Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bütün Sitedeki Kardeşlerimizin Katilmasini Rica Ediyorum (2 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
BÜTÜN SİTEDEKİ KARDEŞLERİMİZİN KATILMASINI RİCA EDİYORUM

SİTEMİZDE BULUNAN DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZ.ÖNCELİKLE SİZLERE BİR ÖNERİDE BULUNMAK İSTİYORUM.BU ÖNERİYLE ALAKALI SİZLERİNDE DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM.
TEKLİFİM ŞU;GÜNÜMÜZDE YAŞANAN,YANLIŞ İNANIŞLAR,HATALI SÖZLER,TEHLİKELİ FIKRALAR,İNSANLARIN VERMİŞ OLDUĞU TEHLİKELİ FETVALAR VE BENZERİ AKLIMIZA GELEN BİZLERİ [FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]İMANIMIZDAN---- BİLE EDEBİLECEK GÜNCEL OLAYLARI SİTEMİZİN BU BÖLÜMÜNDE TOPARLASAK VE BU ÇALIŞMAMIZ BİZLERE IŞIK TUTMUŞ OLACAK BU YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARI SON HALİNİ ALMADAN DEĞERLİ HOCALARIMIZA DA KONTROL ETTİRİP.GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR YAKINLARIMIZA TANIDIKLARIMIZA ULAŞTIRSAK.NASIL OLUR SİZLERİNDE DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM. UMARIM BÖYLE BİR ÇALIŞMAYI SİZLERDE DESTEKLERSİNİZ. AYRICA BU ÇALIŞMANIN HEPİMİZE FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM EL ELE VERİRSEK BAŞARAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOKTUR ALLAHIN İZNİYLE.

[/FONT]

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜNALEYKÜM

ÖNCE BEN BAŞLIYORUM

"Allah yazdıysa bozsun" sözü Allah'ın irade sıfatına terstir. Allah'ın iradesi (dilediği) değişmez ve ezelde ne dilemişse o gerçekleşecektir. Ancak bu bizim dua etmemize gerek olmadığı anlamına gelmez, çünkü biz Allah'ın ezelde ne dilediğini bilmiyoruz. Bu nedenle bizim için dua kapısı ve kabul olma ümidi herzaman açıktır.
Allah bizlere doğru itikat üzere ölmeyi nasip etsin....

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm hafize anne.güzel ve faydalı bir çalışma olacağa benziyor.çok farklı başlıklar altında konular açılıyor,içeriği okunmadan kopyalayıp yapıştırılıyor ama ne ifade ettiği neyi nasıl anlattığı meçhul.daha sonra isyana varan yakarışlar cümleler forumların içersinde kardeşlerimiz tarafından kullanılıyor.en çok hatamız bence,sence,kanımca,gibi yorumlardan yanlış bilgilendirmeler ortaya çıkıyor.daha sonra en büyük yanlış dinimiz adına uydurulan sinsi zehirli fıkralar.

bir çok kardeşimiz paylaşımda bulunmuş.fıkranın içinde peygamber ve diğer peygemberlerimizin adı geçiyor alay ediliyor ama farkında değiller.birde ALLAH razı olsun beni güldürdün sende gül diye sayfalarca mesaj yazılıyor.

kısa keser ve sözün özüne dönersek uçuruma götüren paylaşımlar ve ettiğimiz sözlerin hatırlanması ve vurgulanması faydalı olacaktır.

selam ve dua ile kalın selametle.

'Kader utansın', 'Burası Allah’ın unuttuğu yer', 'Seninle cennete bile girmem', 'Allah gelse, seni elimden alamaz! ', 'Fala inanma, falsız da kalma', 'Yalansız iş mi var? ', 'Kur’an çarpsın! ', 'Kahpe felek! ', 'Kahrolsun şeriat! ', 'Âhirete gidip gelen mi var? ' bu sözlerden sadece birkaçı.

evla

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yukarıda (gökte) görüyo
Allahım yaratın bide takip etseydin ya
bana feleğin kastı var
Allahın boş zamanına gelmiş özene bezene yaratmış
Allah bildiği gibi yapsın
bu sözlerden sadece birkaçı çok tehlikeli sözler var

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hayirli Sabahlar Hafize Hanim. Böyle önemli Bir Konuya Değindiğiniz Ve Bilerek Yada Bilmeyerek Yaptiğimiz Yanlişlari Farketmek Ve Düzeltmek Adina Böyle Bir çalişmaya öncülük Ettiğiniz Için Allah Razi Olsun. Faydali Olacağini Umuyorum.
Genel Bir Bakiş Açisiyla Düşüncem Odurki Türk Toplumu Olarak Taklidi Bir Iman Ve Kulluk Içindeyiz. Bu Taklit Anlayişi Içinde Bazi Hal , Hareket Ve Sözlerin Sonunun Ne Olacağini Malesef Farkedemiyoruz.
Açmiş Olduğunuz Formun Bu Yönde Yararli Olacağina Inaniyorum
Selam Ve Dua Ile Yaradan'a Emanet Olun......

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abla bende toplumsall olarak kanayan yaramız olan şarkılarda Rabbimizin adının geçmesinden bahsetmek istiyorum..
Allah'u zül-Celal vel_Kemal Hazretleri herşeyin en güzeline en temizine layık RAbbimiz kendini nasıl övüyorsa öyledir lakın bizim onu övecek kelimemiz gücümüz yoktur..
gümümüzdeki şarkıları ele alırsak yarı çıplak kadınların, erkeklerin dillerinde Rabbimize sitem isyan dolu şarkılar gençliğin dilinde...
Rabbimiz muhafaza eylesin inşaallah...
örnek verirsek eğer..
emel sayın Yarabbi feryadımı artık duysan diyorum...(haşa)

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Hafize Annem Allah Razi Olsun Böyle Bir Paylaşimin Için şimdiden Yararini Gördüm Bile Allah Diğer Kardeşlerimizede Göstersin Farkinda Olmadan Bende Söylüyodum Ama Bundan Sonra Daha Dikkatliolurum Demicem Bundan Sonra Söylemicem çok Teşşekür Ederim...

ALLAH BELANI VERSİN..:(VE NİCE BUNA BENZEYEN SÖZ MALESEFKİ İNSANLARIN AĞZINDA.SELAM VE DUA İLE KALIN HAYIRLI GÜNLER

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hafize her kes anne demiş benimde ablamsın:)
hafize ablacım bende bazı cümleler eklemek istiyorum
"kader utansın
Allah baba
sen cennete gideceksin bize ordan dua et
Allah ayırmasın"
aklıma bu kadar geldi:(
ama inanki çok söylenen sözler var
insan küfür ediyorki bu Allah c.c. yarattığı ağızdan o pis sözcükleri çıkarıyorlar nasıl vicdanınız el veriyor.hem yemek yiyorsunuz o ağzınızla hemde kötü kötü sözler söylüyrsunuz.dikkat edelim Allahın izniyle..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Günümüzde çokca kullanilan (ve yanlis olan) bir cümle "Allah-in gücüne gitmesin...", bu söz yanlistir cünkü Allah-a hic birsey zor gelmez, hic birsey gücüne gitmez, bu Allahin "El-Gudrah"(Allah herseye kadirdir) sifatina aykiridir. bir kimse Allah-a birseyin güc gelecegini söylerse veya bununla ilgili süpheye düserse küfre düser islam dininden cikar, tekrar islam dinine girme niyetiyle kelimeisehadet getirmelidir...
Herseyi yoktan var eden Allah elbette hereseye kadirdir, ona hic birsey zor gelmez. ama unutmamaliyizki Allahin kudreti akilda mümkün olan seylere baglidir. mesela bir kisi kalkip derseki "mademki Allah herseye kadir, o zaman kendine bir ortak yaratmaya kadir degilmidir?" verecegimiz cevaba cok cok dikkat etmeliyiz. bu soru tuzak bir sorudur, bu tip sorulara 'evet' olarakda 'hayir' olarakda cevap veremeyiz, cünkü evet dersek Allahin bir ortaginin olabilecegini demis oluruz, buda küfürdür... hayir dersekde sanki Allahin kadir olmadigi birsey varmis gibi konusmus oluruz, buda küfürdür. bu soruya 'Allahin ortaginin olmasi aklida mümkün degildir cünkü bu Allahin EL-VAHDENIYYEH (Allah tektir, ortagi yoktur) sifatina aykiridir' deriz...

eger sorulan soruda Allahin sifatlarina aykirilik varsa anlayinki sorunun sorulus sekli yanlis ve vereceginiz cevaba cok dikkat edin!!
Allah bizleri tüm hatalardan korusun...

Allaha emanet olun..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
Birşey dikkatimi çekti size bahsetmek istedim
biryerden alışveriş yapıyoruz kasiyer BEREKET VERSİN diyor??
kim bereket vesin..?
Rabbimizin o güzel adını anmak çok mu zor geliyor acaba..
selam ve dua ile kalın inşaallah

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM...ANACIM ÇOK GÜZEL Bİ KONU AÇMIŞSIN...ALLAH(C.C) RAZI OLSUN...MALİSEF KANAYAN O KADAR ÇOK YARAMIZ VARKİ...BENİMDE HİÇ HOŞUMA GİTMEYEN CÜMLELERDEN BİRİSİ:
HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR
İnsanlar genelde toplumu etkileyen hata yaptıklarında olayın içiden kurtulmak için her koyun kendi bacağından asılır diyerek kurtulmaya çalışır. Doğru her koyun kendi bacağından asılır fakat asıldığı yerden de çevreyi kokutur ve zamanla çürüyerek çevreye mikrop yayar. İnsan sadece kendi ile yükümlü değildir sorumlulukları vardır hele mümin için bu sorumluluklar daha da önemlidir bir müslüman din kardeşini uyarmakla yükümlüdür. İnsanlar yaptığı hatalardan çabuçak Allah`a(c.c) dönmeli ve tövbe etmelidir. Samimi olan insan için tövbe temizlenmek demektir. Derler ya hani bir delinin bin köye zararı vardır. Fesat insanın yaptığı kötülükten çevresindeki herkes etkilenir ve en çok da çocuklar etkilenir. zaten günümüzde din çocuklara ne kadar öğretiliyor ki Allah'ın(c.c) emirleri ile alakası olmayan insanlar tarafından uydurulmus islam adı altında bir takım saçma şeylerle genç beyinler yıkanıyor bu da islamı hıristiyanlaştırmanın bir çabasıdır. İşe yarıyord a toplumları bu sayede sakatlaştıryorlar ve sonra sakat yeri kaldırmak için yalan vaatlerde bulunuyorlar bizde bu sakat toplumun bir parçasıyız. Mikroplar her tarafımızı kaplıyor ve biz bu bataklıkta batıyoruz. Tek kurtuluşumuz Allah`a(c.c) dönmek.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
YAZILI VE GÖRSEL BASINDA BİRÇOK DEFA KARŞILAŞTIGIM VE HİÇ HOŞUMA GİTMEYEN BİR KELİME VAR SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
...:gulegule.YARATICI BİR İNSAN
..:gulegule...YARATICILIĞINI KONUŞTURDU
..:gulegule...DAHA YARATICI OLMAK
...:gulegule...YARATTIĞI ESERLER
.......YARATICI BİR ZEKA

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM...ANACIM ÇOK GÜZEL Bİ KONU AÇMIŞSIN...ALLAH(C.C) RAZI OLSUN...MALİSEF KANAYAN O KADAR ÇOK YARAMIZ VARKİ...BENİMDE HİÇ HOŞUMA GİTMEYEN CÜMLELERDEN BİRİSİ:
HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR
İnsanlar genelde toplumu etkileyen hata yaptıklarında olayın içiden kurtulmak için her koyun kendi bacağından asılır diyerek kurtulmaya çalışır. Doğru her koyun kendi bacağından asılır fakat asıldığı yerden de çevreyi kokutur ve zamanla çürüyerek çevreye mikrop yayar. İnsan sadece kendi ile yükümlü değildir sorumlulukları vardır hele mümin için bu sorumluluklar daha da önemlidir bir müslüman din kardeşini uyarmakla yükümlüdür. İnsanlar yaptığı hatalardan çabuçak Allah`a(c.c) dönmeli ve tövbe etmelidir. Samimi olan insan için tövbe temizlenmek demektir. Derler ya hani bir delinin bin köye zararı vardır. Fesat insanın yaptığı kötülükten çevresindeki herkes etkilenir ve en çok da çocuklar etkilenir. zaten günümüzde din çocuklara ne kadar öğretiliyor ki Allah'ın(c.c) emirleri ile alakası olmayan insanlar tarafından uydurulmus islam adı altında bir takım saçma şeylerle genç beyinler yıkanıyor bu da islamı hıristiyanlaştırmanın bir çabasıdır. İşe yarıyord a toplumları bu sayede sakatlaştıryorlar ve sonra sakat yeri kaldırmak için yalan vaatlerde bulunuyorlar bizde bu sakat toplumun bir parçasıyız. Mikroplar her tarafımızı kaplıyor ve biz bu bataklıkta batıyoruz. Tek kurtuluşumuz Allah`a(c.c) dönmek.....

Aleykümselam çok doğru her koyun kendi bacağından asılmaz ne kadar doğru yazmışsın M.deniz. ben şunu da ekleyeceğim belki her koyun kendi bacağından asılır ama koyuncuk kendi kendini asamaz herhalde bacağından birilerinin ona yardım etmesi lazım değil mi demekki diğer koyunlar da mesul. izleyen de asan da asılmasına müsaade eden de asıldıktan sonra kokmasını bekleyen de...:H

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
İstiklal Marşı

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder-varsa-taşım,
Her cerihamdan, ilâhî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerret gibi yerden naşım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl
Mehmet Akif ERSOY

evla

Kayıtlı Kullanıcı
ilgiyle okudum hepsi birbirinden aydınlatıcı a.e.o

halıkın kölesi

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim küfür içlerimize girmişken bir yerlerden başlamak iyi fikir kardeşimiz isabetli karar vermiş.geçmişe dönersek ;mekkeli müşriklerde tek ilha inanıyorlardı bunu herkes biliyor.ama hataları atalarından kalma inanış şekillerine tabi olmalarıydı .günümü
z T.C.gibi.YANİ ALLAHIN KANUNLARINA TABİ OLMAYAN CEHENNEME ODUN OLDU .işin özü şu .Tevhitkavramını bilmeyen mutlak hüsrandadır.hizbu tağut yoldaşları şeytanın askerleridir.yani dini öğrenmemiş toplumda butür şirk vari sözler çıkıyor.çare dini eğitim,

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Annem Gene çok Güzel Bir Konu Açmişsin Allah Razi Olsun şimdi Gençsin Yaşlaninca Kapan şimdi Gençsin Yaşlaninca Namaz Kil Gençtir Canim Bir Iki Kadeh Içsin Gençtir Ona Yakişir Bence En Tehlikeli Sözler Bunlar Sanki Gençler ölmüyor Gençliğin Zeminine Bu şekilde Dinamit Koyuyorlar

s.sahara

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle bir öneride bulunduğunuz için Allah razı olsun.
Mesela farkında olmadan birşeyi yaptığımızda ben yaptım ben ettim sanki onu yapan bizmişiz gibi bize yaptıran kim?ALLAHU TEALA yaptırıyor demek yok.Hastalanırız ,doktor ilaç verdi iyileştim ilaç ve doktoru sebep olarak değilde kurtarıcı olarak görmemiz bu tur kelimeler sürekli söylenen kelimeler.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...
bende özellikle tv dizilerinde yeralan tuhaf karakterlere verilen dini isimlerden rahatsız oluyorum...ki bu isimler günümüzde yeterince dalga konusu olmaktadır..

Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah ın 99 isminden biridir.

Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur ân-ı Kerim in isimlerinden biridir.

Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah ın 99 isminden biridir.

şaban, ramazan........kısacası liste uzunn..

yukarıdaki isimlerin ortak özellikleri baz alındığında nasıl bir tablo ile karşılaşıyoruz acaba????

yoksa herşey gayet normal de ben paranoyakmıyım?:H
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Turgay45

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hafize kardeşim. Tam bu konu üzerinde yazı hazırlıyordum ki, Konu başlığını açmışsınız. Birini yazayım. Allah Razı Olsun.

Baykuş kimin evinde öterse o haneye ya bela gelir, ya da ölüm.

İslam inancından herhangi bir nesnede veya canlıda uğur ve uğursuzluk kabul etmek doğru değildir.Nitekim Ebu Hureyre'den rivayet edilen bir hadisle Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurmuştur.

"Baykuş ötmesinde şer (kötülük) yoktur. Herhangi bir şeyde uğursuzluk da yoktur" Sahih-i Müslim ve Tercemesi, c.7 s.87

Çünkü Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
"Aranızda ölümü takdir eden (keyfiyetini, zamanını, mekanını ve ömrün müddetini tayin eden) biziz. Ve biz önüne geçilebileceklerden değiliz" Vakı Suresi, Ayet:60

Yazdığım Kaynak
Yaşayan Hurafeler - Kemalettin ERDİL

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt