selamün aleyküm kardeşim nasıl gidiyo kaç gün oldu bi anlat hele
nasıl gidiyor temiz havalı günler kardeşim?
Sakın geri adım atma...
Dualarımız sizinle...:a15:
selamün aleyküm kardeşim bende 10 sene içtim ve kendimden çok utanıyorum rabbimin bana hediye ettiği bu güzel vucuda meğer ne kadar da zarar vermişim bırakmayı çok denedim bir türlü başaramadım sağlığım bozuldu kalp tansiyon kollestrol bunu bile bile vazgeçemiyordum hatta doktor dedi ki bu sigarayı içmeye devam edersen gelme birdaha yanıma yine faydası yok anlamıyordu birtürlü şu açgöz nefsim.tabi ozamanlar dinimi de pek iyi yaşamıyordum.
Sonra ben değişince gerçeği anlamaya başladım ne kadar da yalnış yapıyorum dedim aslında insan çok kolay bırakır yeter ki gerçekten anlasın.
Yıllardır çok ama çok denediğim ve bırakamadığım illeti inan ki 1 günde bıraktım aldım o kıyamadığım paketi kırdım dedim ki pakete belki komik olur ama sen beni artık yönetemezsin!kaç sene yönettin ama yeter artık!tövbe ettim, ve çok büyük yemin ettim,dedim ki ,ya rabbi tövbeler olsun ben bir daha asla içmicem ama eğer ki nefsime yenik düşersem beni asla birdaha affetme mekanım da cehennem olsun ve o günden beri de asla içmiyorum hatta kokusunu dahil iğreniyorum.sonunda böyle kolay nefsime hakim olabildim bunu gerçekten hepimiz başarabiliriz yeter ki gerçekten isteyelim.
Allah c.c cümlemizi affetsin amin!
selamunaleykum guzel kardeşım ne mutlu sıgaralı ortamlarda bulunmamaya calış
ınan kı ıçmış kadar oluyorsun
ınşaallah hıç bır zaman başlamassın
temız havalı gunler
allaha emanet ol
a.selam kardeşim tam yedi gün oldu sigara hayatimdan çikali çok zorlandim ilk dört gün ağladim bile krizlere girdim ama yilmadim yikilmadim rabbiniz izniyle ama hep namazlarimda dualarimda sabir diledim.bu yolun geri dönüşü yok artik.rabbime söz verdim tövbe ettim.bu denememden öncede 3 kez denedim yapamadim.bunda başarili olmamin sebebide tövbe etmem ve rabbimin yardimiyla oldu.çok şükür biraktim kurtuldum kardeşim .içen arkadaşlara tavsiyem birakamiyorsaniz tövbe edin banada bu sitede kayitli bir arkadaşimiz tavsiye etti.allah.c.c. Razi olsun ondan ....sigarasiz dumansiz günlere inşallah.selam ve dua ile kardeşim...
şimdi kardeşim sinirden veya sevinçten bi istek çıkacak o zaman sigaraya sarılma hemen bi kahve yap iç olmadı ikinciyi üçüncüyü hatta dördüncüyü iç merak etme buseferde kahve tiryakisi olurum diye ben şimdi kahve bile hatta çay bile içemiyorum ama 56 kilodan 100 kiloya çıktım rejim yaparak 84 kilo oldum dahada veremiyorum hala gece rüyamda nasıl içiyorum nasıl böyle sanki çölde dolaşmış susuz insan gibi uyanınca nalet getiriyorum şeytana allaha cc hamdediyorum ilk 48 saat zor geçiyor şimdi düşün kaç gündür içmiyorsun ne kaybettin ne kazandın hem paran hem canın sana kar zarar edense şeytan ve sigara firması tebrikler allah cc birdaha nasip etmesin amin selamet ve sağlıkla kal