Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyüklerimize bir sorum var inşallah bana yardım edersiniz (1 Kullanıcı)

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm CAN KIRIKLARI kardeşimiz...

Rabbimiz , İnsanları ve Cinleri KULLUK etmeleri için yaratmış.
Efendimiz hem insanlara hem de cinlere peygamber olarak gönderilmiş.
Onlarda da biz insanlarda olduğu gibi '' İlahi Emre '' itaat edenler de var , etmeyenler de.

Cinler de bizim gibi yaratılmış canlılar ; yiyor , içiyor , yaşıyorlar.
Ve Yaratanlarının izni olmaksızın tek bir adım dahi atamazlar.

Hz.İbrahim a.s kıssasını hatırlayalım hemen.

Melekler , Hz.İbrahim'e '' Allah Celle Celalüh' ten yardım iste ki seni kurtarsın '' dediklerinde '' Dost ile dost arasına girmeyin . Rabbim hakkımda ne dilediyse o olur. Eğer hâlas ederse lütfundandır , şükrederim . Nemrudun ateşi ile yakarsa da benim kusurumdandır , sabrederim. '' buyurmuştur.
O ki ateşe giderken bile Yalnız Rabbine sığınmıştır.

Bizler de Rabbimizin yarattığı her şeyden yine O'na sığınacağız.
O bizlere esenlik dilerse kim engel olabilir , O bize sıkıntı dilerse kim mani olabilir ?

Size naçizane önerim aşağıda belirtilen tesbihleri bol bol çekin.

'' Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka ''

( Tamam olan kelimelerine tutunup , bütün yarattıklarının şerrinden Allah Celle Celalühe sığınırım. )

'' Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim."

( Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah'adır. Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. İhtiyaçları gideren ve zararları yok eden yalnız yüce ve güçlü olan Allah'tır. )

'' Hasbinallahi ve nimel vekil ve nimel Mevla ve nimen nasîr ''

( Allah bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır )

En güzel ilaç sabırla , namazla , Kur'anla Allah Celle Celalühten yardım istemektir.
Rabbim imdadınıza yetişsin kardeşimiz.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Gevher kardeşim ben doktora gitsem bile ameliyata giderken doktora hiç sığınmam. Yardım Allahdandır sebepleri ve yardımcıları o tayin eder

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim, ben mi yanlış gördüm acaba, sizin bu sabah üye adınız yasaklı üye olarak gözüküyordu?

Sevgili Gevher kardeşim ben doktora gitsem bile ameliyata giderken doktora hiç sığınmam. Yardım Allahdandır sebepleri ve yardımcıları o tayin eder

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam bugün 15 itibarı ile yasağım bitmişti kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt