Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cennet cennet dedikleri Birkaç köşkle birkaç huri (1 Kullanıcı)

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
kaim vahdeti vucutçu olduğunu itiraf ettin en sonunda..Allah var ondan başka varlık yok yani...Sen bu sözünle küfre düştün..Seni tövbeye davet ediyorum.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bem vahdet i vucutcu değilim. yada sucu yada bucu.

Ben Benim.

ben senin de Rabbindenim

onların görüşlerinden anladıklarımı aktardım sadece

benim görüşümü merak ediyorsan acıkca söyleyeyim:

Allahtan başka varlık gercek manada yoktur.

biz neyiz peki ve var mıyız?

Biz sadece Alllahtan gelen bir nefs i ilahiyiz. ruhanimiz Allahtandır.

cismimiz topraktandır.

biz sadece Allahın KÜN emriyiz.

bir ceşit ilahi koddan başka birşey değiliz.

görüntü sadece günü kurtarmak icin Allah tarafından önümüze cekilmiş bir paravandan ibaret.

Biz sadece KÜN emriyiz. Kainat kün emrinden baska birşey değildir.

Yok ol emriyle de hiç birşeyizdir. yok oluruz.

Kısacası biz Allahın varsınız dediği kadar varız

Ben sadece bir hiçim.

görüşüm budur.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
aklımın idrakı sadece Allahın varlığını tanımakla mükellef. Hepimizin aklıda.

Allah bizim hissetmemiz için maddeyi ışığı tanımlamış.

Mesela ;

ışık, REnk, ses ve dokunma koklama hissi Allahın beynimize koydugu programın Algılamasıdır.

gercekte REnk yada aydınlık yoktur. herşey şiyahtır.

Beyin yorumu renleri ayırt etmekte.

Mesela göz;

Allahın emriyle TERS GÖRÜNTÜYÜ düz görmekte.

mesela köpeğin renk görmemesi gibi.

bunlar Allahın koydugu algılama hisleridir.

Ayırt etmek farklılık olusturmak icin koydugu kanunlardır.

Gercekte renkli AYdınlık diye birşey yoktur.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
anlamadiginiz su ki kaim ve kimkimdir biz sadece bir fetva verdik bunu soleyen alim sizin gibi benim gibi cahil cuhela takimi degil..azcik edebiniz olsun da susun...
Benim de demek istediğim tam olarak bu...
Sen-ben kimizki boyumuzun üstünde, alimlere çatma cüreti gösterebiliriz...Burdan kendine bir ders almayı dene istersen...

ve basladiniz direk sen kafirsin demege elhamdulillah benim akidem itkadim duzgun ...siz inslalah kendi islaminizi arastirin sonra bir baskasina kafir deyin...Her batıl fırka itikadından menmundur zaten

kufur sozunu soleyen birisini bin tane tevil getirerek kurtarmaya calisiyorsunuz...size gore yahudiler de musluman...hatta yahudiyi gectim seytan da musluman... :)....Allah size akil fikir versin... kuran okumadiginiz icin anlayisiniz pas tutmus sizin...
İFTİRA SAHİBİNİNDİR,YAHUDİNİN DE,ŞEYTANIN DA,İFTİRACININ DA CANI CEHENNEME...
Kuran okumayı bir kendinizin bildiğini de nerden çıkardın...Bu kadar büyüklenme,pes doğrusu...Baştan beri dedikya,İLLA EDEP,İLLA EDEP...EDEP HADLERE RİAYET....

sen git once ebu bekir ra adina uydurdugun iftiranin sahih olup olmadigini bir arastir :)....neyse...benim sozum burda bitmistir...
Yine iftira,yine iftira...Kaynağını yazmışım,meraklıysan açar okursun...Yok illa vehabi kaynağı istersen çoook beklersin,bizde yok...

kaim sen Allah in iznile hic konusma daha dune kadar tagut nedir bilmiyorum diyordun msj inda simdi ahkam kesiyorsun bana...sen daha inklar ederek islama girecegin seyi bilmiyorsun? burda insanlari islama sokup, islamdan cikariyorsun :)... İşin istira,gücün iftira...

Allah icin bos konusmayi birak ve kitap oku
İslamın derinlik buudunu reddeden bu vehabi tayfanın istediği Müslümanlık,tam materyalist bir anlayış...
Ruhaniyeti reddeden bu maddeci kafa,Allaha nasıl inanır muamma...
İslam kalbin yoludur...Hal rejimidir...Evliyaullah İslam yolunu hal içerisinde yaşayanların zümresidir...
Söze sığmayan sırların yoludur bu yol...Tatmadan reddetmek,bilmediğine düşmanlık etmektir ki KİŞİ BİLMEDİĞİNİN DÜŞMANIDIR...
Adam almış eline Kuranı,kafasına göre ahkam kesiyor...
O ehliyet sende yokki...
Bir İslam velisinin kitabına el sürebilmek için bir sürü güzel meziyet gerekir,ki KURANA EL SÜRMEK NELER İSTER NELER...
Kalpleri katılaşmış ve vicdanları materyalistleşmişlere ne anlatsan boş...
Allah dostlarının yaşadıkları hal rejimi Peygamberimizin yolunun şahidliğidir...

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
kaim sen bitmişin..Bu itikat ile ölürsen varacağın yer bellidir...Çık dışarı ne kadar takip ettiğin alim varsa hepsine bunları tek tek anlat.Onlar bile bu itikadın küfür olduğunu sana söyleyecekler...

Allah'tan başka varlık yok sözü Kuran sünnet ve icma ile küfürdür...Bunun aksini söyleyen bırak ehli sünneti bir tane sapık alim gelmemiştir(VAHDETİ VUCUT İNANCINA SAHİP OLANLAR HARİÇ)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Ulan be Ahmak ; fisebillah ,tevhid bilmemnesi , ve bunun kovulup kovulup gelen uzantısı yüzsüz herif.

Ben senin için yazmıyorum.

Hem ben Allahtan başka varlık yok Demedim ki.

anlama organını popon mu senin?

Allahtan başka varlık gercek manada yoktur dedim.

Biz varız ama Allahın ol demesiyle varız

Senin Amacını ben pek ala biliyom pislik herif.

Yok seyh fetvası varmışta ...... deyip temiz Alimlere dil uzatmak

SAlak beyinsiz düşünme özelliğini yitirmiş vehabi kafanın ne kurdugu belli.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Bu herif gene o fisebillah denen pislik.

Kovuluyo kovuluyo gene geliyor.

Zerre kadar da utanması sıkılması yok.

Seninle daha önce konuşmuştuk.

Unutma Senin ve senin gibilerin kellesini Alacam

Sen boşa namaz kılmaya hala devam ediyorsundur eminim.

Bana savurdugun iftiraları hala hatırlıyorum

Sana kin kusuyorum.

Sen insan bile değilsin.

iftiralarının hiçbirini ben cennete giremeyek olsam bile hatta beni de cehenneme atacak olsalar senin o iftiralarını affetmeyeceğim.

Sen zannede dur cennete gidecem diye.

Allah; El Adl dır.

zerre kadar adalette incelmesi yoktur.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
İBN-İ KEMÂL FETVASI

Yavuz Sultan Selim (1512-1520 yılları arasında hüküm sürdü) ve Kanunî Sultan Süleyman (1520-1566 yılları arasında hüküm sürdü) devirlerinde Şeyhülislâm’lık yapan, daha önce Yavuz Sultan Selim’in hocalarından Mevlâna İbn-i Kemâl Hazretleri… “Müfti-üs Sakaleyn: İns ve Cinnin Müftüsü” namıyla maruf, meşhur… Hepimizin bildiği: Yavuz Sultan Selim, Hocası’nın atının ayağından sıçrayan çamurun kaftanını kirletmesi ve onun özür tavrı üzerine, “üzülme Lala; senin gibi ulemânın atının ayağından sıçrayan çamur, bizim için süstür!” demekle kalmamış, öldüğü zaman bu kaftanın tabutunun üstüne örtülmesini vasiyet etmiştir. Neticede yerine getirilen bir dilek… KİTSAN Kitabevi’nin RİSALELER (1) isimli MUHYİDDİN-İ Arabî Hazretlerine âit bir tercüme Kitab’ta, o meşhur Ulemâ’ya âit bir FETVA:
Muhyiddin-i Arabî’nin görüşü hakkında… Hülâsa ederek alıyorum: Muhyiddin-i Arabî Hazretleri, hayret veren menakıbında mevcud olan harikulâde kerametleri, müridler, âlimler ve fazıl kişiler tarafından kabul edilmiş bir büyük zâttır. İnkâr edenlerin çok büyük hata edecekleri ve inkârda ısrar edenlerin çok dalâlete düşecekleri aşikârdır. Emirleri tebliğ ve yasaklardan sakındırmaya memur ehillerin, bu bâtıl inanç sahiplerinin hâllerini düzeltmelerine ve itikadlarını değiştirmelerine teşvik ve tedib, boyunlarına bir borçtur… Muhyiddin-i Arabî’nin bazı ibarelerinin derecelerinin yüksek olması, yani keşif ve tevhid ehlinden olmayanların idraklerinin fevkinde olması bakımından, amaçlanan mânâyı idrak edemeyen ve tasavvuf ehli olmayanlar için sükûtu gerektiren, bunun yanında itirazdan da kaçınılması gereken bir mahiyet arzeder. Büyüklerden biri şöyle demiştir: “Kim tasavvufî hakikatlerin ehli ile beraber oturursa ve onların ortaya koydukları hakikatlerin bazısını inkâr ederse, Allah imân nurunu kalbinden söküp alır.”… Muhyiddin-i Arabî, hâlen, ilmen, tarikat şeyhi ve hakikat ehlinin büyüğü olduğu gibi, bunun ilim müessesesini bina edendir. Cenab-ı Şeyh, öyle ucu bucağı olmayan bir denizdir ki, sahilini görmeye beşer gözü, dalgalarının çalkalanırken çıkardığı sesi işitmeye beşer kulağı acizdir. İnci tâneleri olan sözleri ise, Yar’dan uzak olanların ellerine ulaşıp ziyân olmaktan korunmuş ve gönül ehline neş’e bahşolacak feyizleri ile dopdoludur. İbn-i Arabî’ye mensub olan taife, (VAHDET-İ Vücüd’a inananlar), mümtaz bir topluluktur. Sözleri ve tasavvufî ıstılahları, diğer tasavvuf ehli gibidir. Hatırdan çıkarılmamalıdır ki, Hilâli görmeye kusurlu gözlerin müsait olmaması gibi, onu herkesin idrak etmesi mümkün olmayabilir. Allah’a yeminle beraber beyan olunur ki, Şeyh-ül Azam bin Arabî, ilminin ihâta etmediği şeyi yazmamıştır; ilmi ise, malûmatın şekillerini hakikati vechile rüyetle-görmekle hasıl olmuş, ilm-i şühûddur. Durum şudur ki, bir şeyi bilmemek ve görmemek, o şeyin inkârını gerektirmez. Hususiyle Rical-ul Gayb hakkında Hadîs vârid olmuştur; Onların, çaresiz kalanlara Allah’ın emriyle yardımları meşhurdur. Şu satırları yazan ben dahi, bu ruhanî yardımlara mazhar olmuşumdur. Münasib olan Şeyh-ul Ekber Muhyiddin-i Arabî ve Abdülkadîr Geylanî Hazretleri’ni uygun tâbirlerle yadetmektir. Örtüp gizledikleri ibareleri idrak edememekten dolayı inkâr doğru değildir. CİFİR, NÜCUM ve İKSİR ilmi gibi mevzuları avamdan gizlemişlerdir. Ekserî sözleri vicdanîdir ve tatmayan bilmez kabilindendir. Bilinmelidir ki, Allah dostları ve Allah’tan haber getiren herkes, TEK görüş üzerindedir. Allah’tan getirdikleri bilgiye ne bir şey eklerler, ne eksiltirler, ne de birbirlerine muhalefet ederler; aksine, onlar birbirlerini doğrularlar. Bizlere düşen, “Bilmiyorsanız bir bilene sorun” İlâhî hükmüne uymaktır ki, bu hüküm İslâm’ın şartlarındandır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt