Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..? (1 Kullanıcı)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an "RUH"tur...
Kur'an dirilere ŞİFA, ölülere ise NUR yani aydınlıktır..
Okuyunuz...Okutunuz..
Allah Razı Olsun Okuyanlardan, Okutanlardan...

Kur'an "RUH"tur...
Okuyunuz...Okutunuz..

Kur'an "RUH"tur...
Okuyunuz...Okutunuz..

GEVHER

Yönetici
Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

(ENBİYA/35)

berat05

Yönetici
“Kur’an’dan ı Kerim’den tek harf okuyana bile bir sevap vardır. Her sevap on misliyle kayda geçer. “Elif Lâm Mîm” bir harftir demiyorum. Aksine Elif bir harf, Lâm bir harf, Mîm bir harftir.”

haydi Kur'an okumaya

saygül

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim bizim çok zor bi sıkntımz var erkek kardeşimin ,7 yılönce böbrekleri iflas etmişdi ölümden döndü ama çok zor günler yaşadı ve yaşamakda hastalık biraz düzelsede tedavisi olmayan istenmeyen protein, adlı bi hastalık braktı ve hala tam düzelemedi bu hastalıkda ilerde böbrekleri çürürtyomuş sizden yasini şerifler ve hatımlar okumanızı Allah rızası rica ederim Allah razı olsun tüm hastalara kuranın yüzü hürmetine şifalar versin ...!iyki varsınız.

Kaan Erdem

Yönetici
“Kur’an’dan ı Kerim’den tek harf okuyana bile bir sevap vardır. Her sevap on misliyle kayda geçer. “Elif Lâm Mîm” bir harftir demiyorum. Aksine Elif bir harf, Lâm bir harf, Mîm bir harftir.”

haydi Kur'an okumaya

GEVHER

Yönetici
Rabbim ...

Kalplerimizi Kur'an nuruyla nurlandır..
Kur'an ı her hastalığa karşı bize şifa eyle...
Hayatımızda ve ölümümüzden sonra bize yoldaş eyle...

Kur'an ı bize dünyada arkadaş , kabirde yoldaş , kıyamette şefaatçi , sırat köprüsünde nur , cehenneme karşı perde ve örtü , cennete girmekte rehber ve arkadaş , hayırlı işlere ulaşmada önder ve kılavuz eyle...

Amin..

GEVHER

Yönetici
Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder.

( İsra Suresi / 9)

GEVHER

Yönetici
“Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmu ştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103)

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa*fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” (9)

"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.” (10)

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- duâasında: "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl.” (11)
kalbimizi kuranın nuruyla nurlandır ya rasulallh.
emeginize saglık hepinizin

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
Kur’an-ı kerimi öğrenmek, öğretmek ve okumak çok sevaptır. Kur'an-ı kerimi tecvide uygun öğrenmeli ve her gün az da olsa, okumaya çalışmalıdır! Bu husustaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyle:
(Kur'an öğrenen ve öğreten en hayırlınızdır.) [Buhari]

(Kur'an okuyan kimse, bunamaz.) [Tirmizi]

(Kur'an okunan yere rahmet ve bereket yağar.) [Buhari]

(Kur'an okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur'an okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.) [Darimi]

(Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz.) [Hakim]

(Kur'an okuyun! Kıyamette size şefaat eder.) [Müslim]

(Kim bir âyet öğrenirse, kıyamette onun için nur olur.) [Darimi]

(Bir âyet öğrenmek, yüz rekat [nafile] namaz kılmaktan daha iyidir.) [İ. Mace]

Kur’an-ı kerimi okumak sünnet, dinlemek ise farzdır. Yani dinlemek daha çok sevaptır. Mushafa bakarak dinlemek daha sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur'an okunan yere rahmet yağar, melekler hazır olur.) [Buhari]

(Kur'andan bir âyet dinleyen sayısız çok sevaba kavuşur.) [İ.Ahmed]

(Kur'anı öğrenip gece-gündüz okuyana imrenmek gerekir.) [Müslim]

(Kur'an okuyanla dinleyen, sevapta ortaktır.) [Deylemi]

(İnsanların en çok ibadet edeni, en çok Kur'an okuyandır.) [Deylemi]

(Kur'an-ı kerim okuyup, ezberleyen, helalini helal, haramını haram bilen, Cennete girer. Ayrıca [Müslüman] akrabasından, hepsi de Cehennemlik olan on kişiye şefaat edip, onları Cehennemden kurtarır.) [Tirmizi]

Kaan Erdem

Yönetici
“Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmu ştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103)

Kaan Erdem

Yönetici
( Âl -i İmran, 103)

berat05

Yönetici
"Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmu ştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103")

GEVHER

Yönetici
Rabbim ...

Kur'an ı bize dünyada arkadaş , kabirde yoldaş , kıyamette şefaatçi , sırat köprüsünde nur , cehenneme karşı perde ve örtü , cennete girmekte rehber ve arkadaş , hayırlı işlere ulaşmada önder ve kılavuz eyle...

Amin..

Kaan Erdem

Yönetici
Rabbim ...

Amin..

Kaan Erdem

Yönetici
"Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmu ştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103")

berat05

Yönetici
"Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte biz böyle

iyiliğe çalışanların ecrini zayi etmeyiz" (A'râf, 170).

GEVHER

Yönetici
selamün aleyküm arkadaşlar...

bu mesajı yazma konusunda biraz tereddüt ettim , kendimi yanlış ifade edebilirim , yanlış anlaşılma durumu olabilir diye .
ama konu KUR'AN olunca bu riski de göze almam gerektiğine karar verdim.
umarım yanlış anlaşılmam.

Hepimiz KUR'AN ı okumamız ve aydınlanmamız gerektiğinin bilincindeyiz , elhamdülillah.
ama günlük hayatın telaşına dalıp , her gün 1 sayfa bile olsa okumamız gereken KUR'AN ı erteleyebiliyoruz ne yazık ki..

islamiyet topluluk halinde yaşanınca kolaylaşıyor .topluluk içinde hatalarımıza çeki düzen veriyor , ibadetlerimize daha çok sarılıyoruz.

ben kendim için uyguladığım bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim ,eğer ki bir faydam olursa ne mutlu bana.

Kuran.tv | Kuran Oku, Meal Oku, Kuran Dinle, Kuran İzle, Kuran Video, Kuran Mp3

adresinden hatim programına dahil olup ,size gönderilecek olan günlük okuma programına uyabilirsiniz.
bu sayede hem her gün 1 hatim indirilmesine katkınız olur , hem de günlük okumanızı ihmal etmemiş olursunuz.

bir programa dahil olunca diğer kardeşlerinizin de sorumluluğunu taşıdığınız için erteleme durumu da söz konusu olmaz.
evde kendi belirlediğiniz şekilde ibadetlerinizi de biryandan yapmaya devam ederken , böyle güzel ve anlamlı bir çalışmanın parçası olmak son derece güzel..

vaktinizi aldım , hakkınızı helal edin.
Allaha emanet olun.

berat05

Yönetici
selamün aleyküm arkadaşlar...

bu mesajı yazma konusunda biraz tereddüt ettim , kendimi yanlış ifade edebilirim , yanlış anlaşılma durumu olabilir diye .
ama konu KUR'AN olunca bu riski de göze almam gerektiğine karar verdim.
umarım yanlış anlaşılmam.

Hepimiz KUR'AN ı okumamız ve aydınlanmamız gerektiğinin bilincindeyiz , elhamdülillah.
ama günlük hayatın telaşına dalıp , her gün 1 sayfa bile olsa okumamız gereken KUR'AN ı erteleyebiliyoruz ne yazık ki..

islamiyet topluluk halinde yaşanınca kolaylaşıyor .topluluk içinde hatalarımıza çeki düzen veriyor , ibadetlerimize daha çok sarılıyoruz.

ben kendim için uyguladığım bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim ,eğer ki bir faydam olursa ne mutlu bana.

adresinden hatim programına dahil olup ,size gönderilecek olan günlük okuma programına uyabilirsiniz.
bu sayede hem her gün 1 hatim indirilmesine katkınız olur , hem de günlük okumanızı ihmal etmemiş olursunuz.

bir programa dahil olunca diğer kardeşlerinizin de sorumluluğunu taşıdığınız için erteleme durumu da söz konusu olmaz.
evde kendi belirlediğiniz şekilde ibadetlerinizi de biryandan yapmaya devam ederken , böyle güzel ve anlamlı bir çalışmanın parçası olmak son derece güzel..

vaktinizi aldım , hakkınızı helal edin.
Allaha emanet olun.[/quote]

VE ALEYKÜM SELAM DEĞERLİ KARDEŞİM

NE GÜZEL YAZMIŞSINIZ..İYİKİ TEREDDÜT ETMENİZE RAĞMEN BU MSJI YAZDINIZ..HEP DE GÜNCELLEYELİM Kİ YENİ GELENLER GÖRSÜN..
SÖZ KONUSU KUR'AN OLUNCA AKAN SULAR DURMALI

BU ARDA BENDE VERDİĞİNİZ LİNKTEN HEMEN TECVİD DERSLERİNE BAKMAYA BAŞLADIM

ALLAH C.C. RAZI OLSUN

selamün aleyküm

GEVHER

Yönetici

( Âl -i İmran, 103)

NOT :

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt