Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bütün Sitedeki Kardeşlerimizin Katilmasini Rica Ediyorum (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
"Eğer Allah Cenneti bana verse, sensiz girmem" demek.
"Falan adamla Cennete bile girmem" demek.
"Falan kimse kıble olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek.
Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak.
"Ramazan bitti artık namazı rafa koydum" demek.
Alim kıyafetine bürünüp yüksek bir yere çıkarak alay tariki ile konuşma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek.
Boşanma hakkında : "Ben talak malak bilmem" demek.
"Hırıstiyanlık Yahudilikten daha hayırlıdır" demek.
Yakını ölen kimsenin. "Ey Allahım! Biz şimdi ne yapacağız sen niçin böyle yaptın" diyerek sitemde bulunmak.
Meşru bir sebep olmadığı halde bir kimse için "Şu adamın kanı helaldir ve mübahtır" demek.
"Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek.
Yabancı bir kadına bakıpta : "Güzele bakmak sevaptır" demek.
Ahiretten bahseden kimseye . "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek. Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek.

antiocheiaaslan

Kayıtlı Kullanıcı
elinize sağlık .allah insanlara güzel konuşmayı nasip etsin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
antiocheiaaslan;elinize sağlık .allah insanlara güzel konuşmayı nasip etsin

amin inşaallah hepimize

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
YAZILI VE GÖRSEL BASINDA BİRÇOK DEFA KARŞILAŞTIGIM VE HİÇ HOŞUMA GİTMEYEN BİR KELİME VAR SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
...:gulegule.YARATICI BİR İNSAN
..:gulegule...YARATICILIĞINI KONUŞTURDU
..:gulegule...DAHA YARATICI OLMAK
...:gulegule...YARATTIĞI ESERLER
.......YARATICI BİR ZEKA

HAFİZE ANNECİM
Okulda derste çok fazla geçiyor bu sözler,
gecen haftalarda ''ingilizcede creative : yaratıcılık'' kelimesi geçti. insanoğlu için kullanıldı bu kelime.
hocamıza dedim hocam böyle söylemeyin YARATICILIK RABBİMİZE HAS,
insanoğlu sadece elinde olanı kullanarak bu haldedir yani üreticidir,
iyi yönde kullanandır, dedim
Tabiki de haklısın öyle ama biz de burda bunun zıttını söylemiyoruz dedi
ama bu şekilde lanse ediliyor dedim,
baktıgınız zaman cumleye bu anlam cıkıyor,
YARATMAK, YOKTAN VAR ETMEKTİR HOCAM dedim,
biz böyle birşeye gücümüz yetmez yetmiyor biliyorsunuz dedim,
gereken acıklamayı yaptım ve de konu kapandı.
ama hocamız unutup bu şekilde kullanıyor bazen ve ben hep aynı acıklamayı yapıyorum. hocam de hiç bir zaman kesmedi sözümü,
ben birşey anlatırken bırakır dersi beni dinler hep. hem burası bir ÜNİVERSİTE .
temiz niyetli olunca insan, sözünü de dinletiyor saygınlıkta kazanıyor.
hocam der ki ayse sohbetine doyum olmuyor :a11:
gerçekten de o sırada konuşmamla insanları ordan alıp baska diyarları düşündürüyorum sanki :) kendileri diyorlar :) RABBİM İZİN VERİYOR Kİ BUNLARI YAŞIYORUZ
PAYLAŞMAK İSTEDİM ANNECİM :)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Hafize ablacıgım.paylasımınız gercekten cok guzel.Allah razı olsun.boylece soylemememız gereken sozlerın farkında olduk.farkında olmadan bazı sozler konusulabılıyor.daha dıkkatlı olacagım ınsallah ve daha dıkkatlı oldurtacagım.

aliye kardesımız de ''şirk ıceren sozlere ornekler ''baslıgı altında bır konu acmıs.alıye

kardesımız de toparlamıs bu sozleri.haberınız olsun ıstedım.

Selametle...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
HAFİZE ANNECİM
Okulda derste çok fazla geçiyor bu sözler,
gecen haftalarda ''ingilizcede creative : yaratıcılık'' kelimesi geçti. insanoğlu için kullanıldı bu kelime.
hocamıza dedim hocam böyle söylemeyin YARATICILIK RABBİMİZE HAS,
insanoğlu sadece elinde olanı kullanarak bu haldedir yani üreticidir,
iyi yönde kullanandır, dedim
Tabiki de haklısın öyle ama biz de burda bunun zıttını söylemiyoruz dedi
ama bu şekilde lanse ediliyor dedim,
baktıgınız zaman cumleye bu anlam cıkıyor,
YARATMAK, YOKTAN VAR ETMEKTİR HOCAM dedim,
biz böyle birşeye gücümüz yetmez yetmiyor biliyorsunuz dedim,
gereken acıklamayı yaptım ve de konu kapandı.
ama hocamız unutup bu şekilde kullanıyor bazen ve ben hep aynı acıklamayı yapıyorum. hocam de hiç bir zaman kesmedi sözümü,
ben birşey anlatırken bırakır dersi beni dinler hep. hem burası bir ÜNİVERSİTE .
temiz niyetli olunca insan, sözünü de dinletiyor saygınlıkta kazanıyor.
hocam der ki ayse sohbetine doyum olmuyor :a11:
gerçekten de o sırada konuşmamla insanları ordan alıp baska diyarları düşündürüyorum sanki :) kendileri diyorlar :) RABBİM İZİN VERİYOR Kİ BUNLARI YAŞIYORUZ
PAYLAŞMAK İSTEDİM ANNECİM :)

Canım benim ne kadar güzel bir anlatımın varki karşındaki de dinlemeyi biliyor evet bazen benim eşimde senin için yaratırım kelimesini çok kullanıyor her defasında uyarıyorum yaratmak Allaha mahsustur diye ama bazen çok doğlamış gibi her yede söyleniyor öpüyorum seni a.e.o

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Hafize ablacıgım.paylasımınız gercekten cok guzel.Allah razı olsun.boylece soylemememız gereken sozlerın farkında olduk.farkında olmadan bazı sozler konusulabılıyor.daha dıkkatlı olacagım ınsallah ve daha dıkkatlı oldurtacagım.

aliye kardesımız de ''şirk ıceren sozlere ornekler ''baslıgı altında bır konu acmıs.alıye

kardesımız de toparlamıs bu sozleri.haberınız olsun ıstedım.

Selametle...

olsun farketmez hepimiz hayırlı ne ise onu yapmaya çalışıyoruz

ahmetsecer

Kayıtlı Kullanıcı
Yanlış kullanılan sözcükler ile ilgili

Yanlış kullanılan sözcükler ile ilgili

Bu konuyu açmanız çok faydalı, çünkü insan her söylediği sözden sorumludur. Bu konu çok detaylı anlatılabili, sadece kısaca değinebileceğim ve yanlış yapılan birkaç hareketi de söyleyeceğim.

1. Türbelere gidip bez bağlamak, şeker dağıtmak, oradaki insanlara şeker dağıtıp türbedeki ölmüş kişiden medet ummak ve ona dua okumak kesinlikle çok yanlıştır.Müminlerin sadece Allah'tan yardım ve medet ummaları gerekir. Bir insan evinde oturup duasını Allah'a eder, türbe ziyareti çok yanlış bir inanıştır.

2. Allah ile ilgili saygıya uygun olmayan ifadeleri okurken bile çok rahatsız oldum, bunları hiçbir şekilde dile getirmemek gerekir. Bir kişi saygıya uygun olmayan bir ifade kullanırsa hemen o kişiyi susturmak eğer susmuyorsa kalkıp gitmek gerekir. Kuranda kalkılması ile ilgili ayet vardır.

3. Bu yazdığım çok önemli, forumlarda inş. şeklinde yapılan kısaltmanın hiçbir şekilde yapılmaması gerekir, bu kelimenin doğrusu inşaAllah'dır ve bu şekilde yazılmalıdır. Allah dilerse anlamındadır ve kısaltılması uygun değildir. MaşaAllah kelimesi de bu şekilde yazılmalıdır.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
3. Bu yazdığım çok önemli, forumlarda inş. şeklinde yapılan kısaltmanın hiçbir şekilde yapılmaması gerekir, bu kelimenin doğrusu inşaAllah'dır ve bu şekilde yazılmalıdır. ALLAH dilerse anlamındadır ve kısaltılması uygun değildir. MaşaAllah kelimesi de bu şekilde yazılmalıdır.

inşaallah bunada dikkat ederiz bunu bende yapıyorum a.e.o

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti demek.Yabancı bir kadına bakıpta Güzele bakmak sevaptı demek. - Ahiretten bahseden kimseye Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı? demek. Günah işleyen bir kimseye Tövbe edenildiğinde Ben ne yaptımda tövbe edeyim demek

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
bnde minik oğlumdan için rabbim boş vaktinde özene bezene yaratmış derdim bundan sonra demiycem
yanlış oldunu burda duydum artı yıllar öncede çok büyük bi söz ederdim 2 oğlum vardı bana üçüncüyüde yap belki kızın olur derlerdi bnde
çok çocuğa karşı birisiyim belki bana çok kızıcaksınız ama cahillik diyelim benimkisine üçüncüyü yap dediklerinde allahın oğlu gelse kimse bana üçüncüyü yaptıramaz derdim ne kadar büyük ve yanlış konuşmuşum rabbim beni affetsin şimdi 4 tane çocuğum var 3 erkek 1 kız allahım herkesle beraber bizlere bağışlasın yavrularımızı HAFİZE ABLACIM böyle bi konuya parmak bastığın ve bizlere faydalı olduğun için yürekten teşekkür ediyorum sana rabbim razı olsun dualarımdasın ablacım

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bnde minik oğlumdan için rabbim boş vaktinde özene bezene yaratmış derdim bundan sonra demiycem
yanlış oldunu burda duydum artı yıllar öncede çok büyük bi söz ederdim 2 oğlum vardı bana üçüncüyüde yap belki kızın olur derlerdi bnde
çok çocuğa karşı birisiyim belki bana çok kızıcaksınız ama cahillik diyelim benimkisine üçüncüyü yap dediklerinde allahın oğlu gelse kimse bana üçüncüyü yaptıramaz derdim ne kadar büyük ve yanlış konuşmuşum rabbim beni affetsin şimdi 4 tane çocuğum var 3 erkek 1 kız allahım herkesle beraber bizlere bağışlasın yavrularımızı HAFİZE ABLACIM böyle bi konuya parmak bastığın ve bizlere faydalı olduğun için yürekten teşekkür ediyorum sana rabbim razı olsun dualarımdasın ablacım

3. bırak 4. cüyüde yapmışsın :a21: gerçekten bazen çok saçma sözler çıkıyor dilimizden dikkat edelim Allah yavrularınıza hepimizin yavrularınada uzun ömürler versin onlar çok tatlı
ne kadar büyük olurlarsa olsunlar bizim gözümüzde daha çocuk Allah acılarını göstermesin inşaallah dua ile kal :a18:

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hafize annemiz
ALLAH Celle Celalühü razı olsun çok önemli bir konu açmışsınız.
Konuyu takip edicem inşALLAH.
:H

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
iş arkadaşlarımdan biri kpss olayı olduğunda anlar sürekli yatıp kalkıyorlar ya sürekli bu nedenle onlara uyuyunca vahiy gelmiştir.
ya da niyetliyim dediğimde biz de iyi niyetliyiz....gibi cümleler sarf ediyorlar.allahım kalplarini ve kalplerimizi genişletsin.selamlar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
iş arkadaşlarımdan biri kpss olayı olduğunda anlar sürekli yatıp kalkıyorlar ya sürekli bu nedenle onlara uyuyunca vahiy gelmiştir.
ya da niyetliyim dediğimde biz de iyi niyetliyiz....gibi cümleler sarf ediyorlar.allahım kalplarini ve kalplerimizi genişletsin.selamlar

ay ne kadar üzücü

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Resulullah kelimesinin kullanılması ile ilgili hatalar var.

mesela kimileri Resul u kibriya diyor ya

böyle bir ahmaklık olmaz Resulullah la kibiri yanyana getirmek yanlıştır.

Kibir yanlızca Allaha mahsustur.

Resul u kibriya denilmez yanlıştır. büyük resul manasında demek istiyorlar ama söylenmesi hatalı bir sözdür.

birde Allah Resulundan bahsederken

peyvasızca sadece "resul" ne demiş gibi söylemler ediyorlar.

Sahebeler Ona Resulullah diye hitap ediyorlardı hem kelime olarak Allahla yan yana bir hitap doğru olandır.

Resulullah tır.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
3. Bu yazdığım çok önemli, forumlarda inş. şeklinde yapılan kısaltmanın hiçbir şekilde yapılmaması gerekir, bu kelimenin doğrusu inşaAllah'dır ve bu şekilde yazılmalıdır. ALLAH dilerse anlamındadır ve kısaltılması uygun değildir. MaşaAllah kelimesi de bu şekilde yazılmalıdır.

inşaallah bunada dikkat ederiz bunu bende yapıyorum a.e.o
selamun aleykum
Bilgilendidiğiniz için çok sağolasın hafize annemiz.
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun.
Hayırlı Bayramlar.

karanlik34

Kayıtlı Kullanıcı
konuyu okuyunca yazma gereği duydum ..ben bir iş için vefk yazdım yazdığımın ertesi gün olumlu haber geldi inanarak yazdım ama Rabbim rahmetini esirgemedi hemen gerçekleşti dilediğim olay .. ama birisiyle konuşurken mevzu açıldı bende bahsettim ve dedim ki ben yaptım hatta çoğul konuştum benim sayemde oldu dedim bu çoğul başkalarını da içeriyor .ama ben o anlamda dememiştim Allah C.C taktir etti oldu ama ağzımdan benim sayemde kelimesi çıktı ya ders almam gerekiyormuş 2gün içinde olay terse döndü pozitifken negatif oldu ben ders aldım elbet büyük konuşmamak lazım ya insanoğlu bu böbürlenme ben yaptım ben ettim ben kazandım dememeli Allah,ım taktir ettiyse olur zaten ama çok kızdım kendime pişmanım ALLAHIM affetsin beni ben aciz bir kulum ama nefis Rabbimle benim arama girecek kadar zalim .beni utandırdı boynumu büktü el açıp birşeyler istemeye utanıyorum nerdeyse ben bildiğim halde böyle boş cümleler sarfediyorsam bu densizliği yapıyorsam dahasını siz düşünün nice islami açıdan zayıf kardeşlerimiz var ne çok laflar ediyorlar ama biz biliyoruz ona rağmen yeniliyoruz nefsimize paylaşmak istedim hepinizle lütfen büyük konuşmayalım şuan soluk almamız bile Rabbimin izniyle biz sağlıklı yaşadığımız için değil keşke hep farkında olsak

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık ALLAH razı oLsun çok önemLi bir konu payLaşmışsınız RABBİM yanLış şeylere uyup söylemekten bizLeri korusun inşaALLAH amin ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt