Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<<Cafe Forum İslamiyet>> (6 Kullanıcı)

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
cok sağol kardeş öle doydum ki patladım o derece ALLAH razı olsun.........

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a dostlar..ne var ne yok
herşey var

garden_yemekler_002.jpg

aintabsofrasi_yuvarlama.jpg

[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Bu yemeği bukadar özel yapan tadı kadar zahmetli olması sanırım. Uğraştırıcı bir yemek. Yapılacak miktar az değilse tek başına yapması zor. Aslında en zahmetli kısmı " yuvarlama" kısmı. Geri kalanı klasik bir yemek şeklinde. Bu şekilde başka yörelerde de yuvarlanıp hazırlanan yemekler var ama bu çok küçük yapıldığı için biraz uğraştırıcı oluyor. Bazı Antepliler neredeyse mercimek tanesi büyüklüğünde yaptığı gibi bazısı nohut kadar yapıyor. Normal olanı ikisinin ortası, bezelye büyüklüğünde diyebiliriz ya da 5-6 mm çaplı.
[/FONT]

[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Bu yemek özellikle ramazan bayramında yapılır Gaziantep'te. Bayrama 1-2 hafta kalasıya başlayan hazırlıklardan biri de yuvarlamanın yuvarlanmasıdır. Konu komşu biraraya gelir hergün birinin yuvarlaması yapılır. Bu yemek özellikle bir de yemeğe çağrılan özel misafirlere yapılır. Gelin davetleri bunların başında geliyor. Bizim gelin davetimizde bir haftada gittiğimiz 3 evde birden yuvarlama yemiştik. [/FONT]

[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Bu yemekle ilgili son bahsetmek istediğim şeyse bunun bir "çorba" olmadığı. Yoğurtlu olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Antep dışından olanlar bu yemeğe çorba diyebiliyor ki biz bunu kabul etmiyoruz. Çorba biraz daha basit bir yemek olduğu için bu yemeğimizi çorba kategorisine koymuyoruz. Antep'de bol çeşidi olan Yoğurtlu yemekler kategorisi bu yemek için en uygun olanı.[/FONT]

Malzemeler:

• 500 gr. pirinç
  • 300 gr. yağsız, çiğköftelik et
  • 500 gr. kemikli ya da kuşbaşı et
  • 1 bardak nohut
  • 3 bardak süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar su
  • Sıvı yağ
  • nane
  • tuz
  • karabiber

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm Ekreme kardeşim...iyike seni işe almışım negüzel şeyler yapıyorsun öyle...
müşteriler gelmeden şöle kocaman bir tabak yiyim ben..:K

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Arkadaşlar...

Kardeşim bizede sana zahmet iki çay ile bir kaşarlı birde sade simit verirmisin?:B:K

Selam ve baki DUA ile ALLAH a emanet ol

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm ekreme kardeşim...
Aminenur kardeşimin tabiriyle...
maaşına bir milletvekili maaşı kadar artırıyorum:K
Akşam yemeği de çook güzel görünüyor...
ellerine sağlık ...
Allaha emanet ol...:H

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamunaleyküm ekreme kardeşim...
Aminenur kardeşimin tabiriyle...
maaşına bir milletvekili maaşı kadar artırıyorum:K
Akşam yemeği de çook güzel görünüyor...
ellerine sağlık ...
Allaha emanet ol...:H

MAŞALLAH MAŞALLAH KARDEŞİM... MAAŞALRINI ÇALIŞANLARIN BOL BOL VERİN büyük sevap kimseyi zor durumda bırakmayın .. veren el alan elden üstündür ... bu çalışmanızı taktirle karşılıyor... maaşınızı zam yapıyorum inşallah %1000 hadi güle güle harcayın personel müdürü meltem hanım :):H

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
MAŞALLAH MAŞALLAH KARDEŞİM... MAAŞALRINI ÇALIŞANLARIN BOL BOL VERİN büyük sevap kimseyi zor durumda bırakmayın .. veren el alan elden üstündür ... bu çalışmanızı taktirle karşılıyor... maaşınızı zam yapıyorum inşallah %1000 hadi güle güle harcayın personel müdürü meltem hanım :):H

siz beni memnun ettikçe emin olun ben de personeli memnun ederim...dimi ama...efendim takdirlerinizi almakta bizim için bir şereftir...ekreeme kardeşimizi de ayrıca
ödüllendirmek lazım diye düşünüyorum...en iyi çalışan personel ilan edelim ne dersiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt