Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUNLARI BİLİYORMUYDUK...(ÜSTAD BEDİÜZZAMAN R.A) (1 Kullanıcı)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BUNLARI BİLİYORMUYDUK...(ÜSTAD BEDİÜZZAMAN R.A)

serkan25 yazdı:
dinci yazdı:
SA KARDEŞİM CENABI MEVLAM SENDEN RAZI OLSUN SAİDİ NURSİ HAZRETLERİ HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORDUM AYDINLATTIĞIN İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN HAKKINI HELALET

B)B)B)ALEYKÜM SELAMB)B)B)
HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM HAKKIMIZ YOKTUR... VARSADA HELAL OLSUN...SANA ŞİMDİLİK TAVSİYE EDEBİLECEGİM BİR KİTAP VAR GENÇLİK REHBERİ İSTERSEN BULABİLİRSİN ...
YARDIMCI OLABİLİRİM...ŞAYET ARZU EDERSEN BEN SANA GÖNDEREYİM ADRESİNİ BİLDİRİRSEN BEN SANA ULAŞTIRIRIM ALLAH(CC) İZNİ İLE..
HAKKINI HELAL ET..
SELAMÜN ALEYKÜM...
SA SERKAN KARDEŞ AYIN ONALTISINDA KIZ KARDEŞİM ISTANBULDAN GELECEK ONDAN İSTERİM BURADA ARADIĞIMIZ BİRÇOK KİTABI BULAMIYORUZ AMA BÜYÜK ŞEHİRLERDE OTURAN AKRABALAR TEMİN EDİYORLAR SÖYLEMENİZ BİLE YETERLİ ALLAHA CC EMANET OLUN HA BİDE KİTABIN YAZARINI BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM HAYIRLI AKŞAMLAR

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

dinci yazdı:
serkan25 yazdı:
dinci yazdı:
SA KARDEŞİM CENABI MEVLAM SENDEN RAZI OLSUN SAİDİ NURSİ HAZRETLERİ HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORDUM AYDINLATTIĞIN İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN HAKKINI HELALET

HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM HAKKIMIZ YOKTUR... VARSADA HELAL OLSUN...SANA ŞİMDİLİK TAVSİYE EDEBİLECEGİM BİR KİTAP VAR GENÇLİK REHBERİ İSTERSEN BULABİLİRSİN ...
YARDIMCI OLABİLİRİM...ŞAYET ARZU EDERSEN BEN SANA GÖNDEREYİM ADRESİNİ BİLDİRİRSEN BEN SANA ULAŞTIRIRIM ALLAH(CC) İZNİ İLE..
HAKKINI HELAL ET..
SELAMÜN ALEYKÜM...
SA SERKAN KARDEŞ AYIN ONALTISINDA KIZ KARDEŞİM ISTANBULDAN GELECEK ONDAN İSTERİM BURADA ARADIĞIMIZ BİRÇOK KİTABI BULAMIYORUZ AMA BÜYÜK ŞEHİRLERDE OTURAN AKRABALAR TEMİN EDİYORLAR SÖYLEMENİZ BİLE YETERLİ ALLAHA CC EMANET OLUN HA BİDE KİTABIN YAZARINI BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM HAYIRLI AKŞAMLAR

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM...
ŞİMDİ SANA TAVSİYE ETTİGİM KİTAPLAR KÜLLİYAT ŞEKLİNDE MÜELLİFİ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ(RA) BEN ŞİMDİ SANA BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BANA. ŞİMDİ KARDEŞ SANA TAVSİYE ETTİGİM KİTAPLAR ARTIK SON AHİRZAMANA HİTABEN YAZDIRILMIŞ ESERLERDİR. KUR'ANIN TEFSİRİDİR...Bediüzzaman Said Nursî’nin eserleri üzerinde araştırma yapan herkes, onunla Kur'ân-ı Kerim arasında ihtimam, istimdat ve iktibas cihetlerinden ne kadar güçlü bağların bulunduğunu görecektir. Risâle-i Nur' Kur'ân-ı Kerim üzerine bir ders, bir şerh, çeşitli vesile ve yollarla ondaki meseleleri zihinlere yakınlaştırıcı bir vasıta olarak bu ihtimamın ve önceliklerin bir göstergesidir. bu eserler imanı olmayanı inşallah imana getirir.imanı zayıf olanın imanını kuvvetleştirir. imanı kavi ve taklidi olanın imanını tahkiki yani hakiki yapar. imanı tahkiki olanın imanını genişlendirir. imanı geniş olana bütün nurani kemalat-ı hakikiyenin medarı ve esası olan marifetullahta terakkiyat verir.marifetullahı tanımakta kardeşim her işte ALLAH rızasına en uygun hareket tarzını bilip amel etmektir... işte inanki bu eserler bunlara işarettir...Biiznillah bu eserler insanın yaşantısını o kadar zevkli hal aldırıyorki hayatın anlamı ve zevki ortaya çıkıyor..İnşallah sende bu eserlerle yogrulursun sana dua edecegim kardeşim... beni sakın yalnış anlama hakkını helal et... ERZURUMLU KARDEŞİN Serkan.
S.A

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

serkan25 yazdı:
dinci yazdı:
serkan25 yazdı:
dinci yazdı:

HAKKINI HELAL ET..
SELAMÜN ALEYKÜM...

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM...
ŞİMDİ SANA TAVSİYE ETTİGİM KİTAPLAR KÜLLİYAT ŞEKLİNDE MÜELLİFİ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ(RA) BEN ŞİMDİ SANA BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BANA. ŞİMDİ KARDEŞ SANA TAVSİYE ETTİGİM KİTAPLAR ARTIK SON AHİRZAMANA HİTABEN YAZDIRILMIŞ ESERLERDİR. KUR'ANIN TEFSİRİDİR...Bediüzzaman Said Nursî’nin eserleri üzerinde araştırma yapan herkes, onunla Kur'ân-ı Kerim arasında ihtimam, istimdat ve iktibas cihetlerinden ne kadar güçlü bağların bulunduğunu görecektir. Risâle-i Nur' Kur'ân-ı Kerim üzerine bir ders, bir şerh, çeşitli vesile ve yollarla ondaki meseleleri zihinlere yakınlaştırıcı bir vasıta olarak bu ihtimamın ve önceliklerin bir göstergesidir. bu eserler imanı olmayanı inşallah imana getirir.imanı zayıf olanın imanını kuvvetleştirir. imanı kavi ve taklidi olanın imanını tahkiki yani hakiki yapar. imanı tahkiki olanın imanını genişlendirir. imanı geniş olana bütün nurani kemalat-ı hakikiyenin medarı ve esası olan marifetullahta terakkiyat verir.marifetullahı tanımakta kardeşim her işte ALLAH rızasına en uygun hareket tarzını bilip amel etmektir... işte inanki bu eserler bunlara işarettir...Biiznillah bu eserler insanın yaşantısını o kadar zevkli hal aldırıyorki hayatın anlamı ve zevki ortaya çıkıyor..İnşallah sende bu eserlerle yogrulursun sana dua edecegim kardeşim... beni sakın yalnış anlama hakkını helal et... ERZURUMLU KARDEŞİN Serkan. SA KARDEŞİM BİLGİLERİN İÇİN YARDIMLARIN İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN AYRICA MEMLEKETLİ SAYILIRIZ BEDE DOĞUBEYAZITLIYIM ALLAH A CC EMANET OL HAKKINI HELAL ET
S.A

nurcusavas

Kayıtlı Kullanıcı

insan için en mühim ali maksat cenab-ı hakkın muhabbetine mazhar olmasıdır. zaten dünyaya geliş daha doğrusu GÖNDERİLİŞ gayemiz kainatı yaratana iman edip ona ibadet etmek ve o rahmani rahimin esmasını kainat kitabından okuyup ahsen-i takvime terakki etmektir. o kainat kitabını okuyabilmek için o büyük kitabın tefsiri olan kur'an-ı kerimi okumak gerek. bediüzzaman diyorki:kainat mescid-i kebirinde kur'an kainatı okuyor onu dinleyelim onu virdi zeban edelim(devamlı okunansöz) ve hidayetiyle amel edelim.
işte buna binaen kur'an kainat kur'anını okuyor risalei nur küllüyatı ise nasıl kainatı okuduğunu okuyor yani anlatyor yani tefsir ediyor.

nurcusavas

Kayıtlı Kullanıcı

insan için en mühim ali maksat cenab-ı hakkın muhabbetine mazhar olmasıdır. zaten dünyaya geliş daha doğrusu GÖNDERİLİŞ gayemiz kainatı yaratana iman edip ona ibadet etmek ve o rahmani rahimin esmasını kainat kitabından okuyup ahsen-i takvime terakki etmektir. o kainat kitabını okuyabilmek için o büyük kitabın tefsiri olan kur'an-ı kerimi okumak gerek. bediüzzaman diyorki:kainat mescid-i kebirinde kur'an kainatı okuyor onu dinleyelim onu virdi zeban edelim(devamlı okunansöz) ve hidayetiyle amel edelim.
işte buna binaen kur'an kainat kur'anını okuyor risalei nur küllüyatı ise nasıl kainatı okuduğunu okuyor yani anlatyor yani tefsir ediyor.

nurcusavas

Kayıtlı Kullanıcı

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
miyase yazdı:
ESSELAMÜNALEYKÜM
HAK MEVLAM RAZI OLSUN ..
ÜSTADIMIZ O ÖYLE BİR İMANA SAHİPTİKİ RABBİMDEN BAŞKA KİMSEYE VERECEK HESAP VEDE
KORKU YOKTU HAMDOLSUN ..
BİZLERE ÇOK AMA ÇOK MUBAREK BİR ÖRNEK.,O NUN BU İSLAMA SAHİP ÇIKMASINI BİZLER ÖRNEK ALARAK DEVAM ETMELİYİZ,,OKUDĞUMUZ GİBİ ÜSTADIMIZ HİÇ BİRŞEKİLDE VEDE HİÇBİR ZAMAN DİNİNDEN TAVİZ VERMEMİŞTİR..
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH,Ü TEALA ONDAN VEDE ONUN GİBİ MÜBAREKLERDEN RAZI OLSUN..AMİN
VEDE O NUN İZİNDEN GİDİYORUZ İNŞALLAH ,,AMA SADECE KURUCUSU VE TEK OLAN ÜSTADIMIZIN PEŞİNDEN İNŞALLAH,,B)

EVET ÜSTADIMIZ BAKIYOR KİM VAR BENİM SÖZÜMDE ...!
BEN ONCA ACIYI KİMLER İÇİN ÇEKTİM DİYE...!
SİZCE ÜSTADIMIZIN ARKASINDAMIYIZ O NUN BU BAKIŞINA BAŞIMIZI KALDIRIP BAKACAK İMANA SAHİPMİYİZ ...:(
İNŞALLAH ....AMİN
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...AMİN

S.A.KARDEŞİM.ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN.RABBİM KABUL EDERSE ÜSTADIN YOLUNDAN GİTMEK İÇİN NİYETLİYİM.ŞAKİRD OLMA ŞEREFİNE KAVUŞURUM İNŞAALLAH.ÜSTADI VE RİSALELERİ TANIDIM HAYATIM BAMBAŞKA OLDU.İNŞAALLAH DAHA DA DOĞRUYA DOĞRU GÖTÜRECEK BU YOL.A.E.O.

VEALEYKÜMSELAM,,
ABLACIM ACİZANE BİRŞEYLER YAZMAYA ÇALIŞTIK ..!
RABBİM CÜMLEMİZDEN VEDE O NUN YOLUNDAN GİTMEK İÇİN ÇABA GÖSTERENLERDEN RAZI OLSUN..
SİZDE EN GÜZELE EMANET OLUN..
DUA İLE..B)

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a allah sizden razı olsun. ben bu siteye üye oldukdan sonra tanıdım büyük üstad bediüzzaman r.a. bunları bilmiyordum. elinizde başka yazılar varsa bizimle paylaşırmısınız?a.e.o.

paladin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH C.C. RAZI OLSUN..

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
deren75 yazdı:
S.A. ALLAH RAZI OLSUN pek çoğunu bilmiyodum doğrusu öğrendim selam ve dua ile.

S.A.DERENCİM.HELE KÜLLİYATI OKUSAN,NASIL BİR DERYA.BAMBAŞKA OLUYOR İNSANIN NAMAZI,ZİKİRİ,FİKİRİ.A.E.O.

a.s.abla külliyat bizim evde varmış ben bihaberdim.nasıl oluyor bu böyle dersen bir kardeşimiz vardı okulu bitiripte öğretmenliğe başlayıca kitaplarının çoğunu yanında taşıyamadığı için emaneten bize bırakmıştı ve okuyup kullanabileceğimizi söyledi kitaplar kolilerin içinde öylece duruyordu bir ara düzeltirken baktımki içinde ayetler onları ayırıp küçük bir kitaplığımız var oraya yerleştirdim (KÜLLİYATmış )okumak için karıştırdım biraz ama dil bana biraz ağır geldi ve hangisinden başlayacağımı bilemedim ama serkan kardeşin söylediği gençlik rehberini bugün itibariyle okumaya baslayacağım bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğim.inşallah o deryaya dalıp bu gafletten kurtulup bambaşka bir insan olurum oluruz.selam ve dua ile.

FinTer

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.nurasya.com

Bu hakikatlerin pek çoğunu biliyor ve okumuştuk. Ancak böyle bir araya getirilmesi çok güzel bir hizmet olmuş. Allah hazırlayanlardan ve buraya taşıyan kardeşimizden razı olsun.B)

NURmc

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. serkan kardeş Allah razı olsun Cenab-ı hak nur talebesi olmamızı nasıp etsin zira üstad talebeliği dostluktan ve kardeşlikten daha üstün tutuyor "siz bana nesebi kardeşimden daha yakınsınız ..." diyor

o kadar zor birşey mi acaba talebe olmak?

talebeliğin şartı şu ki; nurları kendi malı gibi sahiplenecek namazı tadil-i erkanla kılıp hergün 10-15 dk nurlarla meşgul olmak

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Babası Sofi Mirzanın yabancı tarlalardan geçerken hayvanların ağzını o tarlaların mahsulünü yememeleri için bağladığını...
Annesi Nuriye Hanımın Onu abdestsiz emzirmediğini...

S.ALEYKÜM ABİ ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİLGİLERİ PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..İNŞAALLAH BİZLER DE TALEBESİ OLABİLİRİZ BÖYLE BİR ÜSTADIN..ÇOK ÇİLELER ÇEKİLDİ,İŞKENCELER,ZEHİRLEMELER VE BU YÜCE MÜCADELEDEN AYIRMAK İÇİN TÜRLÜ TÜRLÜ ÇİRKİNLİKLER..AMA O YILMADI VE ALLAHA TEVEKKÜL ETTİ..İNŞAALLAH ŞİMDİ HİZMET ALDI BAŞINI GİDİYOR..ÜSTADIMIZIN NE DERECE HAKLI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ..BİZLERE DÜŞEN SADECE BU ESERLERİ OKUMAK VE BİLMEYENLERE,DUYMAYANLARA ANLATMAK..RABBİM BU UĞURDA HEPİMİZE ÜSTADIN DAVA AŞKINDAN NASİB ETSİN..NE OLURSA OLSUN,NE DERLERSE DESİNLER YILMAYACAĞIZ,YILDIRAMAYACAKLAR İNŞAALLAH..S.ALEYKÜM GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN..

RiSaLei-NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.powereglence.com
Selamun aleykum Allah razı olsun hatırlattığınız için bilgiler için teşekkürler Cenab ı Hakka Emanet olunuz
selam ve duayle

FinTer

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.nurasya.com
Bediüzzaman, asrın en büyük müceddidir.
Onu anlamak ve getirdiği çözümleri uygulamak tüm insanlığa faydalı olacaktır.
Yeter ki onu anlayalaım...
Allah razı olsun kardeşim...

meryem-hanne

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun elbette bilmediğimiz çokmuş
zatı muhteremi tanıma noktasında Secdede bir ömür Bediüzzamanın kulluğu kulluğuTimaş yayınları tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt