RE: BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM???
tabiiki su hadisleri de beraberiyle göze almak gerekir:
Alkame rivayet ediyor:
"Hz. Aise (R.Anha) 'dan
eygamber Efendimiz(S.A.V.) nafile oruc ve namazlari belirli günlere tahsis ederler mi idi? diye sordum. Hz.Aise cevabe:- Peygamber(S.A.V.) 'in ameli devamli idi. Sizin hanginiz Resul-i Ekremin yaptigi amellere tahammul edebilirsiniz ve hanginiz onun müdavemeti gibi takat getirebilirsiniz ' dedi.Yani ,siz onun gibi ibadet ve taate güc yetiremezsiniz, bu bakimdan siz n ekadar yapabilirseniz, o size kafidir, demektir.
Hz.Aise rivayet ettigi hadise göre:
"Peygamber Efendimiz(S.A.V.) benim evimde tesrif buyurdular. Yanimda bir hanim vardi. Bu hanim kimdir, diye sorunca:-gecelri namaz, zikir ve tilavetle mesgul olup, sabahlara kadar uykuyu terk edmeyi adet edinmis Havla isimli bir hanimdir, diye cevap verince; Peygamber Efendimiz(S.A.V.):" Ibadete muktedir oldugunuz kadar yapiniz, kudretiniz üstünde olan ibadete devam edip de kendiniz zahmete sokmayiniz. Cenab-Hak, siz amelinizi kesip kesip ona duadan vaz gecinceye kadar, o sizden vazgecip fazl ve rahmetini esirgemez" buyurdu.
(kaynak:Imam-i Tirmizi, peygamberimizin güzel ahlaki)
tekrar o degerli soruya gelince: Bugün Allah icin ne yaptim? Bu soru hakkinda düsünüp durmaktan ziyade hemen harekete gecmek daha olumludur.tabii ilk önce su düsünceleri unutmamiz gerekir:'allah'in huzuruna cikmamiza daha coooook vardir!' . Kiyamet gününün her an gelecegini yahit her an ölüm kapiyi calabilecegini ögrendigimiz halde kabullenemiyoruz, belkide önemsemiyoruz. Halbuki haberlerde izliyoruz, insanalrin baslarina o kadar kötü felaketler geliyor,cinayet,tabiyat katastroflari ve buna benzer ölüm sebebleri olsun. 'benim basima böyle sey gelmez'diye dilimizle söylemesekte, kalbimizle düsünüyoruz. Bir ufak cocuk meraktan dolayi sobaya dokundugunda eli yanar ve bir daha sobaya yaklasmaz.Bizede böyle bir hadise gerekiyor, fakat hayatin 'birdahasi' yok.
S.A.B)B)B)