Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

(ç) Alinti Mi? Hirsizlik Mi? (1 Kullanıcı)

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum.aslında herkese çok tanıdık yabancı değil.gördüğüm kadarı ile paylaşılan konuların çoğu’kopyala,yapıştır.’’

Tamamiyle açık ve net konuşur isek (ç)alıntı,kaynağını,ismini,kime ait olduğunu bildiğimiz yada bilmediğimiz halde belirtmiyor isek ‘’(ç)alıntıdır..

Bizler paylaşıma sunduğumuz konuların altına kime ait olduğunu neden yazmıyoruz?
Bilmiyorsak bile ‘’(ç)alıntı’’ diye neden eklemiyoruz.?
Bizler burada farklı bir kimliye mi bürünüyoruz?

Karşımızdaki insanlar bize hayranlık duysun,şaşsın kalsın,imrensin,övsün,iltifat etsin diye bu vebal altına girip,nefsimize uyup ‘’(ç)alıntı’’ yapıyor ama kime ait olduğunu bilerek ‘’es’’ mi geçiyoruz.

Aman arkadaşlar bu çok ağır bir sorumluluktur.konu hakkında dikkat edelim.yapılan bu iş açıkcası benim mantığıma göre hırsızlığa girer..!

Herkese buradan seslenmek ve şunu belirtmek isterim.ben yada bir başkası amaç faydalı olmak ise niyet halis fikri neyse zikride odur bakış açısıyla yaklaşıyorsa sorun olmaz(şahsi düşüncem)

Ama ‘’emeğe saygı’’ denilince bu zıt ve art niyetli düşünceler ile yapılıyorsa orada durup defalarca düşünelim.

Konu hakkında ziyaretçi misafirlerimizde dahil olmak üzere hassasiyet göstereceklerine eminim.

Selam ve baki dua ile saygılarımla.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamü Aleyküm kardeşim
kendı adıma söylıyım eklemiş olduğum bazı konuların yazarı kim olduğu yazmıyor..yazanlarıda zaten eklıyorum...
pekı kardeşim bundan sonra yazarı belli olmuyan konuların altına ÇALINTIDIR. DİYE YAZARIZ..burdakı ınsanların da art nıyetle yaptığını sanmıyorum.selametle..

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Internette Dolaşirken Duayla Ilgili Bende Kopyala Yapiştir Yapmiştim çok Hoşuma Gittiği Için Paylaşmak Istemiştim Arkadaşlarla Ama Kimin Yazdiği Yazmiyodu çalmiş Mi Oldum Ben Onlari şimdi

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

neden bu yazıyı yazma gereği duydum?

bazı konulara bir kaç sitede rast geldim.ve oraya o konuları taşıyan kardeşlerimiz belliki buralardan bir kaçının ismi buradada mevcut tesadüf olabilir mi olabilir.

ama bu kardeşlerimiz altına kendi nicklerin düşmüşler.yada yazmamışlar.diğer üyelerde kendisine iltifatlar etmiş.ve hiç bozuntuya vermeden karşılık vermiş.

kısacası şudur başkalarına ait olan paylaşımlarda kendimizinmiş gibi gösterilmesi hoş değil.belki bu kardeşlerimiz burada bunu okuyordur da bu huylarından vazgeçerler.

selam ve baki dua ile saygılarımla.

EsSelamü Aleyküm kardeşim
kendı adıma söylıyım eklemiş olduğum bazı konuların yazarı kim olduğu yazmıyor..yazanlarıda zaten eklıyorum...
pekı kardeşim bundan sonra yazarı belli olmuyan konuların altına ÇALINTIDIR. DİYE YAZARIZ..burdakı ınsanların da art nıyetle yazmadıklarını sanmıyorum.selametle..

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
ben bazı forumları geziyorum bakıyorum ve OKUYORUM.benim kardeşlerim için faydalı olanını bulunca evet sizin de dediğiniz gibi KOPYALA YAPIŞTIR yapıyorum.bunu yapmak suç mu tabi değil.herkes ilgi mi gösteriyor,hayranlık mı duyacak?elbetteki hayır.öyle düşünmek belli bir süre sonra bizi uçuruma sürükler.başkalarınında bir şeyler öğrenmesine biz hırsızlık demiyoruz.ama yazarı olunca elbette onu da yazıyoruz.gerisi okuyan vatandaşlarımıza kalmış onların bileceği iş(tabi kendim içinde geçerli bu)faydalı bilgileri paylaşmayı ümid ediyorum.Allah a emanet ol kardeşim.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar sanırım bir sitem yazısı sözüm ona kardeşlerimizedir.sizler üstünüze almayın.

Selamün Aleyküm

Internette Dolaşirken Duayla Ilgili Bende Kopyala Yapiştir Yapmiştim çok Hoşuma Gittiği Için Paylaşmak Istemiştim Arkadaşlarla Ama Kimin Yazdiği Yazmiyodu çalmiş Mi Oldum Ben Onlari şimdi

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
evet kardeşim size katılıyorum.yanlış anlaşılmak istemem.ben kimseyi suçlamıyorum yalnızca benim bir iki konuma dek geldim paylaşım yapan arkadaş bunu kendisininmiş gibi göstermiş.

en azından kaynak belirsiz ise ''alıntı'' yazmakta fayda var.

ben bazı forumları geziyorum bakıyorum ve OKUYORUM.benim kardeşlerim için faydalı olanını bulunca evet sizin de dediğiniz gibi KOPYALA YAPIŞTIR yapıyorum.bunu yapmak suç mu tabi değil.herkes ilgi mi gösteriyor,hayranlık mı duyacak?elbetteki hayır.öyle düşünmek belli bir süre sonra bizi uçuruma sürükler.başkalarınında bir şeyler öğrenmesine biz hırsızlık demiyoruz.ama yazarı olunca elbette onu da yazıyoruz.gerisi okuyan vatandaşlarımıza kalmış onların bileceği iş(tabi kendim içinde geçerli bu)faydalı bilgileri paylaşmayı ümid ediyorum.Allah a emanet ol kardeşim.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

neden bu yazıyı yazma gereği duydum?

bazı konulara bir kaç sitede rast geldim.ve oraya o konuları taşıyan kardeşlerimiz belliki buralardan bir kaçının ismi buradada mevcut tesadüf olabilir mi olabilir.

ama bu kardeşlerimiz altına kendi nicklerin düşmüşler.yada yazmamışlar.diğer üyelerde kendisine iltifatlar etmiş.ve hiç bozuntuya vermeden karşılık vermiş.

kısacası şudur başkalarına ait olan paylaşımlarda kendimizinmiş gibi gösterilmesi hoş değil.belki bu kardeşlerimiz burada bunu okuyordur da bu huylarından vazgeçerler.

bakın bu konular elbettekı başka sıtelerden tasınıyor buraya aklımızdan gelenlerı yazmıyoruz...başka sıtelerde rastlamanızda gayet normal...sonucta ben bır konu açmışsam o konuyu ben yazmadım gırdıgım başka bır siteden aldım o konuyu aldıgım kişide o konuyu başka bır sıteden aldı..malesef ki bu böyle ...ozaman bizler konu falan açmıyalım..madem başkaların konularını çalmış oluyoruz..ozman kımse çalmasın ...

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
bakın tartışma çıkartmayın sizle yada bir başkasıyla bu duruma asla girmek istemiyorum.konularıda çarpıtmayın.ben şahsıma ait paylaşıma yapılmış diyorum siz konuya nerden girip nerelere çekiyorsunuz.

rica ederim anladıysanız uzatmayalım.

selam ve saygılarımla.

bakın bu konular elbettekı başka sıtelerden tasınıyor buraya aklımızdan gelenlerı yazmıyoruz...başka sıtelerde rastlamanızda gayet normal...sonucta ben bır konu açmışsam o konuyu ben yazmadım gırdıgım başka bır siteden aldım o konuyu aldıgım kişide o konuyu başka bır sıteden aldı..malesef ki bu böyle ...ozaman bizler konu falan açmıyalım..madem başkaların konularını çalmış oluyoruz..ozman kımse çalmasın ...

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum.aslında herkese çok tanıdık yabancı değil.gördüğüm kadarı ile paylaşılan konuların çoğu’kopyala,yapıştır.’’

Tamamiyle açık ve net konuşur isek (ç)alıntı,kaynağını,ismini,kime ait olduğunu bildiğimiz yada bilmediğimiz halde belirtmiyor isek ‘’hırsızlık’’tır.

Bizler paylaşıma sunduğumuz konuların altına kime ait olduğunu neden yazmıyoruz?

Karşımızdaki insanlar bize hayranlık duysun,şaşsın kalsın,imrensin,övsün,iltifat etsin diye bu vebal altına girip,nefsimize uyup ‘’(ç)alıntı’’ yapıyor ama kime ait olduğunu bilerek ‘’es’’ mi geçiyoruz.

Aman arkadaşlar bu çok ağır bir sorumluluktur.konu hakkında dikkat edelim.yapılan bu iş açıkcası benim mantığıma göre hırsızlığa girer..!

Herkese buradan seslenmek ve şunu belirtmek isterim.ben yada bir başkası amaç faydalı olmak ise niyet halis fikri neyse zikride odur bakış açısıyla yaklaşıyorsa sorun olmaz(şahsi düşüncem)

Ama ‘’emeğe saygı’’ denilince bu zıt ve art niyetli düşünceler ile yapılıyorsa orada durup defalarca düşünelim.

Konu hakkında ziyaretçi misafirlerimizde dahil olmak üzere hassasiyet göstereceklerine eminim.

Ve aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhü Muhterem..Her kelimeni desteklemekteyim..Allah Hepimizin Muini Olsun.Duayla İnşaAllah..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Bir şey soylemek istiyorum bunun üzerine ; İsim ver zan altında bırakma bu herkez için hayırlıdır inşaAllah..Bu arada şöyle demeli diye de düşünüyorum inşaAllah kardeşlerimiz hakim olmadığı konuları paylaşmaya çalışmazlar ..Buna sıkça rastlıyoruz , bilmediği şey hakkında paylaşımda bulunuluyor daha sonra soru sorulduğunda es geçilyor.buna benzer daha niceleri.SÖZ GÜMÜŞ İSE SÜKUT ALDINDIR.İnşaAllah bunu idrak edebiliriz.!.Allah Hepimizin Muini Olsun.Duayla İnşaAllah..

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
burada üyelik var aratma yaptım ve çıktı fakat paylaşım bulunulmamış daha.beklemekteyim.imalı bir cümle ile ikaz etmeye.yeri ve zamanı gelince inşALLAH.

aslında konuyu dahada dağıtmak istemem ama bu sadece benle kalsa iyi ya diğer paylaşımlar bir çok sitede kıymetli paylaşımlar kaynak belirtilmeden paylaşıma sunulmuş.bilgi olarak iyi güzel faydalı hizmete dahil maşaALLAH.ama art niyetli yaklaşınca sahip olunmak sevdası hoş değil.

selam ve saygılarımla.sizin söylemek istediğiniz cümleyede katılıyorum kardeşim.

hayırlı akşamlar.

Bir şey soylemek istiyorum bunun üzerine ; İsim ver zan altında bırakma bu herkez için hayırlıdır inşaAllah..Bu arada şöyle demeli diye de düşünüyorum inşaAllah kardeşlerimiz hakim olmadığı konuları paylaşmaya çalışmazlar ..Buna sıkça rastlıyoruz , bilmediği şey hakkında paylaşımda bulunuluyor daha sonra soru sorulduğunda es geçilyor.buna benzer daha niceleri.SÖZ GÜMÜŞ İSE SÜKUT ALDINDIR.İnşaAllah bunu idrak edebiliriz.!.Allah Hepimizin Muini Olsun.Duayla İnşaAllah..

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selam ve saygılarımla.

Tamamiyle açık ve net konuşur isek (ç)alıntı,kaynağını,ismini,kime ait olduğunu bildiğimiz yada bilmediğimiz halde belirtmiyor isek ‘’(ç)alıntıdır..

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşlerim;
Allah rızası, içeriği, adını taşıyan ve Hz. Muhammed (s.a.v.) Mustafanın hadislerinin bulunduğu ve öğretici içerikli hiçbir yazının hak sahibi olamaz bize böyle öğretildi. Onu buraya nakleden ellerin içine nakşedilmiş bir ilhamla paylaşmasına vesile kılan yüce Allahtır. Ben buradan çok şey aldım. Kopyaladım ve yahut yapıştırdım. Ben içeriğindeki anlamı içime kopyaladıysam ne mutlu o yazıyı burada paylaşıma sunana. Selametle kalın.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

o kadar güzel ve samimi bir açıklama ile dile getirmişsin ki.tabiki benim sorunum yada dile getirmek istediğim konu bu değil.

sizin bahsettiğinizde bir hizmettir.biliyorsunuz vesile olmak.ne mutlu bize.fakat güncel konular üstüne açılmış konularda kişinin şahsına ait fikirlerini taşıyan paylaşımlar adına yapılan alıntılardan bahsediliyor.

Selamun Aleyküm kardeşlerim;
Allah rızası, içeriği, adını taşıyan ve Hz. Muhammed (s.a.v.) Mustafanın hadislerinin bulunduğu ve öğretici içerikli hiçbir yazının hak sahibi olamaz bize böyle öğretildi. Onu buraya nakleden ellerin içine nakşedilmiş bir ilhamla paylaşmasına vesile kılan yüce Allahtır. Ben buradan çok şey aldım. Kopyaladım ve yahut yapıştırdım. Ben içeriğindeki anlamı içime kopyaladıysam ne mutlu o yazıyı burada paylaşıma sunana. Selametle kalın.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı

Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; ben verdigim konularin yazarlarini arastiriyorum tabi bazen de bulamadigim da oluyor ama alinti yazmaya dikkat diyorum Allah'in izni ile.Ama sizin bu yazdiginizdan, bu bölümüne biraz dikkat ettim.Sümme Hasa kardesim.benim en son isteyecegim konulardan birisi de budur.hiç bir kimse yazdiklarima hayranlik duysun diye alinti yazisini ya da yazarini yazmamayi düsünmedim.. Bu büyük bir vebaldir.Rabbim'e siginirim kardeslerimin veballerini almaktan..Kainatin efendisine emanet olun.Baki selam ve dua ile.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm..
dile getirdiğiniz konu çok güzel, ama sanki birazcık dağılmış...
vurgulanmak istenilen, emeğe saygı değilmi?...
yazarların ve alıntıların kaynağının belirtilmesi gerektiği durumunun ehemmiyetini tekrardan hatırlattığınız için teşekkür ediyorum..
ALLAHA EMANET OLUNUZ...

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
---fakat güncel konular üstüne açılmış konularda kişinin şahsına ait fikirlerini taşıyan paylaşımlar adına yapılan alıntılardan bahsediliyor.--- Şimdi bu tireler içerisinde ki yazılar sizden alıntı yaptım ki bir sonraki kişi kime cevab yazdığımı bilebilsin. Bırakalım o kişi de araştırmacı olsun fikir sahibinin gerçekte kimin fikrini anlatmak istediğini bulsun veyahut biliyor ise arkadaşım sen kimin fikrini aldın diyebilsin söylemiyor ise oda onun niyetini taşır. Burada niyet önemli diye düşünüyorum. Allah (c.c.) yardımcınız olsun

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam razı olsun kardeşim.

aleykümselam.

anlattığınız şuurda olmak asıl gerçek olandır.

bende,bizlerde sizin dediğiniz gibi bu gibi vebalden mevlamıza sığınırız.

;587117' Alıntı:

Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; ben verdigim konularin yazarlarini arastiriyorum tabi bazen de bulamadigim da oluyor ama alinti yazmaya dikkat diyorum Allah'in izni ile.Ama sizin bu yazdiginizdan, bu bölümüne biraz dikkat ettim.Sümme Hasa kardesim.benim en son isteyecegim konulardan birisi de budur.hiç bir kimse yazdiklarima hayranlik duysun diye alinti yazisini ya da yazarini yazmamayi düsünmedim.. Bu büyük bir vebaldir.Rabbim'e siginirim kardeslerimin veballerini almaktan..Kainatin efendisine emanet olun.Baki selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt