Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çalışan bayanın peruk kullanması... (1 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir. (Örnek olarak bk. Buhârî, libas 83, 85; Müslim, libas 115. ) Çünkü bu da Allah'ın beğendigi yaratılışı bozma ve karşısındakini aldatmak demektir. Islâm'da bunların her ikisi de yasaktır.

Kullanılan perukun, insan saçından başka bir şeyden olması halinde câiz olacağı söylenmiştir. (Ibn Âbidin VI/373.) Ancak peruku kadının bir başörtüsü gibi kullanması ayrı bir olaydır. Çünkü kadının başını kapatma emri, saçının câzibesiyle ftneye sebep olacağı içindir. Peruk ise bu câzibeyi çoğu zaman eksiltmez, tersine artırır. Bu yüzden bu konunun iyi araştırılması gerekir. Yani kadının insan saçından başka bir şeyden (ipek, yün sentetik elyaf vb.) peruk kullanması câizdir.

Ama başörtüsü yokken, dışarıda bununla gezebilir mi? Bize gezemez gibi görünen bu konu iyi öğrenilmelidir. Çünkü başörtüsünü yasaklayanlara karşı böyle bir çare düşünenler vardır.

Bize göre, insan kılından başka şeylerden peruk takmanın caiz olması, başını örtmek şartıyla olmalıdır. Yani böyle bir peruk takan kadın ayrıca peruğun üzerini de kapatmalıdır.

alıntıdır...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bi konuya dikkat çekilmiş evet bu yazdık larınıza dayanarak peruk takmak tesettüre uygun degil diyebiliriz sanırım ayrıca kişisel fikrim hiç hoş olmuyor benim diplomam yok yani türban yasagı yüzünden okumadım ancak çok kitap okudum ve kendimi geliştirdim ve inşallah hayırlı evlatlar yetiştiricem (illa okiyimbu daha hayırlı bunların istedigi bizim cahil kalmamız diyerek okuyup önce peruk takıp sonra örtüsünü bi açıp bi kapayıp sonra hiç kapatmayıp örtüyü oyuncaga çeviren tanıdıklarım var bunun neresinde hayır.. inşallah bi gün bu yasak kalkarsa inşallah hepimiz okuyalım...inşallah o günler yakındır

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bi konuya dikkat çekilmiş evet bu yazdık larınıza dayanarak peruk takmak tesettüre uygun degil diyebiliriz sanırım ayrıca kişisel fikrim hiç hoş olmuyor benim diplomam yok yani türban yasagı yüzünden okumadım ancak çok kitap okudum ve kendimi geliştirdim ve inşallah hayırlı evlatlar yetiştiricem (illa okiyimbu daha hayırlı bunların istedigi bizim cahil kalmamız diyerek okuyup önce peruk takıp sonra örtüsünü bi açıp bi kapayıp sonra hiç kapatmayıp örtüyü oyuncaga çeviren tanıdıklarım var bunun neresinde hayır.. inşallah bi gün bu yasak kalkarsa inşallah hepimiz okuyalım...inşallah o günler yakındır

selamün aleyküm hanımefendi kardeşim

şu yazdıklarınıza o kadar memnun oldumki, inanın kelimelerle anlatmak mümkün değil...

keşke okumak için başörtülerini feda edenler;
başörtüleri için okullarını feda edebilseler (sizin gibi)

keşke; okul veya işi kendilerine sunulmuş bir imkan sanıp, bu fırsatı kaçırmamak için Allah'ın emrini kenara bırakanlar,

okulun veya işin kendileri için bir imtahan olduğunu idrak edip, Allah'ın emirlerini seçip, gerekiyorsa okulu veya işi bir kenara bıraksalar....Allah için....

bütün bunların üstüne; yine derin bir nefes alıp, NEYSEEE demek ten başka yapacak bi şey yok malesef

aeo.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm;

bu konu bence çok mühim olmasına rağmen, pek rağbet görmedi...!

daha fazla kişi görsün diye tekrar anasayfaya taşımak istedim..

a.e.o.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
En Güzeli Ne Peruk Ne Başka Birşey...islamin Emrini Yerine Getirip Evinde Oturmak Aslinda...bunu Başarabilene Ne Mutlu..inşallah Bende Başaracağim..şuan Imkanim Olsa Derhal Birakacağim Ama Yok.bir Süre Sonra Birakma Imkanim Olcak.inşallah O Güne Kavuşacak Miyim Gerçi Bu Da Meçhul Ama...

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırda Şerde Allahtan Beklenir Bir müslüman helal olan birşeye derhal yönelmelidir bu işi yarın yaparım öbür gün yaparım mantığı yanlıştır. Kimse Yarına Çıkacağını garanti edemez Rabb'ın huzuruna ne götürceğimizde haliyle meçhuldur, Günlük yaptığımız her hareketi bile sevap haline getirebilme şansımız varken haram olan insanın kalbini karartan hareketlerden kaçınmak gerekmektedir, Örneğin Peygamber efendimiz Kişi Tuvalet ihtiyacını gidereceği yere girerken sol ayağıyla girsin çıkarkende sağayağıyla çıksın demiştir bunu sebebi ise kişi ölürken ilk sağ ayağının burkulacağı ve kişinin sağ ayağı üzerine düşeceğini söylemiştir yani girerken sol ayakla girerken ecel gelse insan dış tarafa düşcektir bir başka örnek yemeğe tuzla başlamak ağızdaki tüm kötü bakterileri etkisiz hale getirip daha sağlıkbir şekilde yemek yememizi sağlamaktır yani Sevapla doldurabileceğimiz bir ömrümüzü günlük alışkanlıklarımızı bile sevaba döndürebiliriz Yine REsulullah Namazınızı son namazınızı kılıyormuş gibi kılın buyuruyor sanki ölüm gelecekte birdaha namaz kılamayağız diye düşünerek kılın ölüm bukadar yakınken bir takım nedenlerle peruk takmak yahut iş gereği baş açmak sizce nekadar doğrudur bilmem ama bence çok yanlıştır gün bugündür Allah Tüm ümmeti Muhammedi Sevaplarla dolu bir şekilde o nurdan yarin önünde durmasını nasip eylesin.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a allah razı olsun peygamber efendimiz s.a.s buyurmuştur kadın gibi olan erkek erkek gibi duran kadınlara lanet olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt