RE: Bunlar TÜRKİYEDE (MÜSLÜMAN ÜLKEDE YAŞANDI)
fidan yazdı:
seydam sultan yazdı:
s.a kardeşlerim öyle güzel bi konu açmışınız ki yazdıklarınızı okudum allah sizden razı olsun.bende başörtü takmıyorum ama istiyorum en kısa zamand inşallah rabbim banada nasip eder.bir de benim kafam da şöyle bir düşünce var .ben bu sene liseden mezun oldum rabbim nasip ederse üniversiteye gidecem ama ben eğer bşörtü yaparsam gitmek gibi bi düşüncem yok saçma bi düşünce ama ben mücadelede çok çabuk yenik düşen birisiyim. bu yüzden de korkuyorum gitmek istemiyorum. lütfen beni aydınlatırmısınız biraz Allah razı olsun bu siteye tesadüfen girdim çok şey öğrendim.bu konuda d aydınlatılmak istiyorum ALLAH yar ve yardımcımız olsun hayırlı günler
kardeşim bende seni çok iyi anlıyorum bende hep erteledim şuan sözlüyüm açık öğretimde işletme bölümü okuyorum ve muhasebeci olarak çalışıyorum şu an bende örtülü değilim ama asla teşvikçi biçimde giğinmedim çok şükür ama hiç bişey inançlarından önce gelmemeli ben yakın bi zamanda inaşallah kapanıcam belki 1 belki 2 ay kadar sonra sebebini sorma hep bahanemiz var zaten ama
düşünüyorumda öbür dünyada bize hangi okulu bitirdin diye sormayacaklar ne mezunusun yada diplomada sormayacaklar inşallah okulunu edebinle okumak nasip olur sana kanal 7 de bi dizi vardı "hacı" diye izleyenler bilir ordada ünüversidedeki olaylar işlenmişti ve kapalı bir kız tepkisini ancak mavi peruk takarak gösterebiliyordu bunun gibi çareler düşünülebilir ama nakadar etkili olur bu taşalanmış yüreklere bilmiyorum allah yar ve yardımcın olsun kardeşim lisedeyken bi öğretmenim kapalıydı ama sadece 1 ay öyle gelebildi okula sonra perukla geldi müdürden ikaz almış biz çok üzüldük ama üzüldüğümüzle kaldık hiç birşey yapmadık şimdi düşünüyorum neden o öğretmenime destek vermedim sebep açık okuldan atılma korkusu disiplin korkusu falan işte hiç geçerli haklı bi sebebimiz yok olamaz sadece bahaneler var şimdide buna benzer bafanelerim var işten atılmak gibi. allah bize yardımcı olsun düşünüyorumda eğer okula kapalı gidilebilinseydi şuan mutlaka hepimiz kapalı olurduk dimi bunu bizim çocuklamız yaşasın istemiyorum ve bişeyler yapmalı diye düşünüyorum ama ne????????????
BU FORUM KONUSUNA ÖZELLİKLE YAZDIM VE TEK BİR KELİMEYİ VURGULADIM.... "CEHALET"
VE GELEN CEVAPLAR KARŞISINDA HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIM...
FİDAN ARKADAŞIMA ŞUNU SORAYIM ;
ALLAH'IN İLK EMRİ NEDİR ????
NEDEN BİLİNÇSİZCE YÖNLENDİRİYORSUN ARKADAŞIMIZI VE NEDEN OKUMASINA GELECEĞİNE MANİ OLUYORSUN ???
İNANÇ UĞRUNA CAHİL KALAN BİR ÇOK TOPLUM , İNANCINI O CAHİLLLİĞİ İLE ZATEN HİÇ ÖĞRENEMİYOR...
VE EBEDİNLE OKUMAK NASİP ETSİN DEMİŞSİN ; ÜNV. LERDE SAÇI AÇIK OKUYAN KIZLARIMIZ , KARDEŞLERİMİZ EDEPSİZ Mİ ???
Bİ LAF VAR YA ; DİŞİ BİLMEM NE KUYRUK SALLAMIYINCA ERKEK BİLMEM NE ARDINDAN GİTMEZMİŞ...
ÜNV DE HANIM HANIM OKUYAN KİŞİLER SAÇI AÇIK OLSADA KAPALIDA OLSA KİMSE DALAŞMAZ VE EDEBİYLE OKUR... Kİ EĞER NİYETİ OKUMAKSA...
BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ...???
CEHALETİN ÖNÜNE GEÇMEK LAZIM ÖNCE... ALLAH'IN BUYRUKLARINI CEHALETLE GERÇEKLEŞTİREMEYİZ VE TOPLUM ÜZERİNE UYARLAYAMAYIZ...
MÜSLÜMAN DEDİĞİN OKUR OKUR OKUR... ARAŞTIRMACI OLMALIDIR...
EVDE SAÇI KAPALI OTURMAK VE BU YÜZDEN ÜNV. Yİ TERKETMEK TAHSİLİ ÖĞRENİMİ TERKETMEK AKIL İŞİ DEĞİL...
ALLAH AKIL VERMİŞ VE BİR HADİS ;
"""İLİM ÇİNDE DE OLSA GİDİN VE ALINIZ.... ""
BU HADİS DEMİYOR Kİ KIZLAR ÇİNE KAPALI GİTSİN....
SAÇMALIĞIN BU KADARINA PES DOĞRUSU...
EVET BEN ÜNV OKUDUM VE ERKEĞİM... KIZ KARDEŞLERİMİN VE ARKADAŞLARIMIN BU EYLEMLERİNE KATILDIM... HATTA SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ POLİSLE KARŞI KARŞIYADA GELDİK...
EVET DEĞİŞTİRMEDİLER... NAPALIM PEKİ PES Mİ EDELİM... OKUMAYALIM MI...???
KİMİSİ BU UĞURDA OKULDAN ATILDI KİMİSİ OKULU BIRAKTI İYİ Mİ OLDU???
ALLAH'IN İLK EMRİ ; """İKRA"""" *** OKU *** ALLAH'IN ADI İLE OKU DEĞİL Mİ ???
ALLAH VARSA AKLINDA VE İÇİNE İŞLEMİŞSE ALLAH İNANCI İNSANLARIN KOYDUKLARI KURALLAR BİR HİÇTİR... KURALLARA UYARSINN VE KENDİNİ ALLAH YOLUNDA GELİŞTİRİRSİN...
İLİM TAHSİL ETMEK BRANŞI NE OLURSA OLSUN *** ELBETTE AHİRETTE SORULACAK*** DİPLOMANDA SORULACAK MERAK ETME...
O HALDE SEN ÇOCUKLARINI OKUTMA SORULMAYACAKSA YADA KENDİN OKUDUN MU BİLMİYORUM Kİ BUNLARI YAZABİLDİĞİNE GÖRE OKUMUŞSUN BİR YERE KADAR SEN NEDEN OKUDUN....???
SAÇMALAMAYIN...
GÖRÜYORUM Kİ BAYAN ARKADAŞLARIMIZIN KATILIMI ÇOK SİTEDE...
VE KADINLAR ÇOK BİLİNÇSİZ ÖZELLİKLE DİN KONUSUNDA...
ZATEN BÜYÜK EVLİYALARIMIZI MEZARLARINDA RAHAT BIRAKMAYANLARDA BAYANLAR ÇOĞUNLUKTA...
BIRAKINDA BAYANLAR OKUSUN... ADAMLAR KALDIRMIYORLAR YASAĞI NAPALIM... TÜRBAN = BAYRAK DİYORLAR...
EVET ONALRDA HAKLI... ÜNV LERDE NELER VAR NELER...
VE HAKKI İLE HİÇBİR GRUPLA BAĞLANTISI OLMAYAN KARDEŞLERİMİZDE ARADA KAYNIYOR BÖYLECE...
BİDE KANAL 7 BİLMEM NE DEMİŞSİN... KANAL 7 Mİ ÖĞRETECEK İSLAMI, DİZİLERDEN Mİ ÖĞRENİYORSUNUZ...??
YAZDIM YA UZUN UZUN YUKARDA " TAKVİM YAPRAKLARI DİYE"
HA TAKVİM YAPRAKLARI HA KANAL 7 , SAMANYOLU TV HA BİLMEM NE...
KESNDİNİZE GELİN BAYANLAR... SİZ İKİNCİ SINIF İNSAN DEĞİLSİNİZ VE İSLAMİYET VE KUR-AN DA BÖYLE DİYOR.... AMA SİZ KENDİNİZİ İKİNCİ SINIF YAPMAKTAN HOŞLANIYONUZ SANIRIM...
BU ÜLKENİN ; OKUMUŞ, TAHSİLLİ VE BİLİNÇLİ, DİNİNİ BİLEN VE BİLİMSEL BRANŞ KAZANMIŞ BAYANLARA İHTİYACI VAR...
ZATEN YOLLARDAKİ ÇOĞU BAYANIN HALİ ORTADA...
EĞER SİZLER OKUMAYI VE ÜNV TERCİH ETMEZSENİZ SİZLERİ VE BİZLERİ HEP O YOLLARDAKİ KADINLAR YÖNETİR...
BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM ŞUDUR Kİ KİMSE KIZMASIN ;
KAFANIN DIŞINDAKİ DEĞİLDE , KAFANIN İÇİNDEKİ DAHA ÖNEMLİDİR BENİM İÇİN... ÇÜNKÜ ALLAH O KAFANIN İÇİNE AKIL VERMİŞ VE O AKILI KULLANMAYI EMRETMİŞ...
BOŞ KAFAYI ÇEVRELESEN NOLUR Kİ ....???
ÖNCE İÇİNİ DOLDUR SONRA ÇEVRELE...
IRAKTA HERKEZ KAPALIYDI DA NOLDU ??? AMERİKAYA YEM OLDULAR...
NEDEN ; ÇÜNKÜ İÇİ BOŞTU O KAFALARIN....
BİRAZDA MİLLİ DÜŞÜNÜN... VE UNUTMAYIN Kİ ; TÜRKİYEMİZİ KAYBEDERSEK ; DİNİMİZİ YAŞAMAKTA ZORLAŞIR...
KALIN SAĞLICAKLA...