Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

(ç) Alinti Mi? Hirsizlik Mi? (2 Kullanıcı)

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

mevlam razı olsun.dediğiniz ve tespitiniz doğrudur konu biraz dağıldı.

selam ve baki dua ile hayırlı cumalar kardeşim.

selamünaleyküm..
dile getirdiğiniz konu çok güzel, ama sanki birazcık dağılmış...
vurgulanmak istenilen, emeğe saygı değilmi?...
yazarların ve alıntıların kaynağının belirtilmesi gerektiği durumunun ehemmiyetini tekrardan hatırlattığınız için teşekkür ediyorum..
ALLAHA EMANET OLUNUZ...

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
kısacası diyelim ki nefsimize uymayalım.niyetimiz bellidir.vebal almayalım.emeğe saygı gösterelim.

selam ve baki dua ile saygılarımla.hayırlı cumalar kardeşim.

---fakat güncel konular üstüne açılmış konularda kişinin şahsına ait fikirlerini taşıyan paylaşımlar adına yapılan alıntılardan bahsediliyor.--- Şimdi bu tireler içerisinde ki yazılar sizden alıntı yaptım ki bir sonraki kişi kime cevab yazdığımı bilebilsin. Bırakalım o kişi de araştırmacı olsun fikir sahibinin gerçekte kimin fikrini anlatmak istediğini bulsun veyahut biliyor ise arkadaşım sen kimin fikrini aldın diyebilsin söylemiyor ise oda onun niyetini taşır. Burada niyet önemli diye düşünüyorum. Allah (c.c.) yardımcınız olsun

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum kardesim anlamadigim neden siz beni örnek gösterdiniz ? yani ne demek bu. tabiki de alinti yapan kardeslerimizin de emegi vardir çünkü bilmedigimiz bir konuyu bizlere sunuyorlar.Yalnis mi anladim acaba sizin anlatmak isteginizi.... Baki selam ve dua ile..

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam saygıdeğer kardeşim.

sizle bir alakası yok paylaşım aslında yanlış anlaşıldı ve farklı taraflara kaydı konu.kısacası şunu desek toparlamak için.mümkünse paylaşımlara kaynak gösterelim.yok ise altına alıntı yazalım.

sizi örnek göstermedim.sizin vesileniz ile yapılan yanlışı forum içersinde paylaşım nasıl olmalı diye göstermek istedim.

eyer ki sizi rahatsız etti ise hemen silerim.sadece en son mesaj siz yazınca örnek vermedi nickinizi kullanmış olsum.

selam ve baki dua ile saygılarımla.

Essalamu aleykum kardesim anlamadigim neden siz beni örnek gösterdiniz ? yani ne demek bu. tabiki de alinti yapan kardeslerimizin de emegi vardir çünkü bilmedigimiz bir konuyu bizlere sunuyorlar.Yalnis mi anladim acaba sizin anlatmak isteginizi.... Baki selam ve dua ile..

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
esselamü aleyküm şu konuda haklısınız sahibinden izinsiz yapılan alıntılar yanlış bir şeydir.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; tamam simdi anlasildi konu.önemli degil farketmez zaten herseyi Rabbim (c.c.) en iyi sekilde bilendir.Kimin ne oldugunu da en güzel sekilde bilir bu yeter bana.onun için o yazdiginiz kalabilir önemli degil..Hayirli cumalar insaAllah.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.

minel_ask

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm
kardeş; madem bu konu sizi bu kadar rahatsız ediyor, siz neden bazı konularınızın altına alıntı olduğunu belirtmemişsiniz? konuları kendiniz mi yazıyorsunuz yoksa?

biraz samimiyet...

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam razı olsun kardeşim.aleykümselam.

ben yinede oraları sildim.anlayışınız için teşekkür ederim.

Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; tamam simdi anlasildi konu.önemli degil farketmez zaten herseyi Rabbim (c.c.) en iyi sekilde bilendir.Kimin ne oldugunu da en güzel sekilde bilir bu yeter bana.onun için o yazdiginiz kalabilir önemli degil..Hayirli cumalar insaAllah.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

mevlam razı olsun.

نعىمة;587160' Alıntı:
esselamü aleyküm şu konuda haklısınız sahibinden izinsiz yapılan alıntılar yanlış bir şeydir.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

1.islami bilgiler hadis,ayet ve dini konular zaten alıntı değildir olamazda.

2.altlarına alıntı yazmadıklarım bana aittir.

ayrıca konuyu saptırmayalım.çaba göstermeyelim.konuyu lütfen bir kez daha okuyalım.ben burada kimseye neden alıntı paylaşımlarda bulunuyorsunuz demiyorum.paylaşımlara sahiplenme havasına girip başkasının emeğine saygısızlık yapmayalım vebal almayalım hakka girmeyelim diyorum.

esselamü aleyküm
kardeş; madem bu konu sizi bu kadar rahatsız ediyor, siz neden bazı konularınızın altına alıntı olduğunu belirtmemişsiniz? konuları kendiniz mi yazıyorsunuz yoksa?

biraz samimiyet...

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğin gerçek anlamı alıntı yapmak veyahut fikir çalmak değil araştırıp kaynak göstermektir. (şu zatın şu isimli eserinde vb.) Bu konuda Mekrami-i Ahlak kardeşime katılıyorum sanırım bu konuda hepimiz hemfikiriz. Sadece bir yalnış anlama oldu ilk yazdıklarınızda o kadar çalıntı, es geçmek vs. kelimeler kullandınız ki bu zihnimizi karıştırdı biraz yoksa sadece Emeğe saygı lütfen kaynak belirtelim gibi bir başlık atsaydınız burada 3 sayfa yerine 10 larca sayfalık cevab alırdınız diye düşünüyorum deyip size Hayırlı Cumalar dilerim Allah niyetlerimizi salih amellerde kullanmayı nasip eylesin.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
saygıdeğer kardeşim.

yazdıklarınız doğrudur.fakat zan altında bırakmak yada sui zanda bulunmak istemem.yalnız şunuda belirtmek isterim bir başka sitede bir kardeşimiz tarafından paylaşım yapılmış ve konuyu kendisi yazmış gibi sahiplenmiş bir bakıma bu forumla uyarı ve ikaz niteliğinde de deyinmek istedim.

Emeğin gerçek anlamı alıntı yapmak veyahut fikir çalmak değil araştırıp kaynak göstermektir. (şu zatın şu isimli eserinde vb.) Bu konuda Mekrami-i Ahlak kardeşime katılıyorum sanırım bu konuda hepimiz hemfikiriz. Sadece bir yalnış anlama oldu ilk yazdıklarınızda o kadar çalıntı, es geçmek vs. kelimeler kullandınız ki bu zihnimizi karıştırdı biraz yoksa sadece Emeğe saygı lütfen kaynak belirtelim gibi bir başlık atsaydınız burada 3 sayfa yerine 10 larca sayfalık cevab alırdınız diye düşünüyorum deyip size Hayırlı Cumalar dilerim Allah niyetlerimizi salih amellerde kullanmayı nasip eylesin.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.kalbimizden geçen dilimizden süzülen ALLAH cc rızası için söylenen dualarda çalınır oldu artık pardon alıntı oldu....

şu an bir kardeşimiz sağ olsun siteyi duamızla istila etti.amaç ve gaye tartışılır.şimdi (ç)alıntı yapan kim?hani vebal hak.mevlam islah eylesin....

selam ve dua ile kalın selametle.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Bizler O Kadar Bilgi Sahibi Değiliz Veya Aklimizdan Yazip Sözlerimizi Doğru Diye Anlatamayiz Ama Gördüğüm Bir Yazi Bilgilendirici Ise Kendime Saklamayip Başkalarinla Paylaşmayi Isterim Benim Okuduğumu öğrendiğimi Onlarda Okusunlar öğrensinler Diye Peygamber Efendimiz S.a.s Ne Demiş Veda Hutbesinde Duyanlar Duymayanlara Anlatsin Alinti Yapipta Kendim Yazdim Demedikten Sonra Hirsizlik Kelimesini Yanliş Buluyorum Alinti Olduğunu Herkez Görüyor Biliyor Yani Yalan Söylemiyoruz Bilgiler Paylaşildikça çoğalir Selametle

orkide

Kayıtlı Kullanıcı
Mekarim_i ahlak arkadaşın bize yaptığı uyarı çok güzel ama çalıntı, hırsızlık kelimeleri kulağa hoş gelmiyor..

Belki dikkat etmemek, belki o an gerek duymamak ama çalmak ya da ''aman ne güzel bilgi vermiş diye hayran kitlesi toplamak'' gibi bir niyet olamaz hiçbirimizde kanımca..

Ama alıntı yazarak emeğe saygı göstermek güzel bir davranış..

Neyse konuyu daha fazla uzatmayalım..Dediğim gibi emeğe saygı adına ALINTI yazmamız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt