İKİ TANE.ONLAR ŞU AN HAFIZMIŞ VE İLİM TAHSİLİ ALIYORLAR.VE BENİ ÇOK ŞAŞIRTAN VE GRURLA BAKTIĞIM İÇİMİN GİTTİĞİ O GÜZEL ÇOCUKLARIN BAŞKA VASIFLARI VARDI. BİR BABANIN ÇOCUKLARI VE İNANCI ADINA YAPTIĞI HİZMETLERİNİ ALLAH KAT KAT RAZI OLSUN VE KABUL ETSİN.SONRA ORADAN AYRILDIM ŞU ANA KADAR DAHA SOHBET ETME ŞANSIMIZ OLMADI.BUNUDA PAYLAŞMAK İSTEDİM.ALLAH CC BİZLERİDE BU ABİLERİMİZ GİBİ HİZMET EDEN HİZMET İÇİN EVLAT YETİŞTİREN BİLİNÇLİ ANNE VE BABALARDAN ETSİN.ALLAH KAT KAT RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMETLE KARDEŞİM.

A.S

AMİN KARDEŞİM.NE MUTLU O BABAYA VE NE MUTLU O HALKAKİ CİHADDADA İLİMDEDE TAVİZ VERMİYORLAR...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

AyZeK yazdı:
Dua Etmekten Başka Bir Şey Gelmiyor Aklıma Sert kardeş Doğru dersin Cok haklısın bu konuda Ama Bu Cahiliyetden ve eğitimsizlikten ve Kuran-ı Kerimi ve Allah'ın Ayetlerini Tam olarak Cihad Konusunda Yapılmamasıdır bir an kendi nefsine göre hareket etmekten kacınılmalı ve Eğer ki Allah yolunda Cihad Ediliyorsa Allah'ın emri ve yasakları doğrultusunda yapılmalı Cihad Herkesin İşi ve harci değildir .

Cihad Kelimesini Biri Duysa Yer Yüzünde Aklına Silah Dağ tepe geliyor ben buna anlam veremiyorum Peygamber efendimiz o efendiler efendisi Ne diyor Oku Oku Oku Oku ilim bilim yolunda ilerlemek de bir cihaddır Karşındaki seninle nasıl savaşıyorsa sende onunla o şekilde savaşıcaksın Karşındaki eğer ki ilim le bilimle yola cıkmış ise sende o şekilde Çıkıcaksın ve sende ilimde bilimde yol alıcaksın .

Grozninin fethi sırasında hanımlardan oluşmuş birliklerin rus siperlerini darmadağın etmesi ve bir çoğunun daha gelinlik yaştayken şehadetle sonuçlanan bu çılgın cesaret örneğini sergilemeleri umarımki ümmetin suskun ve herşeyi başkalarından bekleyen , mehdi beklentisi içinde nefsini zahmete sokmayan , kendisini zahmete sokanlarıda marjinallikle suçlayan ümmetin yüz karası erkeklerine örnek olur .

Sen Şimdi Arkadaş Çeçenler haric tüm müslümanlar Gülüyor makara kikiri bi şekilde hayatlarını mı yaşıyor zannediyorsun ? :)) ne diğim Allah yardımcın Olsun Allah aklına bilmine ilmine Zihin açıklığı versin Eğer ki ben bugün Çeçenistanda değilde Turkiye de isem Düzce de isem Ben burdaki mübin din kardeşlerimden sorumluyum ordakiler içinde duacıyım bu şekilde düşünmeli herkes eğer ki bugun Biz TURKLER Çeçenistanda olursak Burası ne olcak ? Bence Çeçenistandaki genclerin İlimle bilimle Uğraşmaları ve Allah yolunda O şekilde Onları Mağlup etmelidir Artık dünya da İlim ve Bilim dir En büyük Savaş

Artı Benim Çevremdeki hiç bir insanın Mehdi Beklentisi yok çünkü Bir yol var zaten Kuran ve Peygamber efendimizin Yolu Bu yollar yeterlidir Kuran da oyle ibretler var ki Kullar için Öğle mucizeler var ki Bilmezmisiniz bilmiyorum . Neyse Keyif kaçırmak istemedim Hakkınızı Helal eğleyin Allah'a Emanetsiniz.

S.A

RABBİM CC AKLIMA MUKAYYET OL...SEN ŞUURSUZLARDAN VE ONLARIN KEYFİYETİNDEN BİZİ MUHAFAZA EYLE...OKU OKU OKU NE OKUYORSUN???
BAK KAAN ERDEM KARDEŞİM ÇEÇEN BİR MÜCAHİDLE SOHBETİNİ ANLATIYOR,BABASI RUS KÖPEKLERİNE MERMİ YAKARKEN CANINI ORTAYA KOYARKEN,İKİ OĞLU KURANI HATMEDİYOR,HAFIZ OLUYOR...CİHAD ELBETTE SADECE CEPHEDE SAVAŞ DEĞİLDİR...CİHAD DÜŞMAN NE İLE SALDIRIYORSA O ŞEKİLDE MUKABELE ETMEKTİR...BU İNSANLAR HEM BUĞÜNÜN ŞARTLARINA MÜNHASIR SAVAŞIRKEN HEMDE GELECEKTEN EMİN VE OKUYORLAR...İSTANBUL BAŞTA ONBİNLERCE ÇEÇEN GENÇ TÜRKİYEDE İLİM VE BİLİM İÇİN ÇIRPINIYOR ...VE ÇEÇEN DAĞLARINDA BİNLERCE YAKINLARI MÜCADELE VERİYOR...
KİMSENİN MEHDİYET BEKLENTİSİ YOK..TEK AMAÇLARI VATANLARINDA ÖZGÜRCE VE DİNLERİ İLE YAŞAMAK OLAN BU İNSANLAR BU GÜNÜN ŞARTLARINDA CİHAD ETMEK ZORUNDA ..KARŞISINDAKİ MUHATAPLARI ONLARA ZEYTİN DALI UZATMIYOR...

İSLAM ODURKİ DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN BİR MÜMİNİN AYAĞINA DİKEN BATSA SENİN VİCDANIN SIZLAMALI...VİCDANSIZLAR İÇİN YADA İSLAMI ANLAMAYANLAR İÇİN SÖZÜM YOK..SEN GEBZEDE RAHAAAAT RAHAAAT OTUR...BİZDE ELİMİZDE SİLAH DAĞA ÇIKMIYORUZ BAK BURADAYIZ VE ELİMİZDEN GELENİ YANİ SADECE DUA EDEREK ALLAHA CC ÇEÇENLERE VE TÜM İSLAM ALEMİNE MUZAFFERİYET VERMESİNİ DİLİYORUZ...
TAVSİYEM SENDE BİRAZ ÜMMET BİLİNCİ İLE YAŞA...İÇİNDE OLAMIYORSANDA O İNSANLARA DUA ET...
SEN ÜMMETÇİLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİ YOĞURMUŞSUN ..MAAŞALLAH PEK GÜZEL ETMİŞSİN AMA BİLKİ İSLAM COĞRAFYASI GEBZEDEN İBARET DEĞİL...EVET HERKES ÖNCELİKLE ÇEVRESİNDEN SORUMLU VE DAHASI TÜM İSLAM ALEMİNİN DERTLERİ İLE DERTLENMEKLE,SIKINTISINI YAŞAMAKLA SORUMLU...EĞER BU BİLİNCE ŞU ANA KADAR YAKLAŞAMAMIŞSAN BENİMDE SANA TEMENNİM ALLAHIMIN CC SANA ŞUUR.İDRAK,UFUK VE VİCDAN VERMESİDİR...

BU İŞLER BOL KESEDEN ÜFÜRMEKLE OLMUYOR...GEL SEN BUNLARA İLMİNLE MÜCADELE ET...DİKKAT ET TANKIN ARDINDA KEMİKLERİ UFALANMIŞ VAZİYETTE SÜRÜKLENEN GEBZEDEN OLMASADA HERHANGİ Bİ COĞRAFYADAN DİN KARDEŞİN...ONLARA ÇEÇEN DERLER...BİLMİYORSAN ÖĞREN..ÖĞRENEMİYORSAN YORUM YAPACAK BAŞKA BİR ORTAM BUL KENDİNE

cecenya1fc1ol4.jpg

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

İŞTE SİZE YAŞANMIŞ ANILAR...

45 yaşındaki Züleyha, Korku filmi görmüşsünüzdür. İşte Rus askerlerinin yaptıkları daha da korkunç. Bunların aslında olmadığını, korkunç bir rüyada olduğunu zannediyorsun, çünkü böyle şeyleri insan yapamaz, insanların başına böyle şeyler gelmez diye düşünüyorsun dedikten sonra komşusu Aisanın başına gelenleri anlattı:

Aisa, Komsomolskoyeden Caharkaleye kaçmıştı. Ama Caharkale bombalanmaya başladığında Komsomolskoye'ye geri döndü. Köyü ele geçirdiklerinde askerler onun evine girdi ve sordu: "Direnişçiler nerede? Silahlarınız nerede?

Aisa, Evimde direnişçi de silah da yok dedi. O anda 14 yaşındaki oğlu geldi, askerler şöyle dedi: İşte bu alçak büyüyecek ve terörist olacak, kaldırmak lazım.

ÇOCUĞU DOĞRAMA KÜTÜĞÜ İLE ÖLDÜRDÜLER

Cesedi götürürlerken Goyski köyünde Aisa ile karşılaşmıştım. Aisa ağlamıyordu, sanki taş kesilmişti. Şöyle demişti: Benim oğlum terörist değildi, o iyi bir çocuktu… Ama şimdi çocuklar dünyaya getireceğim ve kan intikamı için onları terörist olarak yetiştireceğim…

EVET BU İNSANLARA TERÖRİST DİYEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ...ACABA TERÖRİST KİM...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

İbrahim, 39 yaşında: Alkhan-Yurt üzerinden Rostov-Bakû yolu ile Stariye Atagi köyüne ulaştım, oradan Alhazurov köyüne ulaştım. Yeğenimi arıyordum. Devlet başkanlığı seçimi gününde köy üç halka halinde ablukaya alınmıştı, üzerinde uçaklar, helikopterler uçuyordu, insanlarla dalga geçiyorlardı. Askerler şöyle diyorlardı: Eğer seçime katılmayacak olursanız, Alhazurov ikinci Komsomolskaya olacak. İnsanlar oy kullanmaya gitti, ama hiç kimse Putine oy vermedi, herkes onun üzerini çizdi. O gün Ahmad Aliyev'in iki oğlu, biri 15 diğeri 12 yaşında olan iki kardeş ısırgan otu toplamaya gitti çünkü tüm halk aç. Yanlarında, yerinde taze ısırgan yemek için ekmek ve tuz vardı. Küçük olan iyi bir ısırgan buluyor ve Buraya gel, burada iyi ısırgan var! Çok güzel! diyerek bağırıyor büyük parmağını gösteriyor. Bir anda keskin nişancı ateş ediyor ve parmağı kopuyorr30; Çocuk kan kaybından kendinden geçiyor, eve zor getirdiler, daha sonra ailesi onu hastaneye götürdü. Hastane seçimler dolayısıyla kapalıydı, yeniden eve getirdiler ve doktoru eve çağırdılar, yardım ettir30; İşte orada seçimler böyleydi.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Vaha, 47 yaşındar; Caharkale civarındaki Taşkala kasabası.

Federaller buraya geldiğinde pasaport kontrolü başlattılar, beni duvarın önünde durdurdular ve belgelerimi, diplomamı incelediler. Subay şöyle dedi: Vurulmaya! Beni bir yere sürüklediler ve bir evin bodrumuna attılar, kendileri malımı yüklenip gittiler; televizyon buzdolabı, halılarr;

O bodrumda arkadaşım ve komşu olan, doktora adayı Sultan da vardı. Bizi yere attılar. Ateş! diye subay bağırdı, ancak Sultanın kolunda Orion saati görünce Vurmayın, saati çıkarr30; dedi. Sultan saatini çıkarıncaya kadar bir subay geldi ve belgeleri kontrol ettikten sonra, vuruşu durdurdu.

Bizi serbest bıraktılar, Allah o subayı ve çocuklarını korusun. Sultan ile sabah dokuzda döndüğümüzde, komşularımızın, Zubayrayev ailesinin üyelerinin cesetlerini gördük: 10 kişi, şekilleri bozulmuş yaşlılar ve çocukların cesedi, yatağında tecavüze uğramış on dört yaşındaki bir kız çocuğunun cesedi, boynu kesilmiş diğer cesetlerr

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ÇEÇENLERİN ŞAŞIRTAN DİRENİŞİ

Bir subay ile anlaştık ve üç kişi beraberce tek bir evin kalmadığı Komsomolskoye köyüne girdik. Subay sarhoş idi ve tüm gördüklerini anlatmaya başladı. Saldırıda subay ve erlerden 1500 kişi öldüğünü, herkesin sayıları az olan Çeçenlerin gösterdiği direnişe şaşırdığını anlattı.

Nöbette olan 19 yaşındaki bir askere yaklaştığımda sordum:

- Oğlum insanca söyle, insanları neden Komsomolskoyeye almıyorlar?"

- Subaylar ilk önce bizi, cesetlerin ceplerini aramak için gönderiyorlar, sık sık ceplerde para buluyoruz ve onu subaylara veriyoruz. Yüz ruble saklayabilirsek bile bizim için iyi.

- Sen buraya nasıl düştün?

- Bize göreve aldıklarını söylediler. Daha fazla burada yapamayacağım, cesetler çürüyor ve galiba oradan kimseyi tanımak mümkün olmayacak artık. Evlerin yığıntıları altında çok sayıda sivil kaldı.

- Eğer ailen nerede olduğunu bilselerdi, seni buradan kurtarabilirler mi?

- Galiba.

- Sana yardım edebilirim, ismini, baba adını ve soyadını söyler30;

Avucuma yazmaya hazırlandım, ama o sırada subay geldi. Askere bağırdı:

Ne diye orada duruyorsun ve çene çalıyorsun!.

ORGANLARI KESİLMİŞ CESETLER

Daha sonra görüntüsü bozulmuş, kulakları, burunları kesilmiş cesetleri gördüm. Hepsinin cepleri boşaltılmıştı.

Komsomolskoye köyünden bir kadın sessizce anlattı: Paralılar yaşları 12-18 arasında değişen 18 kişiyi diri diri gömdü. Onları kendi mezarlarını kazmaya zorladılar, daha sonra oraya attılar ve sadece başları görünecek şekilde gömdüler, ayakları ile kafalarını tekmelediler. Daha sonra tank üzerlerinden geçti.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Zalina, 30 yaşındar30;

8 yaşındaki Zuleyhan Abdurahmanov ailesi ile beraber Hasavyurttan Kurçaloy bölgesindeki Cugurtı köyüne gidiyordu. Kurçaloy ile Cugurtı arasında kontrol noktası vardı. Federaller oradan araca ateş açtılar. Annesi Madinayı, babası Ahmedi, teyzesi Raisayı BTR zırhlı aracında orman tarafına götürdüler.

Küçük kızın gözü önünde vurdular. Küçük kız korkudan yola doğru koştu. Askerler ona yetişti. Akrabaları Abdurahmanov ailesini aradı. Bir miktar para karşılığında, her şeyi gören bir asker küçük kızı nereye götürdüklerini gösterdi. Akrabaları bir tutam saç ve küçük kızın şapkasını buldular. Daha sonra toprağa gömülen cesedini buldular. Küçük kıza tecavüz edilmişti ve sakat bırakılmıştı

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

AyZeK yazdı:

s.a. kardeşim,
Kardeşim yazıları baştan sona okudum, çok güzel paylaşımlar yazanların ellerine sağlık.
Amma senin yazın biraz ilgimi çekti, yok yok ilgimi değil tepkimi çekti, belki esasa söylemek istediğinde bunlar değilde klavye sürçmesi olmuştur diye düşündüm.
Yaklaşıma bakarmısın, ben groznideki gençlerin ilim ve bilimle iştigal etmelerini dha uygun görüyorum diyorsun, iyi güzel diyorsunda. Sen hiç gittnimi oralarala, dediğin manada ilim tahsili yada bilimsel çalışmaya müsaitmi oralar, orada insanlar dağlarda kefereye karşı şavaştıkları içinmi öldürülüyor zannediyorsun.
Kardeşim orada insanlar sadece ve sadece müslüman oldukları için öldürülüyorlar, haaa unutmadan şu andaki rus yanlısı devlet başkanlarıda seninle aynı fikirde olmalı ki, sürekli mücahid komutanları ispiyon ederek şehadetlrine sebeb oluyor, ondand sonrada utanmadan çıkıp demeçler veriyor.
Evet kardeşim biz TÜRKİYE deyiz ve öncelikle ülkemizden sorumluyuz, ammaaaa çevremizde özelliklede müslüman coğrafyasında olan gelişmelerede kayıtsız kalamayız helde zulme karşı sessiz kalmamız bizi akide yönünden eksik olduğumuzu gösterir.
Evet cihad dediğimiz zaman akla ilk silahlı mücadele gelsede, unutmamak lazım ki cihadınj bir sürü çeşidi vardır, Kişinin kendi başına nefsi ile yaptığı da bir cihaddır, alimin telebe yetiştirmesi de bir cihaddır, anne babanın hayırlı evlat yetiştirmeleride birer cihaddır. Amma sen kalkıpta Çeçenizstan topraklarında ilk yapılacak cihad ilim cihadıdır dersen yanlış dersin , tabi, onlarda yapılmalı, yapılıyorda, ama orada bir esaret sözkoıusu olacaksa silahlı mücadele en başta geliyro. inşaallah meramımı anlatabilmişimdir.
k.s.e.o.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mtekik yazdı:
AyZeK yazdı:

s.a. kardeşim,
Kardeşim yazıları baştan sona okudum, çok güzel paylaşımlar yazanların ellerine sağlık.
Amma senin yazın biraz ilgimi çekti, yok yok ilgimi değil tepkimi çekti, belki esasa söylemek istediğinde bunlar değilde klavye sürçmesi olmuştur diye düşündüm.
Yaklaşıma bakarmısın, ben groznideki gençlerin ilim ve bilimle iştigal etmelerini dha uygun görüyorum diyorsun, iyi güzel diyorsunda. Sen hiç gittnimi oralarala, dediğin manada ilim tahsili yada bilimsel çalışmaya müsaitmi oralar, orada insanlar dağlarda kefereye karşı şavaştıkları içinmi öldürülüyor zannediyorsun.
Kardeşim orada insanlar sadece ve sadece müslüman oldukları için öldürülüyorlar, haaa unutmadan şu andaki rus yanlısı devlet başkanlarıda seninle aynı fikirde olmalı ki, sürekli mücahid komutanları ispiyon ederek şehadetlrine sebeb oluyor, ondand sonrada utanmadan çıkıp demeçler veriyor.
Evet kardeşim biz TÜRKİYE deyiz ve öncelikle ülkemizden sorumluyuz, ammaaaa çevremizde özelliklede müslüman coğrafyasında olan gelişmelerede kayıtsız kalamayız helde zulme karşı sessiz kalmamız bizi akide yönünden eksik olduğumuzu gösterir.
Evet cihad dediğimiz zaman akla ilk silahlı mücadele gelsede, unutmamak lazım ki cihadınj bir sürü çeşidi vardır, Kişinin kendi başına nefsi ile yaptığı da bir cihaddır, alimin telebe yetiştirmesi de bir cihaddır, anne babanın hayırlı evlat yetiştirmeleride birer cihaddır. Amma sen kalkıpta Çeçenizstan topraklarında ilk yapılacak cihad ilim cihadıdır dersen yanlış dersin , tabi, onlarda yapılmalı, yapılıyorda, ama orada bir esaret sözkoıusu olacaksa silahlı mücadele en başta geliyro. inşaallah meramımı anlatabilmişimdir.
k.s.e.o.

A.S

ABİ ALLAH CC RAZI OLSUN...
EĞERKİ ANLAYACAKSA BU YAZI ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR..AMA ANLAMAK İÇİN ÜMMET ŞUURUNU TATMAK GEREKLİ...BELKİ BEN SUİZANDA BULUNUYORUM...BELKİ YANLIŞ ANLADIM KENDİSİNİ...AMA KENDİSİDE ANLAMALIKİ CİHAD BİR BÜTÜNDÜR...ORADAKİ İNSANLAR HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN HEM İLMİ HEMDE SİLAHLI MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR...AMA İLMİ MÜCADELE ORADA NAMÜMKÜN....TAŞ TAŞ ÜSTÜNDE KALMAMIŞ BİR YERDE İLİM VE BİLİM ADINA ALINAMAYANLAR ÜLKEMİZ GİBİ KARDEŞ KABUL EDİLEN ÜLKEŞERDE YERİNE GETİRİLİYOR...KARDEŞ SÖZÜNÜN ALTINI ÇİZİYORUM VE DİYORUMKİ ÜMMETİN TÜM FERTLERİ BİR KARDEŞTİR...KİMSE KARDEŞİNİN ÖLDÜRÜLMESİNİ,İŞKENCEYE MARUZ KALMASINI,TECAVÜZE UĞRAMASINI HAZMEDEMEZ..O HALDE ???
BAKIN ÜLKEMİZDE BİRÇOK ÇEÇEN YOKLUK İLE AÇLIK İLE YAŞAMAKTA FAKAT BURADA İLİMDEN BİLİMDEN GERİ KALMAMAKTA..EMİNİM GEBZEDEDE BİR ÇOK AİLE VARDIR...ADRES VEREYİM ÇEÇEN KAFKAS DAYANIŞMA DERNEĞİNE GİDİNİZ,ORADAN SIRADAN BİR AİLE BULUNUZ ,GÖRECEKSİNİZKİ GEBZEDE YANİ SİZİN ÇEVRENİZDE OLDUĞU HALDE ÇİLE ÇEKEN İNSANLAR VAR...HANİ BİZLER SADECE ÇEVREMİZDEKİ İNSANLARDAN SORUMLUYDUK...O HALDE HEMEN HER ŞEHRİMİZDE AÇLIK VE SEFALET İÇİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞAN DİN KARDEŞLERİMİZE NE BUYURURSUNUZ.???DEMEKKİ CİHAD NE DAĞA ÇIKIP SAVAŞMAK ,NEDE SADECE BULUNDUĞ ŞEHİRDEN MESUL OLMAK...CİHAD AYAĞINA DİKEN BATAMN DİN KARDEŞİ İÇİN ACI ÇEKMEKTİR...NETİCEDE KİMİ DUA EDER,KİMİ SAVAŞIR,KİMİ İLİMLE İŞTİGAL EDER...AMA BEN SADECE ÇEVREMDEN SORUMLUYUM DEMEZ...EĞER DEDİĞİNİZ DOĞRU OLSA O HALDE SAHABE EFENDİLERİMİZ MEKKEDEN ÇIKMAZ,MEDİNEDEN AT SIRTINDA DÜNYAYA YAYILMAZDI...UHUD BEDİR VE HENDEK HARİÇ SAVAŞMAZLARDI...NE İŞLERİ VARDI KAYZERE YADA RUM ELİNE GİTSİNLER???TEKRAR EDİYORUM TEK TEMENNİM RABBİMİN CC ŞUURSUZLARA ŞUUR,İDRAK,AKIL,FİKİRVE VİCAN VERMESİ...
EH ARTIK LUTFEDİP ,BİNBİR ZAHMETE KATLANIP!!! KENDİ BULUNDUĞUNUZ YERDEKİ ÇEÇENLERİ GÖRMEYE TENEZZÜL EDERSİNİZ???

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

[big]Köyler Çeçen mücahitlere yasak

Şamil Basayev, Çeçen birliklerin köylere girmesini bahane eden Rusların halka zarar vermesinden dolayı mücahitlere yerleşim birimlerine girme yasağı koyduklarını söyledi.

Azerbaycan'da yayın yapan ANC televizyonuna röportaj veren Çeçen lider Şamil Basayev, "Mücahitlerin girdikleri köyleri Ruslar tamamen bombalıyorlar. Biz mağdur olan halkımızı korumak için köy ve diğer yerleşim birimlerine girmeme kararı aldık" dedi. Kimse yardıma cesaret edemiyor Çeçenistan'da dağlık bölgede Çeçenler tarafından yapılan sığınakta gerçekleştirilen röportajda Basayev, yurtdışından gelen yardımlara da değindi. Basayev, "Yardım olarak gelenler dünya Müslümanlarının gönderdiği az miktardaki paralardan ibaret. Hiçbir devlet bize yardım etmeye cesaret edemiyor. Biz Ruslar kadar paraya ihtiyacımız yok. Uçaklarımız, tanklarımız, paralı askerlerimiz yok, dolayısıyla bunları kullanmak için gereken paraya da ihtiyacımız yok" dedi. Ağır kayıplar verdik Rusların savaş yorgunu olduğunu belirten Basayev, savaşın ağır koşullarına değinerek, "Çeçen mücahitler bu savaşta bayağı kayıp verdi. Şimdi durum kökünden değişti. Bu savaş birinci savaştan farklı bir tarzda gelişti. Mücahitler bu savaşı sonuna kadar götürecekler" diye konuştu

[/big]

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Çeçenistan'daki anaları ve ailelerin çektikleri acılar, Amerika ve İngiltere'nin yıktığı Irak'ta yaşayan halktan veya İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındakilerden pek de farklı değil. Hepsi de insanlık dışı, çocukları ve kadınları hedef alan saldırılara maruz kalıyorlar. Hepsinin de işgal güçlerinden çektikleri zulümler günden güne artıyor.

Gerek Filistin, gerek Irak gerekse Çeçenistan'da zulme maruz kalanların en başında kadınlar yer alıyor. Bütün insan hakları savunucularının görmezden geldikleri Çeçenistan'da kadınlar, en kötü muamelelerle karşı karşıya kalıyorlar.

Ruslar'ın temizleme(soykırım) operasyonlarında hamile kadınlar, Rus ordusu tarafından tecavüze uğruyorlar ve öldürülüyorlar. Ve hamile kadınları öldürürken kendilerine şöyle diyorlar; 'sen bir teröriste hamilesin'. Rusya'da yaşayan Çeçenler Kurumu ile ilişki içerisinde olan Newyork İnsan Hakları Örgütü, hazırladığı raporda Çeçenistan'ın Rus Ordusu'nun soykırım operasyonlarına hedef olduğunu, şiddetin ve kahrın her çeşidini gördüklerini ortaya koyuyor.

TECAVÜZ VAHŞETİ!

Rapor ayrıca Çeçenistan halkının, Rus Ordusu tarafından topluca zorla tarlaya götürüldüğünü, orada kocalarının gözleri önünde kadınlara tecavüz edildiğini, eşlerini kurtarmak isteyen 68 kişinin de elleri bağlanarak bir kamyonete taşınarak aynı şekilde tecavüze uğradıklarını açıklıyor.

Zehra İnikalu, kabus gibi günleri şu sözleriyle aktarıyor, "23 Ağustos 2002 sabah saat 5 idi.

İçleri Rus askerleriyle dolu yaklaşık 100 araba vardı. Askerlerin 20 tanesi maskeliydi ve ayaklarımıza ateş açıyorlardı. Bizden nüfus cüzdanlarımızı istediler. Getirdiğimizde ise hepsini alıp yırttılar. Daha sonra komşumuz olan Magumidof Ailesi'nin evine gittiler. Kısa bir süre sonra ateş sesleri ve komşumuzun 15 yaşındaki kızı Emine'nin çığlıklarını duyduk.

Ardından da erkek kardeşinin çığlıkları 'bırakın onu, onun yerine bizi öldürün'. Sonra açılan ateşlerin arttığını duyduk.

Ardından pencereden OMON (Federal Rus Silahlı Kuvvetleri) subayını gördük. Emine'ye tecavüz etmişti. Emine ise kendisine isabet eden kurşun sebebiyle kanlar içindeydi."

Vakit Gazetesi

:(:(:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt