Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cevapsız sorular (1 Kullanıcı)

dj_melisayaren

Kayıtlı Kullanıcı
Gündemi meşgul eden gündemde olan o kadar çok konu, yaşam, hayat, felaket var ki hangisini konuşmalı hangisine deyinmeli bilemiyorum.Bizler bazen konuşmakla izlemekle kendimizce yorum yapmaktan başka bir şeyler gelmiyor elimizden sadece izliyoruz ve kendimizce yorum yapmaya çalışıyoruz.
Aylardır gündemde olan Münevver cinayetimi yoksa şu günlerde olan İstanbul sel felaketimi, yoksa iki gün içerisinde verdiğimiz 10 şehitlerimizi mi? yaşamın içinde olan gerçek olan 1 yaşındaki bebeğin karnında kendi ikizini taşıması mı?Soruyorum size daha bu benzer gündemi meşgul eden konuşulan binlerce ilginç, kabullenilemez olaylar , konular varken hayata hiç bir şey olmamış gibi devam mı edelim yoksa sadece kendimizce yorumlar yaparak bu tür olayları izleyerek mi yoksa bire bir şahit olarak mı devam edelim hayata..Yaşayan bizler olsaydık bu olayları tepkimiz ne olurdu?Neler yapabilirdik bu tür olaylarda felaketlerde? Ve neler beklerdik bizi izleyen insanlardan bize uzak olanlardan neler isteyebilirdik?Her şey sorulardan başlıyor gündem de bu tür olaylar yaşanırken belki bizler bir şey yapamıyoruz yapmak istesek de yapamıyoruz ama imkanı olanlar neden yapmıyor bunu birkaç örnek verdik Münevver cinayeti aylardır katil, zanlı, cani hala yakalanmadı hala konuşulmaktan başka bir şey olmuyor bu kadar aciz bir ülkede mi yaşıyoruz nedeni belli olmayan varsayımlarla olay ele alınıyor ama sadece konuşuluyor hepsi bu,2 gün içerisinde 10 tane anamızın yüreği yandı hak mı adalet mi bu besle büyüt her şey den korumaya çalışırken kendi gözünden bile ülkemiz için can ver rahatımız huzurumuz için anam daha rahat uyusun kardeşim rahatça dolaşsın, babam vatanı bekliyor diye gurur duysun benimle diyerek görevini yapan Mehmet’ ciğimiz vatanı için can versin her şey bu mu adalet hak bu mu? Vatan sağ olsun evet vatan sağ olsun bize emanet edilen topraklar, hürriyet, bağımsızlığa hep beraber sahip çıkalım vatan için vatanımız için birlik olalım hep beraber koruyup kollayalım hiçbir anamızın yüreğine kor düşürmeyelim yakmayalım onun canını, vatan korunacaksa bizler hep beraber hazırız sadece Mehmetçik değil biz Türk’üz Türk halkı olarak hazırız..evet iki gün içerinse analarımızın yüreği yandı bizler ne yapabildik sadece izledik kendimizce yorumlar yaptık o kadar hadi bizim imkanımız yoktu peki bir televizyon bir radyo ne yapabilirdi size soruyorum? Onlarda bizim gibi sadece izlediler ekrana taşıdılar hayatlarına yayın akışlarına kaldıkları yerden devam ettiler. Sadece buna 10 dakikalarını ayırdılar gerçekten çok üzücü bir durum ne yapmalıyız bu durumlarda gerçekten hayata kaldığımız yerden devam mı etmeli yoksa bizde her şeyi onlar gibi yaşamalı mıyız? Hayat bu, insanın başına her şey gelebilir daha neler yaşacağız kim bilir hangi felaketlere şahit olacağız hangi olay dünyayı sarsacak 1 yaşındaki bebeğin kendi karında ikizini taşıması gibi atalarımızın dedikleri gibi “aman yarabbim başımıza taş yağacak” bu tür yaşamları görünce insan düşünmeden edemiyor aslında tüm bunların sebebi yine biz insanoğlu değil miyiz belki de bize kıyametin alametini gösteriyorduk Allah, biz kimiz? Bize ne oluyor? Ne zaman bu hale geldik? Sonumuzu soramıyorum bile Allah bilir daha neler neler , Ey insanlık kendimize gelelim uyanalım etrafımızda olup bitenlere şöyle bir bakalım.İstanbul sel felaketi ne demeli bir yanımız can verirken bir yanımız yağmalama peşinde ölen insanların cüzdanlarına bile bakılıyor ne için gerekli olanı almak için el uzatacağımız yerde bir tekmede insanoğlumu vuruyor kime tekme atıyorsunuz kendinize gelin kendimize gelelim aynı duruma bizlerde düşebilirdik..Bu söyleşin hiç biteceğini sanmıyorum neyiz,kimiz,nereye gidiyoruz ne oluyor bize? Sorular cevapsız cevabı bilinmeyen binlerce soru.kime sormalıyız kendimize mi yoksa karşımızdakine mi?

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Kardeşim öncelikle hoşgeldiniz aramıza...
İnşallah hayırlı ve daim olur...

Kafamızı yoracak o kadar çok olay var ki dünyada...
Ne olacak bu dünyanın hali?

İnsanlar o kadar değişmiş ki...
Ne olacak bu insanlığın hali?

İnsanlar olarak bizi yaratmış ve bize görevler vermiş Rabbimiz...
Bu da kendi dairemizden başlamakta ve dünya-kainat dairesinde bitmekte...
En küçük daire olan kendi dairemizde EN BÜYÜK GÖREV verilmiş...
Bu görev nedir?
BU görev; CENNETİ KAZANMAK ya da KAYBETMEK görevi...
Ve daireler genişledikçe görevlerimiz azalmaktadır...
En büyük dairede EN KÜÇÜK görev verilmiştir...

Elimizin aklımızn yetmediği durumlarda DUA ediyoruz Rabbimize...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun inşallah...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
bilemiyorum...bilemiyorum...bilemiyorum...
tek bilebildiğim, cevap anahtarımız;çözüm yolumuz: islami hayat

Selametle...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
ne olacak bu dünyanın hali
ne olacak bu insanlığın hali
çok haklısın canım kardeşim.allah yar ve yardımcımız olsun.selametle kalın.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim, sitemize hoş geldin, safalar getirdin.

Zor bir zamanda yaşıyoruz. Çokça dua ve zikir gerek. Düşünmek ve bir şeyler yapmak zorundayız. Hepsinden önemlisi; saflarımızı sıklaştırmak ve de tüm namuslu insanlarla haktan yana bir blok oluşturmak zorundayız. Unutmayalım ki; Allah, cahil ve zalim bir kavme hidayet nasip etmez. Allah cc. bizleri kendi yolundan ayırmasın. Amin.

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Tek bir soru, tek bir cevap biz insanlara yeterken neden hep dışarıyla, dışarıdaki sebep ve olaylarla ilgileniyoruz anlamıyorum..

Ne olacak benim halim.... sorusunun cevabını aramaya çalışsak, kendimizi tanımaya ve bilmeye çalışsak, bu çalışmanın sonucunda herşeyin ilahi bir düzen ve disiplin altında gerçekleştiğini ve tüm olayların Rabbimizin izni ve takdiri ile olduğunu göreceğiz.

Kim soruları ve cevapları dışarıda aramaya kalkarsa içindeki O'ndan uzaklaşır, soru ve sorunlarla ömrünü tamamlar. Sorular, bunalımlar, sıkıntılarla geçen ve geçecek bir hayat...

Kin kendinde arar soruları ve cevapları bulursa o zaman dünya cennetinde yaşanan bir hayat ve sonunda o güzel kavuşma..

Tercih bizlerin.. Hepimizin...

İnsanlar tercihleriyle yaşar, tercihleriyle ölür...

hatug

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisin kardesim paylasim icin sagol..................

dj_melisayaren

Kayıtlı Kullanıcı
yorumun için tşk ler

yorumun için tşk ler

Tek bir soru, tek bir cevap biz insanlara yeterken neden hep dışarıyla, dışarıdaki sebep ve olaylarla ilgileniyoruz anlamıyorum..

Ne olacak benim halim.... sorusunun cevabını aramaya çalışsak, kendimizi tanımaya ve bilmeye çalışsak, bu çalışmanın sonucunda herşeyin ilahi bir düzen ve disiplin altında gerçekleştiğini ve tüm olayların Rabbimizin izni ve takdiri ile olduğunu göreceğiz.

Kim soruları ve cevapları dışarıda aramaya kalkarsa içindeki O'ndan uzaklaşır, soru ve sorunlarla ömrünü tamamlar. Sorular, bunalımlar, sıkıntılarla geçen ve geçecek bir hayat...

Kin kendinde arar soruları ve cevapları bulursa o zaman dünya cennetinde yaşanan bir hayat ve sonunda o güzel kavuşma..

Tercih bizlerin.. Hepimizin...

İnsanlar tercihleriyle yaşar, tercihleriyle ölür...

kardeşim yorum için tşk ler ama o senin düşüncen bencillik edip sadece kendimizi düşünemeyiz allah insanı üstün yaratmıştır ve bi kişi yetseydi bu aleme bu kadar insana gerek duyulmazdı insanlık çoğalmazdı demekki yalnız değiliz birbirimize her konuda yardım eteliyiz sorun ne olursa oslun herkes kedi yaptıklarıyla yargılanacak evet ama el uzatmayı bilmeliyiz..

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
:D bencillik :D

Bu bencillik değildir. Burada bahsetmek istediğim duyarsızlık banane değildir...

Demek istediğim....

İnsanın esas ve tek yaratılış gayesi, kendini yaratanı tanımasıdır…

İki âlemin yaratılış gayesi ise, insanın kendisini tanımasıdır…

Allah dostları; iki âlemi ve onlarda mevcud olan her şeyi insan için yaratıldığını ifade etmişlerdir…

Güzel Rabb’imiz kudsi hadisinde şöyle buyurmuştur:

“Ey âdemoğlu, kim kendini bilirse, muhakkak Beni de bilir. Beni bilen de ancak Beni ister. Beni isteyen de mutlaka Beni bulur. Beni bulan da her dilediğine ulaşır.”

Burada insanın kendisiyle ilgilenmesi sözümün gerçek manasını anlatmaya çalıştım. Kişi kendini tanır bilir ve Mevla'yı müşahede edebilirse, o zaman cevapsız denen soruların aslında tüm cevaplarının olduğu, felaketlerin bile bir ilahi düzen ve adalet içinde gerçekleştiğini görür..

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Selamun aleyküm kardeşim, sitemize hoş geldin, safalar getirdin.

Zor bir zamanda yaşıyoruz. Çokça dua ve zikir gerek. Düşünmek ve bir şeyler yapmak zorundayız. Hepsinden önemlisi; saflarımızı sıklaştırmak ve de tüm namuslu insanlarla haktan yana bir blok oluşturmak zorundayız. Unutmayalım ki; Allah, cahil ve zalim bir kavme hidayet nasip etmez. Allah cc. bizleri kendi yolundan ayırmasın. Amin.
Amin...............................

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Sorun,
Gündemimizi vahiy belirlemiyor.

Sonuç,
Ortada.

Çözüm,
Gündemimizi vahiy belirlemeli ve herkeside buna davet etmeli.

Böyle yaparsak ne olur,
Haydi Cennete,

Yapmassak ne olur,
Haydi cehenneme,

Vesselam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt