"Eğer Allah Cenneti bana verse, sensiz girmem" demek.
"Falan adamla Cennete bile girmem" demek.
"Falan kimse kıble olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek.
Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak.
"Ramazan bitti artık namazı rafa koydum" demek.
Alim kıyafetine bürünüp yüksek bir yere çıkarak alay tariki ile konuşma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek.
Boşanma hakkında : "Ben talak malak bilmem" demek.
"Hırıstiyanlık Yahudilikten daha hayırlıdır" demek.
Yakını ölen kimsenin. "Ey Allahım! Biz şimdi ne yapacağız sen niçin böyle yaptın" diyerek sitemde bulunmak.
Meşru bir sebep olmadığı halde bir kimse için "Şu adamın kanı helaldir ve mübahtır" demek.
"Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek.
Yabancı bir kadına bakıpta : "Güzele bakmak sevaptır" demek.
Ahiretten bahseden kimseye . "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek. Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek.
"Falan adamla Cennete bile girmem" demek.
"Falan kimse kıble olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek.
Hırıstiyan veya Yahudi, yahut başka din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak.
"Ramazan bitti artık namazı rafa koydum" demek.
Alim kıyafetine bürünüp yüksek bir yere çıkarak alay tariki ile konuşma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek.
Boşanma hakkında : "Ben talak malak bilmem" demek.
"Hırıstiyanlık Yahudilikten daha hayırlıdır" demek.
Yakını ölen kimsenin. "Ey Allahım! Biz şimdi ne yapacağız sen niçin böyle yaptın" diyerek sitemde bulunmak.
Meşru bir sebep olmadığı halde bir kimse için "Şu adamın kanı helaldir ve mübahtır" demek.
"Allahü Teâlâ falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek.
Yabancı bir kadına bakıpta : "Güzele bakmak sevaptır" demek.
Ahiretten bahseden kimseye . "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mı?" demek. Günah işleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiğinde "Ben ne yaptımda tövbe edeyim" demek.