Aşk-ı Hicab
Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun! Umulur ki, rahmete erdirilirsiniz!
ARAF 204
Allah'ın Selamı üzerinize olsun.
Muterem kardeşim Ayet için çok teşekkürler.bizde her gece Kuran okmaya cüret eden bir aciz kuluz ve
dileğimiz odurki Mahkemeyi Kübra'da Kuran bizden davacı olmasın.
Selâm ve selâmetle Kalınız.Saygılarımla.
okumayı bilseydim elimden düşmezdi, ama mealini okuyorum. son 10 güne girdiğimiz için her gün 3 tane okumaya özen gösteriyorum.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederlerse, üzerlerine sekînet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teâlâ da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar.”
Müslim, Zikr 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitr 14; Tirmizî, Kırâat 12; İbni Mâce, Mukaddime 17
Rabbim zikrinden ayırmasın.. Kur'an başımızın tacı.. Kur'an ilim, Kur'an zikirdir..
Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur. *Rad Suresi*
Kur'andan faydalanmak istersen onu okuyacağın ve dinleyeceğin zaman kalbini ona bağla ve işitme organlarını ancak ona yönlendir.Yüce Allah'ın seninle konuştuğu, muhatap olunduğun şuuruyla o atmosferde hazır bulun.Çünkü Kur'an Resulunün dili üzere Allah'ın buyurduğu hitabıdır.
| Resmin orjinal boyutu için tıklayın. |