Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çaresiz Kaldığım ve Üzüldüğüm Bir Konuda Yardım? (1 Kullanıcı)

bydak

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşalr ve büyüklerim sizden bir konuda bana yardım etmenizi hic olmazsa fikir beyan etmenizi isteyecegim...
Bir arkadasım var dini konularda cok bilgili ki her konuda bilgili aslında.. Cok iyi birisi yani insani değerlerden uzak olmayan birisi.. Ama inanç konusunda cok buyuk bir sıkıntı icinde.. Neye inanacagım, neden inanacagım, öldükten sonra dirilmeye inanmıyorum -(estağfirullah)- gibisinden konusuyor.. Bundan hic memnun degil cok uzuluyor, cok acı cekiyor.. Anlattım bir defa ama benim gibi bir aciz ne yapabilir ki? Cunku ben bildiklerimi kitaptan okuduklarımı anlatabiliyorum sadece... Dogal olarak ona da inanmıyor...

EGER BU KONUDA BİR FİKRİ YARDIMI OLACAK ARKADAŞLAR YADA BÜYÜKLERİM VARSA LÜTFEN BİR YARDIM ETSİNLER...

Şimdiden Allah Razı Olsun Hepinizden...;)

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm. Kardeşim, arkadaşınızın durumu kolay değil, boşluk içinde. Dini bilgisinin olduğunu söylüyorsunuz. Fakat onun içine düştüğü inançsızlık girdabı aksine bu bilgilerin yüzeysel olduğunu gösteriyor. Tavsiyem arkadaşınızı dini sohbetlerin yapıldığı mekanlara ulaştırmanız. Fakat buna yanaşmayabilir. Bunun haricinde kafasının takıldığı konularla ilgili Ayetlerin ve hadislerin geniş izahının geçtiği tefsir ve benzeri kaynakları sohbet, muhabbet edası ile beraberce okumanızdır. Ayrıca çevrenizde yumuşak ve güzel üslub sahibi büyüklerinizden (Dini bilgisi gelişmiş olan) , arkadaşlarınızdan yardım almanız da fayda temin edebilir. En nihayetinde zaman en iyi ilaçtır. Size düşen bıkmadan, usanmadan onu yalnız bırakmamanızdır. Birde onun iyiliği için gayretkar olduğunuzu, yaptığınız telkinlerin ona karşı bilgi üstünlüğü değilde, onun iyiliğini istediğiniz için bu tarz bir faaliyet içerisinde olduğunuzu ona hissettirin. Aksi durumda, yani ona karşı baskı,bilgi yarıştırması, kibirlenme, beğenmeme gibi duygulara kapılmasına mahal vermezseniz gerek sizin, gerekse yardımına başvurduğunuz kişilerin telkinleri daha ziyade işe yarar. Velhasıl zaman ve sabır en iyi ilaçtır. Akibeti Allahu Teala bilir. Sonuç itibarı ilede hidayet Allah'tandır. Mevla Teala İnşaallah onu ve niyetinizle sizi muvaffak kılar. Amin.... Selametle...

oksiyus

Kayıtlı Kullanıcı
Ona Halit ertuğrulun "Kendini arayan adam." veya "Düzceli mehmet" adlı kitaplarından birini okutmanı tavsiye ederim.yada sen oku ona anlat sorcağı soruların fazlasını bulabilirsiniz bu kitapta.
Buradan online olarakda okuyabilirsiniz : Tıklayınız. (Özellikle Düzceli mehmetde sorularınıza açıklayıcı cevap bulabilirsin.)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Dini bilgisi iyi ?? inanmıyorum diyor ??? Hidayet Allah'tan kardeşim.... Dua et sen.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt