Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUNLARI BİLİYORMUYDUK...(ÜSTAD BEDİÜZZAMAN R.A) (1 Kullanıcı)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİ

BUNLARI ...

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin 1876 yılında Nurs köyünde doğduğunu...
Annesinin adının Nuriye Hanım,Babasının adının Mirza Efendi olduğunu...
Küçüklüğünden beri haksızlığa tahammül edemediğini,kendisinin başarısını çekemeyen medrese arkadaşlarının Ona saldırmaları karşısında cesaretle karşı koyduğunu...
O zaman ki medreseler arasında cesaretli,yiğit,gözünü budaktan sakınmayan olarak nam saldığını...
Babası Sofi Mirzanın yabancı tarlalardan geçerken hayvanların ağzını o tarlaların mahsulünü yememeleri için bağladığını...
Annesi Nuriye Hanımın Onu abdestsiz emzirmediğini...
Medresede bir gece Hocalarının büyük talebelere,Bediüzzamanın da içinde bulunduğu bir grubu göstererek “Bunlardan biri dini yeniden canlandıracak ama hangisi olduğunu bilmiyorum” dediğini...
Çok küçük yaşlardan itibaren zekat,sadaka almadığını ve minnet altına girmediğini...
Bir gece rüyasında Efendimizi gördüğünü ve Efendimizin ona “Kuran-ı çağa göre açıkla ve insanlara anlat” dediğini...
Medrese kurallarına göre 20 senede ancak bitebilen kitapları 3 ayda bitirebildiğini...
Abisinin Molla Abdullah,onu 80 kitaptan imtihan ettiğini ve aldığı cevaplar karşısında kardeşi Molla Said’e talebe olduğunu...
Medrese hocasının kendisi için “Zeka ile hafızanın bir insanda bu kadar aşırı bir şekilde toplanması çok nadirdir” dediğini...
Siirt alimleriyle yaptığı münazarada onların hepsini mağlup ettiğini ve sonra “Said-i Meşhur” yani Meşhur Said dendiğini...
Yediği yemeğin taneciklerini yardımlaşmayı sevdikleri ve Cumhuriyetçi oldukları için karıncalara verdiğini...
13 yaşında iken o yörenin en zalimi olan Mustafa Paşayı yaptığı haksızlıklardan vazgeçirmeye ve namaz kılmaya çağırdığını...
Mustafa Paşa kendi alimleriyle bir münazara yapıp onları yenerse bunu kabul edeceğini söylemesi üzerine yapılan münazarada Bediüzzamanın galip ayrıldığını...
Mardin’den kendisini götüren askerlere namaz vakti geldiğinde kelepçelerin çözülmesini istediğinde bu isteği kabul edilmeyince “Bismillah” deyip kelepçeleri çözdüğünü... Bunu nasıl yaptığını soranlara da “Bu namazın kerametidir” dediğini...
23 yaşındayken Bitlis valisi Ömer Paşanın konağında 2 sene kalan Bediüzzamanın Valinin 6 kızına bakmayacak kadar kuvvetli bir imana sahip olduğunu...
Matematiğe dair bir kitap yazdığını ve 27.dereceden denklem çözümleri yapabildiğini...
Bu sıralarda üstün dehasından dolayı “Bediüzzaman” yani Zamanın eşsizi lakabını aldığını...
Bediüzzamanın ezberlediği 80-90 kitabı 3 ayda bir defa ezberden tekrar ettiğini...
Devrin Padişahı Abdülhamit’e Doğuda üniversite açılması için teklif verdiğini...
İngiliz Avam Kamarasında onların elindeki Kuran-ı alarak yenebiliriz denmesi üzerine “Kur’anın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu ben Dünyaya göstereceğim ve isbat edeceğim” dediği bu sırada 18 yaşında olduğunu...
1907’de İstanbul’da kaldığı otelin kapısına “Burada her suale cevap verilir ama sual sorulmaz” yazdırdığını...
Kendisini çekemeyenlerin Ona deli damgası vurmak için gönderdikleri doktorun “Eğer Bediüzzamanda zerre kadar delilik varsa,Dünyada akıllı insan yoktur” dediğini...
Yahudilerin İstanbul temsilcisi Karosso ile görüştüğünü ve Karosso’nun konuşmayı yarıda keserek “Eğer yanında biraz daha kalırsam beni de müslüman edecekti” dediğini...
Tiflis’te karşılaştığı Rus polisine o anda çok kötü durumda olan Müslümanların Dünyaya hakim olacağını söylediğini...
1915’li yıllarda Doğuda Ruslara karşı talebeleriyle savaştığını,Rusların Bediüzzaman ve talebelerini görünce “Keçe külahlılar geliyor” diye kaçıştıklarını...
İstanbul Kağıthane semtinde 2 arkadaşıyla yaptığı kayık gezintisinde çevrede yüzlerce bayan olmasına rağmen bir kez olsun bakmadığını ve sebebini soranlara “Lüzumsuz, geçici zevklerin akıbeti elemler, teessüfler olmasından,istemiyorum” dediğini...
1922 yılında Ankara’ya geldiğini ve Millet Meclisinin kendisini resmi tören ile karşıladığını...
Ankara’da Mustafa Kemal ile görüştüğünü...
Mecliste yaptığı konuşmadan sonra 60 milletvekilinin Namaza başladığını...
Gençliğinde 10 sene kaldığı İstanbul’da bir defa olsun kadına bakmadığını...
Talebelerinin anlattığına göre her gece mutlaka Teheccüde kalktığını ve her gece 4-5 saat dua ettiğini...
1926 yılında başlayan ve 25 sene süren çileli hayatın Risale-i Nuru telif etmesi ile bereketlendiğini...
Barla’da kaldığı 8.5 sene zarfında Risale-i Nurun dörtte üçünü telif ettiğini...
Üstadımızın ilk yazdığı Risale “Haşir Risalesi” denilen 10.Söz olduğunu... İçinde üçyüz kadar mucizenin ve bir o kadar da ismin geçtiği Peygamberimizin mucizelerini anlatan 19.Mektub’u telif ederken Üstadımızın yanında hiçbir kitap olmadığını ve bu özelliğin tüm Risaleler yazılırken de geçerli olduğunu...
Zamanın Ankara Valisi Nevzat Tandoğa’nın sarığını çıkarması ve şapka takmasını istemesi üzerine eliyle boynunu göstererek “Bu sarık bu başla beraber çıkar” dediğini...
Üstadımızın 19 defa din düşmanları tarafından zehirlendiğini ve bir defasında çok şiddetli bir zehir etkisi ile 1 hafta aç ve susuz ve halsiz bir şekilde hastalandığını fakat bu durumda iken bile bir defa dahi bile namazını terk etmediğini...
Üstadımızın Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Hayatın zevkini ve lezzetini isterseniz,hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz” dediğini...
Üstadımıza leke sürmek isteyenler bir sarhoşa Said’in hizmetçisi buradan bir rakı aldı diye yazıp imzalatmak istediklerini fakat sarhoş adamın “Tövbeler olsun bu yalanı kim imza eder” dediğini...
Üstadımızın hapishanede kaldığı zaman beraberinde en azılı katillerin ve canilerin bile namaza başladıklarını...
Kendisini defalarca hapseden ve defalarca zehirleyip eza ve cefa veren insanlara hakkını helal edecek kadar alicenap olduğunu...
Üstadımızın Mektubat’da “Rıza-i küfür,küfür olduğu gibi,zulme rıza da zulümdür” dediğini...
Günde 1.5 – 2 saat uyuduğunu ve gece ibadet ettiğini...
Üstad hazretlerinin “Tembellik,hastalık,yorgunluk ve havalecilik nefsin desisesidir” dediğini ve bu huyları hiç sevmediğini...
Üstad Hazretleri “Evlatlarım,Risale-i Nur dinsizlerin,komünistlerin,masonların belini kırmıştır. Risale-i Nur daima galiptir. Katiyyen merak etmeyiniz. Yeterki siz Risale-i Nur’a sadık kalın” dediğini...
Üstadımızın Risale-i Nuru ilk telifi zamanında “Eğer mümkün olsaydı,Risale-i Nur’un bir sayfasının yazılması için 10 altın verecektim” dediğini...
Bir gün Üstadımız Barla’dan geçerken “Bu zamanda neye ihtiyaç varsa Risale-i Nurda mutlaka ona cevap bulacaktır” dediğini...
Nur üstadımızın “Biz Risale-i Nur okuyarak iman tazeliyoruz” dediğini...
Üstadımızın odasında karyolanın yanın da 4 metre uzunluğunda 1 metre eninde dua şeceresi olduğunu ve her gece onlara dua ettiğini...
Üstad Hazretlerinin Emir dağına 3 km kalsa bile namaz vakti gelince arabayı durdurup hemen evvel vaktinde namazı eda ettiğini....
Üstada Hazretlerinin “Risale-i Nuru evrad makamında okuyabilirsiniz” dediğini...
Üstad Hazretlerinin “İhtiyaç duyduğumda 200 bazen 400 ayet-i kerime imdadıma geliyor” dediğini...
İki rekat teheccüd ve dua namazlarını kar-kış demeden asla terk etmediğini...
Üstad hazretlerinin Mektubat adlı eserinde “Mevcudiyetimizin hamisi olan İslamiyet’ten elini gevşetme; dört el ile sarıl,yoksa mahvolursun” dediğini...
Nurlu üstadımızın “İslamın tek bir hakikatı için binler başım olsa fedaya hazırım” dediğini...
23 Mart 1960 Çarşamba günü,İslam Dünyasında bin ayda daha hayırlı olan Kadir gecesinin idrak edildiği gece,Bediüzzamanın Urfa’da İpek Palas Oteli’nin 27 numaralı odasında Rahmeti Rahmana kavuştuğunu...

Biliyor muydunuz ?

İslamiyet’e adanmış,her türlü eziyet ve zulüm altında imanın izzeti ile yaşanmış 83 yıllık bir ömrün sonu... Bir otel odasında... Evsiz barksız... Geriye dünya namına hiçbir varlık ve mal bırakmadan... Rahat yüzü görmeden... Ama her an Allah(CC) ile Resulullah (SAV) ile ve onların sevdikleri ile birlikte...
İman hizmeti yolunda her türlü hapis,sürgün ve işkencelere katlanarak karanlığı dağıtan Bediüzzaman Said Nursi bizlere yüreğimizi ısıtan bir müjde bırakıp gitti:

“ÜMİTVAR OLUNUZ.ŞU İSTİKBAL İNKİLABATI İÇİNDE EN YÜKSEK GÜR SADA,İSLAMIN SADASI OLACAKTIR...”
“İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN”

Allah hepimizi O’nun has şakirdlerinden eylesin. Ve ahirette şefaatini nasip eylesin...

AMİN...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: BUNLARI BİLİYORMUYDUK...(ÜSTAD BEDİÜZZAMAN R.A)

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BİLİYORUM VE BİLMENİN SORUMLULUK OLDUĞUNU DA BİLİYORUM.SADECE BİZ RİSALE OKUMAKLA YETİNMEMELİ,BİLMEYENLERE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞMALIYIZ.NE DEDİ ÜSTAD:ZAMAN İMAN KURTARMA ZAMANIDIR.A.E.O.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.AMİN ECMAİN DİYORUZ BU GÜZEL DUANIZA.ALLAH CC RAZI OLSUN.B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)ALEYKÜM SELAMB)B)B)
ABLAM HAKLISIN BU ZAMANIN CİHADI İMAN KURTARMAK. NEFSİ ISLAH ETMEK VEDE HİZMET ETMEK...B)B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN pek çoğunu bilmiyodum doğrusu öğrendim selam ve dua ile.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM..

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

RÜYADA PEYGAMBER EFENDİMİZİ GÖRMESİ

Daha çok küçük yaşlardan itibaren Peygamberimizi rüyalarında gören genç Said, bir gece rüyasında kıyametin koptuğunu görmüştü. Bu esnada Efendimizi ziyaret etmeyi arzu eder. Aleyhissalatü Vesselam Efendimizi nasıl ziyaret edebileceğini düşünürken, gidip sırat köprüsünün başında beklemek hatırına gelir. Bütün insanların oraya geleceğini düşünür. Peygamberimizde oradan geçerken ziyaret edip, ellerini öperim düşüncesiyle oraya gider. Köprünün başına da beklerken, bütün peygamberlerle görüşür ve onların ellerini öper ve dualarını alır. Nihayet son Peygamber HZ: Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın ellerine kapanır ve iki cihan serverinden ilim ister . Bu talep üzerine Efendimiz buyuru ki:

“Benim ümmetimden sual sormamak şartıyla, sana Kur’an ilmi verilecektir. “

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

deren75 yazdı:
S.A. ALLAH RAZI OLSUN pek çoğunu bilmiyodum doğrusu öğrendim selam ve dua ile.

S.A.DERENCİM.HELE KÜLLİYATI OKUSAN,NASIL BİR DERYA.BAMBAŞKA OLUYOR İNSANIN NAMAZI,ZİKİRİ,FİKİRİ.A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK,SELAMETLE

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR

İnsanın yaradılış gayesi ALLAH’ı bilmek ve ona gereği gibi ibadet etmektir. Ubudiyet varlığın en önemli sebebidir. Zira ilk yaratılan insan bir peygamberdir. Ancak Hz. Adem’den sonra insanlar ALLAH’ı unutmuşlar sapıklığa düşmüşlerdir. Beşerin mabudunu unutmaması, hayatını hakka teslimiyet içinde geçirmesinin hatırlatılmaması gibi sebeplerle belirli aralıklarla peygamberler gönderilmiştir. Evet ALLAH’ı anlatma vazifesi en mukaddes ve değerli vazifesidir. Zira ALLAH’ın en sevgili kulu Hz. Muhammed (S.A.V ) de bir peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) beşeri hak ve hakikate çağırmak için görevlendirilen en son peygamberdir. Onun gelmesiyle Arap yarımadasındaki karanlık yerini aydınlığa bırakmış, kin, nefret ve hasedin yerini huzur, saadet ve muhabbet almıştır. Kâinatın Efendisinin varlığından dolayı yaşadığı döneme Asr-ı Saadet dönemi denmiştir. Peki Hz. Muhammed (S.A.V) vefat ettikten sonra durum ne olacaktır. İşte bu sorunun cevabını bizzat Efendimiz veriyor “ Ümmetimden bir cemaat kıyamete kadar hak için cihada devam edecektir. Onlara muhalefet edip düşmanlık edenlerde onlara bir zarar veremeyecektir.” Ebu Davut’ta yer alan bir hadisi şerifte “ her yüz senede dini yenilemek maksadıyla bir müceddit gelecektir. “ diye haber verilmektedir. Demek ki peygamber gelmese de değişen zamana göre aslına uygun olarak dini yeniden yorumlayan ve meydana gelen yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracak mücedditler belli aralıklarla gelecektir.

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN BUNLARIN SONUNCUSUDUR... SELAMÜN ALEYKÜM..B)B)B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ''AMİN'' İNŞAALLAH...ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK... ALLAH C.C. MUVAFFAK ETSİN BU YOLDA İNŞAALLAH...S.A....

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM...ALLAH (CC) ÜSTAD HAZRETLERİNDEN EBEDEN RAZI VE HOŞNUT OLSUN İNŞAALLAH...ONUN ŞEFAATİNİ BİZLERDEN EKSİT ETMESİN.ONUN ŞEFAATİNE BİZLERİ LAYIK EYLESİN İNŞAALLAH....OKURKEN ÇOK BÜYÜK HAZ ALDIM...AYRICA BUNU BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN RAHMAN (CC) SENDEN RAZI OLSUN...TEKRAR TEKRAR OKUNMASI GEREKEN Bİ YAZI DİYE DÜŞÜNÜYORUM...SELAM VE DUA İLE...

nurefsann

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm
SAOL KARDEŞ....BİLMEDİM DE VARDI ÖĞRENDİM SELAMETLE

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

SA KARDEŞİM CENABI MEVLAM SENDEN RAZI OLSUN SAİDİ NURSİ HAZRETLERİ HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORDUM AYDINLATTIĞIN İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN HAKKINI HELALET

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

dinci yazdı:
SA KARDEŞİM CENABI MEVLAM SENDEN RAZI OLSUN SAİDİ NURSİ HAZRETLERİ HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORDUM AYDINLATTIĞIN İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN HAKKINI HELALET

B)B)B)ALEYKÜM SELAMB)B)B)
HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM HAKKIMIZ YOKTUR... VARSADA HELAL OLSUN...SANA ŞİMDİLİK TAVSİYE EDEBİLECEGİM BİR KİTAP VAR GENÇLİK REHBERİ İSTERSEN BULABİLİRSİN ...
YARDIMCI OLABİLİRİM...ŞAYET ARZU EDERSEN BEN SANA GÖNDEREYİM ADRESİNİ BİLDİRİRSEN BEN SANA ULAŞTIRIRIM ALLAH(CC) İZNİ İLE..
HAKKINI HELAL ET..
SELAMÜN ALEYKÜM...

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMÜNALEYKÜM
HAK MEVLAM RAZI OLSUN ..
ÜSTADIMIZ O ÖYLE BİR İMANA SAHİPTİKİ RABBİMDEN BAŞKA KİMSEYE VERECEK HESAP VEDE
KORKU YOKTU HAMDOLSUN ..
BİZLERE ÇOK AMA ÇOK MUBAREK BİR ÖRNEK.,O NUN BU İSLAMA SAHİP ÇIKMASINI BİZLER ÖRNEK ALARAK DEVAM ETMELİYİZ,,OKUDĞUMUZ GİBİ ÜSTADIMIZ HİÇ BİRŞEKİLDE VEDE HİÇBİR ZAMAN DİNİNDEN TAVİZ VERMEMİŞTİR..
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH,Ü TEALA ONDAN VEDE ONUN GİBİ MÜBAREKLERDEN RAZI OLSUN..AMİN
VEDE O NUN İZİNDEN GİDİYORUZ İNŞALLAH ,,AMA SADECE KURUCUSU VE TEK OLAN ÜSTADIMIZIN PEŞİNDEN İNŞALLAH,,B)

EVET ÜSTADIMIZ BAKIYOR KİM VAR BENİM SÖZÜMDE ...!
BEN ONCA ACIYI KİMLER İÇİN ÇEKTİM DİYE...!
SİZCE ÜSTADIMIZIN ARKASINDAMIYIZ O NUN BU BAKIŞINA BAŞIMIZI KALDIRIP BAKACAK İMANA SAHİPMİYİZ ...:(
İNŞALLAH ....AMİN
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...AMİN

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN.DİYECEK ÇOK ŞEY VAR AMA KELİMELER YETMEZ.RABBİM AHİRETTE ONLARLA BİRLİKTE OLMAYI NASİP ETSİN

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN.DİYECEK ÇOK ŞEY VAR AMA KELİMELER YETMEZ.RABBİM AHİRETTE ONLARLA BİRLİKTE OLMAYI NASİP ETSİN

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:

AMİN KARDEŞİM AMİN..B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

miyase yazdı:
ESSELAMÜNALEYKÜM
HAK MEVLAM RAZI OLSUN ..
ÜSTADIMIZ O ÖYLE BİR İMANA SAHİPTİKİ RABBİMDEN BAŞKA KİMSEYE VERECEK HESAP VEDE
KORKU YOKTU HAMDOLSUN ..
BİZLERE ÇOK AMA ÇOK MUBAREK BİR ÖRNEK.,O NUN BU İSLAMA SAHİP ÇIKMASINI BİZLER ÖRNEK ALARAK DEVAM ETMELİYİZ,,OKUDĞUMUZ GİBİ ÜSTADIMIZ HİÇ BİRŞEKİLDE VEDE HİÇBİR ZAMAN DİNİNDEN TAVİZ VERMEMİŞTİR..
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH,Ü TEALA ONDAN VEDE ONUN GİBİ MÜBAREKLERDEN RAZI OLSUN..AMİN
VEDE O NUN İZİNDEN GİDİYORUZ İNŞALLAH ,,AMA SADECE KURUCUSU VE TEK OLAN ÜSTADIMIZIN PEŞİNDEN İNŞALLAH,,B)

EVET ÜSTADIMIZ BAKIYOR KİM VAR BENİM SÖZÜMDE ...!
BEN ONCA ACIYI KİMLER İÇİN ÇEKTİM DİYE...!
SİZCE ÜSTADIMIZIN ARKASINDAMIYIZ O NUN BU BAKIŞINA BAŞIMIZI KALDIRIP BAKACAK İMANA SAHİPMİYİZ ...:(
İNŞALLAH ....AMİN
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...AMİN

S.A.KARDEŞİM.ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN.RABBİM KABUL EDERSE ÜSTADIN YOLUNDAN GİTMEK İÇİN NİYETLİYİM.ŞAKİRD OLMA ŞEREFİNE KAVUŞURUM İNŞAALLAH.ÜSTADI VE RİSALELERİ TANIDIM HAYATIM BAMBAŞKA OLDU.İNŞAALLAH DAHA DA DOĞRUYA DOĞRU GÖTÜRECEK BU YOL.A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt