esselamun aleykum kardesim...masaAllah cok guzel bi paylasim Allah cc razi olsun...selam ve dua ile...
aleykum selam kardeşim
rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
esselamun aleykum kardesim...masaAllah cok guzel bi paylasim Allah cc razi olsun...selam ve dua ile...
Damlacim Gene Beni Bir Anne Olarak Duygulandirdin. Sağol Paylaşimin Için.rabbim Yolunda Daim Eylesin...
Çok duygulandım çok Allah (CC) Razı olsun..
Kurre ibni İyâs (r.a.) şöyle anlatıyor:
Peygamber (a.s.m) bir yere oturunca, arkadaşları etrafını çepeçevre kuşatırlardı. O Sahâbîlerden biri, nereye gitse arkasından gelen küçük oğlunu önüne oturtarak Resûl-i Ekrem'i dinlerdi.
Birgün bu çocuk öldü. Babası "oğlumu hatırlayarak üzülüp etrafı rahatsız ederim" diye Hz. Peygamberin meclisine gelmez oldu. Resûl-i Ekrem onun yokluğunu hissedince,
- "Falanı aranızda niçin göremiyorum ?" diye sordu.
- "Ey Allah'ın Elçisi ! Her zaman onun yanında gördüğümüz oğlu öldü" dediler.
Hz. Peygamber (a.s.m) o Sahâbîyi bulup çocuğunu sordu. Dertli baba yavrusunun öldüğünü söyleyince, Resûl-i Ekrem ona başsağlığı diledi, sonra da kendisini şöyle teselli etti:
- "Söyle bakalım! Vefat eden çocuğunun, yaşadığın sürece hep senin yanında bulunmasını mı; yoksa yarın Cennetin hangi kapısına gidersen, onun senden önce koşup kapıyı açarak "Buyur babacığım!" demesini mi isterdin?"
O Sahâbî,
- "Ey Allah'ın Elçisi! Elbette onun benden önce koşup Cennetin kapısını açmasını isterdim" deyince, Resûl-i Ekrem,
- "Öyleyse istediğin olacak" buyurdu.
Selamünaleyküm kardeşim ALLAH razı olsun...Emeğinize sağlık...
Anneannemi kaybettiğimizde babam başucunda idi. Ona kelime-i şehadet getirmesi için yanında kelime-i şehadet getiriyordu. tam ruhunu teslim ederken babam anlatıyor yüzünde bir gülümseme hasıl olmuş. Bizde ALLAHa şükredip daha bebekken kaybettiği iki çocuğu karşılamıştır diyerekten hayırlara yorduk.
ALLAHım mekanını cennet eylesin inşaallah...
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...