Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM??? (1 Kullanıcı)

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM???

ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.
RABBİM ŞU KISACIK DÜNYA HAYATINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİP SEVGİSİNİ VE RIZASINI KAZANAN KULLARINDAN EYLESİN.İNŞALLAH.
SELAM VE DUA İLE.B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

tebessumd yazdı:
ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.
RABBİM ŞU KISACIK DÜNYA HAYATINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİP SEVGİSİNİ VE RIZASINI KAZANAN KULLARINDAN EYLESİN.İNŞALLAH.
SELAM VE DUA İLE.B)

amin inşaALLAH kardeşimB)B)B)

selamünaleyküm

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşlerim,

aska mecnun ve Ravza_Nur kardeşlerimizin açmış olduğu dua forumlarına katılarak BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM??? sorusuna cevap verebilenlerden olabilmemiz duası ileB)B)B)

selamünaleyküm

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.

"Bugünü düşünürüm dün geçti; yarın var mı Gençliğede güvenmem; ölen hep ihtiyar mı."

üstad ne de güzel söylemiş değilmi?

daha ne diyim.

k.s.e.o.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardşim çok güzel bir paylaşımdı.sağol.B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTINIZ?

zamanımızın kıyemtini bilmek lazım...ve gerektiği gibi yaşamak lazım her saniyesini dolu dolu; Allah razı olsun baylaşımın için kardeşim

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Etrafınızdaki bütün insanların, kimler varsa şu anda etrafınızda sizinle beraber, onların yüzlerine birer birer bakın. Her birinin yüzü sizin için bir aynadır, sizin onlara gösterdiğiniz davranış biçiminin karşılığı.

Siz onlara hakaret mi ediyorsunuz, onlar size asık suratla bakacaklardır.

Siz onları seviyor musunuz? Onlar da sizi seveceklerdir.

Siz onlara her zaman en iyi davranışlarda mı bulunuyorsunuz? Onlar da size her zaman en iyi davranışlarda bulunacaklardır.

Öyleyse bu kadar kolay mutluluğunuz, bu kadar basit mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları. Neden zannediyorsunuz Hazreti Ömer her akşam kendisini hesaba çekerdi: "Ben bugün Allah için ne yaptım?'' diye? Ne demek Allah için yaptıkları? Yani "Allah için ben bugün kimi mutlu ettim? Kimin derdine deva oldum, kimin hastalığı için bir dua okudum, kimin mutluluğu için falanca işi yaptım, kimin hangi problemini çözdüm?'' Her gece Hazreti Ömer bunu yapardı. Her gece kendisini hesaba çekerdi:

"Ben bugün Allah için ne yaptım?'' S.A

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

çok halıklısın abla yazdıklarına katılıyorum allah inanmayan insanlara hidayet versin doğru yolu bulmalarını nasip etsin(amin)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
Bir gün bir mü’mine rüyasında melekler sorar; “Ey mü’min bugün Allah için ne yaptın?”

Mümin gülümseyerek “namazlarımı kıldım, hiç geçirmem” der. Melek, “Namazı Allah için mi kıldın yoksa cehennemden korktuğun için mi kıldın?” der. O da “cehennemden korktuğum için” der. Daha sonra “hiç yalan söylemedim” der. Melek “Peki yalanı Allah için mi söylemedin yoksa dünyadaki insanların sana olan güveninin kırılmasından korktuğun için mi söylemedin” der. O da “İnsanların güveninin kırılmasından korktuğum için” der. Bu böyle sürer gider...

Sonunda,

melek yine sorar, “Bugün Allah için ne yaptın?” Adam yorulmuş, bitkin bir vaziyette ve ağlamakta iken “HİÇ.. HİÇ.. HİÇ..” diye haykırır.

Evet, sadece Allah rızasını gönlümüzden geçirerek bugün bir şey yaptık mı?
Yastığa başımızı koyduğumuzda kendi nefsimizle münazara yapıyormuyuz?
Kalktığımıza güne başladığımızda bu gün ALLAH için ne yapacağım diye sorguluyormuyuz yada ne kadar sorguluyoruz?veya sorguluyormuyuz acaba?
Öyle dalmışızki dünya meşakkatlerine(ilk önce kendim için konuşuyorum)aklımız bugün şuraya gideceğim bugün bunu yapacağım,bugün kafayı dağıtayım arkadaşlarla dışarda vs.......
RABBİM İMAN ZENGİNLİĞİ VERSİN!....
SELAMETLEB)B)B)B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

cananlar99kucukoi0.jpg

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.

BUDA BENDEN OLSUN İNŞALLAH

K.S.E.O.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

cananlar83kucukva2.jpg

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR, HAYIRLI CUMALAR,
İNŞALLAH BUGÜNÜMÜZÜ ALLAH C.C. RIZASINI KAZANACAK ŞEKİLDE GEÇİREREK, KÂRLI BİR TİCARET YAPMIŞ OLURUZ.

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RABBİMİN HİÇBİR ŞEYE İHTİYACI YOKTUR RABBİMİN RIZASI İÇİNSE HERŞEYİ O RIZA İÇİN YAPMAKTAYIM İNŞALLAH.BUGÜN RIZASINI VE HOŞNUTLUĞUNU KAZANMAK İÇİN ORUÇLUYUM İNŞALLAH KABUL OLUR.HERŞEY RIZASI İÇİN,UYUMAK KALKMAK,YÜRÜMEK VB..........

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:
RABBİMİN HİÇBİR ŞEYE İHTİYACI YOKTUR RABBİMİN RIZASI İÇİNSE HERŞEYİ O RIZA İÇİN YAPMAKTAYIM İNŞALLAH.BUGÜN RIZASINI VE HOŞNUTLUĞUNU KAZANMAK İÇİN ORUÇLUYUM İNŞALLAH KABUL OLUR.HERŞEY RIZASI İÇİN,UYUMAK KALKMAK,YÜRÜMEK VB..........

S.A.
ALLAH C.C. ORUÇLARIMIZ KABUL ETSİN İNŞALLAH.
K.S.E.O.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

image038jl0.jpg

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tabiiki su hadisleri de beraberiyle göze almak gerekir:

Alkame rivayet ediyor:
"Hz. Aise (R.Anha) 'dan:peygamber Efendimiz(S.A.V.) nafile oruc ve namazlari belirli günlere tahsis ederler mi idi? diye sordum. Hz.Aise cevabe:- Peygamber(S.A.V.) 'in ameli devamli idi. Sizin hanginiz Resul-i Ekremin yaptigi amellere tahammul edebilirsiniz ve hanginiz onun müdavemeti gibi takat getirebilirsiniz ' dedi.Yani ,siz onun gibi ibadet ve taate güc yetiremezsiniz, bu bakimdan siz n ekadar yapabilirseniz, o size kafidir, demektir.

Hz.Aise rivayet ettigi hadise göre:
"Peygamber Efendimiz(S.A.V.) benim evimde tesrif buyurdular. Yanimda bir hanim vardi. Bu hanim kimdir, diye sorunca:-gecelri namaz, zikir ve tilavetle mesgul olup, sabahlara kadar uykuyu terk edmeyi adet edinmis Havla isimli bir hanimdir, diye cevap verince; Peygamber Efendimiz(S.A.V.):" Ibadete muktedir oldugunuz kadar yapiniz, kudretiniz üstünde olan ibadete devam edip de kendiniz zahmete sokmayiniz. Cenab-Hak, siz amelinizi kesip kesip ona duadan vaz gecinceye kadar, o sizden vazgecip fazl ve rahmetini esirgemez" buyurdu.
(kaynak:Imam-i Tirmizi, peygamberimizin güzel ahlaki)

tekrar o degerli soruya gelince: Bugün Allah icin ne yaptim? Bu soru hakkinda düsünüp durmaktan ziyade hemen harekete gecmek daha olumludur.tabii ilk önce su düsünceleri unutmamiz gerekir:'allah'in huzuruna cikmamiza daha coooook vardir!' . Kiyamet gününün her an gelecegini yahit her an ölüm kapiyi calabilecegini ögrendigimiz halde kabullenemiyoruz, belkide önemsemiyoruz. Halbuki haberlerde izliyoruz, insanalrin baslarina o kadar kötü felaketler geliyor,cinayet,tabiyat katastroflari ve buna benzer ölüm sebebleri olsun. 'benim basima böyle sey gelmez'diye dilimizle söylemesekte, kalbimizle düsünüyoruz. Bir ufak cocuk meraktan dolayi sobaya dokundugunda eli yanar ve bir daha sobaya yaklasmaz.Bizede böyle bir hadise gerekiyor, fakat hayatin 'birdahasi' yok.

S.A.B)B)B)

zeryil

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzeldi Allah razı olsun

bahar56

Kayıtlı Kullanıcı

S.a.Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun.insanlar yaptıkları işleri kim için yaptıklarını iyi bilmeleri lazım.insanlar desin diye değil yapılan iyilikleri Allah rızası için yapmak gerekir.Rabbim zamanımızı iyi değerlendirmeyi insanlara faydalı olabilmeyi nasip etsin.B)B)B)

lionofthegod

Kayıtlı Kullanıcı

ellerine sağlık kardeşim. gerçektende çok güzel yazmışsın. okurken işte forum dedim. ellerine sağlık. selam ve dua ile... A.E.O

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt