Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

CEHENNEMDE KADIN (1 Kullanıcı)

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim o gül kokulu cennetine ve paygamber efendimize bizi komşu eylesin inş.amin rabbim bizi kötülüklerden alıkoysun amin cümlemizi şnşallahhh

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcımız olsun.

Bir çok müslüman hanım kardeşlerimiz kocaya itaatin ne denli mühim olduğunu bilmiyor. Bilmiyorlar ki kadınların efendisi kocalarıdır. Peygamber efendimiz buyurmuşlar ; Allah'dan başkana secde edilecek olsa idi, kadının kocasına secde etmesi istenirdi. Buradan pay biçelim eşlerin hanımları üzerindeki haklarına. Kadınlarında kocaları üzerinde hakları var ama erkeğinki kadar göz ardı edilmiyor.

Tutturmuşlar bir eşitlik gidiyorlar. Eşit değiliz, olamayız da. Bende bir bayanım. Bu gün kocasından ev işinde kendisine yardım bekleyen ve bunu ciddi sorun haline getirenler yarın mahşerde nasıl hesap verecekler. Kocanın izni olmadan nafile oruç dahi tutulamıyorsa onlara hakaretin, kötü davranmanın vebalini var siz düşünün. Kadınlar doğası gereği hassas insanlardır ve korunmaya, himaye edilmeye muhtaçtırlar ve bu görevde eşlere verilmiştir. Rabbimiz kadınların eşlerine itaat etmelerini emretmiştir ve bunun başka hiç bir yolu yoktur. İtaat edecekler. O emrettiyse yapacağız.

Her iki cinsin yeri ayrı. Erkek kadar kadınında kocası üzerinde hakları var muhakkak. Bunlarda göz ardı edilmemelidir. Her iki birey yerini ve haddini bilmelidir. Kadınlar analarımız, kadınlar çiçeklerimiz. Onlar nadide birer gonca gibi. Nasıl açmasını istiyorsak öyle muamele etmeliyiz. Naif hassas ruhlarına sevgi ile yaklaşıp yumuşak muamele etmeliyiz. Bu gün ben erkeğim diye kadınını ezen bir çok insan mevcut. İşte herşey karşılıklı. Herkes kendini doğrultursa ortada sorunda kalmayacak marazda.

Rabbim cümlemizi doğru yolda olan kullarından etsin.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
S.sa.o kadın benim anam ,o kadın benim kadınım,o kadın benim kızım.sen kim oluyorsunda sahiy olmayan bir hadisle bunları yazıyorsun .yazık

eliffff

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.önemlı olan ıbadetıdır.sende olsan onun yerınde sende aynısını yapardın belki.hiç yapmamakmı ıyıdır.İyıde olsa kötüde olasa ıbadetını farzını yerıne getırmesımı ıyıdır.rıca ederım yorumlarınızı daha uygun bır dılde anlatınız.yaş küçük kardeşlerımız var.yanlış bılgılenesınler.bu yorumum ıslamtutukuyum olan arkadasadır.aeo

eliffff

Kayıtlı Kullanıcı
ve her kadın dırdırcı degıldır bence.herşey karsılıklıdır.sen ne ekersen onu alırsın dımı eger erkek eşine kırıcı yada üzücü bır davranmşda bulunmasa kadın nıye şikayette bulunsunkı.şükredecegı yerde.
herşeyı bayanlarda aramayalım.kımse durduk yere eşine saygısızca konuşma yapmaz.yanı mantık bunu gösterır.sonuç olarak herşey karsılıklıdır.:):):)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt