Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUGÜN HALA......? (5 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
BUGÜN HALA HAYATTA OLAN SAHABE KİM BİLEN VAR MI?

ferit_pilsen

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BUGÜN HALA......?

valla bilmiyorum... hani derler ya şehitler ölmez buda bunun gibi bişeymi..? sahabeler ölmez falan ...

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

sahabeden kastın büyük alimlermi acaba kardelşim?B)B)

SERTACOZCAN

Kayıtlı Kullanıcı

yoktur sanırım... tabi bir kelime oyunu yoksa bu soruda

SERTACOZCAN

Kayıtlı Kullanıcı

ŞEHİTLER'in ölmediğini bildiğimize göre Şehit olan tüm sahabe isimlerini saymak gerekin. Tabi senin doğrun ne bilmiyorum

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

SERTACOZCAN yazdı:
ŞEHİTLER'in ölmediğini bildiğimize göre Şehit olan tüm sahabe isimlerini saymak gerekin. Tabi senin doğrun ne bilmiyorum

:p:):) seninkiyle aynı ama helel olsun "ferit_pilsen" ilk cevabı verdi.

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

AHSEN-I FIGAN yazdı:
SERTACOZCAN yazdı:

:p:):) seninkiyle aynı ama helel olsun "ferit_pilsen" ilk cevabı verdi.

EL CEVAP...

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

AHSEN-I FIGAN yazdı:
yun_us25 yazdı:
HIZIR ALEYHİSSELAM MI ACABA .....

sahabe demiştim(hızır aleyhissalem peygamber oluyor)
Hızır aleyhisselamı hepimiz biliriz.( gerçek adı belya dır)O nun Abı hayat suyundan içtiğini ve kıyamete kadar ALLAH yolunda hizmet edeceğinide. peki neden içti Abı Hayat suyunu hiç merak ettiniz mi.Hızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ_I ALAr17;da yazılı olan FATİHA suresini görür.Fatiha suresine aşık olur.ALLAH 'a yalvarır "Ne olur YARABBİ bu sureyi bana indir."Fakat ALLAH şöyle der.
---"Ben bu sureyi Alemlere rahmet olarak göndereceğim Hz. Muhammed (s.a.v) indireceğim."
Tabi Hızır Aleyhisselam bunu duyunca ALLAH 'a tekrar yalvarır.
---"YABBİ ne olur beni Hz. Muhammed e (s.a.v) ümmet olarak ulaştır."der ve duası kabul olur.
Bilindiği gibi Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s.a.v) binlerce yıl önce doğmuştur.Fakat Peygamberimizi (s.a.v) görmek ve O na ümmet olmak için ALLAH 'a yalvarır duası kabul olur ve ölümsüzlük (Abı Hayat) suyundan içer.Peygamberimiz (s.a.v) Hızır Aleyhisselamla sohbet ettiği kaynaklarda vardır.Halen belki aramızda ALLAH için kıyamete kadar hizmet edecektir.
Düşünün Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s.a.v) binlerce yıl önce Peygamberimize (s.a.v) ümmet olabilmek için ALLAH 'a yalvarmış.Peygamberimize (s.a.v) ümmet olmak işte bu kadar önemli biz ise Peygamberimizin (s.a.v) Ümmeti olarak dünyaya gelmişiz bu nimetin kıymetini biliyomuyuz. Bunun için Şükür ediyomuyuz
ALLAH 'IM BİZİ MÜSLÜMAN OLARAK YARATTIĞIN VE PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V) ÜMMETİ OLARAK YARATTIĞIN İÇİN SANA SONSUZ KERE ŞÜKÜRLER OLSUN.
..........??????????:::::::OLMAZMI DERSİN....

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) KARDEŞİM AMANNA VE SADDAKNAB)B)B) SAHABİLERİN HEPSİ YAŞAMAKTADIR.ŞEHİTLERE ÖLÜ DEMEYİNİZ ZİRA ONLAR HAYYATADIRLAR SİZ BİLMZSİNİZ.(AYET-İ KERİME) YANİ SÖYLEYECEĞİN HER CVP DOĞRUDUUR.

kafkaskartali70

Kayıtlı Kullanıcı

Yani aslinda sorunun cevabi iki tane sahabe vardir.
Birisi Hizir a.s Efendimiz digeride
Isa a.s Efendimizdir.
Ikiside zahiren yasamakta olup Allah Rasulu s.a.v Efendimizi görmüsler Allahu Tealadan onun ümmetinden olmayi istemisler.
Ümmeti olmalari sebebi ile ve görmeleri sebebi ile sahabedirler.
Bunlar insan olan sahabiler.

Birde insan olmayan sahabiler vardir.Bunlarda Azrail a.s Efendimiz,Cebaril a.s Efendimiz,Mikail a.s Efendimiz ve israfil a.s Efendimizdir.
Nitekim Azrali a.s disindaki 3 büyük melek bedir muhaberesinde bulundular ve Allah Rasulunu s.a.v gördüler.Azrail a.s Efendimizde Rasulullah s.a.v Efendimizin Darul Ukbaya göcü aninda gördü.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt