berat05
Yönetici
Kurânın acaiblikleri, hârikaları tükenmez. Çok okumakla eskimez. Onu okuyunuz. Çünkü Allah, onu okumanın her bir harfine karşılık (en az) on sevap verir.
(Hâkim)
Üstad Bediüzzaman şöyle der:
Kur'an-ı Hakîm'in hadîsin bildirmesiyle her bir harfinin on sevabı var; on hasene sayılır, on Cennet meyvesi getirir.
Fazl-ı İlahîden o harflerin sevabı sünbüllenir, bazan yetmiş,
Âyet-ül Kürsî harfleri gibi bazen yediyüz,
Sure-i İhlas'ın harfleri gibi bazen bin beşyüz,
Bazen Berat gecesinde ve makbul vakitlere okunan âyetler gibi on bin sevab kazandırır.
Ramazan-ı Şerifte her bir harfin, on değil bin
ve Âyet-ül Kürsî gibi âyetlerin her bir harfi binler
ve Ramazan-ı Şerifin Cum'alarında daha ziyadedir.
Ve Leyle-i Kadir'de otuz bin hasene sayılır. Kadir Gecesinin bin aya mukabil olduğunun Kurândâ da bildirilmesinin işaretiyle, bir harfinin o gecede otuzbin sevabı olduğu anlaşılır.
Evet herbir harfi otuzbin bâki meyveler veren Kur'an-ı Hakîm, öyle bir nurlu bir tûbâ ağacı hükmüne geçiyor ki; milyonlarla bâki meyveleri, kazandırır. İşte gel, bu kudsî, ebedî, kârlı ticarete bak, seyret ve düşün ki: seyret ve düşün ki: Bu harflerin kıymetini takdir etmeyenler ne derece hadsiz bir zararda olduğunu anla!"
Ramazan-ı şerif ay'ı boyunca her yerde mukavelele okunmaktadır.Ancak mukavelenin esas faydası odur ki, okunan ayetlerden bir veya birkaç tane seçip kısaca meal ve tefsiri yapılırsa çok makbule geçer.Herkes, oradan az da olsa hissesini alır gider.Haksız mıyım?
Mukabele mi demek istediniz..?
Ramazan-ı şerif ay'ı boyunca her yerde muhavele okunmaktadır.Ancak mukavelenin esas faydası odur ki, okunan ayetlerden bir veya birkaç tane seçip kısaca meal ve tefsiri yapılırsa çok makbule geçer.Herkes, oradan az da olsa hissesini alır gider.Haksız mıyım?
Evet, bir sıkıntı mı var acaba?.
...............vaktileyl
.....Ayetlerini kalbimizde rahmet yüklü bulutlar gibi gezdiriyoruz ey Rabbimiz. !
Kalbimizden çorak gönüllere yağmurlar hasıl eyle!..
Lafzının hafızı olduğumuz ,Kur'ân'ın manasına da muhafız eyle bizileri!..
Halimizi Kur'ân'ca eyle!.
Sözümüzü Kur'ân'dan eyle!..
Özümüzü Kur'ân'la süsle. Yolumuzu Kur'ân'lı eyle!.
Yüzümüzü her an Kur'ân'a dönük eyle. Ahlakımızı Kur'ân'ın ahlakı eyle.
Amin..Amin
bugün kaç dakikanızı kur'an-ı kerim'e ayıracaksınız????
Bugun dogacak bebegim icin hatime basladim artik hergun okumam lazim geç bile kalmistim
Rabbim kabul eylesin
Rabbim hayırlı eyleye kardeşim...
Sağlık, sıhhat ve huzur versin inşallah...
Bugun dogacak bebegim icin hatime basladim artik hergun okumam lazim geç bile kalmistim
Rabbim kabul eylesin
Sevgili kardeşim. Ne güzel haber.
Allah celle celalüh sağlık ve sıhatlı bir şekilde kucağınıza almayı,
aynı şekilde büyütmeyi,ve salihlerlerden olmasını nasip etsin.
Dualarımızda olacaksın inşallah.
Allahın selamı üzerinize olsun.