Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..? (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
561178_321678914589692_556622863_n.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun! Umulur ki, rahmete erdirilirsiniz!

ARAF 204

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun! Umulur ki, rahmete erdirilirsiniz!

ARAF 204

Allah'ın Selamı üzerinize olsun.

Muterem kardeşim Ayet için çok teşekkürler.bizde her gece Kuran okmaya cüret eden bir aciz kuluz ve
dileğimiz odurki Mahkemeyi Kübra'da Kuran bizden davacı olmasın.

Selâm ve selâmetle Kalınız.Saygılarımla.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın Selamı üzerinize olsun.

Muterem kardeşim Ayet için çok teşekkürler.bizde her gece Kuran okmaya cüret eden bir aciz kuluz ve
dileğimiz odurki Mahkemeyi Kübra'da Kuran bizden davacı olmasın.

Selâm ve selâmetle Kalınız.Saygılarımla.

Ve Aleykum Selam ve Rahmetullah..
Amiin, inşaAllah..
Rabbim dilimizi Kur'an'sız bırakmasın..
Ömrümüze yaymayı nasip etsin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
kuran-i-kerim.jpg

Hayır, hayır, O Kur'an kuşkusuz bir öğüttür..
Dileyen onu düşünür..
Bununla beraber Allah dilemedikçe onlar öğüt alamazlar. Koruyacak da O'dur, bağışlayacak da..

MÜDDESSİR 54/55/56

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Okumayı bilseydim elimden düşmezdi, ama mealini okuyorum. son 10 güne girdiğimiz için her gün 3 tane okumaya özen gösteriyorum. :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
okumayı bilseydim elimden düşmezdi, ama mealini okuyorum. son 10 güne girdiğimiz için her gün 3 tane okumaya özen gösteriyorum. :)

Rabbim öğrenmeni nasip etsin Seda'cım. Sendeki bu şevk ve istekle çabuk öğrenirsin Rabbimin izniyle..
Rabbim mealini de, tefsirini de okuyup anlayanlardan, anlayıp amel edenlerden eylesin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederlerse, üzerlerine sekînet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teâlâ da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar.”

Müslim, Zikr 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitr 14; Tirmizî, Kırâat 12; İbni Mâce, Mukaddime 17

Rabbim zikrinden ayırmasın.. Kur'an başımızın tacı.. Kur'an ilim, Kur'an zikirdir..

Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur. *Rad Suresi*

b-527083-kuran%C4%B1_kerim.jpg

"Allah'ım, inzal ve nazil kıldığın Kur'an hakkı için, Allah’ım! Kur'an'a karşı rağbetimi arttır, gözlerime Kur'an'ı ışık yap, göğsüme Kur'an'ı şifa yap. Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur'an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O'nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir.”

Amiiiiinn..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'andan faydalanmak istersen onu okuyacağın ve dinleyeceğin zaman kalbini ona bağla ve işitme organlarını ancak ona yönlendir.Yüce Allah'ın seninle konuştuğu, muhatap olunduğun şuuruyla o atmosferde hazır bulun.Çünkü Kur'an Resulunün dili üzere Allah'ın buyurduğu hitabıdır.
311236_266708433450339_1360273861_n.jpg

Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder

ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder.

(İsra Suresi / 9)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Her gün 1 sayfa da olsa okuyalım inşaALLAH..
Günde sadece 1 sayfa bile okusak, 20 günde 1 cüz bitirmiş oluyoruz..

wol_error.gif
Resmin orjinal boyutu için tıklayın.
kurannekadarokuyoruz.jpg

mir_erhan

Moderator
(KaLBuN_KeSiR)
HER GÜN 1 SAYFA DA OLSA OKUYALIM İNŞAALLAH..

kuran-i-kerim.jpg

Kur'an okuyunuz. Zira o, kıyamet günü kendisini okuyan kimselere şefaatçi olacaktır.

(Sahih-i Müslim/ Salatu'l musafirin; 252, Riyazu's Salihin Muhtasarı; 312)

Allah c.c. sizlerden razı olsun...
İnşallah Kuran okumadan geçirdiğimiz bir gecemiz olmasın.
Bir kaç ayet bile olsa okuyalım... Mealine bakıp teffekkür edelim inşallah...
Ve ALlahım diyelim bizleri KURAN rahmet ve bereketinden mahrum bırakma....amin..

mir_erhan

Moderator
'' Bundan böyle kim Zikrim( Kuran ve Hükümlerimden)den yüz çevirirse, (hevasına/nefsine hoş gelene uyarsa) şüphesiz onun için dar bir geçim/sıkıntılı bir hayat vardır. Kıyamet günüde onu kör olarak haşrederiz. '' (TAHA 124)

Hergün bir sayfa bile olsa Yüzümüzü gözümüz ayetlerle buluşturalım...ve Tefekkür edip Rabbimizle buluşalım...

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
(KaLBuN_KeSiR )

yeni-camide-kuran-ziyafeti.jpg

"Allah'ım, inzal ve nazil kıldığın Kur'an hakkı için, Allah’ım! Kur'an'a karşı rağbetimi arttır, gözlerime Kur'an'ı ışık yap, göğsüme Kur'an'ı şifa yap. Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur'an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O'nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir.”

Amiiiiinnn

mir_erhan

Moderator
(GEVHER )

Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte biz böyle iyiliğe çalışanların ecrini zayi etmeyiz"

(A'râf - 170)

Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder.

(İsra Suresi / 9)

Müslümanlar artık Kur'an 'ın önemini kavramalı ; Kur'an'la kendini tanımlamalı ; hayatını şekillendiren kavramları Kur'an'dan almalı ve Kur'an ile kendini savunmalıdır

Bugün mutlaka Kur'an okuyup, anlamını öğrenerek , hayatımızı uygulamaya çalışalım İnşaAllah.

mir_erhan

Moderator
''Ve Eğer kulumuza parça parça indirdiğimiz Kuran' da şüphede iseniz, haydi onun ayarından bir sure meydana getirin ve Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın. Eğer doğruysanız bunu yapın. '' ( Bakara 23 )

çok açık ve net bir meydan okuma...
Haydi bakalım Allahtan başka güvendiğiniz o
Mabudlar, İktidarlar, süper güçler Alim dediğiniz Filozoflar
Kİ Ne nemrutlar ebu cehiller türlü türlü şairler getirdilerde...
Ne Mi oldu??

'' Yok Yapamazsınız -Ki hiçbir zamanda yapamayacaksınız.. . O halde çırası insanlarla o taşlar olan, o kafirler için hazırlanan ateşten sakının...'' ( Bakara 24 )

Günde bir ayete bile yüz sürselim inşallah..

Selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ...

Kalplerimizi Kur'an nuruyla nurlandır..
Kur'an ı her hastalığa karşı bize şifa eyle...
Hayatımızda ve ölümümüzden sonra bize yoldaş eyle...

Kur'an ı bize dünyada arkadaş , kabirde yoldaş , kıyamette şefaatçi , sırat köprüsünde nur , cehenneme karşı perde ve örtü , cennete girmekte rehber ve arkadaş , hayırlı işlere ulaşmada önder ve kılavuz eyle...

Amin..

Dünyamızı ve ahiretimizi KUR'AN nuruyla aydınlatmak için KUR'AN-ı KERİM okuyalım...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
şükürler olsun okudum.
Rabbim bizleri ayrı koymasın .
Ibadetlerimizle çoşalım.
Selametle kalın.
Hayırlı cumalar diliyorum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı günler diliyorum.
okudum.Rabbime şükürler olsun.
selametle kalın.