Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cenneti satın almak (7 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar.
yalnız, Ali gecikmek için elinden geleni yapıyordu. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu.
Öğretmeni, onun bu hâlini fark etti:
- Hayrola Ali, eve gitmeyecek misin?
- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.
- Peki Ali, ne söyleyeceksin bakalım?
- Ahmet arkadaşımın durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına iyi şeyler koymuyor. Ona yardım etmek istiyorum. Benim yardım ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?
Öğretmen şaşırdı. Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi.
- Sizin de maddî durumunuz pek iyi değil Ali?
- Evet öğretmenim. Babam çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyorum.
- Nerede çalışıyorsun?
- Simit satıyorum.
Öğretmen iyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi? Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı.
- Büyüyünce ne olmak istiyorsun Ali?
- İnsanlara daha çok yardım etmek için, çok zengin bir iş adamı?
- İstersen acele etme; çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin.
- Olmaz öğretmenim.
- Neden olmaz?
- Üç sebepten dolayı olmaz.
Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. Onlar da daha çok simit alıyorlar.
İkincisi: 'Ağaç yaş iken eğilir.' deniliyor. Şimdiden iyilik yapmazsam büyüdüğümde hiç yapamam.
Üçüncüsü: Şimdi, ancak hergün bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parası ile Cennet'e girebilirim. Bundan daha kârlı bir yatırım olur mu?

2009 Türkiye Takvimi

Emir Sadullayev

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm,

Allah c.c. razı olsun tam hatırlamıyorum ama daha önce okumuştum sanırım...Ama yine de çok feyz alarak okudum...Belki de unuttuğum bir çok dersi aklıma mıhladı...Cezakallahu hayran

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Selamün Aleyküm,

Allah c.c. razı olsun tam hatırlamıyorum ama daha önce okumuştum sanırım...Ama yine de çok feyz alarak okudum...Belki de unuttuğum bir çok dersi aklıma mıhladı...Cezakallahu hayran

Aleyküm Selam.Amin Allahü teala cümlemizden razı olsun.Maşallahü teala mübarek olsun kardeşim Selametle kalın..

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. ALLAH razı olsun kardeşim.unuttuğumuz güzel bir hasleti (yardımlaşmayı) hatırlattığınız için...........
selam ve dua ile.......

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşim emeğıne sağlık
cok anlamlı bır paylaşım
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
s.a. ALLAH razı olsun kardeşim.unuttuğumuz güzel bir hasleti (yardımlaşmayı) hatırlattığınız için...........
selam ve dua ile.......

Aleyküm selam.Amin Allahü teala cümlemizden razı olsun kardeşim.Estağfirullah biz teşekkür eder kıymetli dualarınızı istirham ederiz.Selametle kalın..

elo.06

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık çok güzeldi

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
kardeşim emeğıne sağlık
cok anlamlı bır paylaşım
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Allahü teala razı olsun ablacım.Teşekkür ederiz.Allahü teâlâ, bizi ve sizi te’assubdan, ya’nî başkasını çekememekden ve doğru yoldan ayrılmakdan korusun ve insanların en üstünü o temiz Peygamberi hürmetine “aleyhi ve alâ âlihi minessalevâti etemmühâ ve minetteslîmâti ekmelühâ” pişmân olacak, üzülecek şeyleri yapmakdan kurtarsın!Sizde Allahü teala 'ya emanet olun.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
emeğinize sağlık çok güzeldi

Allahü teala razı olsun.Hak teâlâ sizi, yüksek insanların istediği şeylerin sonuna kavuşdursun! İnsan, kulluk vazîfelerini yapmak için ve hep Hak teâlâ ile olmak için yaratıldı. Bunlara da, geçmişlerin ve geleceklerin efendisine aleyhi minessalevâti etemmühâ ve minetteslîmâti ekmelühâ zâhiri ve bâtını tâm uydurmadıkca, kavuşulamaz. [Yanî harâmlardan ve mekrûhlardan sakınmadıkca kavuşulamaz.] Allahü teâlâ, bizim ve sizin sözlerimizi ve işlerimizi ve zâhirlerimizi ve bâtınlarımızı ve ibâdetlerimizi ve itikâdlarımızı, o yüce Peygambere sallallahü teâlâ aleyhi ve âlihi ve sellem uygun yapmakla şereflendirsin! Âmîn yâ Rabbelâlemîn.
Fârisî beyt tercemesi:

Allahdan başka herneye tapınsa, hepsi hiçdir.
Yazıklar olsun ol kimseye ki, bir hiç iledir.
Selametle kalın..

H

hülya deniz

selamun aleyküm... çok güzel bir yazı...insanın bi silkelenip kendisine gelmesini sağlıyor...bu yazıyı tüm dostlarımla paylaşacağım...

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için teşşekkürler.emeğinie sağlık.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
selamun aleyküm... çok güzel bir yazı...insanın bi silkelenip kendisine gelmesini sağlıyor...bu yazıyı tüm dostlarımla paylaşacağım...

Allahü teala razı olsun ablacım.İdrak edip böyle evlat yetiştirmeyi Cenab-ı Hak cümlemize nasib etsin.Selametle kalın.

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.Allah cümlemizin nefsine hidayet versin.Bizi Allah yolundan ayırmasın inşallah.
Selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt