Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CEHENNEMİN 7 KAPISI.. (1 Kullanıcı)

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım cümlemizin tövbesini kabul etsin... Bizi cennetiyle şereflendirdiği kullarından eylesin... (AMİN)

rslcn

Kayıtlı Kullanıcı
AMİNN allahım sen bizi cehennem azabından koru yarabbi

kıvırcık fenerli

Kayıtlı Kullanıcı
Allahim Bilerek Ve Ya Bilmeyerek Işlediğimiz Bütün Günahlarimizi Bütün Islam Aleminin Günahlarini Affet

Amin Ecmain

sewdaa

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim bize cennetını kazandıracak ameller işlemeyi nasip etsin inşallah...AMİN

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"hepiniz oraya (cehenneme) istisnasız gireceksiniz!(meryem/71) ayeti indiğinde peygamber (s.a.v)ümmeti için duyduğu üzüntü ve endişeden hüngür hüngür ağlamıştı.[/b][/i][/u]

ben de bu konuda ilgili hadisler okudum ve'' hepiniz oraya (cehenneme) istisnasız gireceksiniz!''(meryem/71) ayet ile ilgili hadisi Hz.Abdülkadir Geylani Kitabında okudum, şöyle izah ediliyor: ''Cehennemin üstünde köprü kurulur(Sırat),bu köprü üst (1ci) tabakasına sarkıtılır, oradan(alttan) lavlar belli bir mesafe yukarıya fışkırıyor(hatırlamıyorum mesafeyi,Günyede geçiyor) ,böylece Sırat ateş içinde kalıyor, oradan geçen zümüreler kimi göz kırpacak kadar ,kimi uçan kuş kadar, kimi yürüyen insan kadar hızlı giderler.
Peygamberimiz ve yanındakileri ise cehennem ateşi hiç yakmaz
İbrahim (as) ateşlere atılınca Allahü Teala ateşe emretti :'' ey ateş İbrahim için serin ve selam ol!''

Allah iman ile ölenlerden eylesin!
İmamı Gazali kitabında okudum ki insan öldüğü zaman şeytan ona sataşır: insan şöyle manzaralar görebiliyor: hristiyanlardan bir grup gelip te kendisine cennetlik olduklarını söylerler ve hristiyan olmaya çağırırlar, sonra yahudiler gelip aynısını yapar, şayet kişi aldanmayıp İslam üzere ölse Cebrail (as) kendisini bizzat karşılar ve selamlar.
Sana uymayanlar gider imansız adı güzel kemdi güzel Muhammed(sav)

cankiz

Kayıtlı Kullanıcı
yüce rabbim bizi cehennem azabından korusun inşallah ve peygamber efendimizle beraber sıratı geçmeyi nasip eylesin inşallah aminn

deliyurek

Kayıtlı Kullanıcı
Sen Herşeye Kadirsin Allahim Bizleri Yolunda Ve Imanli öldürmeyi Nasip Eyle Allahim

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Rabbim Bizleri cehennem Azabından Korusun inşallah .. Cenneti kazandıracak Amelleri yapmayı Cümlemize Nasip Eylesin ....

ALLAHIM KALBİME SENİN KORKUNDAN ÖYLE BİR PAY VER Kİ,NEFSİM GÜNAH İŞLEMEYE YÖNELDİGİNDE O KORKU BENİMLE GÜNAHIM ARASINA GİRSİN VE GÜNAH İŞLEMEKTEN UZAK DURAYIM...AMİN:)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. amiiiin.Rabbim salih kullarından kılsın hepimizi, selam ve dua ile...

berat05

Yönetici
PEYGAMBER(S.A.V)cebrail(a.s) 'a:"ey cebrail cehennemin kapılarını tarif et.onlar bizm kapılarımız gibimidir?diye sorar.
cebrail(a.s):
___ya resulallah cehennem kapıları birbiri üzerinde katlar halindedirler.bir kapıdan diğer kapıya geçiş yetmiş yıldır ve her kapı bir öncekinden yetmiş defa daha sıcaktır.
peygamber(s.a.v) tekrar,bu kapılara kimlerin yerleşeceğini sordu:
cebrail:
___(HAVİYE) denilen en alt tabakada münafıklaroturacaktır.dedi
ayette belirtildiği gibi:

"hiç şüphesizmünafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar."(nisa/145)
___(CAHİM) diye yazılan ikinci kapı Allh'a ortak koşanların gireceği kapıdır.
üçüncü tabakada bulunan kapıda yıldıza tapanlar (sabiiler) girecektir.
bu kapının üzerinde (SEKAR) yazar.
dördüncü tabakada bulunan kapıda şeytana uyan putperestler ve ateşperestler girecektir.beşinci kapıdan yahudiler girecektir.
adı(SEİR)olarak yazılan altınca kapıdan hristiyanlar geçecektir, dedikten sonra cebrail biraz durdu.peygamber (s.a.v) tekrar:
___niçin yedinci kapıdan girenlerin durumunu bildirmedin?diye sordu.
cebrail(a.s)kederli bbir veziyette :
___ya resulallah bunu sorma!deyince ;peygamberimiz"söyle" diye ı sarar etti.
cebrail:
___orada senin ümmetinden tövbe etmeden ölenler vardır,dedi.
rivayet edildiğine göre:
"hepiniz oraya (cehenneme) istisnasız gireceksiniz!(meryem/71) ayeti indiğinde peygamber (s.a.v)ümmeti için duyduğu üzüntü ve endişeden hüngür hüngür ağlamıştı.

allahı bilen,hışmının şiddetini düşünen,O'ndan elbetteki korkar.gelecekte azaba uğramamak için nefsinin azgın isteklerini engeller ve terbiye eder.yapmış olduğu kötülüklerin üzerindeki perdeleri atarak,Allah'ın huzuruna getirilip,mahkeme sonucunda cehennemi atılması emredilmeden, ilahi ahlak esaslarına uyar.nice ihtiyarlar vardırki,"ah ihtiyarlığım " diye bağırır.nice gençler vardır ki: " ah gençliğim "diye bağırır.nice kadınlar"ah rezaletlerim"diye çırpınır.orada hepsinin gözleri ve bedenleri simsiyah, belleri kırıktır.orada ne büyüklere saygfı gösteriliri,ne küçüklere acınır ve kadınlar çıplaktır.

allahım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba seep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan allahım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan allahım,bizi huzurunda rezil etme!:(

salat ve selam peygamberimiz ve onun yakınları ve ashabının üzerine olsun..B)B)

selamün aleyküm

Rabbim senin merhametine sığınıyoruz.Senin yolundan ayırma yarabbi.Ahirette sana cevap verebilecek müminlerden olmamızı nasip eyle.Cehennem azabından sen koru.

Amin

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sen bizi cehenneme va kabir azabindan koru. Allah yolunda iman ile olumeyi nasip eyle.
Amin

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim...
RAHMAN razı olsun eline emeğine yüreğine sağlık MEVLA sevabını yazsın inşallah.''ALLAH ım bizleri af eyle bizlere imtihanınla değil imtiyazınla rahmet eyle günahlarımızı bağışla rehamet ve mağfiret ettiğin kullarından eyle '' AMİN...

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

islam 82

Kayıtlı Kullanıcı
Odunculukla hayatını kazanan bir zat vardı. Allah'a karşı kulluk" vazifesini yapar, kimsenin ekşisine tatlısına karışmazdı. Bu zahit kişinin bulunduğu köyün yakınında bir köy daha vardı, onlar da dağda kutsal diye kabul ettikleri bir ağaca taparlar, ondan meded beklerlerdi.

Oduncu, bir gün: «Şunların Allah diye taptıkları ağacı kesip odun edeyim, pazarda satarak ekmek parası kazanırım; hem de, bir kavmi Allah'a isyandan kurtarmış olurum» diye düşünerek Allah rızası için ağacı kesmeye karar verdi.

Dağa doğru giderken karşısına acaip suratlı pis bir adam çıkarak nereye gittiğini sordu. Oduncu:

- Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı kesmeye gidiyorum, dedi. Adam, oduncuya:

- Ben şeytanım... O ağacı kesmene müsaade etmiyorum, deyince zahit oduncu, şeytana çok kızmıştı.

Öldürmek için hücum ederek yere yatırdı ve üzerine oturup hançerini boğazına dayadı.

Şeytan zahide:

- Ey zahid, sen beni öldüremezsin. Allah bana kıyamete kadar müsaade etmiştir. Fakat gel o ağacı kesme, seninle anlaşalım. Ben sana her gün bir altın vereyim, sen de ağacı kesmekten vazgeç. Hem el ağaca tapıyormuş, günah işliyormuş senin neyine gerek, altınını al işine bak, dedi.

Adam şeytanı bırakmıştı. Şeytan adama, akşam yatıp sabahleyin yastığının altına bakmasını söyledi ve anlaşarak ayrıldılar.

Adam ağacı kesmekten vazgeçip, evine dönmüştü.. Akşam yatıp sabahleyin yastığının altına baktığında, altını gördü. Memnun olmuştu, ikinci gün oldu. Fakat bu sefer şeytan altını koymamıştı. Adam kızıp baltasını aldığı gibi dağa ağacı kesmeye gitti. Fakat yolda yine şeytanla karşılaştılar. Adam şeytana iyice kızmıştı. Görünce:

- Seni sahtekâr seni, kandırdın değilmi beni?., diyerek üzerine hücum etti.

Fakat evvelkinin tam tersine bu sefer şeytan adamı tuttuğu gibi altına aldı. Adam şaşırmıştı. Bu nasıl hâl der gibi şeytanın yüzüne bakıyordu. Şeytan:

- Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun. Seni değil ben, dünyadaki bütün şeytanlar bir araya gelsek yine yenemezdik. Lâkin şimdi Allah rızası için değil de, sana altını vermediğim için kızdığından gidiyorsun, işte o yüzden bana mağlup oldun ve sana ağacı kesmene müsaade etmeyeceğim, dedi.
Kaynak: Büyük Dini Hikayeler, Osmanlı Yayınevi

Şeytan ile Hz. İsa (a.s)

Hz. İsa (a.s) yarım kerpici başının altına koymuş, yatıp uyumuştu. Uyanıp gözlerini açtığında İblis'i başında bekler buldu. Ona.

- A melun başımda ne bekliyorsun? diye sordu.

İblis ona dedi ki:

- Başının altına koyduğun benim kerpicim. Bütün dünya benim malım olduğuna göre, bu kerpiç parçası da benim malımdır demektir. Madem ki malımı kullanıyorsun bana ortak oldun demektir.

Hz. İsa (a.s) kerpici başının altından aldı, fırlatıp attı. Yeniden uyumaya niyetlendi. İblis de savuştu gitti.

Ey dünya dertleriyle üzülen, ip gibi eğilip bükülen adam!

Madem sonunda herşeyi arkanda bırakıp gideceksin, açgözlülük yapmanın, durmadan mal yığmanın ne âlemi var?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt