Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! BUZDA YÜRÜRKEN DİKKAT!!! (5 Kullanıcı)

omerislam

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)B)Buzda Yürürken DikkatB)B)B)

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte düşme sonucu meydana gelen kırık-çıkık vakalarında artış yaşanırken, kaygan zeminde yapılan yürüyüşlerde gösterilecek dikkatin, bu sorunun önüne geçebileceği bildirildi.

Aydınlar, kaygan zeminde düşen kişilerde genellikle yere ilk temas eden el, bilek, omuz ve kalçalarda kırıklar oluşabildiğine dikkati çekerek, bu tarz yaralanmalardan kaçınmak için vatandaşların, topuksuz, altı lastik ve yere tutunabilen ayakkabılar kullanmalarının yararlı olacağını vurguladı.

İnsanların, karlı zeminden kaçmak için buzlu zemine basmayı tercih ettiklerini ifade eden Aydınlar, şunları söyledi:

‘’Halbuki buzlu zemin daha tehlikeli. Kaygan zeminde yürürken, ellerin ceplerde olmamasının herhangi bir düşme halinde tutunma açısından faydası var. Yaşlı insanlarda kemikler daha zayıf olduğu için herhangi bir düşme sonucunda yaralanmalar daha fazla olabiliyor. Bunun için yaşlıların mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması, çıktıklarında da karlı ve buzlu zeminlerde çok dikkatli yürümeleri gerekiyor.'’B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
RE: !!! BUZDA YÜRÜRKEN DİKKAT!!!

s.a
çok haklısın kardeşim allah'a şükür ben bu sene yere düşmedim.bizim bir tanıdık buzda düşüp beyin kanamasından ölünce düşmemeye daha dikkat etmeye başladım.aslında ben düşerkende çok gülüyorum biri düşüncede gülüyorum güzel bir şey değil ama çok komik oluyo napiyim elimde değil.ama yinede düşmemeye dikkat edelim.aeo;)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun,ewet çoook dikkatli olmalıyız ben geçen yıl buz da bi düştüm sağ el bileğim paramparça oldu ve eskisi gibi de diil ertık elim.gerekirse yolunuzu uzatın tehlikeli yolda yürümeyin.tabi tedbir almamıza rağmen de olan kazalar Allahın takdiri.bi sınav iy değerlendirelim inşallah.Allaha emanet olalım.dua ile..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Zamanında düşe kalka çok yürüdüm helede okul zamanındayken:D:D:D bir türlü kaymayan ayakkabı bulamamıştım ki,, en markaları bile kayıyordu sadece olan kola, ayağa oluyordu birde Hastane postane masrafları derken bu kış pek kar görmedik... anlıycanız bu yıl düşe kalka işe gitmedik:D:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ÖMER KARDEŞİM HAKLISIN VALLA SABAH İŞE GELİRKEN KENDİMİ BUZ PİSTİNDE HİSSETTİM.:D:D:D KAYDIM KAYDIM SONRA ELİMİN ÜSTÜNE BİR DÜŞTÜM.NEYE UĞRADIĞIMI ŞARŞIRDIM.KALKINCADA GÜLMEYE BAŞLADIM.ETRAFTAN GÖRENLER KESİN DELİ DEMİŞLERDİR.:D:D

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ÖMER KARDEŞİM HAKLISIN VALLA SABAH İŞE GELİRKEN KENDİMİ BUZ PİSTİNDE HİSSETTİM.:D:D:D KAYDIM KAYDIM SONRA ELİMİN ÜSTÜNE BİR DÜŞTÜM.NEYE UĞRADIĞIMI ŞARŞIRDIM.KALKINCADA GÜLMEYE BAŞLADIM.ETRAFTAN GÖRENLER KESİN DELİ DEMİŞLERDİR.:D:D

GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞ DESENE KARİYER YAMULDU KARİZMA ÇİZİLDİ:D:D:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

yok aşka mecnun kardeşim gülünce kariyeride karizmayıda kurtardım.ağlasaydım çizilirdi herhalde

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
yok aşka mecnun kardeşim gülünce kariyeride karizmayıda kurtardım.ağlasaydım çizilirdi herhalde

iyi iyi maşAllah ne güzel bende öyle olmamıştı ama bir düştüm karizma çizildi :(:(:( soluğu hastanede aldım

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. AMAN KARDEŞLERİM DİKKAT EDİN DÜŞMEK GİBİSİ YOK KIŞIN.. DÜŞENLEREDE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.. B)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR KARDA BUZDA YÜRÜRKEN KAUÇUK TABANLI AYAKKBI ALIN KAYMAYI BIRAZ DA OLSUN ENGELLER. B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt