Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çam balı (1 Kullanıcı)

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60


ÇAM BALI:


Çam balı ege yöremize has bir salgı balımızdır. ama kısmen akdeniz bölgemizin bir kısmında son bahar ve kışın ilk aylarında üretilen hafif bir balımızdır.


Çam balı, çam ağaclarının gövdesinde yaşayan halk arasında basra böceği
denilen çam pamuklu koşnili, minik canlıların çam ağaçlarının öz suyunu
emerek bu özsuyun içinde bulunan proteini kullanıp, fazla karbonhidratı
da vucut dışına salgılaması ve arılarında bu salgıyı toplayarak bala
dönüştürmesi sonucu oluşan bir balımızdır.

Ballar arasında minarel özelliği en yoğun olan baldır.


sonbahar aylarında polenli bitki olmadığı için polen içermez bu yüzden Kritalize olmaz ve
ticari değeri olan önemli bir bal türümüz çam balıdır, yurt dışına ihracatı
vardır ve yurt içinde de tüketimi çoktur...


Çam balı soğukalgınlıklarına, boğaz rahatsızlıklarına, kronik astım hastalarına çok
iyi bir ilaçtır. midenin dostudur.


Alıntı
 

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
1,596
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
selamün aleyküm arıcı abi
size bir sorum olucak iyi bal şekerlenir diyorlar doğrumu
cevaplarsanız sevinirim
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
selamün aleyküm arıcı abi
size bir sorum olucak iyi bal şekerlenir diyorlar doğrumu
cevaplarsanız sevinirim

Vealeyküm selam kardeşim.Kısmi olarak doğrudur..
Balın şekerlenmesi doğal bir olaydır..Kristalleşen her bal ''şekerle beslenen arının'' balı olduğu anlamına gelmez..Kristalleşen bal kimyasal özelliğini aynen muhafaza eder, sadece fiziki değişime uğrar..Marketlerde satılan ballara şekerlenmemesi için bazı katkılar yapılıyor...Bu işi abartarak, bala çok fazla glikoz katarak, adeta balı ''bal benzeri ürün'' haline getiren firmalarda var...Eğer isterseniz aldığınız balı analiz ettirebilirsiniz!!!

2009 Fiyatları

BAL ANALİZLER
G140 Balda naftalin 187 TL
G324 Balda Chloramphenicol 250 TL
G141 Diyastaz 65 TL
G142 Balda hidroksimetil furfural ( HMF ) 65 TL
G143 İletkenlik 44 TL
G144 Prolin 60 TL
G145 Ticari glukoz 35 TL
G146 Balda asitlik 36 TL
G147 Balda nem 25 TL
G148 Balda saflık 315 TL
G150 Şeker bileşenleri 130 TL
G358 Balda Sulfonamidler 250 TL
G356 Balda Tetrasikliner 250 TL
G324 Balda chloramphenicol 250 TL
G140 Balda naftalin 185 TL
G141 Balda Diyastaz Aktivitesi 65 TL

TOPLAM : 2212 TL
 

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
1,596
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
saolun cevapladığınız için dedemde arıcılık yapıyo
oda şekerlenmeyen baldan şüphelenilmeli diyor
Allah a emanet olun
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt