Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CEHENNEMİN 7 KAPISI.. (2 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
PEYGAMBER(S.A.V)cebrail(a.s) 'a:"ey cebrail cehennemin kapılarını tarif et.onlar bizm kapılarımız gibimidir?diye sorar.
cebrail(a.s):
___ya resulallah cehennem kapıları birbiri üzerinde katlar halindedirler.bir kapıdan diğer kapıya geçiş yetmiş yıldır ve her kapı bir öncekinden yetmiş defa daha sıcaktır.
peygamber(s.a.v) tekrar,bu kapılara kimlerin yerleşeceğini sordu:
cebrail:
___(HAVİYE) denilen en alt tabakada münafıklaroturacaktır.dedi
ayette belirtildiği gibi:

"hiç şüphesizmünafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar."(nisa/145)
___(CAHİM) diye yazılan ikinci kapı Allh'a ortak koşanların gireceği kapıdır.
üçüncü tabakada bulunan kapıda yıldıza tapanlar (sabiiler) girecektir.
bu kapının üzerinde (SEKAR) yazar.
dördüncü tabakada bulunan kapıda şeytana uyan putperestler ve ateşperestler girecektir.beşinci kapıdan yahudiler girecektir.
adı(SEİR)olarak yazılan altınca kapıdan hristiyanlar geçecektir,
dedikten sonra cebrail biraz durdu.peygamber (s.a.v) tekrar:
___niçin yedinci kapıdan girenlerin durumunu bildirmedin?diye sordu.
cebrail(a.s)kederli bbir veziyette :
___ya resulallah bunu sorma!deyince ;peygamberimiz"söyle" diye ı sarar etti.
cebrail:
___orada senin ümmetinden tövbe etmeden ölenler vardır,dedi.
rivayet edildiğine göre:
"hepiniz oraya (cehenneme) istisnasız gireceksiniz!(meryem/71) ayeti indiğinde peygamber (s.a.v)ümmeti için duyduğu üzüntü ve endişeden hüngür hüngür ağlamıştı.

allahı bilen,hışmının şiddetini düşünen,O'ndan elbetteki korkar.gelecekte azaba uğramamak için nefsinin azgın isteklerini engeller ve terbiye eder.yapmış olduğu kötülüklerin üzerindeki perdeleri atarak,Allah'ın huzuruna getirilip,mahkeme sonucunda cehennemi atılması emredilmeden, ilahi ahlak esaslarına uyar.nice ihtiyarlar vardırki,"ah ihtiyarlığım " diye bağırır.nice gençler vardır ki: " ah gençliğim "diye bağırır.nice kadınlar"ah rezaletlerim"diye çırpınır.orada hepsinin gözleri ve bedenleri simsiyah, belleri kırıktır.orada ne büyüklere saygfı gösteriliri,ne küçüklere acınır ve kadınlar çıplaktır.

allahım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba seep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan allahım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan allahım,bizi huzurunda rezil etme!:(

salat ve selam peygamberimiz ve onun yakınları ve ashabının üzerine olsun..B)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: CEHENNEMİN 7 KAPISI..

Allahım cümlemizin tövbesini kabul etsin... Bizi cennetiyle şereflendirdiği kullarından eylesin... (AMİN)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allah ü teala hiç bir ümmetini yakmak için yaratmadı bana bir arşın gelene ben iki arşın gelirim bana yürüyerek gelene ben koşarak gelirim yüz rahmetimden birini kullarıma veriyorum 99 unu kendime bırakıyorum diyen O YÜCELER YÜCESİ RABBİM inşallah cehennemin yedi kapısından içeriye bizleri sokmaz Amin
Allah ü teala iki kişiyi hesaba çekmiş ikisinide cehenneme yollamış biri koşmaya başlamış ötekide hem gidiyor hem arkasına bakıyormuş ikisinide geriye çağırıp sormuş neden koşarak gitmeye başladın demiş Allahım dünyada seni dinlemedim bari burda dinleyeyim demiş peki sen neden arkanı dönüp dönüp bakıyordun demiş oda Allahım beni affedermi acaba diye baktım inşallah affedilenlerden oluruz S,A:(:(:(

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

amin insaallah.yuce ALLAHIM affeyle bizleri.cehennemin atesinden sana siginiyoruz ya rabbim

m_oguzhan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH

RE: ALLAH

ALLAH İNŞALLAH KENDİNİ GÖRDÜRMEYE NASİP KULLARI ARASINA BİZİDE ALIR

El-Cebbar

Kayıtlı Kullanıcı

:(Ne kötü birşey Ahirette Rabbimden bir nasibi olmayana.inşallah yolumuz hep Rabbimin yolu olur.Şüphesiz dosdogru yol ALLAH ın yoludur.

NurSena

Kayıtlı Kullanıcı

insallah Allahin yolundan gidenler cogalir, Allahim yardimcimiz olsun.. Allahim bizleri onun cennetine nail eylesn.. amin..

calhanerol

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim:Müslüman olarak dogma şerefine eriştirdiği gibi müslüman olarak yaşamayı, yaşlanmayı ve son nefesimizi iman ile vermeyi daha sonra da Allah'ın razı oldugu ve cennetine aldıgı kullarından olmayı cümlemize nasip etsin

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun cok guzel bılgıler.ALlah bızı cehennem atesınden muhafaza buyursun.

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı

s..a.amin inşalllah kardeşlerim.allah hakkımızıda hep en hayırlısını buyursun inşalllah..B)

selen-arzu

Kayıtlı Kullanıcı

Allah ü teala hiç bir ümmetini yakmak için yaratmadı bana bir arşın gelene ben iki arşın gelirim bana yürüyerek gelene ben koşarak gelirim yüz rahmetimden birini kullarıma veriyorum 99 unu kendime bırakıyorum diyen O YÜCELER YÜCESİ RABBİM inşallah cehennemin yedi kapısından içeriye bizleri sokmaz Amin
Allah ü teala iki kişiyi hesaba çekmiş ikisinide cehenneme yollamış biri koşmaya başlamış ötekide hem gidiyor hem arkasına bakıyormuş ikisinide geriye çağırıp sormuş neden koşarak gitmeye başladın demiş Allahım dünyada seni dinlemedim bari burda dinleyeyim demiş peki sen neden arkanı dönüp dönüp bakıyordun demiş oda Allahım beni affedermi acaba diye baktım inşallah affedilenlerden oluruz S,A

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a...selenarzu kardeşim ve hafize annem sağolun paylaşımın ıçin.inşallah o kapılardan girmeyenlerden ve allahın bağışladığı kullarnıdan oluruz..allaha emanet olun..

radyocu

Kayıtlı Kullanıcı

böyle bir sitede olmak içime huzur veriyo ne kadar güzel yazılara dökdüğünüz o güzel duygular

radyocu

Kayıtlı Kullanıcı

böyle bir sitede olmak içime huzur veriyo ne kadar güzel yazılara dökdüğünüz o güzel duygular

rabia_can

Kayıtlı Kullanıcı

hayat gerçekten okadar boş ki ve zaman da çok çabuk akıp geçiyo bu zamanlarımızı güzel değerlendirmeli dinimizi tam anlamıyla yaşamalıyız ki kurtuluşa erelim.bilirsiniz eskiden bazı peygamberler çok fazla yaşamış.bunlardan birisi de nuh peygamberdir nuh peygamber 2000 küsür sene yaşamış
sormuşlar ki hz nuh a dünya hayatından ne anladın diye o da dünya hayatını bir eve benzetmiş demiş ki bir ev düşünün 2 kapılı o evin bir kapısından girdim diğerinden çıktım işte hayat o kadar kısa hepimiz allah yolunda daim oluruzinşallah B)B)B)B)B)B)B)
B)B)B)
rabbim bizi cehennem azabından korusun allahım tüm insanların yardımcısı olsun

bahar56

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN AMİN Tüm kardeşlerimizin duaaaaaaalarına amin diyorum...YA RABBİ SEN BİZLERİ CENNETİNE KABUL EYLE ....CEHENNEM ATEŞİNDEN KORU...

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

AMİİN.
RABBİM CÜMLEMİZİN GÜNAHLARINI AFETSİN ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KENDİ NEFSİMİZDEN RABBİM KORUSUN

ayshidayet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'a davet eden,salih amel işleyen ve:"BEN GERÇEKTEN MÜSLÜMANIM"diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir....ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZDEN DE CENNETTE GİRMEYİ NASİP EYLESİN.......B)B)B)B)B)

ayshidayet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'a davet eden,salih amel işleyen ve:"BEN GERÇEKTEN MÜSLÜMANIM"diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir....ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZDEN DE CENNETTE GİRMEYİ NASİP EYLESİN.......B)B)B)B)B) (fussilet suresi/33)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM BİZLERİ CENNETLİK KULLARINDANOLMAYI NASİP ETSİN RABBİM BİZLERE SALİH AMELLİ KULLARINDAN OLABİLMEYİ NASİP ETSİN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt