Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cennette Eşler (2 Kullanıcı)

serife07

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Cennette Eşler

ALLAH RAZI OLSUN... PAYLAŞIM İÇİN... EMEĞİNE SAĞLIK...

hurrem34

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Cennette Eşler

Allah Razı Olsun.Eş Konusunu çok merak ediyordum.Sayenizde bilgilenmiş oldum.

UniqueDemon

Kayıtlı Kullanıcı
Foruma yeni katıldım.
Bazı sorularım var, zamanınız varsa ve cevaplayabilirseniz memnun olrurum.

1. Cennet maadi bir gerçeklik mi, manevi/sanal bir gerçeklik mi?
2. Cennette türban/tesettür var mı?
3. Cennette gölge olduğuna göre, yakıcı güneş de var mı? Yani cennetin de arzulanmayan yerleri var mı?
4. Cennet hayatı sonsuz ise, bir insan orada "9999999999999999999999999999999 yıl uyuyayım ne de olsa bu kadar yıl sonsuzluğun yanında hiçbirşey" diye düşünebilirse, sonsuz hayat cenneti anlamsızlaştırmaz mı?
5. Cennettekilerin hafızası silinecek mi?
6. Akrabalık bağları olacak mı? Yani insan annesini, babasını, karısını, kardeşlerini, çocuklarını bilecek mi?

Saygılar.

Fazla ileri gitmeden ben cevap veriyim

1. Soru => Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır'. Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi. (Ankebut Suresi, 64) . bundan gerçek hayatın aslında bu dünya değilde öbür dünyanın olduğundan bahsediyor.

3. Soru => [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif].......Orada ne yakıcı güneş görürler, ne de şiddetli soğuk.[/FONT] (Insan - 13)

4. Soru ==> İnsan Cennete girdiğinde bu dünyadaki tüm acizliğinden kurtulacaktır. Cennette Gece olmayacaktır orası nurdan ibarettir.
Dolayısıyla uyku bu dünyada dinlenmek için yaratılmıştır. Cennette uyuma gibi acizlik olmayacaktır. Cennet hayatını dünya hayatı gibi düşünürseniz anlamsızlaşır sonsuz hayat. fakat orda "yok yoktur."
Aklınızdan geçen herşey anında olacaktır. uçmak isterseniz uçacaksınız.

5. Soru ==> Cennettekilerin hafızası (aklındaki kötü düşünceler ) silinecek
Fakat iyiler kalacak. İnsan bu dünyadaki yaptıklarını hatırlayacak. fakat cennet mutluluk yeri olduğu için bu dünyada yaptığı kötülükler vs orda hatırlamayaBİLİR.

6. Soru ==> Tanıdıklarının hepsiyle cennette konuşup, sohbet edebileceksin.

--------------------------------------------------------------------

6. Bir kadın kocasını çok seviyor. Kocası öldü. Yıllar geçti Tekrar evlendi. Yeni kocasını da sevdi. Her üçü de cennetlik oldu. Kadın hangi kocasıyla olacak? İkisiyle de birlikte mi olacak?

7. Gusl abdesti olacak mı?

8. Cennette sistem sadece yeme ve sevişme üzerine kurulu gibi. Yenenler için boşaltım sistemi faaliyette olacak mı? Sevişmeden sonra gusl olacak mı?

6. Soru ==> Cennette kadın istediği eşi ile olacaktır.

8. Soru => orada boşaltım terleme şeklinde yapılacak. İnsan yedikten sonra terleyecek ve bu ter misk gibi kokacak. (hadisin ismini - kaynağını hatırlamıyorum)

Sorular bu kadar 2 tanesini cevaplayamadım ,, bilemedim .. Ama orda gusl olmaz galiba .

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun selametle...

mehmdd

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş A.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt